ВСС: Велико Народно събрание за промени в Конституцията

Промените в Конституцията, с които Висшият съдебен съвет (ВСС) да бъде разделен на две колегии, са от компетенциите на Велико Народно събрание.

Обратно в новината

Коментари - ВСС: Велико Народно събрание за промени в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха ха! Доста дълго бях плют и оценяван с минуси, като коментирах, че промени в конституцията се правят само та ВНС. Сегашното не е такова... Сега е време аз да се посмея...ха ха. Въпреки това, нищо не променя трагичното състояние на народа в държавата!

Опасни , опасни, колко да са опасни, бе Цаца, промените?! Опасни са за собствения ти божествен дирник - с тези промени току-виж от Бог, какъвто си сега съгласно Конституцията ни, изведнъж си станал обикновен простосмъртен, който ТРЯБВА да отговаря за делата си пред хората! И тогава, дребна рибо, току-виж си разбрал, че от тебе правна акула никога няма да се пръкне - нямаш вътък за това!

Главният прокурор Сотир Цацаров изрази острото си възмущение от предлаганите промени и ги определи като "опасни". "Този опит на изпълнителната власт, специално на министъра на правосъдието, трябва да бъде пресечен изключително силно", коментира Цацаров. Думите му бяха подкрепени и от Михаил Кожарев. На първият му пари под краката, ако беше честен човек нямаше така да реагира. Вторият е слагач и като ветропоказател се обръща на къде духа вятъра и той е натам. Важното е да си вземат хубавите заплати, пък ако падне нещо от горе още по- добре. Народът господ да го пази.

Гарван гарвану око не вади. Не искат да изпуснат кокала търтеите - огромни заплати и нищо работа. Дали ще са 240 или 480 малоумници - всичко това е наш гръб. Докато не се измете тази магистратска пасмина - така ще е в България.

не са само заплатите - пари за вестници. с тях не мож си купи и един имот, като остро- нуждаещ се...

от кога между конституционен съд и всс има знак на равенство? всс тълкува конституцията при това по въпрос, който лично засяга съдебната мафия. аааа, не така другарки и другари!

Прав сте г-н Цацаров.Предлаганите промени действително са опасни.Подкрепяме и ВСС.Уведомителен режим и държавни субсидии за НПОтата е несъстоятелно.Като искат толкова да си регистрират търговски дружества.Предлаганите промени действително са от компетентността на велико народно събрание,отделно в тях няма смисъл и връзка с реформата.И стига с тези кръпки.Ами конституцията заприлича на клошар,че и по-лошо,кръпка до кръпка и върху кръпка.Или приемайте нова,или не пипайте.

По тази логика що не разделите и народното събрание на две колегии: колегия на десните и колегия на левите?

По скоро колегия на богатите и колегия на бедните. щото между десни и леви разлика няма - има общи интереси на богатите и тези на все още необогатили се.

Комундетата направиха такава конституция, че си узакониха вечно властта. Не е ли все едно какво събрание - дали са 240, 480 или 960 послушковци ще решат нещо,важното е че няма ЖЕЛАНИЕ за промяна. За съжаление пътят е един - ТЕРМИНАЛ 2

Пълно фиаско за брадясалия протестър,храненик на Америка за някои българи, без един ден трудов и юридически стаж, назначен от Баце по поръка на Петимата от Моби дик и подкрепян от амбасадата.

то пък станишеф като беше с един стаж....

Иван Петров

те двамата са си партия в бизнеса, не гледай театрото по тв

Докато не се появи държавен ръководител-патриот с железни принципи като Хитлер българия ще затъва и изчезва все повече.

Трудно храним 240,а искат да храним 400 депутата.Без при това да имаме каквато и да е гаранция,че ще си свършат работата както трябва.

И 1000 може да се хранят с по 2-3 000 лв заплата.. стига да си вършат работата съвестно,.. Проблемът тук е, че в България прекалено много се краде.

ВСС да си подава оставката , защото нашата СС е най критикуваната както от вън така и от вътре!

Този ВСС , защо изземва правомощията на Конституционния съд и си позволява да тълкува Конституцията ?

Как ще дават парите от моите данъци на неправителствени организации, като те са вредни за страната? Че ако го сторят това безумие направо да закриват държавата.

Ако имаше държава да я закрият. Има една територия за продан нищо повече.

Държавно финансиране на нпо , групировки с определена антиБългарска дейност , е меко казано абсурдно. В много страни им биха шута , в други им наложиха ограничения . Така и трябва ! Даже ми е странно , че тулупите от всс са взели решение от полза за Българското общество :))) Вероятно са се объркали ... Като цяло кадровиците са паразитна клика , гълтаща милиони за нищоправене . Цялото всс е фрашкано с роднини до девето коляно , изпълзели от махали и паланки , без образование и елементарно възпитание . Жалки индивиди ! И подобно на нпо - много вредни за държавата . Решението е просто - отърваване и от едните , и от другите ;)))

БОЙКО , БЪДИ МЪЖ И ВИКНИ ЕДНИ ИЗБОРИ ....:))) ... ПРЪСТ У ПРОСТАТАТА НА ГЕРБ :))

Аз не проумявам какъв е смисълът да питат някакви си съдийски кадровици като и те са в кюпа. Много ясно, че няма да искат да се разделят след като сегашната схема ги устройва най-много . Никой от съдебната система не би искал промяна на статуквото, защото иначе трябва да измислят схемите отново

ВСС НА ДВЕ КВОТИ. ДА СЕ ИЗБИРАТ ЕДИНСТВЕНО МАГИСТРАТИ ОТ МАГИСТРАТИ, НО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА МОЖЕ ДА ГИ РАЗПУСКА С КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО - 160 ГЛАСА.

А какво ''работихте''...26г. ,...А?

А защо изобщо ги питат? Всъщност, като нямаме нормална съдебна система, що да не уволнят всичките съдии и прокурори, както са постъпвали в някои държави с цели гилдии корумпирани държавни служители?

министъра на правосъдието уцели ваксата. Маските падат...

Промените са много опасни, защото ще принудят прокуратурата и съдиите да работят, а не да си го преместват от единия крачол в другия! А това да работиш си е жив ужас!

ВНС обаче изглежда по опасно.

За съдебната система да, щото тя не е народна за разлика от ВНС!

humfry

Щом нова Конституция се приема от ВНС, то логично е и промените да се извършват от ВНС. Ама май някой го е страх от ВНС.

Катилите от ВСС и прокуратурата не искат промяна на съдебната система. Искат да продължават безконтролно да ни съдят. Всички такива вън от съдебната система.

Не могат ли да забранят всичките НПО-та направо? Някой нещо положително от тях видял ли е?

Ме тя съдебната система не е ли НПО! Щото ПО е само правителството!

ВСС: Велико Народно събрание за промени в Конституцията Според мен тези мошенници от ВСС, са си направо севернокорейски талибани. Те олицетворяват статуквото на една нереформирана шуробаджанашка система, незнайно защо наречена съдебна. Членовете на този съвет, с малки изключения са политически подлоги, с определени олигархични зависимости. Хора без морал, оставени бенаказано да кадруват в съдебната система.

Тези ояли се дебелаци да си гледат хотелите и да не изземват правомощията на Конституционния съд.