Фандъкова опроверга прокуратурата, че е закъсняла линейка

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че според информацията от полицията и от общината, линейките не са закъснели за катастрофата на бул. ”Цариградско шосе”, при която такси блъсна 12 души на спирка. Протестиращите са направили коридор за линейките, каза тя.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова опроверга прокуратурата, че е закъсняла линейка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фандъкова да вземе да пуска на сайта на общината, кога и къде са разрешените протести, за да не се задръства движението и хората да знаят къде да карат! Ако не го направи - вън от кметското кресло!

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДЕМОГРАФСКАТА КАРТИНА В СОФИЯ Е МНОГО ОБЕЗПОКОЯВАЩА И СЕЛЯНИЗАЦИЯТА ПРИДОБИВА ЧУДОВИЩНИ РАЗМЕРИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРП ! НАЙ-ДОБРЕ Е Г-ЖА ФАНДЪКОВА ДА СИ ИЗВЕДЕ СЕЛЯНИЯТА ДО САМОКОВ, КАСПИЧАН, ПОЛСКИ ТРЪМБЕЖ, ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ И Т.Н. ДА СИ КОПАТ КАРТОФИТЕ, КАКТО Е ПОВЕЛИЯТА НА ББ !!!

Едно е да се забави преминаването на линейката, а друго - да не й се позволи да премине. Прокуратурата казва първото, а самоковската картофка - че не е вярно второто. И двете са прави.

Гледах по бнт преминаването на линейката по булеварда..Скороста на движението и беше забавена от протестиращите ,докато се отдръпваха да и направят път!Прокуратурата е права.Не трябва да има протести на такива възлови булеварди..За спасяването на един човешки живот, е необходима всяка минута !

Явно прокуратурата ни е за прокурор!

Съвсем му се срина имиджа на Цацата,ако изобщо е имал такъв даже и в началото. Ако не вярва на кмета, да послуша своя министър на здравеопазването. Извини се бе.., извини се бе...Тук тази реплика има място.

Вариния (анонимен) 11 юли 2013, 15:49 отговори Един от протестиращите обявил анонимност каза по телефона,че не е вярно,че линейката превозваща пострадалите,че е могла да се движи свободно с необходимата скорост за случая.Защото протестиращите,каза той нали разбирате,няма как всички под команда да са се отдръпвали,те са се отдръпвали поетапно,това затруднило свободно предвижване на линейката и няма начин да не е оказало влияние,за навремената помощ от медиците,защото по някога е и въпрос на минути.От тук нататък каза той,спирам да ходя на протести.ами ако беше се забил този шофьор в протестиращата колона.....................?? ..................................................................................................................................... Втори свидетел: костадинова ( нерегистриран ) 11.07.2013 15:17 Линейката трудно се провираше. Една част се отдръпваше, а друата докато не се обърне стоеше като стена. Събирам свидетели във фейсбук. Оценка -0 +3

Тия анонимни "сигнали" са специалитет на сьсела. Явно си тясно свьрзан с него, или си му ученик?...... :-)

Ама моля Ви се, благорадение на ГРОБ, линейките даже стигнаха на произшествието по-бързо от обикновенното, защото вместо да бъдат бутани само от шофьора и лекара, бяха бутани от още дузини протестиращи :) И аз бях там, и аз им го набутах... ташаци на рояци, другарко Компирова. Срам и позор, че си се пръкнала в моя втори роден град!

И сега намесата на прокуратурата още един път показва обстановката, съзнателно създадена в тази институция от Цацаров - да се използват всякакви възможности да се смачкат опонентите на сегашното управление, което така и не разбира, че е загубило всякакво доверие на хората. каквито и морковчета да раздава на хората

Фъндооо....,не се обяснявай,а дайте нормални заплати на малкото доктори в спешната помощ,защото съвсем скоро няма да са там.Лъгахте хората с десито от герб,че открихте филиали,я покажи колко доктори са дошли там идате питам:ти ходила ли си някога в циганските гета на София,знаеш ли колко боклуци има там дошли от цяла България и раждат и мърсят навсякъде?Вземи се скрии ине говори глупости!Е...бавай си майката!!!

на клипа се вижда че хората или от мързел или от нежелание пропускат бавно и мудно линейката. Влачат се все едно носят на гарбовете си цяла къща като охлюви.

Вземи се скрий бе... Линейката минава за по-малко от 30с. Ти какво искаш всички координирано да отскочат и да се направи едновременно коридор? Смешко това дори и добре трениран екип от толкова души не би могъл да го направи в такава ситуация...

Не виждате ли, че линейката завива в друга посока, тоест към НДК. Това е съвсем в друга посока, а не посока към катастрофата. Няма ли най-накрая кметицата да каже истината.

Ама въпроса за ЗАГРАЖДЕНИЯТА просто НЕ Е НИКАКЪВ! С ПИСМЕНОТО ВИ ИСКАНЕ ЗА ПРОТЕСТА - естествено по изискванията на Закона, искате от достойната гу'жа да ви ОСИГУРИ РАЗРЕШЕНИЯ МАРШРУТ! Тя е длъжна да ви го осигури! Още повече измененията в Закона за митингите... са от 2010 год. С гласовете на ГРОБ И АТАКА, се взе решение НАШИТЕ кметове да могат да дават разрешение, на когото и както си пожелаят. Но това, че са я вкарали в капана за днешните ваши и на останалите граждани (все пак и за тях отговаря и ако помниш милозливо ви помоли да не блокирате градския транспорт) проблеми заслугата е на други!!!

Така е! Отговорна е кеметицата. Задълженията са на Столична община. Няма спонтанни или неспонтанни обществени купони. Има ред. Написан и който трябва да се спазва от всички! Но какво време настана - всеки пише, но никой не чете! А кметицата (ГЕРБ-София) да не увърта, защото е очевидно, от кого е получила команда да не се меси на "спонтанните протести". Ей хора, наистина ни мислят за малоумни! То бива,бива, ама...

Абе, що никой не се сеща, че ОКРЪЖНА БОЛНИЦА е отсреща и има линейки, а пращат линейки от Каспичан?!!

защото окръжна не е бърза помощ! аз повече питам защо в циганските махали има по 2 линеики а в другите квартали- не ????

На видеоклипа много добре се вижда, че линейката не можеше да се движи със необходимата при произшествие скорост и направи десен завой, за да търси обиколен маршрут!

нали затова се иска писмена молба с имената и егн поне кои са я кажи г-жо кмет или ти ими плащаш да стачкуват

е, на тия с бирите в ръка някой вероятно им плаща, но другите са на улицата просто защото на дебелаците в парламента не им пука за нищо.

Защо Столична община не е обезопасила спирките на градския транспорт по високо скоростните булеварди?

ЗАЩ ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ХВАНАЛА ПИАНИЯ?МАИ ЕДИНСТВЕНО КОЕТО ПРАВИ Е ДА ПАЗИ ДЕПУТАТИТЕ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ.

Интересно как да го "хване" полицията! Качва се малоумникът пиян в колата от някъде и си, кара без да мисли, убива хора, а после такива като Вас , господине, питат къде е полицията. Ами изнемогва. Заради "интелигентните протестиращи", дето решиха че София е Рио и паради/карнавали ще правят без край. То и в Рио карнавалът има край, но тук ли - докато има кой да плаща за "обществени купони и катуни" в центъра на София , а общинари да блеят , ще страдат невинни и ще умират! Жалко, много жалко!

ЯСНО Е КОГО ОБСЛУЖВА ПРОКУРАТУРАТА - ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ НА МАФИЯТА, ОЛИГАРХИЯТА, БСП И ДПС.

Да подкрепим Фъндъчката!! Все пак си е наше момиче - от ГеРБът!

ПО-ДОБРЕ ПОТЪРСИ МАЛКО ПОДКРЕПА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИ НА КОНТРАПРОТЕСТА, ЧЕ ВСЕ НАМАЛЯВАТ.

ялката ни прокуратура пак се включи в обочаиното си занимание- да разделя нацията , за да да гарантира властта на престъпниците.

Цаца, повдигай си глупавите обвинения... ама да се разберем.... нема да бараш Фандъкова глупак такъв!

Отново виждам дългата, гнусна, долна, неприемлива, несъстоятелна, конфронтираща членовете на обществото РЪКА на манипулаторите от задкулисието, от олигархичните структури, от мутренските среди, на които (обърнете внимание) САМО прокуратурата като една от съществените държавни институции се връзва (подобно на сигналите на Станишев и Мая Манолова, а за други СУПЕРсъществени за гражданството факти и обстоятелства не само не се самосезира, НО и след като я призовават чрез медиите ОТКАЗВА да вземе отношение) и става проводник на лансирваните от кукловодите внушения колко МНОГО ЛОШИ са протестиращите и как заради тях гинат невинни хора!!! Една достойна жена, НАЙ-добрият кмет, който София (а може би и България) някога е имала трябва само да излезе пред медиите и ясно и категорично да осветли въпроса със законосъобразността на ЗАГРАЖДЕНИЯТА, тяхната мащабност и поискани ли са, респ. съгласувани ли са с нея като кмет тези мероприятия на МВР на Йовчев?????????????????????????????????????????????????????

Г-н ЛОЯЛЕН, освен за загражденията да отговори, НАЙ-добрия кмет на София, има ли разрешение за палатковия лагерпред Парламента и дали е разрешила по всички улици и кръстовища протестите. Като питаме да Питаме а не да се пипаме, нали?

А тия мърльовци в парламента що не чуят народа и Европа и да вземат да се изметат от там?

Истината е много важно нещо , Данче !

Фандъкова, защо лъжеш? От това, видео, което е качено тук ясно се вижда, че линейката стига до Орлов мост, но завива по канала, може би поради факта, че не може да продължи по цариградско шосе! Дайте да видим до къде е било блокирано шосето! На моста има видеокамери!

Крайно време е контрапротеста да се премести от НДК пред Столична общино с искане за оставката на Фандъкова. Общината е последното убежище на герберските калинки!

Аре газ! 250 изкукуригали пред общината, голем праз)))

25 по-скоро.

На Бузлуджа, на Бузлуджа да идат...

Никаква мерзост не им е чужда на БГ властващите. До тук имаше сума пропагандни трикове и прости кални ноера с цел задушаване на протеста: - противопоставяне - бедни/богати, млади/стари, умни/глупави, грозни/красиви - платени провокатори - Волен - внушения, че на протестиращите се плаща; хаха, това е от най-забавните 30000 души по 50 лева това са 1,5 милиона на де хахаха - софия/провинция Мръсни са. Затова ги искаме долу.

Вчера писах към друга статия и пак повтарям: Искам досъдебно производство, обвинение и т.н. за набеждаване от виновното лице от прокуратурата. Към известен извършител. Цацаров?

Za пореден път се убеждавам, че прокуратурата е против народа си. Червени педали.

Номера на ДС да хвърли кал върху цвета на нацията пак се провали. Има интернет другари. Шестдесетте години на миналия век са отдавна в историята.

нашата прокуратура обслужва интересите само на комунистите и крадците. там не десен човек не допускат. там нормален човек не допускат.

Каква е фъндъчката и кой е оня шеф на бързата помощ, че да си позволяват да се зъбят на главния прокурор на страната? Прокуроре, трябва да ги арестуваш за явен събутаж и бездействие като държавни служители!

сЪбУтаж? :))))))))))))))

Каква е разликата между комунист и мангал(не говорим за цигани-роми)? Но има известни прилики : - гласуват само за пари - няма значение за кой - лъжат като... за световно - като са група... са свръхагресивни(за разлика от хората на протеста) - понеже нямат морал... мислят че и другите са такива

Ти виждал ли си как линейка си провира път през Орлов мост и Цариградско, когато са отворени за движение? Аз съм сигурен, че всъщност заради протестиращите и затворените улици линейката е стигнала по-бързо до мястото на трагедията, отколкото при нормални обстоятелства. Може да се окаже, че протестиращите всъщност са помогнали да се спаси човешки живот.

12 минути е абсолютен рекорд за София. Очевидно движението е било УЛЕСНЕНО.

И тая си мисли че хората са глухи и слепи и може да ги заблуди казвайки им че пътя от Младост до гарата е по къс като се мине през Люлин....Да си понесе и тя отговорността за влошеното ежедневие на близо милион софиянци заради накакви си техни цели и мераци.

Червен тумбако, а защо линейката, идваща от Младост е трябвало според теб, да мине през гарата? Абе може ли да сте толкова хем тъпи, хем напъващи се да заблуждавате! Каскети мърляви, още не сте свалили навущата от 1945 година, нищо че накупихте дворци с парите, които окрадохте от нас и децата ни. Жената умря, защото я уби връзкар от вашите, и сега отклонявате вниманието и набеждавате другите. Жената е била в клинична смърт веднага след удара. Ама нали сте нагли деветосептемврийски неграмотници не знаете, колко продължава клиничната смърт. Та линейката е трябвало да се движи със светлинна скорост! Много ви бива да прехвърляте от болната глава на здравата и да замитате следи, за да използвате нещастието белким спрете протестите. Пасмина нечестна.

Хитри гербаджийски лисици магат да докажат, че това които става на земята (София) се е случило на луната! Абе, аланколу, жена загина еи други са тежко ранени?

На следното видео се вижда ясно как хората НЕ пречат на линейката... https://link

Пфу линк-а не мина. Залепете следното към адреса на тубата. watch?v=HvfmflMy6Xg

Към всички, които пишат ръководени от личните си убеждения: Моля преглеждайте съобщенията с еднакво мнение за сходни навици на поведение - транслитерация - поставяне на препинателни знаци. Започвам да се учудвам на капацитета на сам човек, успяващ да се представи като 10 тина различни... Очевидно в един случай слага шпаци, след запетаята, в друг преди нея, в трети не слага, но когато погледнеш словореда всичко си проличава... До скоро не вярвах, но вече съм сигурен, че че наистина има хора на надница тук - и е ясно кой плаща... ;)

и без заповед го правим !

Къде е МВР? Докарайте няколко струйно - метни коли или пък както ги наричате и да измият площад "Народно събрание"! Ако не знаете, как да ги използвате, мобилизирайте старият пожарникар Боко тиквата да ви покаже! Ако пък откаже, окошарете го, за отказ от действие в екстремна за България ситуация! А пък има опит в тези работи, навремето е стрелял по турците при възродителния процес, после с ракетно-минометен огън уби един невинен човек!

:-) Е няма такъв копан като теб! :-)

Той ББ, ако го викнат, с тия струйно-метни коли, може да измие самото Народно събрание, че там много, ама много мръсотия се е събрала. За това, че знае как - и ти и аз сме на едно мнение.

Комунягите се чудят по какъв начин да забранят протестите. В момента се опитват да използват нещастието на хората пострадали при катастрофата в своя полза.

А вие защо протестирате не знаете?Освен,че ходите на сутрешно кафе ,за да си поличите в кафето и дозичката наркотик ,да върнете диктатора ББ за някакви нещастни 50 лева ,друга причина в момента не виждам.Защото първопричината Пеевски вече отпадна.

Другарю Че, това, че ти си готов да се продадеш за 50 лв. и доза наркотик не означава, че и другите са като теб. Бъдещето на моите деца аз не бих го продал и за стотици хиляди левове. Впрочем на чия страна са престъпниците се вижда от самите протести. Провокаторите са с дълги криминални досиета и се обявяват в защита на правителството.

АнгелЧЕ, затъкни си дупката.

нищо не е отпаднало. страхува те ,че ще отпаднеш ти от хранилката на любимата ти партия, дето закопа българите. от 9 млн ги направи 7.

Никаква мерзост не им е чужда. До тук имаше сума пропагандни трикове и прости кални ноера с цел задушаване на протеста: - противопоставяне - бедни/богати, млади/стари, умни/глупави, грозни/красиви - платени провокатори - Волен - внушения, че на протестиращите се плаща; хаха, това е от най-забавните 30000 души по 50 лева това са 1,5 милиона на де хахаха - софия/провинция Мръсни са. Затова ги искаме долу.

Фандъкова, ти първо кажи дала ли си разрешение за ежедневните литургии по улиците, дала ли си разрешение за палатковите лагери, пък после издавай заповеди линейките да ги заобикалят. Защо разрешаваш тези безчинства в София. Аз ти плащам заплатата и ми дължиш спокойно да ходя на работа и да се прибирам и въобще да се придвижвам. Спри безделниците по улиците, наричащи себе си интелигенция. Какво още трябва да се случи, за да си влезеш в ролята? Сигурно чакаш ГЕРБ да се върне на власт - не няма да се върне!

Ти и плащаш заплатата? Бе ти май-говориш като Боко който толкова мразиш? :-)

Ей Цаца пак търсиш под вола теле, ама дебел праслак грозен нищо няма да намериш. Плондер с плънка и ти един ден от Главен Прокурор ще станеш обвиняем - помни ми думата.

Да попитам г-жа Фандъкова,издала ли е разрешително за палаткжиите,защото те освен ,че трябва да плащат тротоарно право,трябва да ползват ток,вода .кой ще плаща?? А също и предлагам: С оглед физиологичните нужди на палаткаджиите,да се ориентират и поставят палатките върху някоя шахта.Защото все пак трябва да има тоалетна,нали санитарните изисквания са такива ,когато се открие някакъв обект.Може да хванат разстройство и докато бягат по жълтите павета да отидат до близката тоалетна,то ще има да ги ръсят л*ната по паветата .

Ще ходят на стълбите на централния вход на парламенто. То без други го обърнака на кенеф това здание - пълно е с л*на вътре!

Дето има една приказка :Пари при пари отиват! Така и палаткаджиите и всички останали явно се припознават както казваш ,че са лняри то мога да перефразирам поговорката :Лна при,Л8*а отиват.Е и ко прайм сега?

Всеки, който пречи на кола на бърза помощ или на пожарната да спаси човешки живот е престъпник.

Фандъкова да не хвърля вината върху други! Какво, като е написала някакви милозливи заповеди, нали и тя е от котилото на Борисов! Това е бездействие с власт!

2. Вариния (анонимен) 11 юли 2013, 16:27 отговори Един от протестиращите обявил анонимност каза по телефона,че не е вярно,че линейката превозваща пострадалите,че е могла да се движи свободно с необходимата скорост за случая.Защото протестиращите,каза той нали разбирате,няма как всички под команда да са се отдръпвали,те са се отдръпвали поетапно,това затруднило свободно предвижване на линейката и няма начин да не е оказало влияние,за навремената помощ от медиците,защото по някога е и въпрос на минути.От тук нататък каза той,спирам да ходя на протести.ами ако беше се забил този шофьор в протестиращата колона.....................?? ..................................................................................................................................... Втори свидетел: костадинова ( нерегистриран ) 11.07.2013 15:17 Линейката трудно се провираше. Една част се отдръпваше, а друата докато не се обърне стоеше като стена. Събирам свидетели във фейсбук. Оценка -1 +3

Има клип в ютюб и в него ясно се вижда, че линейката минава за 30 секунди. Колко още ще го ровим това?

Ако имаше движение (автомобили) линейката със сигурност щеше да измине разстоянието за повече време.

Не съм фен на Сидеров,но да попитам?Нима няма сред протестиращите по-големи хулигани?Да вземем пример с това,дето хвърлят домати,л*на държат се като ненормални опитват се да влизат в саморазправа с полицаите,които за сравнение на предишните протести не са с палки,щитове и каски.А това дето биха депутати??????????Направо нямам думи,защо тях не ги арестуват?Тази сутрин един видимо пиян и дори си призна,че е пиян имаше гадно и непристойно държание.Това ли е лицето на протеста?Вие трябва да се срамувате от това,че и сте причина да се забави линейката ,която извозваше пострадалите.Защо не отдадохте минута мълчание тази сутрин в памет на загиналата жена?

Глупендер кривоуст, по цял свят хвърлят домати при протести, ама нали трябва да говориш наопаки щото ти плащат за това. А протестиращите не са депутати като Зидеров, та изискванията да са еднакви. Седеров трябва да е за пример, ама той е пример за позор с лъжите, дивотията, фашизма и простащината си. Така че, айде напрегни си малко бозаа в черепната кутия и си купи сапун за да си изпереш мръсната съвест.

Кметицата да вземе да огледат спирките и рисковете ,които те креят за гражданите, и там където се налага да се сложат метални перипети ,щото в дадена ситуация мпс*то притиснато от друго хоп качва се на тротоара и.....

да се чете - не перипети- парапети,не креят- крият

Не знам какви и колко заповеди е издала кметицата,но е редно след като издаде разрешение за протестите МЕДИИТЕ да дават гласност къде,в кои райони,кръстовища пътища,градинки,паметници и т.н. ще се изявяват интелигентните,умните ,семейните и работното им време от кога до кога(посочени часове).Да им се осигурят места за задоволяване на физиологичните им нужди и допълнителни контейнери за боклук.Да осигури достатъчно служители с касови апарати и кочани за събиране на такси за тротоарно право,Хората,които са гласували за нея искат ТЯ да осигури и нормални условия за живот в града в който кметува.

Бил съм на всички протести от 1989г. до сега - те все са били по едни и същи поводи. НИКОГА ама НИКОГА ДО СЕГА ЛИНЕЙКА НЕ Е СПИРАНА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ!!!!!!

Да речем, че не е била спирана. Но със скорост 80 км в час не е могла да се движи без риск да закачи някой заплес. Затова шофьорът е избрал обиколен маршрут и е закъснял с 12 мин.

Морков, линейката е била там на 4тата минута, факт - справка в спешна помощ и 112 - прокурора се излага - това е!

В трафик линейките се придвижват много, много по-бавно. Винаги има по някой баровец, който им стои на пътя, я защото е пуснал музика на макс и не чува сирената, я защото джипа му е прекалено голям и просто не може да даде път на линейката. Всъщност, изобщо не разбирам защо се разрешават фермерски коли в градовете - Ок, в Щатите хората карат джипове и пикапи, ама като ходят да си прибират кравите и балите сено, а не като ходят на кафе!

Може да не е спирана,но е ЗАБАВЕНА!Забележи.То е много близко до ума,че както са се точило протестиращите по Цариградско шосе,няма как под команда всички в един миг да се отдръпнат.Дори на една от снимките си личи,как едно момиче с гръб кьм линейката толкова улисани да си прави снимка с телефона,че не вижда и не чува линейката.

В ред ли сте? Това още сутринта беше опровергано от шефа на " Спешна помощ"!!! Забавяне няма! Всичко останало са инсинуации на очевидно купената "прокуратура". Ама иде ВИДОВ ДЕН!!!