Прокуратурата предаде на съд ген. Шивиков за присвояване

Военно-окръжната прокуратура в София внесе в Софийски военен съд обвинителен акт срещу ген. Димитър Шивиков за присвояване след документно престъпление.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата предаде на съд ген. Шивиков за присвояване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

става все по сериозно ,накрая ще излезе , че е пикал накриво през посечения период ,а нищо чудно и цигари да е пушил като ученик .

Ще го съдят ами. Гледам го генерала всеки ден ,с ново спортно екипче, макар детско, рита топки, все нови. А какво зимно якенце си е спретнал. Наметнал си го е щото не му става. Лесно се крои шапка, ей,

Да гледаш как мачкат един български войник и да не можеш да направиш нищо . Две обвинения - че повикал приятели да му помогнат и че взел на американците боклуците, да ги даде на сираците.Но нито ги взел, нито ги раздал. Ако този генерал беше от МВР щеше да реве по всички студия на телевизиите.

Стига с дебелите лъжи. Тези дрешки, гащи и анцузи, са останали в повече след раздаването на местните. Вместо да се бракуват и унищожат по устав, Шивиков ги докарва у нас, но на летището в Крумово, товарът е спрян от военната инспекция по сигнал и върнат обратно в Авганистан. Затова дрешките не са достигнали до сираците от домовете.

Така,както е описано (злоупотреба със служебно положени,документна измама,присвоил 10хил.) ,според мен е правилно,че военната прокуратура е внесла в съда обвинение срещу генерала, но се питам защо тази прокуратура не вземе да разследва и един бивш министър,който преди да стане такъв отговаряше за военните имоти и имущество и,който буквално всичко поплачоса за без пари(?!),защото ситуацията става, като в прословутата фраза на един ексвице: - "За кокошка няма прошка,за милиони няма закони." В същия момент слушаме колко много голяма е нуждата от пари за военна техника,щения за възраждане на армията и т.н. и т.н. По случая с ексминистъра на един млад прокурор му бе сложен "прът" пред неговата кариера,като такъв,а на колеги му бе показано,че не могат да мерят всички с един аршин,което ще рече,че за някои има закони и съществува наказателен кодекс,а за други същите тези закони и този кодекс са, като аферата "Сапио",която всъщност вече не е афера и не е за по няколко дни или не помня вече как точно беше,ама пазарите ни нали "пращят" от "българска" стока,какво толкова а?... (какво ли си мисли по този въпрос тази прокуратура)??!...

Ето това представляват генерали на НАТО - нагли крадци и обманщики!

Ония крадат милиони и милиарди, никой не ги осъжда, а човека за дрехи и обувки за 10000лв го осъждат!!! Що за наглост и лицемерие!!!!!!! Как не ги е срам?!?!

Пак да попитам, кой каза че нямало прокуратура - особено, когато трябва да се удари някой неудобен... Ходи доказвай, че нямаш сестра

Да се обеси.За тия проядени от молци одеяла.А господата които разграбиха толкова военни имоти не пипайте.Те си го направиха законно.

За кокошка няма прошка......

Браво на следствието!!! Талибанските гащи са присвоени 2010 год. , а вече успяха да хванат престъпника.

се оказва прибран дрОгар..досущ като Жоро Жуков.

Страх ги е от него. Страх и затова му кроят шапка ! Идват президентски избори и го дискредитират. Страх. Страх. Страх.Страх. Страх. Страх.Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх.Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх. Страх.

поясни за незнаещите? Какъв пък е толкова тоя шапкар, че трябва да го е страх някой? Като пишете се обосновете!

Абе у нас кажат ли на някой да му скроят шапката, все ще се намери някоя простотия. Що народ отиде по затворите за простотии.

Андрешко е жив. Даже преди 10-на години в България беше модерен израза, че е престъпление против семейството ти ако имаш възможност да крадеш и не го правиш.

А банският и президента го хвалеха и твърдяха, че бил набеждаван .... Къде са сега? Защо като ги няма, никой от свободните медии не пита за тях? А, дир.бг, защо?

Байко да ни пази тук с полицията, а Путин по света с руската най яка армия.. по сигурно- нема.

-Бокова. ако искат да ни земат краднатото. найс, нали!

А колко може да открадне един български войник??? Като напълна една каруца с джилезо - и ша му са смея!!.

Прокуратурата предаде на съд ген. Шивиков за присвояване Значи ген.Шивиков е присвоил 10000 лв. А за свинското сенмейство , което не е присвоило а откраднало няколкостотин милиона лева, прокуратурата си мълчи , като комунист на разпит. Иван Кулеков цитира Джордж Оруел от книгата му Животинска ферма, как свинете управляват другите животни, и попита дали в БъГАРИЯ СМЕ СЪГЛАСНИ СВИНЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ХОРАТА. От сегашното ни битие е явно , че сме съгласни.

свинете ги изядоха. бавно четете нещо с Кулеков фермата..

Не съм фен на НАТОто и Боко, ама това тука са кокошкарски истории на баш българите!? Само който е бил в Афганистан , на върха на големия ху.. може да ме разбере!!! бе, на вас си се "изпариха" 4-5 милиарда от КТБ -и един не излезе на улицата! А това с армейците - се е жива пишк...! А колко крадат тези от МО???

Пич, така е! Друго си е било 1983 г...

Що военни поделения се разграбиха и разпродадоха на безценица, що уружие се изнесе те с гащи ми се занимават. Всеки един продаден Български Калашник е платен от народа но парите не са отишли за народа! ВП защо не се самосезира така да тръгне едно голямо мащабно разследване да се прегледат тетрадките къде какво що е отишлои защо!? АЙ ша я еба и изгнилата държава!

месец и се пуска статия за тоя тупан! Кво ни интереесува този и кво прикривате като отвличате вниманието с него?

Какво ще кажат Ненчев, Борисов и Плевнелиев които го защитаваха. Първия твърдеще и че не може да разследват генерала! Какво за някои законите не важат ли?

Поредната руска атака против България.Да ама 1рубла е 2стотинки.

Военният съд е паразитна структура.Отдавна загубила значението си.За да запазят високите си заплати, пенсии и сладкото си безделие тези типове са готови на всичко.Слабата власт и некадърно държавно управление позволява това.Цялата работа на военния съд е кокошкарска !

Ха така.Ами та зи измет в парламента трябва да влезе цялата в панделата.

До Повечето писачи в този форум - ЗАЩО, първо, не прочетете цялата статия, преди да си нацвъкате неадекватните коментарчета?

На земеделецът-военен министър явно този генерал по някакви причини не му е изгоден и го ликвидира. Целият град го изпращаше със сълзи. Имам усещането, че скоро и нач. на ВВС ще го последва. Този земеделец-министър на отбраната заедно с външния министър са двете основни резидентури на US в правителството. Това е лично мнение и не ангажирам никого с него, просто следя действията им от първите дни на правителството. Борисов е съгласен? Значи споделя отговорността. Хубаво ще бъде ако генералитета се събуди от чиновническата летаргия в която е изпаднал и да помисли за реалната защита и суверенитет на страната.

За кокошка няма прошка за милиони няма закони тралала тралала

Коректно е да изчакаме решението на съда. После всеки да каже. Иначе, априорните писаници, от морална гледна точка, са помия, независимо за или против. Нали сме Европейци?

след дъжд качулка.. ся секи мисли че за друго го гонкат..

и за кой.

шо не казал- един магазин за дрехи втора потреба щял да дава. за няколко телефона там..

абе, преди време , не се ли дъвчеше, че им била прекратена мисията и тези гащи и чорапи е нямало на кой да ги даде , та затова в Б-я и дадени на наши домове

не били дадени на домове

памперсите!

Ти пък, ако знаеш на какво приличаш? Нищо лично, де ;))

Изглежда за далаверата няма документи, явно се разчита на свидетелски показания.

Изглежда не си прочел новината. Там е работата, има документи. Иначе по свидетелски показания не става.

Абе , почвам да се депресирам вече ! Пак генерал , единият милиони , този само няколко хилядарки . В тая държава само кражби , побоища и убийства...Е няма ли нещо приятно и весело да се случи ?

Много кокошкарско ми звучи. Съдът трябва да се произнесе, а не медиите. Май си на крадат от всякъде и ни забърсват очите от време на време с някоя кокошкарска история.

"чешкият президент обяви, че европа е във война" "съпартииците на меркел й поискаха оставката" "полиция и медии в европа под политически натиск" "Шойбле признава : Икономическите щети са непоправими" .."цаците ще съдят шишков за три кокошки"

За крадец ,не ставаш сине ,....КРАДЕ СЕ ЯКО ,САМО МЪРЛЯВИШ ''ПРОФЕСИЯТА''.

Доста време му търсиха цаката и накрая успяха ! От начало беше за това че са му помагали негови подчинени за апартамента , сега за детски гащи ! Някой дава ли си сметка ,какво и колко може да открадне един бригаден генерал , ако е крадлив ?! Това е поредният Соросоидо-мутренски номер , за заличаването на националната ни идентичност !

Защо подчинени ще му помагат за апартамента? Да повика генерали като него тогава. Иначе това е злоупотреба със служебно положение, не можеш да откажеш на шефа нали? А най-добре е да си повика майстори и да им плати, както правим ние обикновените хора без подчинени. Беги.

Човеко, сам ли живееш живота си ?!?!?! Нима никой от колегите ти /от по-високо и от по-ниско от твоето ниво/ не ти е помагал ?!?!?! Нима на никой от колегите си /от по-високо и от по-ниско от твоето ниво/ не си помагал ?!?!?! Не се отнася лично до теб но се сещам за една песен на Емил Димитров - "дали е трябвало,дали е трябвало,дали е трябвало... изобщо да се раждаш ?". И пак повтарям- не се отнася до теб лично, просто в тази ситуация се сетих!!!

"заличаването на националната ни идентичност" - коя точно ще ни заличат? Крадливостта, мързела, злобата, завистта или отмъщението?

На тебе нищо няма да ти заличат , понеже нямаш достойнства !

Тези не осъдиха Масларова, Доган, Софиянски, Пеевски, Цветан Василев, Капута, Бареков, Христо Бисеров, Данчо Ментата, Бат' Сали и много други за милиони откраднати или придобити от престъпления и коръупция, но се хванаха за този и 10,000 лева откраднато имущество, ако изобщо е така! Жалка работа, трагедия, имитации на правосъдие. Не казвам, че крадците не трябва да бъдат съдени и осъждани и е недопустимо наистина да се краде, особено от офицер и генррал, но ...

така е, защото няма документи че гореизброените са взели-дали кинти на еди кой си.Пък генерала даже изписал документно лигавници и чорапки, дори не били наши ами от партньорите. Крадливо племе ей.

Свиквай опълчението генерале...!!! Въоръжи ни...!!! Води ни...!!! С теб сме...!!! ДА ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ...!!!

Смешник, такива няма. Те ще кажат, вие отивайте да се биете аз ще дойда след малко.

Хайде да пробваме...!!! Страхува ли Ви мат'риала?...!!! Страхува Ви яко...!!! :::)))

Само кажете,малко останахме,но ще свършим работата

Еее ако това не е типично за нашите военни "цапцаросване", да ме прощават карловци, ама той си виновен. Сори, но е срамота вместо да дава на бедните той да го праща за България. Едно време през 80-те и аз гледах как военните най- малко с дъска си излизат от поделението и да не говорим колко вили е строил и колко имущество им е пренасял аскера! Мисля, че е време онези с подписките и плакатите малко да се засрамят.

днешната власт е толкова компрометирана, че щом съди някого / опрасква го/ никой не ѝ вярва, напротив. Дръж се, генерале!

Бой по войника и милувки и целувки по бандитите.

Там е работата, че не войника е крал, а началника.

От всичко само разбрах , че българско имущество не е присвоявано , а талибанско.

Какво достойство господа? Има факти, че генералът е извършил документна измама. Той не се пазил, ние да го пазим. Такъв бил, онакъв бил. Съдът ще реши какъв е!

Явно генералът е кадърен затова му спретнаха този цирк,за да го дескредитират.Жалко.Просто това е бг!Боклуците във властта,читавите в калта...

Защо пък да не е обратното? В армията знаеш ли как се краде? Все пак отнякъде трябва да се почне да се чисти кочината. А генералът ако не е крал може да се защити, но ако е пренасял памперси и детски гащи от Афганистан, ще си понесе кръста.

чак пък много къдърен - хората си го знаят ама за такава кокошкарска работа да го съдат - резил генерала си е генерал само дъргавна измена и само една присъда - разстрел боко да се замисли с тия тъпи обвинения - нали и тои е генерал! нема да е доживотно министър председател - като му доде времето ше го осъдат за неправилно паркиране по време на управлението му

Един от малкото .които биха повели армията срещу мафиотското правителство на Боко Жалко.

От къде в армията детски дрешки... При нас в Горна баня беше голям зор докато се продае на безценица целият байр на Черепа...за 60000 лева...