Полицаите от ”Сигма” отиват на съд за подкупи

Бившият директор на моторизирания отдел на МВР "Сигма" Ивайло Василев и шестима негови подчинени отиват на съд за взимане на подкупи.

Обратно в новината

Коментари - Полицаите от ”Сигма” отиват на съд за подкупи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

Това е политическа поръчка. Долна инсинуация . Всички знаем , че няма как полицай да взема пари . Да не говорим да си поиска ..... абсурд .

А, масата първо дава рушвет и после се оплакват, че виждате ли искат ми рушвет!

Pesh0

Нормалко е и човешко , да дадеш нещо , за да ти се размине по леко. Не е нормално , този който налага санкцията , да го иска . И ако не дадеш , да те наказва по още по жесток начин . Не ги поставяй на един кантар .

Полицаи вземали рушвети... е, и? Къде е новината тука? И на 5 годишните им е ясно, че ченгетата за пари продават и майките си. Ядат и пият с мафиотите, газят бебета в колички по тротоарите, дремят по парковете и искат да се пенсионират на 40. Да са ни живи и здрави. То кое ли ни а наред, че и полицията да е на място?

тези полицаи общо-взето те спират и започват да мънкат нещо за нарушения или светофари. Ако предложиш пари, вземат. Ако не даваш пари, те пускат, не им се занимава с писане на актове.

Интересно как така "Полицаите от Сигма отиват на съд за подкупи..??? На съд не се ли отива ако даваш подкупи ??? И нещо не се връзва , логически е правилно да се каже не за "подкупи".. а "за рекет"...!!! Подкупа занете ли как се дава ??? Идват смелчаците дето зад тях са гоуметите баровци при закъсалия "занаятчия" - и му казват дословно: "Кихай тука няколко бона за тази година - и няма да си имаш проблеми с никой никога.. а иначе .. ЗНАЕШ КАК Е ..:))) / и БАЙ-ИВАН ОБУЩАРЯ И ТОДОР-ТЕНЕКЕДЖИЯТА - СНАСЯТ ЛИ СНАСЯТ :))))))))))))))))) А ИНАЧЕ ТЕ СА ДАЛИ ПОДКУПА , А РЕКЕТ НЕ Е ИМАЛО .. ДА ВИ СЕ СЕР. В ШИБА.АТА ДЪРЖАВА И В УПРАВНИЦИТЕ В ВЪВ ВСИЧКО !!!!!!!

Има човек. има проблем. Няма човек. няма проблем. Има камера няма проблем.

да и наброят по 12 заплати на куп и да ги пенсионират с 1000 лв пенсия за наказание

Всеки божи ден се убеждавам, че стоенето в България е голяма грешка. Куфарите, терминала и заминавай в чужбина.

Наивник си. Ако си мислиш, че това е само в България се лъжеш жестоко. Като чужденец навсякъде ще те таксуват по двойни и тройни тарифи. Е, ще ти остават пари и за самолет до България веднъж годишно.

Ама няма такова беззаконие, такова овчедушие и такава гавра с хората. Пет пъти да е по-скъпо, но да има ред и закон.

Донякъде сте прави но само за семе си ... В чужбина не е като у нас ! Защото там се работи и то здраво ... Казано на наш език - КАТ ЗА СВЕТОВНО... ИЛИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО !!! тАМ ОЦЕЛЯВАТ СЕРИОЗНИ УМНИ , ТРУДОЛЮБИВИ И ОНИЯ КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ ТАМ . Кажеш ли някъде , че не си дошъл на печалбарство а за да останеш да живееш там - те гледат с ериозно око ... а иначе ако единия от вас не е ходил- няма да разбере за какво говоря... ако и двамата не сте ходили..или някой от вас просто не е успял да се адаптира...ПАК НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕ...ТАКА , ЧЕ ЧУЖБИНА Е ЗА ЕДНИ МАЙКА - А ЗА ДРУГИ МАЛКО "ПО-ТАКА"... Е МАЩЕХА !!!!

Sm3hurk0

Парадокса на системета е, че полицаите написваики АКТ се превръщат в съдници и насочват (предопределят) наказанието в посока на парите от човека, който ги дава. Преди години се случи следния парадокс: Стана ПТП в което участвах. Дойде КАТ и пита - ти от къде идваш, а ти... и решават на момента кой е виновния. На виновния се съставя АКТ, а другия участник получава протокол за ПТП. Бях убеден, че не съм виновен и поисках да се направи оглед и на моя автомобил - само да се опишат щетите и да се отрази реално състоянито на моето МПС. Нито моята, нито на другия участник в ПТП застрахователна компания не пожелаха да ми видят автомобила. Обжалвах АКТ-а и той отпадна. Отидох при застрахователите у попитах, как ще оправим недоразумението. Имах фактури за ремонта на моята кола, Отговора бе, че до сега нямало такъв случаи и че нищо не можело да се направи! Реално в моя случай, полицайте взеха подкуп от другия участник в ПТП и определиха , насочиха начина на развитие на всичко срещу мен. Е какво уважение да имам на корумпирани катаджии, макар че не са взели пари от мен ? Това е типичен пример за корупция, без да си участвал в схемата, реално си потърпевш.

Все пак хората работа са вършили - хващали са нарушители. Само дето парите не са отивали в бюджета, а в джобовете им. При приватизацията не стана ли същото, пък никой досега не е арестуван.

Държавата сама създава корупционните схеми и ги приема или само дава вид, че ги преследва. А обществото си ги подхраннва - лекари, полицаи и др. свикнали сме да даваме. То за катаджиите всички знаем, ама и ако искаме можем да не им даваме, а да си платим глобата. Ама така ни е по-лесно.

Предлагам всички полицаи, включително тези от прехода да се пенсионират на 43 години. Момчетата трябва да си харчат награбените пари по островите докато са още млади.

Боко тероризира полицаите, за да може да ГИ ЗАМЕНИ СЪС свои хора. ДОЛУ БОКО! ОСТАВКА!

Е, той бил много популярен щом има 30-40 000 свои хора.

Сега ще им друснат по едно "мъмрене" и ще ги назначат в "Охранително полиция"

сега ако и касов бон са си издавали помежду си ще им ръкопляскам силно

Pesh0

Според обвинението създаването на престъпната структура е организирано лично от Ивайло Василев през декември 2012 г. :) преди това ? не са ли вземали подкупи ? или не са били престъпна група ?

Стою

Ми ние трябва да се "досещаме" по времето на кой министър ВР е създадена и по времето на кой министър ВР скоропостижно е "разбита" една от всичките групички. Трябва да се досетим и защо точно тази. На кого са пречили/не са плащали и т.н. Демагогия, популизъм и безочие...

- В случаите, когато водачи подавали жалби за искани подкупи от участници в групата, Ивайло Василев съдействал те да останат без последствия. - А пред кого е съдействал, защото по принцип тези сигнали преминават през Инспектората в МВР , а след това през отдел Вътрешна Сигурност. Сигурно и дотам е стигал някой лев или поне до подходящия човек, който да прецени 'правилно' има ли данни за корупция или не. Иначе такова съдействие за без пари няма в живота, особено пък в МВР ;)

Обществена тайна е,че всички полицаи са корумпирани.От горе до долу.100%.Който не е съгласен да седне на детектор на лъжата.Позволява им се да крадат и рекетират за да продължават да охраняват грабежите на БКПотрепките/БСП,СДС,ГЕРБ,ДПС,деформирани и др./.Тиквата например преди години като чу от СерГЕЙ покана за полиграф се намокри целия.

Какво стана с магистралните рекетьори от Пазарджик? Докъде докараха процеса?

01.03. 2014 година Мегапроцесът срещу катаджийската корупция "Палките" все още е мираж заради различни процесуални нарушения. Година и три месеца след като беше насрочено първото заседание по делото, то все още не е тръгнало на първа инстанция. През юни 2011 г. при спецопeрация на МВР бяха задържани 12 пътни полицаи от Пазарджик и Пловдив. Стоян Илиев, Георги Бодуров, Марин Енджов, Петър Михайлов, Петър Костадинов, Иво Даскалов, Илия Сотиров, Георги Георгиев, Иван Араланов, Наско Ставрев и Здравко Тодоров от Пловдив и Илия Пърличков бяха обвинени, че са участвали в престъпна група, която вземала рушвети от шофьори. Според прокуратурата подкупните ченгета са действали от септември 2010 г. до май 2011 г. от 40-ия км на магистрала "Тракия" между ханче "Калугерово" и Пловдив. Манипулирали радари и искали рушвети, най-често между 20 и 50 лв. от шофьор, за да заличат от системата превишената скорост и да не съставят актове. Разследването започнало след подадени сигнали на рекетирани шофьори. За да бъде разкрита схемата, били използвани полицаи под прикритие и СРС-та. Името на операцията по задържането дошла, след като стана ясно, че групата криела парите от подкупи в полицейски палки с винт. Първото заседание по делото бе насрочено още през септември 2013 г. Процесът бе отлаган 6-7 пъти заради отсъствието на адвокати. Делото бе връщано три пъти от спецсъда на спецпрокуратурата заради нарушения. Оказа се, че обвинителят - прокурорът от Софийската градска прокуратура, който е изготвил обвинителния акт, забравил да напише длъжността си и датата, на която е изготвил документа. При второто връщане пък се оказа, че преписката била водена като секретна, а трябвало да е явна. През юли т.г. делото бе върнато от Специализирания наказателен съд на прокуратурата заради процесуални нарушения. Оказа се, че обвинителният акт на спецпрокурор е преписан от този на предишен негов колега, върнат заради неточности.

Що не излезнат колегите, да изпушат по една цигара на площада?

Sm3hurk0

И минерална вода да пият на припек !

Доста наивни хорица има между вас......Работих в МОП - сега там е и Сигма , та през 1996г. се наложи да се преместя точно заради тези хватки на Ръководството . Идва КО/командир на отделение/ , и ти казва , от утре вашия джип ще работи в Илиянци/имаше ембарго и беше бъкано със сърби/ . Само че.......по 100дойч марки от екипа - бяхме по 10 човека. Ако откажеш - ти се нарежда да се преместиш в друго потделение или ще ти търсят цаката да бъдеш уволнен. И давахме.....на ден изкарвахме по около 150марки на човек, и от всеки се събираха по 10марки - общо 100 за Ръководството. Така се работи и днес. В служба КАТ - това е закон. Който не си плаща си заминава по РПУтата. Като излезе забраната за спиране на автомобили - разрешение имаше само за колите с камери и се изсмях - толкова пари да бъдат спрени.....ето сега пак си се върна старото лапане. Айде ,пригответе си в документите по една 20тачка и не мрънкайте. Направо ме е срам да кажа какво съм работил...........

Само за три години - холандец Министър на вътрешните работи и германци за съдии в България и всички българи ще си намерят мястото в обществото. Много бързо. Не е нормално в чужбина да сме най-примерните европейци, а у дома да сме анархисти.

Само като ти прочета написаното и ми става ясно, че нито си бил полицай, нито си от София с тези диалектни думи които използваш. И КО командир на отделение е сержантска длъжност, много си далеч от истината ако си мислиш че последната дупка на кавала т.е. бай Сержант решава кой къде, кога и как ще работи. Въобще готина история, ама за простолюдието, иначе само лъжи и пак лъжи..

По всички етажи на властта са създадени схеми за подкупи и крадене

someone

точно директора с директорската си заплата надали има нужда от подкупи. ние сме такъв народ, че много малко хора са честни и с чиста съвест. обикновенно все го играем селски тарикати - подкупи, да платим колкото се може по-малко данъци, и так дале.

КАКВИ ПОЛИЦАИ СА ТЕЗИ ОТ"СИГМА"? ТОВА СА СИ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ БКП- Д.С.,ЗАКРИЛЯНИ ОТ КОМУНИСТИ!!!

Oххх,...мазен курбан,....по 400 лв на смяна????!! Tе,.. тия,.. нямат стигане бре??? Tи, блъскаи цял месец за 400 лв!!??! ;(

Съобщение от радио Ереван: "Сутринта бандити, преоблечени като полицаи, са обрали банка, и са били подгонени от полицаи, преоблечени като бандити.

изкарвам..19 лв. Чудех се защо тройкаджиите отиваха в школата, а аз продължавах да уча. Сега разбрах защо.

А аз на нощна смяна изкарвам по 8 лева. 'Щото работя в болница . Като ми викаше мама - стани полицай - аз не, та не :)

Шефа да е взимал 150 до 400 "месечна такса" .... ХАПСУРТ! Ако не на ден то на два е била такава таксата за пчеличките !!!!

Ами да върнат заплатите и парите за дрехите и логистиката и тогава да ги съдят. Да си платят и те масрафа предварително. Ако ги осъдят на затвор пак им бутаме рушвети под формата на издръжка в затвора. Независимата Съдебна Власт да не спи ами да раздава адекжатни присъди: Вземал пари - връща ги ако ще и с трудовва повинност; око за око ! Ама и НСВ и тя взема подкупи под различни форми затова се съмнявам за справедлив процес .

А на бас, че ще ги оправдаят поради липса на доказателства и/или "некадърно" събрани доказателства и/или неправомерно събрани доказателства и/или поради "некадърно" съставен обвинителен акт!

Да гният в затвора!

а таксата от магистралните каки каква е била ? щото ние знаем кой ги пази.

Подкупни полицай - БОЛ. ОТ ПОЛИТИЦИТЕ КОРУМПИРАН ПОЛИТИК НЯМА. ТЕ СА ЧИСТА ВОДА НЕНАПИТА. НАЙ-ЧЕСТНИЯТ НЕПОДКУПЕН И ЧИСТ КАТО КАПКА ВОДА Е ПЪРВИЯТ ПОМОЩНИКА НА ТИКВАТА - Цецо.Неговите дела ще се търкалят докато българите го забравят, а той до тогава ще си натрупа още някой и друго милионче. АМИН!

Това не са подкупи а е било специално социологическо проучване за местоработата на водачите на МПС-та, просто проучването е финансирано от анкетираните.

Aз тези не ги уважавам. Никога не са ме спирали. А крадливия шеф със сигурност е комунист.

И знаците по пътищата са поставени по такъв начин, че да те принуждават да ги нарушаваш. Няма как да ми обясните ограничения 50км/ч на магистрала, па макар и в ремонт. Никъде по Европа не съм видял на магистрала в ремонт такова ограничение, 80-100 да, но 50...че то това си е скорост за каруци, другото което е, никъде в БГ след поставено ограничение, не съм видял знак за край на ограничението. Или се предполчага, че след като има правилник, шофьорите трябва да влагаме разсъждения къде точно свършват те. По закон е ясно, но какъв е бил замисъла на тези който са посатвили ограниченията и къде ТЕ смята, че свършват са две различни неща. И защо някой толкова се страхуват от пътен знак на който пише 90, 120, 140км/ч. В България тези знаци се броят на пръстите на едната ръка. А в Европа на ВСЯКА една отбивка или включване в магистрала/първокласен път.

Ето защо спряхме стачката . Щото ни върнаха на пътя. Да живее Бойко и министърката тоже!!!

максимални присъди на началника две.

Пълни глупости! Мен сигмаджиите са ме спирали най малко 5-6 пъти и нито един път не са ми взели и един лев на ръка. Само един фиш за 50 лева съм отнесъл за спомен.

Обикновените хора се прибират по тъмно пребити от работа, замръзнали или мокри от пот, за един хляб и пакет макарони работят. ВИЖТЕ ги тия ''герои''. Ако ги питаш, ще ти кажат - кой за каквото е учил.

За да вземеш подкуп някой трябва да ти го даде. И той се дава точно от тия хора за дето говориш. Защо да не дадат 20 лева и да минат тънко, отколкото да плащат актове много повече. После ревят по форумите. Вземането и даването на подкуп е еднакво престъпление. И по-виновен е този който дава. Щото не е луд този койте яде баницата а този който му дава. Искрено се надявам да има присъди и то солени за даващите подкуп.

В текста ЯСНО Е КАЗАНО: "ПОДТИКВАНЕ КЪМ ДАВАНЕ НА ПОДКУП"!!!

СигмаМигма глупости! Квито и имена да си дават, всичките са едни и същи! Къвто народа, таквиз и политици, милиционери и съд!

В България всички бизнесмени плащат на пътя, за да минат ефтино. Това плащане кара полицаите да се стървят на 20-ки. Ако всеки от нас не си плащаше на пътя дали щеше да има корумпирани полицаи? Ясно е че държавата така е организирала нещата че всеки се храни както намери. Всеки взима пари и ще ги взима щом им ги дават:)

За съжаление парламентЪТ работи в полза на подкупите! Всяка година вдигат наказанията, вместо да завишат контрола. Много ясно, че е по-добре за теб да дадеш 20 лв, отколкото да отнесеш 200 лв глоба. Дори обжалването на акта ти е 20 лв, независимо дали ще падне или не!!! При нас какво се получава. Вдигат наказанието, контрол нулев и само отчитаме завишен брой катастрофи. Пак дигаме глобите, пак има катастрофи. Ами а застани на всяко едно, произволно избрано кръстовище в София м/у 17 и 18 часа и ще се любуваш на 1000-2000 нарушения, за които КАТ изооообщо не ги вълнува. То в момента да се движиш в насрещното и да минаваш на червено си е нещо като 'Здравей, как си!'. И милион лева да е глобата, като няма контрол => ефект нула!

Това предполагам са 400 на ден на човек.

Дали пък не са пропуснали една "0"?!?

Добре, че най после попаднахме на свестно правителство, че съвестни хора да се заемат с корупцията в тази държава.

Проституцията е най-старата професия!

Само по толкова малко? Нещо грешка има... Призваните да пазят закона рекетират населението.

"Другарко другарко" то да бяха само те с "мед да ги намажеш" .В тази държава , ако не си плащаш "под масата" -болници , съд или каквото се сетите , никой не ви "бръсне за слива" .........Това е истината .

Кокошкарски работи- 200 лв.. А колко милиона изкарваше на смяна бандита долен сидераста със златното пръстче ,докато отцепваше в парламента бандата Олигарски ,когато бомбеха КТБ с 5 милиарда!!!

СМЕШНИК ....

Пиши си ника, когато коментираш в Дира. Така, както правя аз и още други достойни хора. Опитите ти да включиш към всяка тема и по нещо за СИДЕРОВ ,показва колко жалки сте. На хората им е ясно, че от всички политици, ВОЛЕН е най честният. Казвам най честният, в сравнение с другите. Защото, ако си напълно честен сега, нямаш никакви шансове. В Атака ли отиват стотиците хиляди гласове на циганите, или в други партии? Как им се плаща на тъмно, откъде идват тези пари? Може би тая статия разкрива част от истината. Защото цялата истина никога няма да разберем. Така, както и с митничерите. Парите, които отиват по нагоре, стигали били само до Бургас. Хайде, де! Я да видим, кой ги назначи тия хора, за да разберем и на кого се отчитат. Едва ли е СИДЕРОВ.

Синьоре, ти сега за Альоша ли си или си за НАТО? Отовори честни, че да продължим нататък!

Полицаите виновни, добре ами тези дето са дали подкупа кои са? Нали са едни от Вас тук във форума! Или се лъжа ...

Май всички сме в един и същ селски кенеф и няма май скорошно избавление:( Който и да поиска да помогне на произволно другия, само ще го наклепа с повече вонящ матреал...Гнусна работа!

Това исках да кажа, в един кенеф сме всички поставени от властта.

В статията ясно са си го написали - директора е потулвал всякакви оплаквания от страна на граждани за искан рекет. Та дотук с внушенията.

Да , аз съм един от изнудваните. Три километра караха след мен, докато ми намерят кусур/заден ляв стоп/. Десет лева се оказаха равностойни на моето нарушение. Пожелавам ти в такива моменти да проявиш по-голямо мъжество и решителност.

Бъчварова не случайно им разреши отново да боравят със слънчогледа! Сега, със сигурностще забравят за протестите.

Абе защо си губим времето с наличния лош матреал, ами не внесем почтени униформени полицаи отнякъде, от немного далече-например от Румъния?! Защо не? Напоследък я сравнявам не с най-известните и стари демокрации а с това, че е флагман на демокрацията и редуцираната корупция по високите етажи на властта на Балканите и то по законов, съдебен ред! Та, "нашата полиция ни пази" да си я слушат властимащите, защото пази само тях и нито един от останалите граждани на България:(((( Отврат сме в БГ! :((((((

Тази идея е осъществима понеже и двете страни са членки на ЕС. Но ще ти дам пример, който съм видял с очите си. Около 1980г. в завод "Червена могила"- Радомир работеха японски специалисти. В началото, когато им дойдеше началника те се навеждаха до прав ъгъл и така го слушаха, докато говори. След три месеца престой, не можеше да ги изкараш от бараките. Само пиеха кафе и пушеха по цял ден. Та това ще стане и с румънските полицаи. Друго трябва, ама не знам какво.

БРЦК

Трябва вместо да се оправдават ,че имало много нарушители и затова отпада изискването за видео и аудио записване при спирана - да оборудват всички полицаи с камери!

Класическа хранителна верига на отчитане на корупционни доходи.