Спипаха прокурор по време на бракониерски лов

Софийската градска прокуратура ще разследва бракониерски лов край бургаското село Писменово, в който е взел участие прокурор, съобщиха от държавното обвинение.

Обратно в новината

Коментари - Спипаха прокурор по време на бракониерски лов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, преди да пишете и коментирате по свободни съчинения, прочетете ЗЛОД - Закон за лова и опазване на дивеча. Там има ясно описание на възможните в случая санкции и не е предвиден затвор, както пише в новината. Цитирам ЗЛОД: Чл. 85. (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Който взема, пренася, превозва или укрива намерен жив, ранен или убит дивеч или разпознаваеми части от него без писмено разрешително за лов, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв. Чл. 86. (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Който убие или улови дивеч, без да притежава редовно заверена членска карта и билет за лов, или с билет за лов и редовно заверена членска карта, но без разрешително за лов, или извън определените в него дата, място на ловуване, брой и вид дивеч, се наказва с глоба: 1. за дребен дивеч - от 300 до 1000 лв., но не по-малко от трикратния размер на причинената щета; 2. за едър дивеч - от 2000 до 5000 лв., но не по-малко от трикратния размер на причинената щета. (2) (Доп. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Който убие или улови дивеч в забранено за лов време, в забранено за лов място или със забранени средства или методи, се наказва с глоба: 1. за дребен дивеч - от 600 до 2000 лв., но не по-малко от трикратния размер на причинената щета; 2. за едър дивеч - от 1000 до 10 000 лв., но не по-малко от трикратния размер на причинената щета. Бих искал да чета фактологически верни новини, а не FAKE news. Благодаря.

Затегнете законите вдигнете санкциите.Бракониери има в цяла България.Някъде ги знаят но си траят защото са влиятелни личности.

По- добре да убиват арабите и негрите нападащи Европа през гората.. Гранична полиция и армията явно нищо не вършат.... Тия не са ли видели в гората турци- трафиканти на хора ??

Свиня насилена от Цаца, снпмката обиколи света! и пичели Първа награда, след "България уби деца" на легенда простакесата Редакша: Белинда Гоева

трябва да бъде незабавно уволнен за УРОНВАНЕ престижа на институцията и нарушаване на етичния кодекс!!!

За съжаление ..в Булгаристан е така ...-законите се пишат да се спазват от раятааа..,но не и от тия ,които ги пишат и трябва да следят за спазването им....!?

да се наричам, първа мъка е за мен...

А дано най-после нещо стане в тази измъчена България....!? Но пак се почна ...от долу ...от ниските етажи на ВЛАСТТА!

Абе този прокурор на снимката, много грозен бе, на глиган прилича. Поне малко да си затвори устата и да се среши.

сега, като му лепнат максималната глоба от 300 лв. , направо ще го съсипят!

Сигурно съдията ги е накиснал, 'защото не са му отнесли кошница с част от мършоляка.

Няма мене да спипат я!

Е той нали точно това казва, бе!

Има някои професии като прокурор, депутат, министър, президент и много други, където отговорността е наистина голяма. За тях е редно вместо "депутатски имунитет" да се прилага точно реципрочната мярка - от тези хора зависи да се коват законите на България, от тези хора зависи бъдещето на нашата страна, от прокурори и съдии зависи правилното интерпретиране на закона и налагането му с цялата му строгост. В момента в които тези, като депутатите от БСП и този от ДПС както и този прокурор си позволят своеволия, и то съвсем съзнателно е редно веднага да си подадат оставките, а ако не желаят да им бъде ПОТЪРСЕНА наказателна отговорност. Това ли е примера за обществото? Тези ли хора ще коват законите ни? Ако бях на г-жа Нинова бих казал лично имената на хубавците им и бих гласувал отнемане на имунитета им и съд. В противен случай и тя показва че са абсолютна нула. Какво може да очакваме от ръководни кадри, които не са никакъв пример за средния човек? За това в България всеки, от шофьора до Министър-председателя са продажни крадци! ЕТО за това - рибата се вмирисва откъм главата и ако главата няма коректив за такива умишлени безобразия тогава, съжалявам, но няма как да очаква нормална средна класа да и работи. Съжалявам, ама има и други държави. Съжалявам, но всеки кадърен човек може да научи английски и още един език и да се реализира на вън! Щом не щете да се "самосезирате", ние, честните и трудолюбиви хора ще ви напуснем. И когато направите от България Палестина ще разберете какви сте ги натворили, но тогава ще е късно!

Апропо, интересни са ми имената на депутатите от БСП и ДПС. Защо ги крият. Ей го на, на този прокурор, макар и бивш име са му написали, че и хубава, отчетлива снимка в анфас са му изстипосали над статията. А депутатите кога?

Познати от близкото минало "баш" ловци-Тошката и Първанката!

всеки комплексиран човешки отпадък ходи да убива беззащитни животинки !

Това сега ПР акция ли е? Защото не вярвам, че нещо ще се промени по този въпрос. Особено в изкривения прокурорски характер. Няколко пъти видях с очите си как различни лелички и чичковци настояваха да се направи изключение за тях в аптека и болница, защото били прокурори и юристи. И това винаги го заявяваха в очите пряко, троснато и нахално, независимо дали въобще имат право! Нахални, нагли - изтървана работа!

Спипаха прокурор по време на бракониерски лов Това на снимката прокурора ли е ?

Прокурорът е на снимката...

По принцип ненавиждам ловците, особено българските, а най-мразя ловците от т. н. "елит".

"Те показали само разрешително, но без попълнена дата за лова, което дори не е било скъсано от кочана." - сиреч, дали съм им направо цял кочан непопълнени разрешителни, в които да си вписват датите.

А вие си мислехте, че като свалите политическите правоимащи до 89 г., повече няма да има. Да, ама не - че и геометрична прогресия има даже.

а какво е станало с месото ?

Е трябваше ли и снимката му да давате?!?!

Че к'во му е на прокурорчето - убавец;)

Стършел

Малко се е озъбил ;), но са го докарали!

Е, нищо ново - "законотворци" и "правораздаватели" са сред най-големите нарушители на законността у БГ. После - мат'риала не спазвал законите и нямал уважение към НС и прокуратурата... Абе, Рейзито не беше ли с вас - питам, щото може да си пада вече по отстрела на диви прасета и да е зарязал бременните кошути!

Партизаните винаги са си отстрелвали в Гората.

Ми ся ко правим

"...законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 1 г. или глоба от 100 лв. до 300 лв., както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност" Значи 1г. затвор или 100 лв??? И това е закон?

Шило

Да не е писан за теб или за мен?

тва е заКОН баце.тебе ко те хванат ша лежиш а.мене ако ме фанат 100 лв тва е тълкованието ай със здраве

Шило

Ашколсун! Браво!

Добре бе, на прокурора имената ги казахте и така трябва да бъде, а на ония шумкари, бившите депутати от БСП и ДПС, имената са държавна тайна. Другатката КУРнелия ги е засекретила.

е ,и...ще си остане само в новините...като ония депутати ,дето ги спипаха преди месец...

Един въпрос: А, кучетата-гончета, с раирани пижами от бургаския затвор ли са били ?!?

Това на снимката прокурора ли е ? Е , много се е оял ,заприличал е на глиган.

Не мога да спра да се смея ;))))) Мерси, че ме развеселихте!

моля.

По бързата процедура и до стената.