”Цанков камък” се напука, ГЕРБ сезира Цацаров

През следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък". Съоръжението се е напукало.

Обратно в новината

Коментари - ”Цанков камък” се напука, ГЕРБ сезира Цацаров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е, когато един пишман философ-доносник започне да се прави на велик хидро-инженер. Подкрепян от правителство с мандата на ДПС и с премиер от БСП (да не забравяме че Станишката всъщност беше премиер в правителство с мандата на ДПС). Инженерната дейност е тънка работа. За разлика от работа на политолози, социолози и всякакви клатикурчовци, истинските инженери правят нещо. И това нещо трябва да работи. Ако проекта не е читав, то веднага се вижда. Някой е взел 4 млн за кнсултации. И сега, вследствие на тези "консултации" нещатаб са се осрали. Имало е министерство на енергетиката, което е отговаряло за тия неща. Имало е министър, имало е зам. министър. От БСП-то - Овчар Руменов и Курнелия. Виждаме че е станал фал. Сега те трябва да отговарят за изразходването на 1 млрд. Като сравним за какви дребни суми служебното правителство на БСП разследва бивши министри от ГЕРБ ми става смешно. Но след като за тах е имало разследване най-нормалното е да има разследване и за тези безобразия. И др. Курнелия да поеме пътя към пандиза. Това че са я изритали като мръсно коте за злоупотреби в никакъв случай не я оневинява. Точно обратното - това е основание за възбуждане на следствие. И не за 1 т. суджуци, а за 1 млрд лв

дпс ръководи всички партии, нека каже бабата с кого са в не нейният град аааааа бабо, кажи си, не лъжи-с дпс, а дпс поне стори нещо, а ти само театру за дечицата. не щем театру, а искаме водно огледало, анадънму бабо . в герб и там много баби и дядовци вече, по над 50,60 у лево - като голи пръчки влязоха, а как излизат, нека каже господин прокурора Цацаров за бабата и сие, амет е видимо , направиха много, а баба цуцулана и шофьорчето, само пара искат, немаха милите, багериста все ревеше по улиците на града, иначе добри може да са, но много бедни, а умни хохохохо

Когато осъдите някого, тогава ще говорите за виновни! А така всеки може да си плещи и да вменява вина! Аз пък смятам, че Тиквата е виновен! И какво от това!? Така че, виновен е този, който е осъден! Толкова!

Само да питам - пропуква ли се язовирната стена (щото то това означава "напука"), което е много опасно и е пряк път към последващо бедствие за много хора или става въпрос за просмукване на вода в почвата под язовира или в тунелите, което тепърва следва да се докаже от водено сега "изследване"? Ако е първото - защо не са взети превантивни мерки от правителството за предпазване на хора и инфраструктура? Ако е второто - тогава си е поредната тъпа ГЕРБерастка пропаганда, която е доста типична за тези двамцата на снимката.

Е,ГЕРБ стават смешни вече!!!!!!

Млад партиен дихател. Човекът тръгнал да прави кариера по партийна линия и ще брани партията-майка с всички средства. Такива са най-вредни! Тая вечер слушах експертите, които не са политици. Те твърдят,че операцията по изпускане на язовира е рутинна операция и пукнатини няма никакви. Това го казват специалистите. Политиците на ГЕРБ обаче искат,ако е възможно да има огромна пукнатина по цялата дължина на стената. Ей така, за да натрият носа на опозицията. Това вече е кретенизъм! Защо го правят? Ами защото след многото скандали с техни хора по места, трябва да отговорят с контра удар. Винаги може да се опонира, че язовира е на седем години и ако има проблем трябва да се намерят първо причините за това, след това да се правят партийни изводи. СЕГА, ПАРТИЕН ИЗВОД ИМА, АМА СПЕЦИАЛИСТИТЕ КАЗВАТ ДРУГО! А вярно ли е, че на някои от новите магистрали ремонта започва на вторият месец от пускането?Вярно е разбира се! Цацаров каза,че "Цанков камък" е проверяван от много години, тъй че едва ли може да се появи нещо ново! Що се отнася до АЕЦ"Белене"; това, че е стопиран строежът на централата е изключителна заслуга на ГЕРБ и лично на Борисов! Това е най-голямото престъпление срещу България!! Престъпление изразяващо се в НИЩО НЕ ПРАВЕНЕТО! Какъв им е проблемът на ГЕРБ и другите "десни" формацийки? Ами в начина на мисленето. Според тях, в България не бива да има големи проекти от рода на АЕЦ, язовири,каскади и други такива,ЗАЩОТО МНОГО СЕ КРАДЕ. ТЕ ТОВА Е ЗАКОСТЕНЯЛО МИСЛЕНЕ, КОЕТО ТЕГЛИ НАЗАД! АКО ТАКА СЕ РАЗСЪЖДАВАШЕ НИКОГА НИЩО ГОЛЯМО И СЪЩЕСТВЕНО НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ПОСТРОЕНО! Корупция има навсякъде по света. И тя няма партийна принадлежност! Има я във всички партии. Проблемът е да бъда минимизирана и да се строи! А не да се плюе. Като си помисля, че този партиен функционер-въздухар, ще расте в партийната йерархия и един ден може да стане министър или даже премиер, направо ме втриса!

Ето сега може да видим доколко Цацарув и съдът са на място: 1. Да се разгласи кои политици са получили 1,5 милиарда лева от КТБ. Все пак при хиляда политици, това прави по милион и половина; 2. Да бъде осъден екс-депутата от суджук гейт; 3. Да се направи разследване на НДК и харчените там пари; 4. Доган да бъде вкаран в затвора за некадърни консултации по Цанков камък. А, на бас че нищо от това няма да се случи :)

Всичко им се пука. Асфалт,язовирни стени, управление. Дано се спукат напълно,че спукаха народа от мизерия,а държавата ни от продажби. Спукаха се и от национални предателства. Дано се пукнат по всички шевове!!!!

Тия от ГРОБ са по гадни и от комунистител.Тая държава наречена република България няма ли контролни и надзорни органи,че недорасли и неграмотни в тая област хора да дават квалификации?Ако наистина няма тия дрънкачи от парламента да ги пращат да работят на на Цанков камък!?!

Нинова поне е била уволнена заради корупция. Уволнен гербер по тая причина не знам да има. Даже напротив - повишават ги. Чудесен пример е сегашният министър на земеделието, който беше назначен докато уж го разследват за финансови измами от времето, когато е бил шеф в ДФЗ.

Нинова поне е била уволнена заради корупция-тогава защо не е в затвора, вместо да е председател на БСП и да е в парламента.Рибата не се ли вмирисва от главата.

Почти всички мнения изчетох и оставам с убеждението ,че Боко е правил ,,Цанков камък,,Защо бе нещо като българи,защо защитавате тези който ни ограват цели вече седемдесет години,а най унищожителното царуване,сега са последствията.Боко е най довереният техен човек,сега уж прави опити за да отклони вниманието от други жизнено важни неща за хората,а като знаеме как действа съд и прокуратура.Нещата абсолютно ще се потулят,а ние пак ще ,,духаме студеното шкембе чорба,,Дразнете се взаймно,а досега всички мислят как да ни ограбат.

Петър Илиев: "Друга тема е защо сме го правили, защо сме изхарчили 1 милиард за 80 мегавата, които ги използвам по-малко от 1200 часа в годината." Изпълнителният директор на НЕК не знае каква е ролята на язовир "Цанков камък" като част от каскадата Доспат-Въча и ролята му в енергийната система на България, и то при положение, че има под ръка прекрасни специалисти, които могат да му обяснят, а вие искате разни пишман "икономисти", "юристи", "специалисти" по международни отношения да знаят. Causa perduta. Явно простотията и невежеството в ГЕРБ взе тотално да избива на повърхността и ако Бойко не ги върже на време за ГЕРБ ще настъпят ковти времена.

Ти па всичко знаеш. От акушерство до астрономия.

Напукан и опукан ГЕРБ пак си вкара автогол!!! Хахахаха ХО ХО ХО

Като няма как да обяснят Суджукгейт,скандала в Боршош,шефа на полицията във Враца,,като са безидейни ГЕРБ ни притоплят стари манджи.Те са на власт толкова години,ако има виновни защо не го осъдят. не направят нещо. Бях на тази среща.Защо не отговориха на въпроса.Как така Живко Миланов два пъти е бил Депутат от ГЕРБ.По какви качества заслужи това доверие.Разкажете кой е той. П ускат ни една димна завеса и отклоняват вниманието ни със изтъркани новини.Има Прокуратура,тя си свърши рабо тата. Безидейни,празни приказки.Ей,утре откриват лова,жетва е сега.

Дискретно : - 'наш' Сотир - Е Вече визиранДиректно виа ЗаконаМагнитски.

4 тона суджук - 68 бона. Виновникът - подсъдим. Цанков камък - 1 000 000 000 лв. Белене - 4 000 000 000 лв. КТБ - 4 300 000 000 лв. ..да не говорим за заменки и приватизация, че ще ми се счупи копчето 0

Хора които се изказват за неща от които нищо не разбират са абсолютен боклкук. Мразя комунистите от дъното на душата си, но да сте чули до сега някой инженер или специалист по хидроенергетика да се изкаже негативно за язовира? Няма и да чуете. Защото никой който разбира материята няма да си плюе на образованието и на професията и да плещи глупости по медиите. По темата в публичното пространство до сега са се изказвали само глупаци, които не разбират нищо. Време е Бойко да ги върже, че излагат не само себе си а и ГЕРБ.

Тоя 'наш' банкянскио НЕ мож Си върза матаронките - Вие очаквате да Изправя Неща... .. а ситуацията Е притеснителна, Колега ! ..и Ако отчетем Аналогията на Патерна с резервоарите-в-Девня - очевидно Сме В Поредната СвръхВисокопрофилна Схема на 'наште'.

Е за тия пари , ако работи само 50 дни в годината(лесно проверимо) какъв ти е коментара. Няма нужда....

Седем години са си 7 години, не е като няколко месеца (или дни).

Майтапите се... та Дори едната-му кола НЕ се пипва седем години.

Стиропора на Лила Свинетката също се напука, а на някои места направо падна.

Петър Илиев, изпълнителен директор на НЕК: Той е в една карстова област и за да бъде решен този проблем, там е покрито с една геомембрана и с пръскан бетон, за да не може да изтича вода. Още по време на строителството проектантът е предписал, че трябва да се направи оглед след петата година и ние правим в момента точно този оглед, няма нищо спукано. За наша радост всичко излезе не мога да кажа отлично, но е добре. Не е желателно сега да изпразним целия язовир, защото е изпразнена една малка част от него. Тази вода все пак е ценна, използва се освен за енергетика, също така за напояване. Друга тема е защо сме го правили, защо сме изхарчили 1 милиард за 80 мегавата, които ги използвам по-малко от 1200 часа в годината. Но иначе експлоатацията му е нормална, в НЕК, не защото аз съм ѝ директор са най-големите специалисти по експлоатация на язовирни стени. Ремонтът ще струва 80 000 лв.

Каскадата Доспат Кричим, от която е част язовира, е с мощност 450 мегавата колкото малък реактор на АЕЦ Козлодуй.

Цитираните от вас мощности са за цялата каскада - Тешел, Въча, Кричим, Доспат, включително Цанков камък.

Реверсивен Иск към Ахмед ! И ! - кат шурнат Разкритията отн.'финансирането' - токуВиж Се окаже че Всичките Поне 450 Милиона Евро - просто 'отлежават' нейде ...

ГЕРБ с това си твърдение падат на нивото на БСП, г-жа Лъжа, Кутев и останалата шайка. С клеветите и приказките си БСП не са печелили избори от 1995 г. (Радев не е БСП, или е, а?) Борисов така и не можа да разбере, че "не се валяй с прасетата в калта. На тях ще им хареса".

Не, че нещо лошо са казали герберите, ама магистралите се напукват всяка година. Да не говорим с колко набъбват вложените пари, спрямо представените Проекти. Направо ни се напукаха петичките от стойностите на ремонтите - хахахахах

Да разбира се, Колега ! ...ама Задълбайте Нататъка : - т.е. - ся 'нашта' тов.'Приватизация' кат изпозагъгнува...и кат Се изпозатаковат Вси'наште' : не бях(ме) аз(ние), бе(ха) оня/онези... ...то аслъДоСледКраяНаСвета могат да Ни връткат 'наште' ! НО ! - ако им Позволим .

? Наистина ли на двулентовия,крив,еднопосочен път му викате-магистрала. Не че като се изпреварват Два товарни автомобила "магистралката "се запушва ами......

Не че нещо, но всяка магистрала или улица си върви с 10 годишна гаранция и евентуални ремонти са за сметка на изпълнителя...

Е те поне се ползват 365 дни в годината. Разликата е съществена.

Да почерпят печелившите с баклава или локум

Дискретно : - Ахмед - Е Вече поподхванат от Варненци/ки.

...и да не съм чул дума за Кремиковци...

Добрев,спешно извика Доган хидроинженера за Цанков камък.Взеха решение, за още един хонорар.Нинова одобри,но се намеси Гергов и им би шута и на двамата, защото хидрото, се беше напил и не можеше,да изпълни задачата.

най-добре да построиме нов язовир - от стария ще използваме само дупката в земята

Като Си приберем И-тез Поне450 Милиона Евро + таковаме Вси'цанковкамък'арчета 'наши' ! - мммможе И ХувърДам Да стане, Колега.

Въпрос : - що Става ако Едновременно треснат ЦанковКамък и резервоарите-в-Девня ?

...питам Защото - Ако това Е замисълът на 'наште' да Ни скуизватПак - следва Незабавно да Намерим Съоветна Помощ !

Ега ти лъжците! Как може да са толкова нагли: всички знаем,че "Цанков камък" е изцяло частен проект и държавата няма дял в него.

ВсичкоТам - виа еврофинансирания. ...вероятността за връзка с КТБ - Висока.

Ама като се издавят 100 души, всички ще ревнат "защо държавата не направи нищо"...

ще замажем всички дупки с гипс .... за сравнение има строежи още от римско време не мръднали

На Бацето много ще му допадне тази контра на две без коз , умре си за такива работи , но ако му излезат на видок взятките ще му се стъжни.

То ГЕРБ добре е сезирал Цацаров, ама той какво е направил - секуро или кадаиф да почерпи Дуганя ?

МИ СЕ ПЛЯКАТЕ ОЩЕ НЕ Е ОСЪДЕН САТРАПА СТЕФАНАКИ СТАМБ-20 ЛВ ВИЕ ИСКАТЕ СЪД ДОБРЕ ,ЧЕ ИМАШЕ КОЙ ДА МУ РЕЗНЕ ТИКВАТА - НА УБИЕЦА НЕОСЪДЕН

да не забравяме, че от 1945 год до 1989 год в България са изградени 18 (осемнадесет) язовира с ВЕЦ или система от ВЕЦ-ове към тях! След това по време на върлия демократичен преход беще изграден един-единствен язовир в ВЕЦ -"Цанков камък"...Било крадено много от него- сигурно е така, но посочете ми нещо такова в Б-я от което не се краде?Но че било нерентабилно е герберска глупост-всеки киловат ток , получен от ВЕЦ е рентабилен!Можеше поне този "постулат" да научат герберските "специалисти"!

Според теб централа за милиард работеща 50 дни в годината е рентабилна така ли? Това мисленето хич не се отдава на всеки...

ДОБРА ДВОЙКА клаксони абе деси налегни си сплесканата ТРЪТКА НЕ СТАВАШ И ЗА Е........НЕ

Абе, дайте мнението на някой специалист, а не на тия партийни суджуци! Не знам защо, но много ми мирише на поредната схема, при която ще се шамар оста едни милиони в името на добруването на хората.

СилноВероятно да е ала И-новите 15М за 'усвояване' в Девня, Колега ! => Трябва да Се попозабързаме отн. КаквотоТрябва ! Ние. Всички. Заедно.

voknid

Ако обектът е в гаранционен срок, знаете за чия сметка трябва да е ремонта.

По делата ще ги познаете... Матей, глава седма.

а суджуците са изядени и хич ги няма....

Физическите суджуци - вероятноВсичките, Колега... - ама Финансовите 'суджуци' - определено СА нейде !

На Доган измамата изкара доста годинки, измамите на Тиквата не карат и 3 месеца. Справка - Цариградско. Ако беше друга партия, щях да приветствам дори тенденцуиозно отношение към Цанков камък, но ГЕРБ... те са дори по-големи измамници от ДПС.

мараба пеефски

Здрасти, Тиква ! Ще идваш ли днес до нас. Цацата ще е на гости и можем да ударим един картон. Хем имаме и разговор за пари.

Аферим, хидро-ташак ефенди! Имало бал пари - взел си неку леФ. То ако не се беше пропукал камика, това щеше да е новина. 4 г си е бая време, за толкова една Лада се раздрънква, така че ще требе да се замажат дупките по Цанковия камик и други камици навред из страната.

Да "надградят" пукнатините!Я проектите на герберите как ги надграждат непрекъснато- тук асфалт се напукал, там стена на саниран блок паднала, магистрала, пусната преди 3 години станала на "3 бала вълнение'......

..защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите, добави народният представител Александър Ненков... КОЙ е този някой.. айде по-смело де.. от 89та само за някои си говорим и нито един осъден...

Xм, като чета ми се повдига!! 3начи, то трябват 100 години прокуратурата да разследва престъпления и кражби от всичките дето се менкат на власт почти 30 години, а има хора за 1 милион години в затвора!;)

СтриктноПроцедурно отн. НовиятНюрнбергски у Нас : а. обхват - по време - Поне до 1985-89 - по територия - Глобално б. методика - ТоталноПублични заседания - заплащане на състава - Само на база Резултати в. времетраене - далечПоМалко от ОнзиНюрнбергски.

Прилоша ли Ви ?! - та това е Само Без ФинансовоОперационните Резултати .

Тоя ми прилича на един от Зоопарка...

ама това е той ...

Кеч мания продължава. ГЕРБ и БСП са в люта битка, хвърчат столове, маси, камъни дървета, но няма капка кръв. Всички са живи и здрави. Осъдени също няма. Но шоуто е невиждано!

беше, че Доганя взел 1,5 милиона, сега станаха 4 милиона?! Александър Ненков-лайномета....!!!!

Eй не миряса Русия. Обра ни 10 милиарда чрез нашите лакеи. Сега види се пак чрез Ц.камък ще точи чисти пари. От тия ватенки мазни няма спасение. Доган е резидента на руската мафия у нас и толкова време е недосегаем. Пак се надига след КТБ за 5-10 милиарда с активите да ни обира чрез Ц.Камък с нахалство ще ни направи показно,че когато си иска и колкото си иска ще свлича от този прост народ надупен на Русия. Жалко,че такива като Стефан Стамболов ни показаха как да се отнасяме с окопатора Русия,но последните 70 г. Сталинско Путевата окопация е непробиваема.

Дискретно : - иии Магнитскиии с рог изсвирва...(и т.н. ;-)

Русия непрекъснато ни ограбва и нищо насреща!Поне някоя-друга военна база да бяха направили у нас, шибаните руснаци!

А какво става със санирането. На някои места започна подмяна на дограмата - къде сменена, къде - не и спряха, за да чакат нови разпореждания. Междувременно- всичко разкъртено и хората сами да си попълват процепите. Безхаберие и липса на контрол. Кой ще контролира как се върши работата???

Това Ценка- пекинската патица ли е ?

Главния жидро иженер в затвора !!!