Четири гиганта купиха тръжни книжа за ”Булгартабак”

Четири големи стратегически инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак" до изтичането на крайния срок в 17,30 ч. в четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - Четири гиганта купиха тръжни книжа за ”Булгартабак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям кеф! За какво ли? По-добре не се интересувайте - а ПЛАЩАЙТЕ!

Какво излиза? Че някои от първите две фирми - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", АД "Камбуров и съдружници" - ще супи Балгартабак.... Разбира се пак със заем от Корпоративна банка - както стана с Кремиковци. А бе същата олигархия стои отзад и купува на безценица активите на България.

Всичко, което се случва в България е в синхрон с Лисабонския договор (конституцията на ЕС), който беше наложен на всички държави, като се осигури "мълчанието" на гражданите. Идиотската приватизация е част от правилото: "СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ БЕЗ НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА". Нали се сещате, че никое държавно правителство не може да действа срещу интересите на нашето общо европейско правителство - Европейската Комисия! Но ЕК е някак си далечна, непозната, някъде си в Брюксел. Затова, ние дъвчем по форумите тези, които са ни познати и които избираме: Борисов, Станишев, Първанов, Доган, Сидеров, Костов, Янев и т.н. Всеки от тях има правото само да обещава, но не и да върши национално-отговорна и социална политика. Имат и задължението да заблуждават гражданите, че живеем в демократично общество.

Значи всяко престъпление, когато е основано на съответен закон - е законо "установено" престъпление ?!?

като гледам, от тоя гиганти ще спечели холдинг "Яз, брато и аверите", в състав ДПС+БСП+ГРОБ

Ами сегашните български цигари са доста некачествени, спрямо цигарите от 170-1980 г, та няма какво да се губи

СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА ВСИЧКИ ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ! НЕ СЕ КУПУВА НЕЩО ,КОЕТО СКОРО ЩЕ ФАЛИРА. НИШАТА,КОЯТО БЪЛГАРСКИЯ ОРЕНТАЛСКИ ТЮТЮН ЩЕ ОСВОБИДИ ЩЕ СЕ ЗАПЪЛНИ ОТ СЪСЕДИТЕ. Е,КОЙ ПЕЧЕЛИ? КОМИСИОННАТА В БОРИСОВ И СИЕ!НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ИКОНОМИКАТ НИ!ЩЕ ВЗЕМА ДА СЕ КУПЯ ПО 2-3 СТЕКА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЦИГАРИ ЗА МУЗЕЯ СИ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ НА ГОЛЯМ ПРАЗНИК ДА СИ ЗАПАЛВАМ ПО ЕДНА, КАТ НА ФРОНТА.

първи е филип морис и после останалите а не се почва с втория и останалите според статията.

Е, това май беше последното парченце от икономиката на бившата ни държава, което не беше изядено. Срам и позор! - как е възможно до управлението да изпълзяват винаги най-големите безродници и продажници и винаги, ВИНАГИ, на българския народ да не му пука за това, вместо да ги изгони с ритник оттам НА МИГА, В МОМЕНТА, В КОЙТО ИЗВЪРШВАТ ПРОДАЖНИЧЕСТВО. Ако народът ни го направи поне един път, а после още веднъж, този феномен у нас (продажниците във властта) ще изчезне. Сега отвън знаят - в България можеш да инвестираш в най-големия боклук, за да ти свърши работа, продавайки интересите на собствената си държава и на целия народ, но самия народ нищо няма да каже, ще си бърка в носа, докато се тръшне окраден, обран до шушка, безпаричен, разболян от мизерия и от ограбени предишни права, но НЯМА ДА ГЪКНЕ, освен евентуално по кръчмите, "давейки мъката си" по загубеното. Това е и вечната му трагедия. ДЪРЖАВАТА (управляващите значи) БЕШЕ ДЛЪЖНА ДА ПАЗИ ТОВА, КОЕТО ЦЯЛ НАРОД И ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ СА ПОСТРОИЛИ, А НЕ ДА СИ ГО РАЗЧУПВАТ КАТО ПИТА И ДА ПЪЛНЯТ С НЕЯ СОБСТВЕНИТЕ СИ ТЪРБУСИ ИЛИ НЕЧИИ ЧУЖДИ - СРЕЩУ ЖАЛКИТЕ СИ СРЕБЪРНИЦИ. Жалко, че не сме народ, а прост сбор от индивиди.

Кажи моля те, какво се случи с Европейската конституция след като французите и холандците казаха "не"? И какво се случи с двойния референдум в Ирландия по повод Лисабонския договор? Какво да направят българите, за да не мълчат, след като тези, които по традиция ги питат, не успяват да ритнат никого? Сега какво остана в България? Няма промишленост, няма работници. Няма селско стопанство, няма селяни. Има само служители и услуги. Дребните предприемачи фалират. Хората се спасяват в градовете и там бдят за работното си място, защото погасяват кредит. Или отиват в чужбина. До колкото има интелигенция, тя тъне в оскъдица и зависимост от правителството (аха, да затворят БАН). Кой да говори в България? Журналистите? Те или са платени или спирани от последния закон за инкриминиране на писането срещу правителството. Кой да говори? Дори, свободен форум като този е манипулиран.

Защо се продава нещо печелившо? Защо за пореден път сме глупаците? Заради комисионната ли? Някой няма ли да обясни, че понятието комисионна и държавен служител е чист подкуп?

Само 3 ли?? Ами то си е като отваряне на нова хранителна верига - намаление до дупка. Що да не дадеш 100 милиона за нещо като можеж да си спестиш поне 500 милиона ако отсрещната страна е закъсала за пари и се чуди какво да разпродаде като в заложна къща...

да ни е честито господа.и последната брънка от българската икономика ще стане чужда,а после ще се чудим защо нямаме дори стотинки не дрънкат в джобовете ни.сигурен съм че булгартабак има финанси за да купи поне 3 фабрики на американ табако,но интересно защо не са изложении за продан.някои може ли да ми каже защо?

Нема да се плашиш - БТ-то ще го вземе наше си говедо. Дали ще произвежда или ще разпродаде всичко е вече друг въпрос.

Глътка надежда за българските мюсюлмани, които още не са сяли лавандула.

Тогава отсега да кажем сбогом на българските марки цигари.След десет години от тях ще остане само спомен.Производството на качествени сортове тютюн вероятно ще намалее наполовина,а нашата икономика само ще изгуби от това.Другото си го знаем.

...специалист, моля обясни за какво става дума. Не разбирам от тютюн и производството му, само съм виждал обработката му-нагазурени кадъни със садилки и мотики. Това не са ли остарели методи. Не ми се вярва ФМ да си служат с подобни технологии през 21 век. Пък който и да е от съвременните гиганти на световния пазар.

Много по-важна е социалната роля на предприатието. Истината е, че това е златната кокошка не само за държавата, а и за много семейства. Заплатите и соц. придобивки са големи за нашите стандарти ( и съответно осигуровките). Булгартабак е може би най-големия нетен вносител в бюджета (ако не е Лукоил). Познай дали ще е така след продажбата. Клекналите кадъни го правят от поколения (плаща им се редовно и имат сигурност) и нямаш право да ги съдиш седнал зад клавиатурата. И въпреки тия социални разходи постоянно са на печалба и всяка година увеличават износа. Не знам кой би продал нещо с толкова предимства и защо?

мрън-мрън. отдавна трябваше да се продаде. а не да е хранилка на ДПС и БСП.

като цяло тютюнопушенето ще се сведе до минимум в българия и ЕС, което ще фалира всички фирми за цигари.

Кажете сбогом не само на българските марки цигари, но и на чуждите! Че ни писна да ни очадвате и тровите! И такова нещо като "качествени сортове тютюн" няма!! Всичките са отровни канцерогенни боклуци - да, някои са по парфюмирани! Да го приватизират, да го разпродават и да се приключва! Мръсни пари от търговия с хорското здраве не щем! А електоратът на Доган да се научи да отглежда суровина за биогорива или други полезни неща! Щото сме се превърнали в клоаката на Европа!

аре млъкни бе, а колите и заводите дето бълват в много повече боклуци във въздуха, тях кво? ще ги забраняваш ли. ид.от.

Най-после се задава края на сагата "Булгарпушач"!!!!

Нема да се плашите и тая далавера ще я лапне Бойко!

Абе разбирач, кажи ми кой не е намазал от тези продажби, като се почне от 89 всички милионери станаха, а пред нас разиграват театър.Ам нали сме си офси, на нас ни остава да се ръфаме из форумите.