ГЕРБ и РБ отложиха внасянето на промените в Конституцията

ГЕРБ и РБ отложиха внасянето на проекта за промени в Конституцията, свързани със съдебната власт за другата седмица. Целта е да се търси по-голяма подкрепа.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и РБ отложиха внасянето на промените в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето го! На първа снима Съден Недосъден, Варен Недоварен :) Само в България дами и господа...страна на неограничените възможности..всичко може тука :)

..или имигрираите или възтавайте...по средата живот няма!

да оглави борбата с корупцията и няма да са нужни промени в конституцията.

Непротивоконституционствувателствувайте...

Начи така: Цв.Цв. - осъден ефективно на 2 инстанции Б.Б.- Осъден косвено през 2012 на делото с/у България за нарушаване правото на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, убит с гранатомет от "спец"полицаи през декември 2003 г. по заповед лично на Борисов в качеството му на пряк ръководител на акцията И какво, един корумпиран крадец и един убиец ще оправят съдебната система? Айде няма нужда, по-добре нищо да не пипат, ние ще ги оправим, още малко само.

Вече като го гледам този всеки ден и разбирам защо не ни е наред държавата с такива "държавници" !

Да промениш конституцията, за да сложиш свои хора ? (които и да са, не ги познавам, не ги защитавам или обвинявам изобщо, новите, старите). Но това не е ли краят на конституционализма ? Каква ще е следващата стъпка надолу ? Режим на извънредни пълномощия или направо суспендиране ?

Само ДПС-то мразят Радан Кънев, което директно означава че ги е настъпил по мазола. Те не искат никакви реформи, така им е добре, заграбили са парите на България и от години се разпореждат. Пак сме в Османската империя!

Както прогнозирах под една друга статия - мина 12ч. и оперните певци се пробудиха.

За да станат реалност промените в Конституцията трябват минимум 161 гласа. При сегашните 125 налични им трябват още36 гласа. Няма да ги съберат. Основната цел на промените е да се извадят от ВСС и по-късно от ръководните постове в съдебната власт хората на ДПС и БСП. При съдиите мнозинство ще имат хората, определени от Съюза на съдиите /"Америка за България"/, а при прокурорите квотата на прокурорите ще е малцинство и кой да изберат ще решава парламентарната квота - ГЕРБ и РБ /"Америка за България"/. Е, как БСП и ДПС дае отрежат клона, на който са седнали?

ГЕРБ и РБ отложиха внасянето на промените в конституцията Сутринта по Нова ТВ, гледах едно интервю с бившият президент на Румъния Бъсеску. На въпроса, защо според него в България няма нито един политик уличен в корупция и вкаран в затвора, той отговори съвсем дипломатично , и в същото време иронично , че явно в България няма корупция. Обаче бившата министърка на правосъдието на Румъния Моника Маковей, беше изключително директна, като каза, че явно нашите политици нямат никакво желание да променят съдебната система и корупционните практики. Това е съвсем ясна илюстрация за ситуацията в България.

Е, Моника сигурно не е толкова алчна..........Нашите мило и драго ще дадат за пари и разни облаги.

jingiby

Тая работа не е като оная работа...

Каква реформа е това ??? От 5 на 4 години и ала-бала !! По-надолу е написано каква да е ИСТИНСКАТА съдебна и парламентарна реформа, за да не повтарям !!! Тази мазна муцуна Радан, реформа НЯМА да направи !!

Не мога да си представя колко нагъл и безочлив трябва да бъдеш, да знаеш че си осъден а ти да се шляеш из парламента и да лаеш от трибуната. Тоя наглец вместо да е по тих от водата и по нисък от тревата той боклука все на първа линия, и все най-добрия. Нямам думи...

Г-жа, надявам се сте забелязали, че основната политика на герб е НАГЛОСТ във всичко и навсякъде !

........ електронно правосъдие. ...... Понеже Темида отдавна ни напусна отчаяна и понеже на съгиите отдаван не може да се вярва, то щели били да ни съдят компютри ли компоти ли, така и не разбрах!

Абе Цвъ какво прави в парламента? Нали го осъдиха на затвор?

Пак не си разбрал! Парламентът го осъгиха за даго търпи, а нас ни осъдеиха за да му плащаме! Тълкуването на съдебните решение не е по силите на всеки в РБ! Трябва тълмач-преводач!

Това не са промени,а просто прах в очите на народа!!!! Реформата на Съдебната система в този и вид няма нищо общо с това,което искат хората!!!!!!!! Искаме съд по бързата процедура,искаме 120 депутати в парламента,искаме да отпаднат имунитетите на депутатите,искаме да няма неравенството,което е в момента и да влизат в затвора всички,независимо бедни ли са или богати!!!! Искаме отпадане на условната присъда и по строги наказания за корупция и по тежки престъпления! За корупция по високите етажи на властта минимум 20 години затвор!!!! Да не се отлагат делата срещу престъпниците поради това,че са болни,да бъдат съдени,ако ще и на смъртно легло да са,а не сега да си плащат на доктори и да ги изкарват болни и невменяеми и да им се разминава затвора!!!! Делата да не продължават с години,да се съкратят десетократно! Е това са само част от исканията за реформа на конституцията,а не тези козметични промени,които сега искат да внесат и да си изтрият ръцете ,че уж са реформирали нещо! Това,което предлагат не е реформа!!!!!!!!!!!!

По-некомпетентни, събрани от кол и въже дилетанти, не сме имали в НС. Единственият критерий да са в правителство и парламент е да са по-прости от Вожда (ако не са, задължително трябва да се правят че са), но лоялни до дупка. Точно те не трябва да пипат конституцията. И за какво, за любимото им право да кадруват, сякаш се готвят за хилядолетен райх. Единят физкултурник, кандидат затворник. Другият световно неизвестен полу-адвокат, но соросоидно ангажиран за министър да прави бели в правосъдието. А да не говорим за лелката със смутената физиономия, която се чуди каква е тази държава дето я е насадила на пачите яйца в МВР. Има още, знайни и незнайни войни на Партията, но защо да се отегчаваме и да си разваляме хубавото пролетно настроение.

Ало, Върховния касационен съд на Република България, защо се бавите с решението по осъждането от Апелативния съд и потвърждение на втора инстанция , присъдата от 4 години ефективен затвор за Цветан Цветанов.Нали знаете че срока от 30 дни изтече на 17.05.2015г и след това следват дисциплинарни наказания.В България все още има същества които са завършили образуванието си преди демокрацията и не следват вярно и последователно безпринципни и двулични позиции и лицимерни европейски ценности.

Това би станало в бяла, европейска България, приятелю! В сегашния ке.еф най-много ВКС да постанови оправдателна присъда на лицето Ц.Ц. и все едно нищо не е станало...

Тези "промени" са козметични, безполезни и ненужни! Като им стиска, да открият подписка за нова, осъвременена и националноотговорна Конституция, да свикват ВНС и да разпускат сегашната седянка! Пък после на избори и каквото Народа реши...Ама не им стиска...то лапачката е хубаво нещо...

Ето ви истина, проверена, доказана: "КЪРВАВИТЕ АПОСТОЛИ НА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ. Ирина Репьова, Автор: samvoin, превод: Стефка Тотева". Намерете го, прочетете го и вижте какви сте роби! Как ви лъжат днешните грабители!

Какво е това изречение "Минималния брой е 60"? Нищо не се разбира от него.

За повече от 6 апарнамента се влиза в Боргъския затвор ! В Румъния е за два, но Бойко не ги харесва като държава? Били бедни, гладни, крадливи! А в неговата, такива хора няма. една пенцйонерка от Коматьово

Ако срамът не беше такава голяма рядкост в тая земна юдол, Негово Величество Всемирното Парвеню не би избрало България за своя постоянна резиденция...

къса ми се сърцето, че трябва да го напиша, но от АБВ са прави - промените в този им вид, най-вероятно ще катастрофират в КС. Ще рече това в момента е само губене на време. Доста разбирачи вече казаха, че предложените промени може да се тълкуват като съществено изменение на държавното устройство и като такова да е само в правомощията на ВНС да го направи.

Абе тоя престъпник с ефективна присъда от две инстанции защо не е в пандиза? Егати герберите, сбирщина от престъпници.

Защото тук не сме в Германия, а сме Лайнаристан.

В новината няма и неискат и тенденциозно журналистите не пишат на какво мнение са от Атака.Но нищо и идва скоро времето като ще управляват и с тези дезинформатори ще се разправят синдикално.

БЪЛГАРИЯ е разделена на ШЕСТ РЕГИОНА!! ПЕТ ОТ ТЯХ СА СРЕД ДЕСЕТТЕ НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА!!!!! "Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ГОВОРЕНЕ. Това е заявил премиерът в оставка Бб на последното правителствено заседание - 1,03,2013

На снимката е Цветан Цветанов, политик, висш деятел на ГЕРБ, дясната ръка на Бойко Борисов, осъден на втора инстанция от Българския съд, ПРОМЕНИЛ закон, преди 4 месеца, така че прокуратурата сама да сметне, че делото няма да мине в съда и да се ПРЕКРАТИ поредния съдебен процес против този човек! И вие, мили мой съграждани, си пускахте бюлетинките за подобни създания!!!!

Не,пускахме за укриващите се от правосъдието(не е точната дума) СержЪ и СидреовЪ,ама малко объркахме бюлетините..А ,и за Пеевски Катарзиса пускахме

Ти си нагледното доказателство за истинността на поговорката "тъп народ-слаба държава", за съжаление...

хубавите хора гладуваха против тази конституция навремето, тя е по-малко демократична от търновската, но поне няма член 1

Този от снимката какво върши още в Парламента? Защо още не е облечен в рае?

на БОЙКОБАШИ И НЕГОВИЯ чл.1 - В ДЪРЖАВАТА СТАВА ТОВА, КОЕТО АЗ КАЖА!!! Що не я сравняваш с Търновската??? Сам си го е формулирал: "АЗ не съм способен на страдание. В това отношение съм голям егоист. В смисъл, такъв АЗ гледам така да подредя, че на МЕН да ми е угодно в живота. Така да подредя нещата, че да ми е добре на МЕН"

ДА,АМА ЗА ГЛАСУВАНЕТО ТРЯБВАТ 2/3...НЯМА ДА СТАНЕ!

Не може, при такова яко управление, да не се достигне точка на кипене ? Тия с куртежите, и със перколетите, те се боят, от нищо, но, Началника ако нещо ... леля Койка

До момента са събрани около 124-125 подписа - това са половината от 240. За промени в конституцията не ви ли трябват 2/3? ... май затова не внасяте проекта! СПОБО, бе БОКО, ДПС-то пак ще те подкрепи в последния момент - нари са ти скрития съюзник!

Тъй де промени в конституцията ,аз излизам на бял кон от съда и власт до живот,а останалите 7милиона и кусур да го духате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не е верно, аз си ги купувам, колкото ми трябват толкова купувам, и цената е по споразумение, какво тук значи някакво си ДПС?

Сержанта от ДС,трябва да гледа промяната на конституцията от затвора!

С най-трудния изпит - ЧЕЛНАТА СТОЙКА, натоварваща мозъка с приток на кръв, но не и с мисъл, ОФИЦЕРИН ОТ ДС СТАНА!!! Пощаджийче - входиращо и отвходиращо пликовете дет е разнасял по етажите на МВР-то..

Преди лицето от снимката се сещам за поне още едно народно събрание персони, които трябваше да са в затвора, но не са. И трябва да се види защо? Отговора е един, и той се крие в съдебната система в България - точно тази, която и дума не дава да се издума за реформиране. Затова червените велможи като Матросов бранят зависимостта и от бивши служители на ДС и петата колона на една иначе братска нам северна страна, наричана за по-разбираемо "Големия брат". Между другото напъните за реформа в съдебната система са изначално обречени. Не се гради небостъргач върху основите на кирпичена сграда. Небостъргач се гради върху чиста земя с дълбоки и здрави основи.

БАЦЕ е ангажиран. Днес лично ша открива ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ в Пловдив. Лентичка ша реже човека... Тук с РИФОРМИ щели да го заглавичкват.. Ми то затова си има АДВОКАТИН, дет колегите му са го изгонили от съдебната зала.. Да си са оправя.. БАЦЕ ЗРЕЛИЩАТА ЗА МАТРЯЛА ЗАВЕЖДА....

И ,какво ще се случи като се промени конституцията?В кого е силата,в кого са парите много добре знаете ?Ето там е "правдата".Не се надявайте на нищо ,много време мина.Това са 26г.Даже и цял свят да се надигне ,не може да ни помогне.

че БСП ще загуби много на изборите...щото са загубеняци!!!!

точно като говорител на загубеняците!

сестра ти ми държи микрофона за тонколоните...

в правосъдието ще "хукне" ли напред с промяната на мандатността на ВСС?А иначе е ясно!Направиха си го на 4 години, за да могат със всяка смяна на властта да сменят и състава на ВСС!

Лицето на снимката бърза да възседне съдебната власт, за да избегне съжителството на семейни начала със справедливия, но строг бай Ставри.

Тоя убавец на снимката защо не е в Белене? Цацаров къде бе тюфлек?

И Цацаров е за там.

А лицето на снимката кога най-накрая ще влезе в затвора при наличието на ефективна присъда?