Огнян Донев е обвинен в това, че на 2 април 2007 г. в качеството си на изпълнителен директор на „Елфарма" АД е избегнал установяването и плащането на фирмени данъци в особено големи размери - 62 779 725 лева.

В годишната данъчна декларация, Донев не е декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лева. Това увеличение е формирано в следствие на извършени сделки с акции през 2006 година извън регулирания български борсов пазар и между свързани лица. Огнян Донев е продал акции на "Софарма" на четири дружества, свързани със самия него на цени, занижени 9 пъти от цените на борсата, с цел укриване на печалба и избягване на данъчно облагане.

Другият обвиняем, който отива на съд, е изпълнителният директор на "Телсо" АД Борис Борисов, който е и финансов директор на "Софарма".

Той е предаден на съд затова, че на 30 март 2009 г. в София в качеството си на изпълнителен директор е избегнал установяването и плащането на фирмени данъчни задължения в особено големи размери - 7 483 105,19  лева.

В годишната данъчна декларация, Борисов не е декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лева. Това увеличение е формирано вследствие на извършени сделки с акции извън регулирания български борсов пазар.

През 2012 г. МВР и прокуратурата извършиха обиски в офисите на "Телсо" и "Елфарма", след което на Донев и Борисов бяха повдигнати обвинения.

Срещу Огнян Донев имаше още едно разследване. Той и Любомир Павлов, като мажоритарни собственици на "Медийна група България Холдинг", бяха обвинени за пране на пари чрез продажба на дружествени дялове. През 2013 г. обаче прокуратурата прекрати това производство поради липса на данни за престъпление.

Цялото съобщение на прокуратурата може да се види тук