Бюрото по труда предлага работа срещу 6000 лв. месечно

Бюрото по труда предлага работа срещу 6000 лв. месечно. Търси се и строителен инженер, който да надзирава дейностите по „Южен поток” - срещу 4000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Бюрото по труда предлага работа срещу 6000 лв. месечно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пичове напускам тази дискусия защото в Културата има нещо за Евгени Минчев

Pesho

Предвид миграцията на българите на запад, мислч че това е само началото. Следва снижаване на изискванията само и само да има хора за работа. http://iconomicabg.blogspot.com

Вижте и този линк: link

Не е ли нормално според вас тези, които са учили повече, положили са повече усилия да се образоват да получават повече от тези, които смятат за апогей в интелектуалното си развитие например взимането на D+E категория шофьорска книжка ? Какво лошо има в това ?

Нормално е, но не е нормално онези с Д+Е да изнемогват и да оцеляват ден за ден.

Така е, но не съм забелязал да изнемогват, дори напротив! В 90% от случаите шофьорите с Д и Е, взимат доста повече от повечето висшисти работещи по специалността.

Не е нормално само да се учи и да се парадира с това. Казвам го като 50 годишен мъж със голям житейски опит в ръководенето на бригади, отряди, а в последствие и малки фирми. Специално в ръководенето и организацията предпочитам един грамотен, дисциплиниран и трудолюбив човек вместо цял отбор английски възпитаници.

Ако работиш в западна фирма и не си както казваш ти "английски възпитаник" ше си останеш прост бачкатор до пенсия. Ако не се "ъпдейтваш" постоянно нищо не става от теб. Съвременния свят е устроен така.

Пенсионната система е във фалит. В момента около 60 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ от политическите ЛИДЕРИ чрез данъците. Заложената бомба в пенсионната система е ТАКАВА, че след около 8 год. представителните политици (ЛИДЕРИ) ще ТРЯБВА да взема кредити, за да МОГАТ да плащат пенсии. Засега над 6 млрд. на година е дефицитът. След 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВИТЕ печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции". Има огромен брой служители на МО и МВР, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Необходимо е ДРАСТИЧНО намаляване на групите, които имат ПРАВО на ранно пенсиониране. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ОСТАНАЛИТЕ работещи. В момента в България има над 769 хил. души, на които им се дава заплати от бюджета, от тях над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт) и не генерират БВП, за разлика от останалите засега само 1.32 млн. работещи. Общо работещите в България засега са 2,09 млн. но след 10 год. максимум ще останат да работят ОБЩО 800 хил., които трябва да изхранват 6.2 млн. Това е почти пълен икономически, социален и политически ФАЛИТ сега, а само след 10 год. този ФАЛИТ ще е ПЪЛЕН.

Гледай ти - много паднали заплатите по този Южен поток!;о)) Преди месец за кратко и тук там се появи едно инфо, че "работещите по проекта ЮП 23 човека за 2013 г. са вземали средно по 10 600 лева месечно" - това преди реално да започне проекта! А сега - хоп! - за главен строителен инженер само 6 бона?! Що така бе?!;о)

6К ама за друга длъжност, на друго място. Я прочети новината пак, ама по внимателно.

Е, не са 6к, а "само" 4к. И това как променя ФАКТА, че 23 човека са вемали по същия проект средно по 10 к - преди старта на проекта изобщо;о))

Излиза, че работа има, ама за учили, кадърни хора.

И те са експлоатирани тук не бой се :)))). Никой не получава заслуженото си, благодарение на капилистичните същества на върха на пирамидката :)))

никой не им пречи самите те да станат работодатели-експлоататори.

НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА РАБОТА ЗА ПО-МАЛКО ОТ 1000 ЛЕВА!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ОЛИГАРХИЯТА ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ КОМУНИЗМА СВЪРШИ, А С НЕГО И ГЛУПАЦИТЕ!!! ИЛИ ЩЕ ПЛАЩАТ ИЛИ ДА ФАЛИРАТ :)

Абсолютно съм съгласен!

Предложението е страхотно. Ей сега ще съкратя 5 човека и ще ти дам 1000 лева да им вършиш работата. И аз ще съм на далавера, а и ти.

е кой работи за 200 лева???? ела при мен за ратай ще ти дам 300 лева.

Призивът е хубав, но лежи на грешното предположение, че глупаците са свършили. Глупаците са тук и се множат.

а всъщност Комунизма не беше ли точно това, едни да работят, пък всички да взимат по 1000 лева? :)

на българина и 10К му дай, пак ще намери за какво да мрънка и кръшка. Ген.

Циганките дето метат улицата и те ли трябва да искат 1000лв? Защото ако е така, вече сме живели в подобни хубави времена - 1995-96. Може да не помниш, но 5000-6000 вземаше всеки Сульо.

Щом 44% не намират квалифицирана работна ръка това не значи ли че заплатите на "квалифицираните" трябва да летят нагоре, или ? защо тогава с три езика и магистърска степен ( от чужбина и не на калинка) ти предлагат 1500 лв ? някой с идея ? или просто дай да си напълним статийката

тия работи с дипломите ги знаем, заврете си ги дипломите отзад!

Кой ти гледа диплома от чужбина бе? Ти ако не можеш нищо, си мечтай да те вземе някой!

Ама нали южен потокок е спрян.а те назначават хора. чудна работа. За Набуко не небират ли кадри?

Забравихте да напишете, че статията е платена. Платен рекламен блок на Южен поток! Има ли друга причина да споменете името на фирмата, която плаща по-малко пари, а да не споменете името на фирмата, която плаща повече?

Важното е, че всички държавни работници, включително полиция, пожарна, администрация , НАП и т.н вземат по 1000 лв и нагоре!

Първи сме по детски самоубийства в Европа, а на три ромчета се пада по едно българче сред новородените. В края на 21 век ще останем 300 000 в държавата на 7 млн. роми, категоричен е изследователят проф. Петър Иванов. Всяка година българските граждани намаляват с около 80 000 души годишно. На всеки 4-5 ромчета се ражда по едно българче и това е от няколко години. Тези данни се крият от обществото, но подобни данни има и в образователното министерство. Ромите са над 1,8 млн. души сега. Още по-страшно е, че България е на първо място по самоубийства или опити за такива в цяла Европа, а може би е и сред челните места в света. В страната ни сами край на живота си годишно слагат 1 600 души, 20% от тях са деца. Т.е., днес са се самоубили трима души. България е като заклана кокошка, която с последни сили пърха с крила обезглавена из Европа, но тези послeдни конвулсии ще спрат скоро.

Всичко е абсолютно вярно за съжаление, ще превземат България и Румъния и после почват Англия, Германия и т.н. Не знам защо умните глави не правят нещо по въпроса. Това не са хора, това са унищожители на всичко и всеки. След тях и трева вече не расте.

Не напразно ги оприличават на скакалци.

В Германия 6000лв/3000/Е взима един обикновен работник, а тука се приема за сензация и за съжаление високо кфалифицирани мечтаят за такава.

кВалифицирани Извинете!

Диана, тук си много права ала какъв извод може да се направи от това...??!

Да, само че бруто взима толкова, а с данъците го одират докъм 1800-2000 Е, и като се има предвид техните цени и стандарт - по-добре в България с 1000 лв чисти, отколкото там с 3000 Е бруто.

Точно така, а и всеки завърнал се пишман емигрант ще потвърди, че оцеляването тук е по-лесно. В частност дребен семеен бизнес - там е абсурд да започнеш такъв, ако не притежаваш цяло състояние.

44% от работодателите не намирали квалифицирани кадри - разбирай 44% крадците не намирали будали да им работят за 50лв 100% от работодателите не искат да плащат за квалификация ... не дай си боже да си по квалифициран от тиквата която прави подбора .... няма по важни неща от лъжлива обява в агенцията по труда ...

Нали на всички ви е ясно, че тази обява за надзорника на Южен поток е пусната фиктивно, защото така трябва по изискване... но тя отдавна е дадена на който трябва... Само казвам..

За тази заплата трудно бих се навил на тази работа - голяма отговорност , простотия , наглост на руснаци и италианци , шантаж от субподрядчици и генподрядчици.

срещу 650-700 кинта, ако си лекар, може да ти се случи следното: Екип на Спешна помощ е бил нападнат в Кресна, информира Нова ТВ.

Белгия, Китай и Сирия въвеждат Руски език в училищата а у нас е забранен от САЩ - ЦРУ широкото изучаване и разпространяването му !Програмистите у нас Руски не знаят! Те разчитат само на Английския. И отдавна са духнали в чужди компании на Запад. А стъкмистиката докладва за 14-17% временна "безработица" у нас, при реални стойности от 35-40% постоянно безработни! Така наречените "Бюра по ТРУДА" отдавна плачат за реорганизация и модернизация, да не говорим какви стресирани хора работят там! Никой не вярва на чуждите СМИ и ТВ у нас!

Тъпи и безобразни лъжи типични за простите русофилистици. Руския не е забранен и се изучава. Но не е задължителен за всички, както и другите езици включително и английския. Но всеки ученик по желание можеи да избере език за обучение.

По морето вече започнаха да го изучават - туристи , Лукойл , постоянни заселници , банкови сметки. Щом има пари се налага да се нагаждаме.

Бе вчера по Босфор ТВ специално натъртиха че търсят програмисти с английски и руски език, ама то ганю нали требе да се изока за нещо.

Това разбира се въобще не е вярно. Вероятно има ограничения, за които е задължително да се обявяват тези места в БТ преди да ги заеме "ТОИ". Бюрото по труда не предлага работни места! Бюрото по труда е цедка за спиране на законни обещетения от НОИ с измислени ограничения за да си "ВИНОВЕН". Аз бях в регистриран в БТ и ми беше предложено само едно работно място за оценител в Гръцка застрахователна компания на минимална заплата с изисквания: Висше образование, английски език, инженерно-техническа квалификация, перфектни компютърни умения и ненормиран работен ден ... Исках да кандидатствам за такива обяви, но ми казаха от БТ, че тях ги записват по задължение и са заети.

Ама цялата държава е като БТ, затова и никога няма да се оправим. Всичко е фиктивно, за да замазва очите.