Прокурор разкри упражнен ли е контрол при водната криза в Перник

Цялата преносна мрежа е стара, самото законодателство също, отбеляза обвинителят Николай Цветков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди месеци всички в района знаеха кой и защо е източил водата. Хората негодуват и с право. Вместо да се повдигнат обвинения на виновната фирма и отговарящите за контрола държавни служители ,с месеци се опитват да им пробутат нелепата история с промяната на климата. Това сипа масло в огъня! Вместо истина и възмездие, получиха нагли лъжи и то с ясното съзнание ,че истинската причина всички я знаеха и то от месеци. Горе долу същото се получава и с проблема с мръсния въздух. Всички виждаме какво дишаме, световните организации го оповестяват в официални документи ,а разни лакеи на държавна хранилка ще се скъсат да ни обясняват как нещата са от розови по-розови. А после се чудят ,защо това нагнетява допълнително напрежението и недоволството. Просто е. Безгрешни , НО САМО умните хора искрено се разкайват след това и заедно търсят решението. Другия особено дразнещ проблем е ,че все никой не е виновен и никой не е наказан.

Всички знаем упражнява ли се контрол в държавата... какво ще каже прокурор,съдия или министър е без значение. Накрая виновни няма.

Се чудим как забогатяха 10%от населението на България.Как с кпажби в особенно големи размери и зад тези кражби стои целият ЕС и ФАЩ,щом галят гушкат най големите престъпници.Нима не вижадат и не знаят.Такова строителство на имения,такива скъпи коли,пристанища,клиники,самолети,ненужни стадиони.....никъде другаде няма.

Даже и да придойде вода,тя няма къде да отиде с това затлачено корито.нено димов меке.то спи и чака заплата и бонуси.Немърливец ,когато става въпрос за работа,за друго да се конти и интервюта да дава го бива.

Прокурора е прав, но по силата на гравитацията властта ще намери виновни само на долните управленски нива.

Без вода, ТЕЦ Перник гори евро боклук за "еко" енергия, как живеете в тоя град?

въпросът е ще има ли оставка на правителството ,и нови избори боико направо да отива в централния да се крие .

По "по подводния начин" един" виден" горнобански масон . "усвои" около 40 млн. На кого и колко е дал може да се разбере. През същата фирма минават и други хонорарари на видни "хидролози". Няма край тази сага, -асъл нема такава държава. Колко се откарадна,колко престъпления преживяхме и колко още има да преживеем. Време е г-н Гешев да сложи ред в тази Държава и да последват номинациитеу за "Цялостно творчество". Истината е в ремонта на стената.Източената вода е заради тези пусти милиони. А хората мизеруват. Капитализъм е това не е шега. Важни са парите,хората са нищо.

7 мил. кубика са изпуснати ???? Сега яз. Студена щеше да е 11 мил. и нямаше да има никакъв режим. Всички тръбяха, че не е изпускан, че мрежата била стара, че било суша. Ще стане страшно, хората ще им писне от лъжите на тази некадърна сган.

Според мен тепърва ще се усеща в Територията резултатът от управлението на калинките.

Виновни нямааааа...

Като няма хляб, да ядат пасти! Та, като няма вода, да наблегнат на д0руги силни течности от мазата. Ето, шефът на пътното им управление вече го е направил. Е, хванали го били, но всяко чудо от ден до пладне. Нали са си там местни и аверчета, ще се спогодят някак след яко сбиване с винкели. А вода няма и да има, и отгоре Шефът не пуска нищо. Абе, отписана работа, ами да се местят при родата у Софията че да се изкъпат барем еднъжка месечно.

За 10г управление на ГЕРБ и милиони изхарчени от Бюджета за министерства и т.н. това е РЕЗУЛТАТА??? Стато законодателство с "много ОТГОВОРНИ"???? Това с многото ОТГОВОРНИ НЕ РАБОТИ - то е ЗАБРАНЕНО от гледна точка на МЕНИЖДМЪНТ, на каквото и да е БИЛО!

Не искаме работа с лопата, а с кафета и заплата

Сетила се Мара да се по.ара.Това е нашенският български манталитет.А сега духайте супата,защото когато е трябвало да се мисли,е прехвърляна топката от врата на врата.И изведнъж леле мале!ББ трябва да се намеси!

Мисля , че от преди много години е забранено питейната вода да се използва за промишлени цели !

Получили са 32 млн лева за ремонт на стената, БЕЗ да се спада нивото на водата.Обаче за да откраднат поне половината, са спаднали язовира.Резултата е , че определени гербери са с 16 млн лв напред, а Перник е без вода.

И сега какво, яд те е че не си бил на мястото на тия определени гербери да лапнеш ти далаверата...кофти

Не бе, сега има вода само по 6 часа на ден, лятото вероятно и през ден ще има вода, супер нали? Това е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на човек и направо цял Перник лети в небесата от щастие и трудно ще се свали от седмото небе ... баси глупака

Политическата мафия източва язовирите за тецове и промишлени нужди, няма мисъл, няма контрол, няма милост....

щом като на тарамбуките им вземат водата и те не протестират, значи не им трябва и тя може да се използва за по-смислени неща от това тарамбуките да си плакнат задниците с нея, щом плащат безропотно значи е евтина .... щом можем да отвъртим пачката що пък да не го направим?

Между другото само да напомня, че водните ресурси и съхраняването и опазването им е предмет и на националната сигурност на държавата, тоест тук място имат и играят важна роля И СЛУЖБИТЕ и куп други агенции и институции, вкл. МВР, тоест много лица к институции са в кюпа и не са си свършили работата, като се започне от премиера надолу!

Спомняте ли си го този колко активно бе ангажиран от Пеевски и мафията в кампанията на Мино Цеков и онзи мошеник - кмета на Банско за се изсекат още много повече дървета и от вече незаконно изсемените, защото офшорката на кипърския безработен, дето бил най-големият официален инвеститор в България (чувате ли, госпожа зз Къовеши) с мисля 1.3 милиарда долара?!?!, който дори и не бе чувал за Банско и инвестициите му там... Но не знаел как сд краде и разсипва водата ни...!!! И това е Министърът на ... ВОДИТЕ НИ!!! Докато тези и такива не започнат да влизат в затвора бързо и за дълго време няма надежда за тази територия!

известния скиор ли...

То е ясно,че има виновни.Проблема е,че няма да има наказани.

Защото главен прокурор на Борисов и Пеевски след незаменимият Цацаров е незаменимият “Гешев е радост”, който компенсира чадърът на прокуратурата над овластената орестъпност с дежурните им демонстрации на “прекомерна строгост” към материала и останалите, към всеки, който дръзне да издигне глас стещу организираната престъпност и мекеретата й във властта, дето я обслужват!

Той е само следствие от ситуацията. Не, всичко е така защото ние бездействаме.

Между другото точно сега, в момента се разгаря и друг огромен скандал, в който този носи огромна отговорност също - за незаконната търговия и внос на боклук и отпадъци от чужбина в България! И тепърва ще се разбира колко много от задълженията си ТОВА МЕКЕРЕ и ПОРЕДНА КАЛИНКА НЕ Е ИЗВЪРШИЛ с министерството си и в тази сфера, която е точно негово задължение! Защото тези отпадъци и остатъците след изгарянето им също намират път да се вливат във водите, във водните ни ресурси и да съди принасят в този геноцид срещу българския народ!!! И този и за това ще се обяснява че не бил информиран и никой не бил дкъжен да го информира!... Само вижте! Така мафията в Италия е намерила контакти с престъпници в България, за да изхвърля опасните отпадъци у нас и така да печели много и от този “бизнес” за сметка за здравето и живота на българите!

И този “бизнес” не може изобщо да се прави без чадър от властта и държавата и корупция, дори и на най-високите нива в България!!!

Накратко: ГЕРБ са правили далавери с ремонта на стената и вместо да плащат на водолази, са източили язовира. Оставка на министъра и всички замесени.

Сега ще ви разкажа как ще се действа по отработената схема. Изчезнали за 3 месеца 7 милиона кубика вода , за което вина ще отнесът Шефа на ВИК - Перник + екс Областният Управител (ще ги разхождат от съд на съд с години докато скандала поотихне а след това ще ги накажат с нещо което няма да изкупи и 1% от вината им). Министъа на МРРБ и вероятно на МОСВ ще бъдат подменени с други пионки като подмяната ще се отчете като поемане на политическа вина (същата схема бе приложена и към сегашният зам министър на МРРБ Николай Нанков който УЖ пое политическа вина за 18-те трупа до Своге а после бе върнат като зам министът в същото министерство). Жителите на Перник и Областта ще пострадат още няколко месеца докато ако е дал бог ще се повъзтанови водата в Язовира , но след това и тях и всички останали ще си ушамарят с един нов Закон за ВИК в който ще ни сложат такса водомер (за която зам министър Нанков реве вече цяла година + по-скъпа вода вероятно от 2021-ва година). Така калинките и голямата калинка ще си измият ръцете а народа който няма вина ще бъде изсурвакан с по солени сметки за вода и една такса която няма да има никакъв смисъл освен за джоба на някой друг но не и на народа. Както се казва....Народа си лае (понякога) , керванът на Управляващите си върви небеспокояван! Тъпа история за един глупав и заспал народ който може да реве само пред блока , но неможе да си потърси правата и да се защитава от идващите неправди.

Разбирам те, ама това с правата го забрави... българия е разпадащо се място, ако искаш права отиди някъде другаДе. Започни да допринасяш за общността, след това търси права. Ама там, тук няма да ги намериш

if you believe... (нерегистриран): Знаеш ли аз вярвам (може би съм прекалено наивен все още) че Българина ако се събуди и разбере че да пуснеш бюлетината по време на избори е само първата стъпка , но контролът на случащото се става от избирателя. Аз съм 100% сигурен че много от идиотщините сътворени в закони нямаше да са реалност ако хората вместо да се възмущават пред блока бяха показали това пред Парламента. Виж майките на деца опънаха палатки и за 6 месеца измислиха цял закон заради тях. Виж какво става във Франция , Германия ...там хората скачаст за всичко което ощетява масово населението. Проблема е че при нас у България хората скачат пред блока , зад блока , в парка , на опашката в кварталният магазин като споделят което ги ощетява , кое ги прави още по бедни. Там хората споделят проблемите си а гласът им така остава като глас в пустиня. Ако имахме силно гражданско общество което да е поне наполовина на това което е във Франция и Германия онези 240 в ПАрламента и онези по общините нямаше да си позволяват да се гаврят с хората по такъв начин а те го правят защото знаят че няма никой да изреве и защото се чустват безнаказани. Защо имаме комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта когато няма шанс по нашие земи минитър , министър председател , шефчета на върховни съдилища , адвокати , кметове, общински съветници да излежават ефективни присъди. Най-голяма им присъда е...поел политическа отговорност и подал оставка а след месец назначен на друга прохланда позиция.

Не си наивен. Просто много от българите са прекалено цинични. Това, което каза, е напълно вярно. Така се създава добра държава. Наистина, българите трябва да се събудят. Мафията няма да падне сама все пак.

Събуждането става вече само с Революция. Доброволно нища няма да получи НАРОДА. Ако нещо искаш,ставаш,отиваш и си го вземаш. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Бой се от търпеливия. Не дали,а кога. Система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена.

Едното мин. само за водите отговаряло, другото мин. само за стената... добре, ама аз знам кой е мин. прдседател! Той явно отговаря и за двете. Да си ходи а?

Що за простотия - всички чакат да го пишело в закона или в наредбата. Правилно е всички по веригата от министъра на долу де що са управленчески кадри да бъдат отстранени, докато приключи разследването.

Е как от мин надолу? Нагоре е проблема!

За Коледа и НГ специално за града ще има презентация на Пако Перничан. Ексклузивно Рще им затегнат режима, да се увеличи концентрацията на есенцията. Промоционалният пакет включва шишенце Пако Перничан, чифт партенки със закалка от "триъгълника на смъртта", опаковка силициево-карбидни салфетки P200 за след бръснене и абразивна гъба със soft back за интимните места.

Докато гешефтура, следствие и съд се натуткат, мутрата от Банкя ще изкомандва стадото от парламентарна група ГЕРБ (Грабим и Елиминираме Република България) да се променят закони, които техните министри са нарушили. Просто е - не пише нищо в закона, няма виновни.

Абсулютна провокация организирана от едни известни служби на които все още са подчинени сегашните.

ЦРУ си врат носа навсякъде и във всичко ,но все пак не ми се вярва да са се сринали до такова ниво. Да оставят град без вода . По-скоро ГЕРБ са се продължили отново.

Тъпия прокурор, тази остаряла система е създадена и работи когато всичко беше подчинено на партията.Що не го променихте, сега ли се сетихте

еееех минало, незабравимо, що го забравихте бе??? не стига че имахте режим на водата , но имахте и режим на тока бе! но за сметка на това, нямаше стоки в магаозините, а имаше списъци за крайнонуждаещи се! а водата от тоя язовир я източихте за стомана перник!

Не знам, Kой... е виновен ,...НО.... да оставиш 100 000 град без вода през 21 век си е идиотщина !!!;)) Къде е "Главанака" ,...да не мисли да си купува НОВ самолет за 50-60 милиона долара , ами да си събира ума и да решава проблема на хората , защото и тяхното търпение си има край !!?? Или , чака Перник да му "дойде на гости" на жълтите павета или в Банкя ???;))

Виновни сме ние че търпим такива да ни управляват.

Дедо Боже е виновният! От къде на къде Бойко Борсов и ГЕРБ, трябва да са предполагали, че няма да вали дъжд, толкова месеци, като статистиката за последните поне 10 години от както управляват от ГЕРБ, няма такъва суша в Пернишко! За какв се вдига този излишен шум в медиите! ГЕРБ, пак ще се измъкнат сухи от този скандал! Перник си избра кмет от БСП! Да не мислите, че Правителството на ГЕРБ ще се засили да решат проблема с водътъ на Перник! Ще има да "тупкат топката", както се казва, докато хептен се скапе положението с водътъ и както му е редно ще излезе виновен кмета от БСП, че не е решил проблема. Може Прокурор Гешев да го пъхне в дрънголника! Така се прави. Това своите бакии да прехвърли успешно на БСП, ГЕРБ два пъти вече го прави на ниво държава - показно. А, сега дойде време да се прави и на местно ниво! Нещата стават все по-развити. ГЕРБ са голямата работа. Нямат алтернатива в тарикаатлъците!

Какво образование има министър Н.Ненов? Такова безочие и безхаберие не е естествено. Това е язовир от национално значение, осигуряващо вода на многохиляден град. Не само оставка, но и на прокурор.

Грешка. Министър Димов

Фик мамà, фик папà, я инкбаторни.

В най-добрия случай условна за този, който мери с метъра нивото на водата. За останалите изброени - спецпрокуратурата пере най-добре.

Нали ви казвам-иде ми да се застрелям!Как никой не разбра, а само адвокат Менко Менков, че всичката вода от яз.Студена се стече и наводни ул."Граф Игнатиев".А и крайно време прокурорите да върнат Държавата на мястото и!

Ако така работи Окръжната прокуратура в Перник,ще стане най уважаваната институция в града.Браво ,за това съобщение.

Още преди две години нивото на водата в яз. Студена беше критично ниско. Ако се разходите по крайбрежната алея на яз. Панчарево, и стигнете до "Трибуните'', гледката на пресъхналото езеро ще ви уплаши. Мимоходом погледнете надолу към брега и ще видите резултати от дейността на ''любителите'' на природата - пластмасови бутилки и всякакви отпадъци. Последните сушави години се отразяват много зле на водния дебит. Под стената на язовира, бих могла да прекося р. Искър със сухи обувки, подскачайки от камък на камък. После разправяйте, че нищо лошо не се случва с климата.

О, преди Бели Искър може да излезеш със сухи обувки от р.Искър !!!!!!!!! Гарантирам ви!!!!!!

Същото разследване да се направи и за езерото в Панчарево. От хубаво и дълбоко езеро, сега е превърнато в блато. Някога там плуваше корабче, сега и водно колело не може да мине. Тиня, наноси, цели острови насред езерото. За водораслите, разпространили се вече по-цялото езеро, изобщо не искам да споменавам. Кой. Кой отговаря за всички тези водни басейни, Кой само взима божествена заплата и не прави абсолютно нищо за поддръжка на водните басейни. И докога ще продължава това ???

Същото разследван е да се направи и за езерото в Панчарево. От хубаво и дълбоко езеро, сега е превърнато в блато. Някога там плуваше корабче, сега и водно колело не може да мине. Тиня, наноси, цели острови нсред езерото. За водораслите, разпространили се вече по-цялото езеро, изобщо не искам да споменавам. Кой. Кой отговаря за всички тези водни басейни, Кой само взима божествена заплата и не прави абсолютно нищо за поддръжка на водните басейни. И докога ще продължава това ???

Наистина ли са "направи ли" запитване депутатите от Перник?

Щом не протестираме сме доволни.

По - нагъл съм от цецо апартамента.Ще отричам до последно.

Добре е казано, остава бая хора да седнат на подсъдимата скамейка. Не виждам как ще се оправдават. Но все пак трябва да чуем адвокатите на защитата. Ще бъде шоу на разсъждения на защитата, колкото смешно, толкова и трагично за перничани. Без ток горе-долу се оживява, но без вода не си представям

Как немоа и аз да се уредя в няква далавера за 30 - 40 милиона а не да чакам на плешивия да изтъркам нещо от некое билетче

и оттам нататък пълна тишина. За какво са ни Аврамова и Ненов?

За да обяснят, напоително, че не е тяхна работа и че всичко, което е трябвало, те са свършили съвършено. На кой му пука? И половината държава да остане без вода, стадото ще продължава да мълчи и да търпи. При тази липса на общество и реакция, никой няма да се трогне, никой няма да поеме и милилитър отговорност. Ще го отнесе горският, който е видял, че водата намалява, ама е гад и не е взел мерки.

ЕЛЕГИЯ - Христо Ботев Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! След няколко дена, СВОБОДАТА вече идва за нЕкой, а за други (като Валю "топлото") следва "НЕБЕ НА КВАДРАТИ" и костюми в рае.