Прокурори в САЩ се заемат с убийството на горилата Харамбе

САЩ може да повдигнат обвинения заради инцидента в зоопарка на град Синсинати, Охайо, при който бе застреляна горила, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Прокурори в САЩ се заемат с убийството на горилата Харамбе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото си представям, е невъзможно в зоопарк да няма пушка с приспивателни инжекции. Но и застреляна горила е изход от създалото се положение. Вярно е, че човек си пази вида в края на краищата. Естествено е.

Естествено, че има, но те действат след определено време 20-30мин, и ако я уцелят със стрелите, може да стане агресивна и е опасно. То и убиването е страшно, ако само я ранят ..

Каквото станало - станало. Факт е, че детето е в клетката и маймуната го влачи. При този свършен факт, не може животът на горилата да се постави пред този на детето. Преценили са - убили са я. Какво толкова. Спасили са детето.

И ако този, който е стрелял, е бял, ще започнат едни протести на т,н, "афроамериканци"........

Луди ли сте или се правите на такива? Кой кога и как е довел животните в зоопарка и как е обезопасен достъпа до тях в случая е второстепенен въпрос. Спорът е защо е убито животното? Ами много просто - защото никой не може да предвиди следващата му реакция и животът на детето е реално застрашен. Обичам животните, но решението е правилно и дори се учудвам как толко бързо са се организирали, за което заслужават похвала.

с тая горила! Това си е инцидент, причинен от безотговорни родители, а такива винаги ще има! Сега пък и "съд" за служителите в зоопарка??? А за родителите?

Братми Маугли, тъкмо реши да си поиграе, а пък те да му застрелят играчката!

Много от коментиращите тук забравят един факт - това е 200 килограмово животно с нечовешка сила. Нещата са очевидни: ДА, горилата иска да предпази детето и не желае да го нарани умишлено. Само че детето е в истинска опасност, защото горилата може да го нарани без да иска по начина, по който го влачи. В момента, в който детето се закачи за нещо, крака му ще бъде откъснат все едно, че е кукла. Да, животното не е виновно. Да, виновни са родителите и управата на зоопарка. Но в така създалата се ситуация аз бих убил животното 100 от 100 пъти. А преди да слагате минуси - поставете Вашето дете/ внук/ племенник на мястото на това дете и се запитайте честно - би ли ви пукало за животното, дори да има минимален шанс детето да пострада?

Въобще се чудя как може да се коментира възможно най-правилното решение - да се застреля горилата. А повечето защитници на животни са бездетни комплексари и психопати.

за създалата се ситуация е проектанта на клетката на горилата.......все пак би трябвало да има акъл как да направи ограда която не може да бъде прескочена от малки деца.........язък му за университета дето е завършил

Да слагат "бащата" на мястото на горилата и ако не може да имитира същите май'мунджолъци и да привлича внимание, да го застрелят и него. Само да сменят името на клетката на нещо като: Харлемска превъзходна.

Техните филми акто почнем от Кинг-Конг та до сега развратиха света. Вече инстинктите на родителите са 0. А за майката -пфуу я да види как майка горила носи малкото си като магнит а Сребърния гръб е готов да влезе в бой и с танк да ги защити.

Това е вярно, че филмите им развратиха света, но най-го разврати Кока-колата им, и затова тези от "Ислямска държава започнаха свещенна война срещу тези извращение, нали така? Какво чакаш - отивай и се присъединявай, да те е.. в гла..та куха.

Защо трябва да страда едно дете заради една шибана горила???

Ако под "шибана горила" нямаш предвид майката ИЗРОД си ти!

Тъпите американци,сега заради пари, ще търсят под вола теле!

понеже са много тъпи имат брутен продукт 10 пъти повече на човек от умните българи.

с колко повече е

Абе пишете я горилата убита от приятелски огън, това в щатите е позволено, разбираемо и ненаказуемо. Пък е и вярно. Ако наблюдателен прокурор забележи, че горилата не е стреляла, то тогава я пишете роднина на Хюсеин, брат на бин Ладен или политически съветник на Кадафи, това веднага я поставя извън закона и ...нема проблеми, пей сърце, soory горилоууу BTW, гориляка следва да се погребе с военни почести и нещо там, неко медалец ако има. И те така.

Родителите какво са крещели-сигурно горилата да върне детето.А бе прости хора бе! Вижда се,че го пази от тях а пък майката или таткото да слязат, пък да си го вземат.

щом 4-годишното дете е преминало преградите, значи те са били калпави и за това трябва да бъдат наказани в зоологическа градина. Това, как размахваше това дете, ясно показваше, че горилата ще навреди на детенцето.

Ако с детето беше станало нещо, тогава пък щеше да се вдигне рев, че управата не направи нищо.

3 дена тука ми омръзнаха с тази горила по всички ам. канали - егати спора - ЧОВЕКА ли е по важен или една горила ! В същото време казаха че само в Чикаго за трите почивни дни /понеделник беше почивен/ е имало 46 стрелби с 6 загинали и 56 ранени а те обсъждат ли обсъждат една маймуна !

Някои оглупяха. Жалко за животното, но по-важно е детето. Не може да се предвиди, как ще реагира маймуната, затова действията бяха правилни, щом с приспиване не можаха да овладеят ситуацията.

lele a tuk cacata nishto ne moje da go nakara da poddeme razsledvane

Нормално е да се вземе това решение за да се спаси живота на детето, но задължително трябва родителите му да бъдат предприети наказателни мерки срещу тях като виновни за смъртта на горилата, както и за нехайно отношение към детето което е застрашило живота му, както и да платят солено парично обезщетение на зоопарка!

Харлемско ежедневие...

Откъде накъде хора затварят животни в клетки. Та отгоре на всичко се и имат за нещо повече от животинките.

наблюдаваме поредната серия на филма "Американски Идиоти"! този сериал се снима вече по целия свят

Браво на служителите в зоопарка. Преди всичко трябва да се запази човека! Жалко, за редкия вид -горила. Но детето се пази , а после се мисли за друго. Така трябва. Стига сте се правили на много хуманни, ако вашето дете беше паднало щяхте да ривете че никой не го е грижа. Двуличници.

типично по американски американски родители-идиоти допускат детето им да попадне в зоната на диалектиката е налице, по същия начин наблюдаваме как и идиотска Америка решава проблеми, които сама си създава за сметка на другите в този случай убиха една горила, която се показа много по-хуманна от самите Щати като очевидно се е опитвала да спаси детето, обикновено Америка избива стотици хиляди просто за да си изиграе поредния ритуален танц

Четиригодишно дете трябва да бъде държано за ръка през цялото време, когато си с него навън сред хора,в тълпа и просто на улицата. Тия родители трябва да бъдат наказани, и то именно защото са застрашили детето си. А после са станали причина за убиването на рядък вид. От друга страна каква е тази клетка, че да падне вътре? Други възрастни нямало ли е? Пълна тъпня!

Да но вие говорите за нормални родители. Нали видяхте за кой става дума ? Две 200 килограмови говеда натъпкани с чипсове, бургери и кола. Не може една майка, да отговори така както това прасе - "случва се" , при условие че става дума за 4 годишно дете. Колко време трябвало да се покатери по ограда и тя да не реагира. Жалко за горила - пострада заради нехайство на едно говедо.

човещината се простира отвъд защита само на човеци. верно,може да има елемент на отвличане на вниманието, но ако нямаме състрадание към животните , тогава нямаме човещина. а освен това ако сте видели родителите на детето, със сигурност ще се замислите по какво точно те се различават от горилата?...

Горилата се опита да се погрижи за детето.

тъпи,мръсни американци...

Пи ли си хапчетата??? Казах ти да ги вземаш сутрин преди ядене!И стига с тая Протестна мрежа,полудя,бе! И пази диета,че от дебелина се потиш като шофьор на тир!Нали беше в Щатите,какво повече искаш?Не те взеха на работа щото се друсаше-не са виновни!

Този е безнадежден случай - и хапчета не могат да му помогнат на този стадий! Достигнал е върховната точка, апогея на мизерията, тъпотата и хейтърството за нещастното си съществуване и се е хванал като удавник за сламка във фиксацияата си. Няма смисъл да се занимаваш с такава тежка патология.

Писали сте статията без да сте видели неорязаното видео. Освен това детето не е оставено без надзор, а родителя е бил разсеян от други деца.Служителите на зоопарка са реагирали супер бързо. Туй ако беше станало при нас щеше да настане едно туткане едно питане и стиковане. Търсене на боеприпаси. Истина е, че тълпата с виковете си ошашява маймуната, а тя както го влачи по водата няма никаква гаранция, че няма да му счупи главата в някой камък или стена. Полемиката е, че са останали малко такива маймуни.

Човешко дете е паднало в лапите на звяра, а те спорят трябвало ли е да го спасяват веднага или да са го подържали още малко. Пфу!

Ако родител се разсейва от други деца и не може да контролира - да роди само 1 , а не 4. Ако това дете би изтичало на магистрала и кола прегазила го. Кой е виновен - разсеяната 200-килограмова майка или шофьора? И кой би застреляли в този случай? Ей сега социални служби трябва да приберат от онова говедо всички деца - за да не се разсейва

Ти убедена ли си , че никога няма да допуснеш твоето дете да направо някоя глупост, ама на 100%, сигурно имаш само 1 дете, аз имам 2 и мога да ти кажа, че разликата е огромна. Няма безгрешни хора. Децата нямат спирачки, особено в града всеки шофьор е длъжен да кара бавно и да се оглежда, няма как ако имаш 3 деца да ги държиш за ръка.. а и не е това решението, вина имат и те, но и зоопарка, задето не е обезопасил клетката. И няма как да изтича на магистрала, понеже те са извън града. Нека говорим обективно. И понеже до сега не ти се е случило да си изпуснеш детето, не значи , 4е няма.. затова на чужд гръб и 100 тояги са малко и всеки знае и много разбира и акъл дала... ама вие не сте по - добри и сте хора и може да сбъркате.

Ах каква трагедия! Вече и с име, направо в заглавието, за да я почувстваме по-близка... Лъва Саймън, Горилата Харамбе и други отработени психологически похвати за предизвикване на истерия в обществото... Колко немощни бездомни стари българи умряха от студ тази зима? Някой писа ли нещо за тях? С имената им в заглавието и други покъртителни подробности?

Защо пишете минуси , говеда. Защото сте тъпи, безчувствени, безсърдечни идиоти, не ви дреме за хората около вас - важното е , че на вас ви е добре. Тъпанари

О БеБе БеБе, Харама БеБе, ти ни пазеше от Лошите ! О, БеБе БеБе, Прокурор ще ги накаже ! Спи спрокойно, лавиме те, диар БеБе !

Няма ли най-после Йелоустоун да изригва и да ни отърве от извратената американска сган?

А защо само амерканската сган? Други извратеняци, лумпени и кретени няма ли по тази земя, или там сме патологично фиксирани щото те си бият негрите и си нямат бащица да им подари по един музикален инструмент?

В БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ ДЪРЖАНКИ ИЗБИХА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, И НИКОЙ НЕ ОТВАРЯ ДУМА ЗА ТОВА.. .... ДНЕС МЕ ВОЗИ В ЕДНО ТАКСИ ЕДИН ПОЛЯК : СЪЩО РЕВЕ ЗА МАЙКА ПОЛША....

ОТ 50 МИЛИОНА ОСТАНАЛИ НА КНИГА 34 МИЛИОНА , НО ТОЙ ВИКА "НЕ - ПОВЕЧЕ ОТ 30 МИЛИОНА СМЕ"...

Човече, иди да се лекуваш, пишеш откровено несвързани неща, и то от доста време. Вземи мерки или смени лекарствата.