Прокуратурата предаде на съд Огнян Донев за укрити данъци

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу собственика на „Софарма” Огнян Донев и финансовия директор Борис Борисов за данъчни престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата предаде на съд Огнян Донев за укрити данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баби и дядовци умират по Бузлуджа в мирно време, за да защитават статуквото на такива комунистически олигарси, които смучат народни пари. Единственият ми въпрос е: как има такива прости като комунистичреските зомбита. Не мога и не мога да разбера до къде се простира простотията човешка, особено тази комунистическата.

Сега да чуя коментара на Б. Данев от Стоп. камара, че нещо напоследък позаглъхна и не е споменавал от известно време, че сме некадърни, мързеливи и учим не каквото иска бизнесът. Ето му на сега един "честен частник" и "работодател". Майтапът настрана, това ли е вече лицето на бизнесмените бе? И как тогава младите да се научат на почтеност и труд, от кого, от тоя ли???

Няма логика държавата да казва кой на каква цена да продава акциите си. Нещо сбъркано има в тази формулировка на предполагаемото нарушение.

Прехвърлянето на акции от един субект към друг СВЪРЗАН субект най-често е опит за прикриване на печалби. Когато акциите са под пазарната цена е сигурен признак за прикриване на печалби. И е подсъдимо. Не е държавата, а Закона. И по цял свят е така.

Редно е да ги сподели с приятели.

Бърз съд и разстрел за този мегамошеник от Държавна Сигурност. Без милост!

всички като тия престъпници в Белене!!!

комунистически олигарх като стотиците други, отвратителни крадци и обирджии, феодали хранещи се с нашата скръб и живот

Браво другарю Донев за теб парсата, а за работниците от завода климатична инсталация, която не пуска въздух , и припадат всеки ден. защо от 7/8 години не увеличи заплатите на баш работниците , а само на началниците ,за да те слушкат и да се държат , като звероукротители към колегата - работник. Съдът е твай!

този филм сме го гледали многократно и можем да кажем какво следва: съда връща делото на прокуратурата заради сбъркана дата... и etc...

А бе кой вярва на този корумпиран съд бе, нещастници!

Не защитавам Донев, но това е станало преди 8-9 години. Нали има давност от 5 години за данъците. А и тези милиони са преди деноминацията и най-вероятно не са милиони, а са хиляди лв.

Май има десетина годинки разлика между 1997 и 2007 - за каква деноминация става въпрос?

Този "младеж" не е ли от групата на оправданите по презумпция ?? или вдигат малко пушилка за да може съдиите да изкарат нялколко милиона ... на частно ?! честито ОПРАВДАВАНЕ ... предварително Огняне :))

Печалбата от акции на БФБ, не беше ли необлагаема?

Прокуратурата се кани но... съда ще им направи една ГОЛЯМА ДРУГАРСКА КРИТИКА и ще си ходят по живо,по здраво да лъжат . Това не им е за сефте !!! Да им е на хаир !

пропуснахте да уточните,налице ли са,или се издирват..

Това е добра новина! Но престъпникът е доста голям залък, за да бъде осъден! Да живее корупцията...

Да де, ама освен невнасяне на данъци, мен ми се струва че има и източване на печалбата, дължима на всички акционери, към един определен. Но то това си е стандартна практика в нашата татковина.

дето има нужда от прокуратура, нищо няма да му направи, да се готви за Страшния...

На Огнян Донев ще му пръднат на к....ра!!!

някак си не вярвам че в бегето може да се случи нещо свястно...

Какво става със Стоян Тонев!?

говори се че е в америка и няма да се връща скоро!

А вчера дали е протестирал?

Рано или късно всеки си получава заслуженото.Дано този път наистина органите си свършат работата докрай .

Няма по-добра пералня от българският съд - минаваш си по надлежния ред и накрая чуваш едно невинен или се прекратява производството и си с доказано чисти пари и досие. При такива суми присъдата е ясна

Прочетете книжката на New media group-"Престъпна империя"и ще Ви се изясни ситуацията около другаря Огнян Донев.Там ще разберете по какъв начин е придобил Софарма и за още други далавери с приятелчето му Любчо Павлов. Така ,че прокуратурата и управляващите да не се правят на ощипани моми, че не са знаели до сега, а народът ще пие пак една голяма студена вода(ако има пари да си я плати).

Дали няма да се съберат с Цветан Василев в Белград ?

Като братя по съдба ме Оги Доги да покани сега , през сезона, Цветко на вилата си на френската Ривиера, а Цвецко да му върне жеста през зимата - като го покани на швейцарската си вила;о) Тъкмо Оги Доги ще утеши Цветко, че ей на цели 8 г. са ѝ нужни на бг прокуратурата докато измъдри някакво обвинение;о))

В тази наша "държава" нищо не става!!! Трябва да заиграе АК 7,62 мм. и тогава може работата да тръгне евентуално!!!

Да не би да наближават избори?

Бог прощава. Пеевски и Боко - не! :))))))))

Защо привикват Огнан Донев, а не неговия ръководител Стефан Софянски???

O.Д. е наглчц, който си внушава сам, че е велик анализатор и "спекулант"! МОже и да е, но че е ренегат и плазмодий, мошеник и престъпник не е оспоримо! Ако съдиите не се поблазнят от много пари,които безпорно ще им предложи, ще следва доживотен затвор, без право на замяна и пълна конфискация до 3-то коляно!

Е ,недейте така,аз съм акционерка там.Имам 5 боноточки от масовата приватизация и чакам все нещо да получа.И сега надежда нямам.

Не мога да повярвам че ДЕОЛИГАРХИЗАЦИЯТА ще започне докато не го видя този осъден и в затвора, а парите му в фонда за пенсии на НОИ. Следват Божков Черепа, Домусчиев, Кр Гергов,Ковачки, Гриша Ганчев, Марешки. После и по- дребните олигархчета. Тогава ще започне да идва светлината в милото ни Отечество. А за ББ трибунал.

Е има много да чакаш въпроса е по-скоро ще дочакаме ли А????????

част от тия ги съдиха,ама излезнаха чисти като сълзи...

Както и преди и сега делото ще бъде прекратено поради липса на доказателства за престъпление.Те знаят как става това.Дали ще доживеем някой да си плати.........

Затова държавата ни е на тоя хал......Няма съвест, няма отговорност, само АЛЧНОСТ !

Е, и? Някой вярва ли , че ще видим наказани /осъдени. Ние сме държава- майтап. Подобие на държава и държавност. Жалка и просташка територия. По законен начин нищо не може да се промени, по другият начин съвсем не става вече. Братският американски народ е вече тук, за да брани демокрацията и тези, които са му изгодни и удобни.

Както и през 2013 г. прокуратурата ПАК ще прекрати делото "поради липса на доказателства"!! Поредната прах в очите ни! Не вярвам на продажния съд и прокуратура!!!

Така,така,прекарайте ги всички през съда ,за да ги пречистите като планински ручей.След 1м.съда ще постанови:няма данни за пристъпление.И готово.И вълкът сит и агнето цяло.

Мислиш ли???? Нещо като Софиянски ли да стане!?? Не мисля! Този трябва да влезе в затвора! Иначе искаше и премиер да става - временен! Хахахахах.....

И този ще изкарат невинен,както Ковачки!!!!! Ако го вкарат в затвора,това ще е показно,че има реална реформа в съда,но силно ме съмнява,че този милионер някога ще влезе зад решетките....

Къде е Тато, къде е Белене ? В бъдеще ОБИКНОВЕНИЯТ българин ще плаче все повече за него. Крадците не, естествено. Те ще слагат "-".

d4

не виждам да има престъпление тогава, когато 5 лв. от десния си джоб прехвърля в левия! та така и с акциите на другаря Донев. Невинен до доказване на противното. А противно никога няма да има... Познат, стар, изтъркан черно-бял филм. Прожектиран вече 26 години без никакви паузи между действията.

В годишната данъчна декларация, Борисов не е декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лева ? Ало ДИР-а ? Я пак !

си правите та.ак с народа

Явно се е разсеял и не е платил месечната лепта където трябва, та го подсещат де :)

Донев е един от най-гелемите мошеници в България и само връзките му с политически кръгове и плащане на огромни суми като корупция му почагат да не е в затвора към момента. За България това са достатъчни аргументи да си на свобода, а и да заемаш висши и престижни обществени постове. Да е жив и здрав големият реформатор-министър Иванов и неговите КОПЕЛЕТА от РБ,които правят реформи в съдебната система. Доневци, Къневци,Цветановци и др. си плащат където трябва и си купуват свободата ,като разиграват "демократични"сценки в парламента и на др. места, където им дават форум. Това е България- няма никакъв шанс да мръднем от оложението, в което стоим толкова дълго.

И тоди ще осъдят толкова, колкото и Таки...!Мизерни душици!

Защо чак сега, минали са доста годинки, да не се окаже, че и давността е изтекла?

Не е ли крайно време прокуратурата да спре да хвърля в пространсвото не подкрепени с факти цифри ,докога ще им плащаме за зле свършената работа ...Софарма ...че е апетитна хапка на всеки е ясно ,но ни писна с изцепките на прокуратурата ...

Така както го гледате мазен тип ли е донката или само на мен ми се струва така.

Хо хо хо! Това трябва да го сложите за виц на деня :))))))))