Дете (4 г.) пострада тежко в хотел на Златни пясъци

4-годишно момиченце е пострадало тежко при инцидент в джакузи в хотел във варненския курорт "Златни пясъци".

Обратно в новината

Коментари - Дете (4 г.) пострада тежко в хотел на Златни пясъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за глупости - невъзможно е джакузи да нанесе такива поражения - поредната промивка на мозъци

ХА СЕГА ДА ДОЙДАТ АДВОКАТИ ОТ ЛОНДОН И ДА ЗАКРИЯТ ТОЗИ Х."АДМИРАЛ,А СЪЩО И АДМИРАЛ2 И 3,КОИТО СА НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИ И СА НА 10 МЕТРА ОТ МОРЕТО ВМЕСТО НА 100 М. КАКТО Е В ЗАКОНА. И ВСИЧКИТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ИВ.КОСТОВ-КОМАНДИРА ЧРЕЗ ПРОТЕЖЕТАТА МУ СЛ.ХРИСТОВ И ДР. ВРЕМЕ Е БУЛДОЗЕРИТЕ ДА ИДВАТ!!!

а къщата му в драгалевци що не бутнете??? Хайде, сега си се качил на фадромата.. А евентуално да му направиш внучета на двете му дъщери не щеш ли?

Дано се възстанови напълно детето, а за съжаление ВИНОВНИ НЯМА ДА ИМА!!! Мутрите си плащат яко...

Виновни са майката и бабето- невръстно хлапе в джакузито НЯМА РАБОТА! Айде сега разберете, че нещастието може де се случи за секунди, под носа ви, а после ходете търсете отговорни - като при случая с убитото с ритник момиче, дето даскалката била виновна, че не се е напикала в междучасието, за да седи да ги "пази". И да беше седяла- се тая - изродът ще намери време да се прояви .

Глупости. Джакузито трябва да е безопасно както за деца, така и за възрастни. Ако ти бе седнал на сифона, вероятно и твоят мозък щеше да бъде измучен... застраховани няма.... (като гледам, май вече си сядал)

някои хора са за разстрел в тая шибана ,,држява,,без насилие нищо няма да се оправи несе заблуждаваите на престмниците мястото им е в затвора а не по наи добрите ни курорти,дасе приеме закон за држявните служители които неси вршат работата да врщат обратно заплатите които са им податени

Ако аз съм богат Тим-аджия и реша да правя хотел с всички екстри и платя за това, значи ли, че съм отговорен, дори и да съм Честен Бизнесмен, като съм закупил джакузи за СПА-център, т.е. за обществено ползване вана????? Ха, сега да отговорят Вносителите и Производителите им!!!!!! Един Инвеститор НЕ Е длъжен да разбира от моторите на климатични и вентилационни системи в хотел, нито от Джакузита и СПА-техника, нито от помпени или пречиствателни инсталации, нито от кухненски аспирации, готварски уреди, питейни уреди, охладителна техника, техника в басейни, парни бани, вани....... КОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА? ДОСТАВЧИКЪТ! ДОСТАВИЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ С ОГРОМЕН КАПАЦИТЕТ УРЕДИ, СПОРЕД ИНСТРУКЦИИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! НЕ се бъркайте. Тук, в България много хора НЕ СА на мястото си, а са обикновени търгаши, внасящи евтино с голямя надценка! ЗАКОН, ЗАКОН, ЗАКОН и НАКАЗАНИЕ за ТИЯ!!!!!! Никой инвеститор не би катурнал бизнеса си с убийствена злополука и да закопае огромните си инвестиции, без да ги е възвърнал! БЪДЕТЕ ЛОГИЧНИ, А НЕ ЗЛОБНИ! Къде са тук специалистите на Строителния надзор и Приемателната комисия, издаваща Разрешение за ползване на такава техника за обществено ползване? Проверили ли са документите и сертихикатите на тази техника? Ако Производителят е излъгал, то Той е за Международен съд и отнемане на лиценз.

какъв запад сънуваш в хотела на Тим-аджиите,бе 00 от 20,42 часа!!!

Щом бабата и майката са англичанки трябва да им е известно, че деца в джакузи не ходят. Тука е забранено. Не съм сигурен дали помпите имат нещо общо. А тези англичанки най-вероятно са пълен боклук - от тези които им гласуваха Брекзита. Моите внучки и в собственото ни джакузи не влизат, а също многократно съм виждал спасители на публични басейни, да предупреждават родители които опитват да вкарат децата си в джакузито.

Винаги съм казвал, че европата и западът убиват, но никой не ме слуша! затова ща одите на гробища!

на тях им е работа да бдят над детето си, да не го изпускат от очи, да предвидят и непредвидимото, защото ето какво се случва и който и каквато отговорност да понесе, това няма да оправи червата на ТЯХНОТО дете

такива като теб са за бой! Защото оправдават вяска мутра ,която е пуснала нещо си и го нарича джакузи ,басейн , хотел ,а то е БОКЛУК! Само в България са ежедневие неща, които нормален разум дори не може да си представи!

може и да са златни ,но пък всичко останало е убийствено по кафявто ни море! Дали ще засмуче джакузи или ще хване чревно разстройство от "чистата" вода или ще те тръшне нещо от яденето....то по добре да скочиш в река с пирани и крокита, шансът да оцелееш е по голям!

не ходи там, някой кара ли те на сила

не ходя вече едно десетилетие и едва ли някога ще ида повече, но се чудя как искат там да развият туризъм като нищо не правят за това.

на почивка в България ! Вероятността да починете наистина е несравнима, с която и да е друга страна! ЩО за съоръжение е това, без никакви предпазни решетки и без надписи с за това кой да ги ползва и кой не?!?

симо

Джакузито е ,,,правно регламентирана дейност,,,.....Детето може и да НЕ е....О боже -абсурден свят.

Съжалявам за детето но какво прави дете в джакузи . Там трябва да влизат само хора с нормално телосожение не и дебели нито възрастни . Сигурно и фирмата се е престарала в силата на балончетата.

Мими,ти не си в час!И също нямаш идея за джакузи по принцип.Има нива,от плитко до малко по-дълбоко.И за да е искало детето да отиде при майка си,сигурно е нямало проблем.Но за нещастие нещо се обърква и води до този трагичен инцидент.Никой родител не би искал да види това и да му се случи .Надявам се детето да оцелее и да се върнат в къщи.Желая им го от сърце!!!

Нямам думи за заглавиет на статията,но имам думи за редакторите-май.... ви!!!И защо статята има две заглавия-второто е малко по приемливо-Дете пострада при инцидент-.Търсещи гадни сензаций с тези отвратителни заглавия,гадове такива!Не ми трийте коментара,защото сте такива!!!

симо

Ти май възроптаваш срещу демокрацията.свободата и туризмът/който е спасението на страната/?????Аз също.

Е как ше седне това малко дете, като на възрастните им е поне до гърдите водата?

Ами то няма да сяда- ще скача, ще се пробва да плува, да се гмурка и да нарушава комфорта на ползващите съоръжението, съпроводено от доволния овчи поглед на наглата родителка.

Глупости. Джакузито трябва да е безопасно както за деца, така и за възрастни. Ако ти бе седнал на сифона, вероятно и твоят мозък щеше да бъде измучен... застраховани няма.... (като гледам, май вече си сядал)

Жалко за детенцето и дано се оправи.Прочетох статията на жена си .Тя мине не мине мрънка да опитала и такива работи .Мисля ,че и охладих мераците .От време на време под влияние на пропагандата и разни гъски които все се хвалят с нещо ново, жена ми почва да ме агитира и се дразни ,че не се вдъхновявам лесно то да беше само въпрос на мерак а то пак проклетите пари...в последно време обече по света се случват такива работи ,че е все по-разумно без нужда да не се мотаеш насам на там.

Николчо, на 5, 6-та година от брака, жена ти ще експериментира, можеш да бъдеш сигурен.

Кефът цена няма, ама май си има цена...

ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е? ТОВА МЕДИИ ЛИ СА? КАКВОТО И ДА СЕ Е СЛУЧИЛО, МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪОБЩЕНО ПО ПРИЕМЛИВ НАЧИН. ЗАЩО ИЗКУСТВЕНО СЕ НАГНЕТЯВА УСЕЩАНЕ ЗА УЖАСИ И ТРАГЕДИИ? НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧА ЗА ОТВРАТИТЕЛНОТО ЗАГЛАВИЕ НА ТОЗИ МАТЕРИАЛ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ НЕСКОПОСАНИТЕ РЕДАКТОРИ НА ТОЗИ т.н. информационен сайт? ДОКОГА?

симо

Да ,държава е .Неолиберална,свободна и независима,демократична и с пазарна икономика..

Ваште рИпортери и мен надминаха по жестокост.

Да ви "таковам" в редакторите. страшна сензация, отврат е началното заглавие(изкара червата).

pyrvo myl`anie za 3 dni, a sega 3 dni [um i ... sledva] ko[mar i zabrava. taka e u nas, a novonite sa takiva, `e imenata na sobstvenici i imenata na firmite na nalagani biznesmeni sa dobre ukrivani.

Явно е имало повреда, най-вероятно липсваща решетка! НО джакузито по принцип е противопоказно за деца! Има предупредителни табели винаги...защо това дете е било в джакузито?

Гадни, долни мръсни еврейски хотели!!!!

Да минават фашагите и да бомбят наред,да се издигне наново от руините!

За кво въобще да се издига?

Много "интересна" помпа в много "интересно джакузи" в известен хотел. Не мога да повярвям, че се е случило. Дано да се оправи детето.

Нищо не става ясно от така написания материал! Пак се търси някаква евтина сензация! Къде е бил тоя отвор на помпата, къде е било детето, майка му и баба му?! Къде са бляли двете?! Детето лежало ли е на тази помпа, седяло ли е, защо толкова дълго, че да се получи вакуум, и изобщо - какво и къде е разкъсано?! Коремната стена ли или нещо друго?! Някаква простотия е и случаят, и особено текстът! Дано да се оправи все пак това дете, а после някой да се замисли и за някакъв инструктаж на разните бързо забогатели сляни, които се бухат в джакузи с малко дете, но без капка разбиране какво става и как да се движат в тая вана ...

gonzales

кое не ти е ясно ? имаме пространство напълнено с вода. имаме отвор през който се изсмуква водата за да се пречиства, има и отвор през който постъпва чиста вода. детето е било в близост до изсмукващият отвор. вероятно корема на детето е попаднал на този отвор за да може да се разкъса и да излезнат тънките черва на детето. на този отвор вероятно не е имало решетка и това ще се окаже проблема.

Ако е така, както ти си мислиш, това дете да е умряло още там от загуба на кръв, а цялото джакузи да е станало червено ... Което явно не е станало! Най-вероятно този отвор е бил някъде на страничната стена, а не на дъното, а детето някак си е успяло да се залепи към него с коремчето, при което е изпитало силна болка, защото са настъпили някакви вътрешни разкъсвания на коремната стена и разбъркване на тънките черва - това са оправяли с операциите. Но не е имало външно "засмукване, изсипване" и прочие ужасии, както тук ги пишат и някои им вярват! Знаеш ли какви големи кръвоносни съдове минават оттам и за колко секунди умира едно толкова малко дете, ако се разкъса корема, та и под налягане отгоре на всичкото?! Затова питам къде са били тия майка и баба, защо те не са контролирали детето, не са ли видели къде е този отвор с помпата - той силно дърпа, не можеш да го сбъркаш с дюзите, и задължително има решетка, естествено ... Заглавието кърти мифффки!

симо

Аха ,ясно ......САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!!!!

Хайде сега на всички джакузита проверки смяна на помпите

Не мога да разбера как сте в състояние да измислите подобно заглавие? За такива изречения ли учите толкова години журналистика??? Тъжно.

"Помпата му изкарала червата..." Може ли с още по-детайлни и ужасяващи подробности да ни разкажете, господа "журналя", как точно помпата е "изкарала" червата на нещастното детенце, как му е бликнала кръвчицата, какви са били писъците на ужасената майка и стенанията на полуприпадналата му баба, та и последният неосъзнал се съдист да изпита удоволствие!

Какои е туи нещо джакузи

Жакузита, макузита, кифтета, чибабчита....

Повечето от вас, дето пишете, дори не знаете как се прави технологично едно джакузи. Технологично, помпата трябва да смуче от сифона, а не от седалката или гърба ( ако е проектирано правилно ). Джакузито може да бъде моболитно, т.е изградено от бетон и после облицовано с плочки, или такова за директен монтаж ( като голяма вана ). И в двата случая, смукателната помпа НЕ засмуква откъм гърба или седалката. Тук става въпрос за сериозна технологична грешка. Някак си иначе не вярвам, момиченцето да се е гмуркало и да е стигало до сифона. Дано се възстанови по-бързо. Аз се занимавах с подобни проекти около 4 години, трагедията е пълна. От пестене на пари и липса на нормативни уредби страдат хора....

Да не говорим пък, че обществените джакузита задължително трябва да се с компенсаторен резервоар ( т.е по периметъра има решетка и водата се отича в резарвоар, обилновено с обем 1/10 от този на джакузито/басейна ). По този начин помпата смуче вода от компенсаторния резервоар, а не директно от обема на джакузито/басейна.

Явно джакузито е от старите - сифон и само на сантиметри под решетката на сифона е помпата...и все пак не виждам как ще стане ако е е имало решетка. Виж ако е нямало е възможно.

Как то1но,и от къде са излезнали тези черва,че нещо нещата не са ми ясни,?

На тебе никога, нищо не ти е ясно.

gonzales

по метода на изключването - през петите и главата не могат да излезнат червата. ти си наред да продължиш.

неговите са в главата

как може в басейн с хора да пуснат помпи, които могат да изкарат на човек червата?

или с бутон.

Що се връзвате на джурналистическите глупости?! Не са "извадени" червата извън тялото - просто тиквата, дето е писала тоя текст, е много куха! Не може червата да излязат и детето да е живо след това ... Но майката и бабата са пълни хухтавели - да седят вътре и да не загреят какво да направят веднага, за да нарушат вакуума и да си освободят детето веднага?! А те почнали да пищят и да викат спасител ... Поне една минута това дете е стояло там залепено на помпата и са му се разкъсвали вътрешните органи ... Пълни идиотки!

че в някакъв тежкарски хотел с някакво дете станало еди какво си, аз си мисля за моите, как да ги облеча, обуя и нахраня

Ти няма как да си в такъв хотел, но ако децата ти не са оръфляци като тебе и им се случи същото с техните деца ? Тиквеник!

ние оръфлеците ще бачкаме по 12 часа за парчето хляб, а на баровците лайната ще изтичат от преяждане, ама има Бог

Ти си един жалък индивид.

Те тежкарските хотели не са за червеи като теб.

Затова и ще си останеш там където си. За съжаление ще възпиташ така и децата си в завист вместо да бъдат упорити и да постигнат повече от тебе.

Трябва да ти дреме, смейурко, защото утре не дай си Боже, може да се случи на твоето дете, в не чак толкова тежкарски хотел. А иначе в България са малко "тежкарските" хотели, може би ще ти стигнат 10те пръста. Другото са...хотели с т.нар "СПА" - разбирай малък басейн + сауна.

Ще работиш ! Ще изкарваш пари ! За да може ние - баровците - да си джиткаме ! Айде марш от тук , отивай да бачкаш !

В този хотел идиоти ли са сложени да обслужват джакузитата!?

Интересно ми е, на мястото на засмукване на водата няма ли някаква предпазна решетка? А предпазители за автоматично изключване например по вакуум няма ли? Нали преди 2-3 години пак едно дете загина от джакузи или басеин, беше германче доколкото си спомням.

Дори и да има решетка, вакуума си е вакуум. По-скоро трябва да има защита, която да изключва помпата.

Площта на решетката намалява упражняваното налягане, както и няма как да стане плътен вакуум...

Именно. Това става с един ЕЛЕМЕНТАРЕН регулатор дето не струва скъпо. Когато на входа на помпата налягането падне /вакуума стане по дълбок отколкото при нормална работа на помпата/ регулатора автоматично е изключва защото това означава, че нещо пречи на водата да влиза в помпата. Може да е дреха, парцал... а може и жив човек да е. Ако такъв регулатор /изключвател/ се монтира заедно с някаква предпазна решетка и проблема изчезва. Лошото е, че след като вече имаше подобен случай стопаните на съоръжението не са взели никакви предпазни мерки.

Четейки коментарите стигам до заключението, че болшинството хора не са ходили на джакузи в хотел. Асоциацията е с вана в банята с помпа 0.75kW и 6-8 отвора през които водата те гъделичка. Тук става въпрос за съоръжение с мощни помпи , въртящи кубици вода в минута. Водните струи са на различни нива за масажиране на цялото тяло. И па го казвам, в нормалните хотели се правят ДЕТСКИ басейни тип джакузи.

не сме, лошо лие, срамно ли е, грешно ли е

По принцип си прав за масажиращите помпи, но това тука е отвор на засмукващата помпа за обръщане/пречистване на водата.

Да не съм. Не обичам гъби. Оставям ги на тъпаците дето бабите им се в жакузи са се плацикали егати катилите книга не прочели.

било е с майка си и баба си, да са го гледали, да са си отваряли очите

Много немарливи тия бе . Един трепе хора в Тунела , друг в басейна , трети ги гази с колата си , ужас !!

За да му се изкарат червата, трябва буквално да се "седне" върху отвора за всмукване. Така че не е вина на хотела, а на родителите, които са го допуснали.

Ти трябваше да седнеш на отвора, не детето. Тупак

Ох, вземи се върни малко в 8-ми клас и си припомни човешката анатомия. Къде се намират тънките черва, от къде могат да излезнат при много силен вакуум. Човешката кожа, особено детската е тънка и много лесно може да се разкъса. от там нататък......По твоята логика не само червата, ами и матка и какво ли не щеше да се изсмуче навън.

Аман от разбирачи тъпи като теб. Даже няма да обяснявам.

Баровския хотел Адмирал на Златни пясъци е притежание на Иван Костовия довереник Славчо Христов!Апартамента на Иван Костов в него струва 500 000 лева! А САМО ЕДНА НОЩУВКА в хотела убиец -около 500 лева!Добре дошли!

И какво оттуй? Като има луди - да плащат! Никой никого не вкарва там насила!

Искаш да кажеш, че английското семейство е също от "лудите"?

днес може да струва половин милион, а утре да не струва нищо

Хотела и басейна най-вероятно са собственост на бизнесмена Компира , или Овена с пари от рекет , или от контрабанда , или просто подарени. На Златните е така. Джакузите е проектирано от приятел на Компира, или Овена с идеята минимум разходи. Отворите за помпите са 50-100 кв.см . При напор/засмукване 2 атмосфери това прави отрицателен натиск (засмукване) от порадъка на 100-200 кг приложено на повърхност по-малка от половин длан. Затова тези отвори задължително трябва да са обезопасени с решетки на разстояние поне 10-20 см.

Ми не ,на Иван Костов е чрез Славчо Христов. Това между другото , но хотела работи от 10 г. , така че причината е друга, не в парите.

Ами това е щото хотелиерите са циции са са купили някое гаражно джакузи, а пък някой байчо си е казал "що да не направя едно джакузи, колко му е - слагам в едно корито помпа и панел и сме в бизнеса"! Ние 'сико пра'им. А сега въпросния байчо да иде зад решетките, да се научи друг път да не изобретява колелото. Щото ако си беше българска жертвата, щяха да потулят случая (както стана с "Индиго"), но сега има замесени англичани, а те не прощават!

В какви ли не джакузита съм влизал, но в такова дето може да ти изкара червата не е за вярване! Добре дошли в България!

Във всеки нормален хотел с басейн и джакузи има детски такъв, с много по- ниско налягане на водната струя. Тук нещата доста са загрубели. Жалко за детето, дано се оправи, но вина имат както хотелиерите , така и родителите.

За да сложиш минус на такъв коментар, явно не си излизал от село. Дано банята ти е у дома, а не е варел вдигнат на четири метра .

Живеем в демокрация (уж) и всеки може да ти слага минусите където си ще - и на коментара и другаде! А къде му се намира банята си е Негова работа! Важното е да я използва, за разлика от ТЕБЕ! Колкото до повдигнатия варел - банята със слънчева вода лятно време не е за подценяване. Но ти като не се къпеш, откъде да го знаеш? ;-)

Дано детето се възстанови...

е той Стивън Кинг от къде мислите че черпи идеи за романите си..... ами от БГ

Схванах. Значи това не е била помпа за джакузи, а индустриална месомелачка. Кой какво имал това сложил....