Братовчедите опитали да откраднат инкасото със 140 000 лв.

Братовчедите Христо и Бойко Борецови са опитали да откраднат инкасовия автомобил, с който се превозвали пенсиите в Средец. В колата е имало около 140 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Братовчедите опитали да откраднат инкасото със 140 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към хъмфри, дет е "избран": брех да т'а еба, много хубу си го написал. ти не си'л израснал в бъгария? или си старичък? на богаташите децат'та учат в тез страни дет си написал, а на обикновените - тука. и градят пясъчни кули от надежди.

"Това е много тежко умишлено престъпление, за което го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна" А убийствата на деца не са тежки умишлени престъпления, шофиране на мъртвопиян или дрогиран не е тежко умишлено престъпление .... Значи така излиза, че може да убиваш наред, който ти падне и да получиш условна присъда. Просто не бива да крадеш.

Просто не бива да крадеш от крадците пидобил своето чрез беззаконие. Такава е логиката.

Бойко Борисов ще остане в ареста...!!? Звучи сензационно и най-накрая.

Тези младежи,които са спрени да ограбят парите и единия е бил застрелян,какво би станало ако бяха влезли в нечия къща и стопанинът ги застреля? Щяха да му разгонят фамилията и да лежи в затвора за убийство,а сега полицаите ще бъдат сигурно наградени.Нека някой да каже кога имаме право на самоотбрана?

Този младеж е роден когато се крадеше много сигурно така е закърмен.жалко за младостта нп е заслужено.повече няма даго прави

Можеше да се постараеш да е по грамотно написано!Нищо не се разбира.

Този младеж е роден когато се крадеше много сигурно така е закърмен.жалко за младостта нп е заслужено.

Този младеж е роден когато се крадеше много сигурно така е закърмен.жалко за младостта нп е заслужено.

братчедите няма да могат повече да опитват да обират

Този застреляния не ми се вижда да е бедрн и недохранен като го гледам на снимката както пишат по нагоре .просто парашута не му се е отворил на 20 г да забогатееш от парите на пенсионерите.Заслужена смърт.

Късмет...

На никой не му прави впечатление най-важното от статията. Съучастника може да получи 15-20 години ИЛИ доживотна?! За провален грабеж?! Ами мутрите, които извършват в пъти по-лоши престъпления?! 3 години условно, за убийство?!?! Ами тия по висшите еталони на властта които крадат във милиони повече, и си живучкат необезпокоявани?! Ами тия мургавите, които ежедневно ограбват изнемогващите пенсионери по селата?! Гнус!!!!!!!

МОЖЕ... ТО ЗА ВСИЧКИТЕ КОИТО СИ ИЗБРОИЛ ГО ИМА ТОВА МОЖЕ, НО ...

Вместо благодарност и психологическа помощ този, който си е свършил работата отива на съд?!? Не е ли абсурдна? Граничаря, който гръмна нарушителите на границата - също? Що за правосъдие, което демотивира борбата с престъпността.

Мисля си колко престъпни деяния вършат тия по върховете на властта,но са недосегаеми.Тия момчета явно са се наслушали и нагледали как се печелят лесни пари ,чрез обири,комай и в България доста зачестиха?>!Решили и те да се пробват,но не винаги става като на кино.Не ги оправдавам,но знае ли човек кое ги е подтикнало и дали не са имали основателна причина,за да се решат на това престъпление?!Например преди години един мъж нарочно се хвърли пред една кола,защото беше неизлечимо болен,от рак.Та решил по този начин да си спести мъките,които скоро,ще ги изпита и да помогне на семейството си,като получат парите за кръвнината.

Адмирации за охранителите!Надявам се да бъдат възнаградени с по-висока длъжност, заплати и поне еднократен голям финансов бонус.Те просто са си свършили работата.Ако изгърмят още двама-трима такива пишман обирджии, другите мераклии ще се замислят.

абе хаивани защо убихне момчето бе изроди тя пари на чифуцките банки са застраховани ,можехте да дадете един шанс на младежите ,да им се збдне мечтата

И каква мечта трябваше да им се сбъдне?Да щъкат по кръчми с крадено, следващия път да са им пораснали криле и наистина да убият гард, който си върши работата?Да не би парите да са им трябвали да реализират научен проект, с който да удължат живота на човечеството, че да ги жалим?Главата е на раменете ни не за украса, а за да мислим.Всеки трябва да намери за себе си почтения начин да вади толкова, че да може да задоволи потребностите си.

като че ли , най-строги са наказанията за разваляне на рахатлъка на мафията, иначе казано там адвокатите и прокурорите са много скъпи !

До ? от 22:31. Ако беше ходил войник, щеше да знаеш за какво му е дадено оръжието и ако си на пост как се използва.

За 140000 хиляди 15 г затвор за убито дето на пътя с кола 3 г условно. Тогава случайно можеби да почнат да се блъскат депутати да се промени нещо. А те тогава ще се сетят че те са важни и няма да се минава само с 3 г условно. Спокойно щракнеш изберем следващ депутат.

Аферата КТБ е един добър пример в случая. Липсват милиарди, а виновни няма. При фалита на банките от 96 година отново няма виновни.

За какво да ги наградят? Че са решили да раздават правосъдие на място? Според техните си разбирания за правосъдие? Оръжието им е дадено за самозашита, а не да трепят. За някакви си кирливи 140 хил левчета не се убива човек. Това задължително застрахована сума и проблем на полицията и застрахователите да си търсят престъпниците, парите... Проблем на слдествие, пркуратура и съд е какво ше става с крадците. Стрелеца, а и фирмата му би трябвало да понесат сериозно наказание за това очевидно абсолютно предумишлено убийство.

Защо човек, който си е свършил работата да лежи за предумишлено убийство??? Тея пистолети са им дадени не само за самозащита, но и да си вършат работата и при положение, че е нападнат със спрей и че крадците са имали пистолет разбира се, че ще стреля. Жалко, че момчето е умряло, но ако не беше напръскал очите на охраната на инкасото със спрей съм убедена, че щеше да е просто ранен. Кражба на държавни пари е държавна изяма и сериозно престъпление. Да би мирно седяло-не би чудо видяло! И извинявай, ама 20-годишен пикльо би трябвало да си седи на гъза и да учи и да работи, а не да се чуди от къде какво да открадне.

Какво разбираш под държавни пари? 4.5 млрд. от КТБ държавни пари ли са? Милиардите и загубите от емиграция и приватизация държавни пари ли са? Май доста хора са изменили на държавата и са останали безнаказани. Не е ясно кой от охранителите е произвел изстрела. Ама както беше напръскан със спрея, можеше да убие и някой случайно преминаващ човек. Отново ли щеше да си е вършил работата, ако това беше твои роднина?

Тва да е за урок на всичкид ето пръскат със шпрей очите на охранителите докато ги обират! Не се прави така, че вместо да те гръмне в крака, като не види стреля в в трупа и резултата.... труп. Отиват да обират въоръжена охрана...Алооо тя за кво е въоръжена..да трепе гаргите ли??? Айде миротворците да си налягат парцалите.... ЖАалко за момчето, ама да бяха си седели в къщи..нямаше ся майка му да го целува студен!!! ФАКТ!!!

браво бе, питанка ! значи да се ограбва и убива на воля, а ? маи нещо ти се губи центровката, или по начало не си центрован.

причина е, че рязко намаляха възможностите за големи и лесни кражби каквито бяха бандитското "застраховане" и "пазене" от врагове. Това стана след влизането ни в ЕС и НАТО. Преди 5-6 г. казвах, че ще нарастнат нападенията над банките и касите, защото работех в банка и виждах, че охраната не беше на ниво. Банките печелят достатъчно, но са стиснати и не отделят необходимите средства за охрана!

И каква трябва според теб да е охраната на една банка, може би каквато е в централата на ЦРУ?

И допълнително няколко бункера с картечни гнезда, ров с пирани, 5-метрова бодлива ограда с ток, вишки със снайперисти, прожектори, минно поле. И всичко това няма да те опази от бедната, гладна и освирепяла тълпа, защото все ще ти се наложи да напуснеш охраняемата зона за известно време.

И да не забравяме и по един гарнизон в близост, където да има танков батальон и по една артирелийска и ракетна батарея.

Работя в банка в Монтреал от години и трябва да ви кажа, че няма никаква охрана. Слагат по празниците и по първо число когато се дават социалните помощи в определени рискови райони. Касиерите нямат право да държат повече от 1300 долара в касата, ако имат каса, ако не се тегли всеки път от една обща машина. Инкасото /тук се казва ГАРДА/ по принцип ходят по трима. Имаше наскоро опит за обир на кола на ГАРДА, но май не беше успешен. Това ме навява на мисълта, че нещо е свързано с полицията всичко това.

Ааааа - опит за обир на държавни пари е за доживотна присъда и обирджиите ги разстрелвате като куче, а на убийците 4, максимум 5 години, право на замяна, лек режим и т.н.. М.мицата му и на жалкото, мизерно "псевдо" правосъдие в БГ. Убийци и изнасилвачи си ходят спокойни сред народа, а на две момчет щуротията ще им коства целия Живот. Жалка история.

колко изстрела са необходими за организираните престъпници обрали банката и управляващи държавата?

да ги защитя в никакъв случай.

Добър изстрел, право в целта. Да се надяваме, че няма да започнат да съдят охранителя, че не е поканил на кафе брачедите.

Не съм свидетел на инцидента и не мога да коментирам като такъв. Има обаче косвени следи. След месец и нещо трябва да се насрочи нов търг за охрана на пощите. Една излагация на випаджиите в такъв момент е наистина добре дошла.

Не е било и редно да стреля за да убива.

Випаджиите спечелиха без търг охраната на пощите миналата година.

Абе вие слепи ли сте. Толкова робски изказвания не съм виждал. Ако някой се пробва да ви окраде и го застреляте дали ще сте на свобода ? А когато става дума за пари които са застраховани и убият крадеца вие се радвате. Глупав народ . Поискайте си правата а не да се радвате на чуждата тъга. Хората крадат защото са гладни едва ли от хубаво.

Еми айде намери го тоя каубой оцелелелия и ми го докарай в нас ! Ще му сваря яйчице щом е гладен !

Значи настояваш да клекнем и да дадем всичко на всеки, достатъчно нагъл, за да граби? Ами че ние това правим дълги години и държавата ни почти е загинала. Ако веднага не променим нещата и крадците не се стреснат малко, скоро няма да има и нищо за крадене.

Не е лесно. Гледаш другите имат, ти нямаш, искаш лесни кинти. Мислиш си, какво пък толкова.... Преди много години и ние, едни трима глупаци се чудехме откъде да изкараме 5 лева, да гъзарееме. Какви ли подобни простотии не ни минаваха през празните глави. В крайна сметка, си седнахме на гъзовете, учихме, работихме и сега изкарваме повече, отколкото можем да похарчим. Та.... начин има. Ама масовката я мързи и иска лесно. Ей-го лесното, един човешки живот по-малко (независимо от причините).

Бързо разнищи случая. Браво! Вероятно ти е помогнал собствения опит в областта. Защо не вземеш да напишеш една книга - България: Наръчник за изкарване на повече, отколкото можем да похарчим? Начини има, то винаги има. Все има затова има много, много богати и олигарси. Между другото, ти с твоите 2-3 хиляди лева не спадаш към богатите, дори и за средна не минаваш. Ама фундаменталните проблеми не ги виждаш.

той си е клошар....

Кой ги маркира тия коменти?

humfry

Защо така никой не коментира неудобните причини за все по-зачестяващите обири, убийства и престъпления от всякакъв друг характер? Не трябва да се пропускат и самоубийствата. Самият факт, че участниците са 20-годишни, които в САЩ се водят още непълнолетни и които довчера са били на училище, е потресаващ. Утре 15-годишни ли да очакваме? Без да се търсят причините, без да се решават проблемите, водещите до всичко изброено, тенденцията ще се засилва все повече. В една Германия и Австрия, където има дуално образование, този младеж още от първи курс в механотехникум щеше да има сериозна работа, сключен договор, добро заплащане и щеше да продължи да работи и след завършване. А накрая щеше да бъде един добър специалист в своята област с натрупан стаж и сериозна работа. Затова и тези нации са технически добри, защото образованието им е дуално от стотици години. Разбира се, всичко това нямам как да се случи и без наличието на сериозна местна икономика, каквато има в тези страни, както и без наличието на пазари за реализация на продукцията. Много от коментари са абсолютно злобарски, реваншистки, дори садистични и лишени от всякакъв смисъл. А с такива хора нищо добро не очаква България.

Процента на висшистите в Германия е много по-малък от този в България, но резултатите са налице. Там хората със средно образование са средна класа, а в България ги наричат "несретници".

тук висше завършва всеки тъпак, особено от селата защото това е мечтата на мама и тате. Ама тъпото си е тъпо, ходи по чалготеки, кара микробуси или слага дограма, ама иначе се хвали с дипломата на село..

Името ти е достатъчно. Правописа ти само подсилва впечатлението.

България е страната, където хората масово не работят по професиите си. Защо го е завършвал този техникум, след като ще работи на бензиностанция или като охранител в СОТ? За подобни длъжности техникум не му трябва.

ВСИЧКИ ОБЕКТИ ОХРАНЯВАНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОХРАНЯВАНИ ОТ ФИРМИТЕ, ТЪЙ КАТО СА ПО СИГУРНИ И ЕВТИНИ ОТ СКЪПИТЕ УСЛУГИ НА МВР. СПЕСТЯВАТ СЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, КАЧЕСТВОТО Е ПО ДОБРО, А И НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ !

Aбе, тия нещастници, тръгнали да крадът парите за пенсии??!! Aбе, идиоти, идете и крадете парите на депутатите бре, там са големите пачки!!... лош мат*рял, това е!! ;))

ОХРАНИТЕЛИТЕ СА МНОГО ПО СИГУРНИ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ИМУЩЕСТВОТО ВИ. РАЗЧИТАЙТЕ НА ТЯХ ! ОХРАНИТЕЛИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ И ПОЛИЦИЯТА ! ТЕ СА НАШАТА ГОРДОСТ ! КАТО НЯМА ДЪРЖАВА ЩЕ ИМА ОХРАНИТЕЛИ !

Тази глупост дори не си струва да се коментира.

Новините в общи линии са само глупост след глупост. Коя от всички глупости си струва да се коментира, кое от последните убийства или кои обири на банки?

В страната на глупостите, където глупостите са ежедневие, е така.

браво на охранителя, трабвало е да гръмне и другия!

браво

Какво ли ги е подтикнало да оберат инкасото? Толкова да са им липсвали пари.

Нещо русо.

Въобще не ме интересуват престъпници... само да са там, където им е мястото

да му налетят други подобни братовчеди и да се оправя после както може!

ИМАМЕ СИ СИГУРНИ ОХРАНИТЕЛИ, КОИТО ТРЕПАТ И СТРЕЛЯТ НА МЕСО ПО ИЗВЪРШВАЩИТЕ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ! СТРАХЛИВОТО МВР, ВЕЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДМЕНЕНО ИЗЦЯЛО ОТ ОХРАНИТЕЛНИТЕ ФИРМИ.

Горски, ти си уникален неграмотник! Това, което искаш да кажеш в заглавието, се пише: МВР не ни е необходимо! Аре ходи да обхождаш....

Повече такива завършеци на въоръжени обири, иначе то си стана епидемия!

НАЙ - ДОБРЕ ФУНКЦИИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ИЗЗЕМАТ ОТ ОХРАНИТЕЛИТЕ, ТЕ СА ПО - СИГУРНИ ВЕЧЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ ! САМО ТВЪРДОСТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА, А НЕ ПЛАХО КАТО В МВР.

ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ДАВАТ ЯК ОТПОР НА ПРЕСТЪПНИТЕ ПОСЕГАТЕЛСТВА НАД ОБЕКТИТЕ, КОИТО ОХРАНЯВАТ ! ВЕЧЕ САМО ТАКА ЩЕ ДЕЙСТВАТ - ТВЪРДО !

само един изстрел?! има още много да учите от господарите си момци. ако беше в уса штитаха да го направят на решето. тук като запукат докато не се изпразни пулнителя няма спиране.

Много жалко. Какво ли им е на родителите на момчето, които едва ли са знаели за плановете му и една вечер им съобщават, че е застрелян при опит за обир.

Какво става с децата ни, Господи!!!

Младежът се е самозащитавал със спрей, вий ко знайитй?

Как си позволяват да дават по 154 лв минимална и около 300 лева средна пенсия вече 30 години на пенсионерите?

Как не е успял,този охранител е трябвало да грамне и другия крадец,как си позволяват да откраднат парите за пенсиите,ами тези пенсионери на тези парички разчитат,а крадците изобщо не ги интересува,даже се смееят щастливо!

След прочит на криминалната хроника на дир-а се чудя, какво още трябва да стане, за да се събудим, както правят гърците, ние все нямаме време, все сме на работа, все си имаме работа, и ...те дотук я докарахме.....пенсионери измират по опашки да си вземат пенсията още първия ден, защото за утре нямат, хора се колят, избиват, стрелят, ограбват, нападат, вдигат се такси....

Със закони като нашите, нищо чудно да изкарат виновен и да пратят в затвора охранителя, който е застрелял пишман крадеца

За пореден път се убеждавам че всички престъпления се извършват от бивши полицай,бивши охранители,ит.н.Защо след като си бил на страната на закона ,после ставаш нарушител.Нямам никакво логическо обяснение.

Щото си роден лузър !

Полицаи и охранители стават бабаити с много килограми и малко ум в главите. И, като правило - мързеливи и некадърни за нещо креативно.