Прокурор разкри упражнен ли е контрол при водната криза в Перник

Цялата преносна мрежа е стара, самото законодателство също, отбеляза обвинителят Николай Цветков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и оттам нататък пълна тишина. За какво са ни Аврамова и Ненов?

За да обяснят, напоително, че не е тяхна работа и че всичко, което е трябвало, те са свършили съвършено. На кой му пука? И половината държава да остане без вода, стадото ще продължава да мълчи и да търпи. При тази липса на общество и реакция, никой няма да се трогне, никой няма да поеме и милилитър отговорност. Ще го отнесе горският, който е видял, че водата намалява, ама е гад и не е взел мерки.

Как немоа и аз да се уредя в няква далавера за 30 - 40 милиона а не да чакам на плешивия да изтъркам нещо от некое билетче

Добре е казано, остава бая хора да седнат на подсъдимата скамейка. Не виждам как ще се оправдават. Но все пак трябва да чуем адвокатите на защитата. Ще бъде шоу на разсъждения на защитата, колкото смешно, толкова и трагично за перничани. Без ток горе-долу се оживява, но без вода не си представям

По - нагъл съм от цецо апартамента.Ще отричам до последно.

Щом не протестираме сме доволни.

Наистина ли са "направи ли" запитване депутатите от Перник?

Същото разследван е да се направи и за езерото в Панчарево. От хубаво и дълбоко езеро, сега е превърнато в блато. Някога там плуваше корабче, сега и водно колело не може да мине. Тиня, наноси, цели острови нсред езерото. За водораслите, разпространили се вече по-цялото езеро, изобщо не искам да споменавам. Кой. Кой отговаря за всички тези водни басейни, Кой само взима божествена заплата и не прави абсолютно нищо за поддръжка на водните басейни. И докога ще продължава това ???

Същото разследване да се направи и за езерото в Панчарево. От хубаво и дълбоко езеро, сега е превърнато в блато. Някога там плуваше корабче, сега и водно колело не може да мине. Тиня, наноси, цели острови насред езерото. За водораслите, разпространили се вече по-цялото езеро, изобщо не искам да споменавам. Кой. Кой отговаря за всички тези водни басейни, Кой само взима божествена заплата и не прави абсолютно нищо за поддръжка на водните басейни. И докога ще продължава това ???

Още преди две години нивото на водата в яз. Студена беше критично ниско. Ако се разходите по крайбрежната алея на яз. Панчарево, и стигнете до "Трибуните'', гледката на пресъхналото езеро ще ви уплаши. Мимоходом погледнете надолу към брега и ще видите резултати от дейността на ''любителите'' на природата - пластмасови бутилки и всякакви отпадъци. Последните сушави години се отразяват много зле на водния дебит. Под стената на язовира, бих могла да прекося р. Искър със сухи обувки, подскачайки от камък на камък. После разправяйте, че нищо лошо не се случва с климата.

Ако така работи Окръжната прокуратура в Перник,ще стане най уважаваната институция в града.Браво ,за това съобщение.

Нали ви казвам-иде ми да се застрелям!Как никой не разбра, а само адвокат Менко Менков, че всичката вода от яз.Студена се стече и наводни ул."Граф Игнатиев".А и крайно време прокурорите да върнат Държавата на мястото и!

О, преди Бели Искър може да излезеш със сухи обувки от р.Искър !!!!!!!!! Гарантирам ви!!!!!!

В най-добрия случай условна за този, който мери с метъра нивото на водата. За останалите изброени - спецпрокуратурата пере най-добре.

Фик мамà, фик папà, я инкбаторни.

Какво образование има министър Н.Ненов? Такова безочие и безхаберие не е естествено. Това е язовир от национално значение, осигуряващо вода на многохиляден град. Не само оставка, но и на прокурор.

Не знам, Kой... е виновен ,...НО.... да оставиш 100 000 град без вода през 21 век си е идиотщина !!!;)) Къде е "Главанака" ,...да не мисли да си купува НОВ самолет за 50-60 милиона долара , ами да си събира ума и да решава проблема на хората , защото и тяхното търпение си има край !!?? Или , чака Перник да му "дойде на гости" на жълтите павета или в Банкя ???;))

Грешка. Министър Димов

ЕЛЕГИЯ - Христо Ботев Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! След няколко дена, СВОБОДАТА вече идва за нЕкой, а за други (като Валю "топлото") следва "НЕБЕ НА КВАДРАТИ" и костюми в рае.

Виновни сме ние че търпим такива да ни управляват.

еееех минало, незабравимо, що го забравихте бе??? не стига че имахте режим на водата , но имахте и режим на тока бе! но за сметка на това, нямаше стоки в магаозините, а имаше списъци за крайнонуждаещи се! а водата от тоя язовир я източихте за стомана перник!

Тъпия прокурор, тази остаряла система е създадена и работи когато всичко беше подчинено на партията.Що не го променихте, сега ли се сетихте

Абсулютна провокация организирана от едни известни служби на които все още са подчинени сегашните.

Докато гешефтура, следствие и съд се натуткат, мутрата от Банкя ще изкомандва стадото от парламентарна група ГЕРБ (Грабим и Елиминираме Република България) да се променят закони, които техните министри са нарушили. Просто е - не пише нищо в закона, няма виновни.

Дедо Боже е виновният! От къде на къде Бойко Борсов и ГЕРБ, трябва да са предполагали, че няма да вали дъжд, толкова месеци, като статистиката за последните поне 10 години от както управляват от ГЕРБ, няма такъва суша в Пернишко! За какв се вдига този излишен шум в медиите! ГЕРБ, пак ще се измъкнат сухи от този скандал! Перник си избра кмет от БСП! Да не мислите, че Правителството на ГЕРБ ще се засили да решат проблема с водътъ на Перник! Ще има да "тупкат топката", както се казва, докато хептен се скапе положението с водътъ и както му е редно ще излезе виновен кмета от БСП, че не е решил проблема. Може Прокурор Гешев да го пъхне в дрънголника! Така се прави. Това своите бакии да прехвърли успешно на БСП, ГЕРБ два пъти вече го прави на ниво държава - показно. А, сега дойде време да се прави и на местно ниво! Нещата стават все по-развити. ГЕРБ са голямата работа. Нямат алтернатива в тарикаатлъците!

За Коледа и НГ специално за града ще има презентация на Пако Перничан. Ексклузивно Рще им затегнат режима, да се увеличи концентрацията на есенцията. Промоционалният пакет включва шишенце Пако Перничан, чифт партенки със закалка от "триъгълника на смъртта", опаковка силициево-карбидни салфетки P200 за след бръснене и абразивна гъба със soft back за интимните места.

Що за простотия - всички чакат да го пишело в закона или в наредбата. Правилно е всички по веригата от министъра на долу де що са управленчески кадри да бъдат отстранени, докато приключи разследването.

Едното мин. само за водите отговаряло, другото мин. само за стената... добре, ама аз знам кой е мин. прдседател! Той явно отговаря и за двете. Да си ходи а?

Е как от мин надолу? Нагоре е проблема!

ЦРУ си врат носа навсякъде и във всичко ,но все пак не ми се вярва да са се сринали до такова ниво. Да оставят град без вода . По-скоро ГЕРБ са се продължили отново.

Сега ще ви разкажа как ще се действа по отработената схема. Изчезнали за 3 месеца 7 милиона кубика вода , за което вина ще отнесът Шефа на ВИК - Перник + екс Областният Управител (ще ги разхождат от съд на съд с години докато скандала поотихне а след това ще ги накажат с нещо което няма да изкупи и 1% от вината им). Министъа на МРРБ и вероятно на МОСВ ще бъдат подменени с други пионки като подмяната ще се отчете като поемане на политическа вина (същата схема бе приложена и към сегашният зам министър на МРРБ Николай Нанков който УЖ пое политическа вина за 18-те трупа до Своге а после бе върнат като зам министът в същото министерство). Жителите на Перник и Областта ще пострадат още няколко месеца докато ако е дал бог ще се повъзтанови водата в Язовира , но след това и тях и всички останали ще си ушамарят с един нов Закон за ВИК в който ще ни сложат такса водомер (за която зам министър Нанков реве вече цяла година + по-скъпа вода вероятно от 2021-ва година). Така калинките и голямата калинка ще си измият ръцете а народа който няма вина ще бъде изсурвакан с по солени сметки за вода и една такса която няма да има никакъв смисъл освен за джоба на някой друг но не и на народа. Както се казва....Народа си лае (понякога) , керванът на Управляващите си върви небеспокояван! Тъпа история за един глупав и заспал народ който може да реве само пред блока , но неможе да си потърси правата и да се защитава от идващите неправди.

Разбирам те, ама това с правата го забрави... българия е разпадащо се място, ако искаш права отиди някъде другаДе. Започни да допринасяш за общността, след това търси права. Ама там, тук няма да ги намериш

Накратко: ГЕРБ са правили далавери с ремонта на стената и вместо да плащат на водолази, са източили язовира. Оставка на министъра и всички замесени.

if you believe... (нерегистриран): Знаеш ли аз вярвам (може би съм прекалено наивен все още) че Българина ако се събуди и разбере че да пуснеш бюлетината по време на избори е само първата стъпка , но контролът на случащото се става от избирателя. Аз съм 100% сигурен че много от идиотщините сътворени в закони нямаше да са реалност ако хората вместо да се възмущават пред блока бяха показали това пред Парламента. Виж майките на деца опънаха палатки и за 6 месеца измислиха цял закон заради тях. Виж какво става във Франция , Германия ...там хората скачаст за всичко което ощетява масово населението. Проблема е че при нас у България хората скачат пред блока , зад блока , в парка , на опашката в кварталният магазин като споделят което ги ощетява , кое ги прави още по бедни. Там хората споделят проблемите си а гласът им така остава като глас в пустиня. Ако имахме силно гражданско общество което да е поне наполовина на това което е във Франция и Германия онези 240 в ПАрламента и онези по общините нямаше да си позволяват да се гаврят с хората по такъв начин а те го правят защото знаят че няма никой да изреве и защото се чустват безнаказани. Защо имаме комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта когато няма шанс по нашие земи минитър , министър председател , шефчета на върховни съдилища , адвокати , кметове, общински съветници да излежават ефективни присъди. Най-голяма им присъда е...поел политическа отговорност и подал оставка а след месец назначен на друга прохланда позиция.

Между другото точно сега, в момента се разгаря и друг огромен скандал, в който този носи огромна отговорност също - за незаконната търговия и внос на боклук и отпадъци от чужбина в България! И тепърва ще се разбира колко много от задълженията си ТОВА МЕКЕРЕ и ПОРЕДНА КАЛИНКА НЕ Е ИЗВЪРШИЛ с министерството си и в тази сфера, която е точно негово задължение! Защото тези отпадъци и остатъците след изгарянето им също намират път да се вливат във водите, във водните ни ресурси и да съди принасят в този геноцид срещу българския народ!!! И този и за това ще се обяснява че не бил информиран и никой не бил дкъжен да го информира!... Само вижте! Така мафията в Италия е намерила контакти с престъпници в България, за да изхвърля опасните отпадъци у нас и така да печели много и от този “бизнес” за сметка за здравето и живота на българите!

То е ясно,че има виновни.Проблема е,че няма да има наказани.

И този “бизнес” не може изобщо да се прави без чадър от властта и държавата и корупция, дори и на най-високите нива в България!!!

Защото главен прокурор на Борисов и Пеевски след незаменимият Цацаров е незаменимият “Гешев е радост”, който компенсира чадърът на прокуратурата над овластената орестъпност с дежурните им демонстрации на “прекомерна строгост” към материала и останалите, към всеки, който дръзне да издигне глас стещу организираната престъпност и мекеретата й във властта, дето я обслужват!

Не си наивен. Просто много от българите са прекалено цинични. Това, което каза, е напълно вярно. Така се създава добра държава. Наистина, българите трябва да се събудят. Мафията няма да падне сама все пак.

Спомняте ли си го този колко активно бе ангажиран от Пеевски и мафията в кампанията на Мино Цеков и онзи мошеник - кмета на Банско за се изсекат още много повече дървета и от вече незаконно изсемените, защото офшорката на кипърския безработен, дето бил най-големият официален инвеститор в България (чувате ли, госпожа зз Къовеши) с мисля 1.3 милиарда долара?!?!, който дори и не бе чувал за Банско и инвестициите му там... Но не знаел как сд краде и разсипва водата ни...!!! И това е Министърът на ... ВОДИТЕ НИ!!! Докато тези и такива не започнат да влизат в затвора бързо и за дълго време няма надежда за тази територия!

Той е само следствие от ситуацията. Не, всичко е така защото ние бездействаме.

Между другото само да напомня, че водните ресурси и съхраняването и опазването им е предмет и на националната сигурност на държавата, тоест тук място имат и играят важна роля И СЛУЖБИТЕ и куп други агенции и институции, вкл. МВР, тоест много лица к институции са в кюпа и не са си свършили работата, като се започне от премиера надолу!

Добре, така да е. Но я ми кажи ако Главният прокурор и поне Еди негов подопечен прокурор вземе поне веднъж наистина да си свърши както трябва работата и да вкара поне един високопоставен престъпник - министър или висш магистрат в затвора с адекватна на престъпкението му присъда, да кажем 20 години затвор, дали следващият министър ще посмее да е толкова крадлив, зависим, корумпиран и послушник на организираната престъпност?!? И защо това никога не се случва? Защо не се намери нито един такъв прокурор досега зз толкова години? В прокуратурата, която е със много строга йерархия и абслолптна субординация на върха на която е фигурата на главния прокурор? Респективно - защо всички тези са (бяха) на нож и откровено настръхнали и враждебни срещу очевидно независимата и много почтена и неподкупна Лаура Къовеши, която е безспорно прекрасен прокурор с многл впечатляващи постижения и работа?!?

Политическата мафия източва язовирите за тецове и промишлени нужди, няма мисъл, няма контрол, няма милост....

Получили са 32 млн лева за ремонт на стената, БЕЗ да се спада нивото на водата.Обаче за да откраднат поне половината, са спаднали язовира.Резултата е , че определени гербери са с 16 млн лв напред, а Перник е без вода.

Мисля , че от преди много години е забранено питейната вода да се използва за промишлени цели !

И сега какво, яд те е че не си бил на мястото на тия определени гербери да лапнеш ти далаверата...кофти

известния скиор ли...

Сетила се Мара да се по.ара.Това е нашенският български манталитет.А сега духайте супата,защото когато е трябвало да се мисли,е прехвърляна топката от врата на врата.И изведнъж леле мале!ББ трябва да се намеси!

Не искаме работа с лопата, а с кафета и заплата