Проф. Кирил Топалов: Над 86% от българите не искат да се отказваме от македонската кауза

Според члена на междуведомствената комисия Спокие разчита на ЕС да ни принуди да отстъпим

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофилите в България за паплач от идиоти. Какви национални ценности може да имат?! Нали Русия винаги е била против силна и независима България. Русия създаде Македония и македонския език.

Срещу простотията и боговете се борят безпомощно.

СЪРБИЯ... ГЪРЦИЯ... АЛБАНИЯ..... ТУРЦИЯ...... РУСИЯ...... УКРАЙНА

" Аз не съм краен, аз съм безкраен български националист" Симеон Радев роден в Ресен, Северна Македония ПРЕДИ 1944

В тази Европа ли искате да се намърдате? Ще стане, когато учебниците ви станат като европейските: Samuel, (died October 6, 1014, Prilep [now in Macedonia]), tsar (997–1014) of the first Bulgarian empire. https://www.britannica.com/biography/Samuel-tsar-of-western-Bulgaria Samuel of Bulgaria was the Tsar (Emperor) of the First Bulgarian Empire https://en.wikipedia.org/wiki/SamuelofBulgaria Samuil (Bulgarien) Zaren des ersten bulgarischen Reiches. https://de.wikipedia.org/wiki/Samuil(Bulgarien) Samuel (tsar de Bulgarie) tsar de Bulgarie de 997 à 1014. https://fr.wikipedia.org/wiki/Samuel(tsardeBulgarie) Samuele di Bulgaria zar di Bulgaria. https://it.wikipedia.org/wiki/SamuelediBulgaria

Този проф. говореше и ни убеждаваше някога, че неговия дядо /или прадядо/ е пътувал по цялата османска империя без никакви проблеми с управляващите власти??? Но неговия дядо е бил заможен човек. По онова време тях, заможните богаташи народа ги е кръстил - чорбаджии. Той дали не знае, че тия люде са били очите и ушите на жестоките османлии? И че именно за това са получавали от властите тези, пък и други привилегии? И дали същия професор не знае, не е чувал за чорбаджиите - изедници? С което "достойно" са били кръстени и до болка познати на изстрадалите българи?

Османците не успяха да направят за 500 години в Македония това, което комунистите направиха за 50 години! Не че оправдавам османците, просто давам база за сравнение.

Trident2

Десни ,леви,русофили , американофили абе всички са единни по това. Тези сърбомани нямат място в ЕС ! Всичко са ни взимали през вековете , но да ни крадат Историята.... ало това никога няма да се случи . Всяко правителство което се съгласи да отстъпи на тези , ще бъде изгорено публично !!!

МНЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ МАКЕДОНЕЦ-ВИШИСТ "Која бугарска историја, па вие до ден денешен немате точна етногенеза на бугарскиот народ. Еднаш сте татаро монголо, друг пат сте Словени, трет пат барате корени во Иран. Тоа е така оти бугарски народ не постои во етничка смисла, туку во политичка смисла само. Денешнава Бугарија ја населуваат татаро монголи, турци, цигани, черкези, тракијци и словени.Овде јас не гледам бугари како етнос." ВЕТО!

"Тоа е така оти бугарски народ не постои во етничка смисла, туку во политичка смисла само" Това е вярно. Българската историческа наука е била (и все още е до голяма степен) под постоянен политически натиск. Главно идващ от Русия и техните велико-руски напъни. Това за малката войнствена монголоидна орда претопена е "морето" от славяни е руска школа. Истината е че няма никакви (нула) исторически източници които да показват връзка между нас и Монголия. Нито имаме генетична връзка с тях (в днешно време това лесно се доказва). Понятието "славяни" се появява доста след основаването на българската държава. Ранната му употреба е винаги в религиозен контекст. Много по-късно руснаците му дават расовия смисъл (руси хора със сини очи) за техните имперски политически нужди. Това с Иран е доста мека материя. Безспорно има следи от някакво влияние но няма сериозни причини да смятаме че посоката на влияние е от Иран към Балканите а не обратно. В крайна сметка знаем че е имало балкански колонии по тези земи (по времето на Александър) а не обратното. Аз поддържам тезата (струва ми се най-логична и вероятна) че България е основана от местно европейско население. Смисъла на думата "българин " от 5-7в не е съвсем ясен. Знаем че няколко съвсем независими държави от този период са се определяли като българи. След като се интересуваш от история те съветвам да погледнеш и тази гледна точка.

До 'образования' македонсйи 'вишист': 1) Да наричаш българите татаро-монголи е обида на расова основа. Такива обиди дирктно ви поставят в списъка на расистките държави извън ЕС. Съветвам те да си го избиеш от главата или да ми дойдеш на една ръка разстояние аз да ти го избия. 2) Македонците сте живели 50 години според фашисткия си Закон за защита на македонската национална чест. Биете всички рекорди по фашистко управление, както в Европа така и по света. По този закон македонските власти в продължение на половин век провеждат политика на геноцид спрямо българското население в Македония. Аз не съм чул вие да сте оправдали несправедливо осъдените по вашия фашистки закон. 3) Българите имат календар, официално признат от ЮНЕСКО за най-стария и точен календар на света. Датира 5500 години преди Христа. По това време никой нито е чувал, нито е виждал македонци, славяни и други подобни.

Висшист се пише със "с". Татари никога не сме били освен в побърканото сърбоманско съзнание на хора, които са забравили своя род и корен. Прочети заглавието на братя Миладинови, които са написали в заглавието "Български народни песни"! Т са от Скопие, така че недей си търси марсиански корени.

То пък щото останалите 14% са едни българи...... Само паспорта им е български, нищо друго.

дърт комунист, махнете ги тези червени боклуци от миналия век