Кабинетът гласува оставката на ген. Радев ”максимално бързо”

Кабинетът предложи на президента да издаде указ за освобождаване на генерал-майор Румен Радев от длъжност командир на Военновъздушните сили и от военна служба.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът гласува оставката на ген. Радев ”максимално бързо” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ох, какъв си ми сладък! Жалко само, че си премиер! Нека видим кога действително ще освободят Радев, пък тогава приказвай, щото пред журналята всичко може да се каже, какво става в действителност, е друг въпрос:)

Не ви ли прави впечатление, че все от ВВС извират генерали за политиката - ген. Михов, ген. Колев, ген. Марин, сега пък този Радев.......цялото ни ВВС е с два самолета, а се оказва, че там е пълно с генерали, кандидати за политици??????

От там скъра Роси би трябвало да излизат полоти, достойни сенове на Йорданов и Паскалев, но поради остра липса на бенДЗин и най-вече свръх-натрапчиво присъствие на куманисте ит там излизат генерале, мераклии за президенте! Ба маа му, би рекал!

Мислиш ли,че земеделци-трактористи-карикатуристи са по-достойни?

Какъв ще бъде Радев ? Ще бъде Президент на Р. България ! Тук разни соросоиди и Престъпни Мрежи пак не доволни , ще им кажа че Генерала не е магаре , а Генерал и ще управлява както трябва ! Днес пък Дойнов и Коритаров пак дават акъл , лъжливи копелета плямпате като мокри задници 25 години и сме на този бардак ! Затворети си устата и си отворете задниците ! Точно сега е нужен военен да управлява Държавата , или искате Военно положение за да почистим Държавата от такива Боклуци , аз нямам нищо против да бъда участник в такова почистване !

Чакайте те бе хора,човека още не се е появил като кандидат и Вие такава помия изляхте върху него,че и майка му не може да го познае!!!! Проследете политическата кариера на Борисов и тогава умувайте!!!!

Отново се сетих за Библията в която пише, че отровно дърво се изкоренява от корен, гори се и на негово място се засажда ново, което дава сладък плод. Е, българското отровно дърво не е изкоренено и изгорено чрез декомунизация и лустрация и негов плод е Радев. Отровен плод. Ха да видим колко ще бъдат лудите на които ще им се прииска отровен плод?

Шилo

За съжаление хич не са малко! Бъка от мързеливци и комисионери, дето чакат партията-майка да ги нахрани.

бсп военно положение ли ще въвеждат с генерал президент??? толкова са прости че не може да бъде.

Казват ни, че Радев бил такъв, бил онакъв, направо генерал мечта. Никой не ни казва обаче, за какво Радев влиза в политиката неподготвен? никой не ни казва какво ще прави Радев в президентството? Е как да отидем да гласуваме за Радев само по слухове, че бил добър? Като е добър, да гледа внуци, а не да прескача и да отнема възможността на млади и квалифицирани българи да защитават кауза с помощта на придобитите знания.

Президента, трябва да е в пенсионна възраст! Иначе стават големи обърквания. Справка Г. Първанов. Възрастовото изискване по закон е, Президента да не е по млад от 40 години. Много е ниско! Трябва да е поне 60 години, или още по добре 65.

Мая и Курнелия.... ми дига си го човека самолета, фръчи си волно и доволно. При такава препоръка как дъ са дръпаш и да се не изгласуваш за генерала наш.... Ташациииии !

Коя е общобългарската кауза която ще защитава Радев и заради която влиза в политиката кандидатствайки за президент, без да има нужните познания за такъв?

Честито на ВВС-то!!!!! Отърваха се от поредния некадърен гъзолизец!!!!!

не стават за нищо. Спомням си какви ги засра един ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ген. Марин! Този идиот бе избран от квотата на ДПС! Спомнете си как приключи Марин! Тако ще приключи и този нещастник ако бъде избран за президент!

Защо па си мислят че тоя комунист е добър за президент.Какво като е генерал.Спомням си на срещата с Борисов. Докато Борисов разговаряше с него той беше нервен та чак устните му потрепв аха.Какъв летец какъв деполитизиран генерал.Аман от такива.........

"Ние можеше да го мотаем толкова, че да не може да се яви на избори....." Само за това селендурско, тъпо, и долно изказване ТИКВАТА с главно Б незабавно трябва да напусне мястото, което заема в циганската ни територия! Но .....това е в нормалните, цивилизовани Държави!

съгласен съм, сергей никога така нямаше да говори, да го върнем на власт, заедно с бсп и генерала..

Радев дигал добре самолета. Това на нея може и да и влиза в оная работа, но мен какво ме топли? Да си го вдигат да си го свалят. Аз в техните представления не участвам.

До кога партиите ще ни пробутват едни и същи марионетки с цел запазване на статуквото?! Толкова просто стадо ли сме мамка му?!

Изпитвам сьжалене кьм този човек Ргенерал радев подведен от Курнелия. Накрая той ще остане изльган , подведен / сдьвкан и изплют / от Курнелия . БСП е такава партия.

щом е максимално бързо, има шанс след изборите да ги осъди, и да го възстановят на служба! няма да седи безработен на пейката пред блока я!

EUROn

нали ще става президент...

ще стане, ако си открие еоод

Шилo

Битката не е за президентския пост и не е българска. Тази битка е между Русия и ЕС-САЩ за това кой да ни продаде въоръжение за 6 милиарда. Ние сме член на ЕС и НАТО и е най-нормално да купуваме оръжие от тях, но Русия е активизирала всичките си подлоги в България в тази битка. 6 милиарда, ще кажете, са нищо за Русия, но на фона на ниските цени на петрола и все по-ниската консумация на газ, Русия сериозно изнемогва и една такава хапка от 6 млрд. й е добре дошла.

Е НА ДИРЕКТНО ПОДЧИНЕНИЕ НА Военновъздушния колеж Максуел, САЩ. Този колеж е завършил два пъти и изпълнява само заповеди от там. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ. ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО Е ДА СМЕНИ РУСКИТЕ МИГ 29 НА КОИТО Е ЛЕТЯЛ ЦЯЛ ЖИВОТ С АМЕРИКАНСКИ ЛЕТЯЩИ ЩАЙГИ. КАКВО ДА СЕПРАВИ - всичко е бизнес!

Браво на целия кабинет и лично на другаря Бойко Борисов! А сега "максимално бързо" да подават и своите оставки!

няма ли законен срок, в който лица, навършило възраст за пенсия да бъде освободено от работа? Значи правителството може "Ние можеше да го мотаем" и това да се казва без неудобство? Е, затова обикновените хора ги мотаят за какво ли не! Защото и тези, които приемат законите, могат да не ги спазват. Срам!

Тъпънар!!! Радев е роден на 18 юни 1963 г., т.е. още миналата година е трябвало да се пенсионира, но остана за да смуче голямата заплата!!! Защо след като е искал да става президент не подаде оставка в началото на годината, бе отрепко?!

Не разбрах само, как бате Бойко е държал червен генерал в правителството си???

Едно е сигурно за тези президентски избори. Ще пада истинска битка. Генералска. И една подходящо за случая поговорка: когато генералите започнат д стрелят, значи войната е изгубена. Интересно ми е, как ще сравняват миналото на двата генерала, когато то е несравнимо. Който желае доброто на България и на ГЕРБ нека гласува за Радев. ГЕРБ не чак толкова много или толкова велики, че да командват и от двете сгради на Дондуков.

В България генерали отдавна няма. Последният истински генерал бе ген. Владимир Стойчев!

EUROn

Няма да има никаква "истинска битка" президента ще е този който ГЕРБ номинира за такъв! В това трябва да си сигурен. Г-н Радев и просто жалък опит на БСП да покаже че още я има на картата и е стабилна но изборите от последните 10г показват че електората и бързо и стремглаво се топи!

Айде бе...не думай.

Хайде, да кажа нещо "градинарско" - зеленчуково.Има един сорт домати, на който му казват, популярно, "задънени"Те растат бързо,окичват се с много плод, стигат до метър височина и дотам приключват растежа! По аналогия, същото става и с голяма част от "задънени"с клетва, пагон и устав...О, да, маршируват, имат стойка, осанка и..."задънено" политическо мислене, неизвестна популярност, неясен принос към обществото и интелигентна партийна книжка! Като гледам кой го предлага за Президент, ми идва наум фразата:"Кажи ми с кого спиш, та да ти кажа какво сънуваш!"

ужасно, милиционер генерал, милиционер генерал и така в смешки и закачки изчезваме

СИ ПРАВ. ТЕЗИ ОТ МОНТРЕЙ НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА! НЕПРЕКЪСНАТО НИ РАЗКУДКУДЯКВАТ С ТХНИТЕ ИЗБРАННИЦИ. УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ВЕЧЕ Е ИЗБРАН. ТРЯБВА САМО ФОРМАЛНО ДА СЕ МИНЕ ПРЕЗ ИЗБОРИ!

да се изгонят всички комунистически генерали, получават купища пари, че и крадат, че са и руски слугинаж

ПОИМЕННО АКО МОЖЕШ.

БСП и АБВ са марионетки управлявани от изток. А на Радев къде му хвърчи акъла, че ще стане президент. Вече нито генерал, нито президент. Човешка суета. Вече е пенсионера Радев- като всички баби по селата.

Кой вкара България в НАТО? В същност къде видя проруски действия на БСП?

Нинова не ходи да крънка пари в Москва преди изборите. Не е!

МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТИДЕ. ВИЖ РЕСТОРАНТ МОНТЕРЕЙ И ТРИТЕ БЛОКА НА ВЛАСТА! ТАМ ЩЕ ОТКРИЕШ, ЧЕ НИТО ГОЦЕ , НИТО АГЕНТ ИВАН , НИТО ПЪК БУДА СА НА ПОДЧИНЕНИЕ НА МОСКВА. Просто БЪЛГАРИЯ продължава да се управлява от НАШИТЕ ДС другари!!

Генерал за премиер-да логично.за президент трябва човек с култура,езици,образование.това което не е генерал Радев.Не от мене.

Както се вижда с просто око - човек с култура,езици,образование НЕМА. Тогава - квото дойде да ге ева таман...

за управленец у нас дава премиера. Няма нито култура, нито езици, нито образование . Защо другите да имат?

има образование, има иплома, защитавал е докторат, има генералски чин на хартия има всичко, какво плямпате.....

И мешка да върже Борисов на Дондуков, и тя Президент ще стане. Мрете тролове.

Пък и мешката би била къде по-добра от Гоце...

Така си е. Но мешка в натовската армия нема - от къде ще я взеМе банкялията?

Ако бяха мръсните комуняги щяха да бавят, номера да правят тип Костинброд, само и само да провалят кандидата на опонентите :(

Харесваме си го бойко(х е пожарникар), харесваме си и генерал радев(баща ми и работил в поделение, а и сме от този край). в Димитровград ще гласуваме за генерал Радев, а в Хасково за генерал Борисов хахаха За протокола, Вярно с оригинала, Строго секретно! хахахахахахихихихихи

за кого ще гласуват ТЪПАНАРИ като теб Избора вече е направен в кафенето МОНТЕРЕЙ!! Ти се успокой и не храни надежди говежди!

По долу някой си "Председател на ЦИК" пише за състезание между цистерна и самолет. Ясно е , че водоноската ще пристигне първа в София от Граф Игнатиево. Защо ? Защото шеф на предизборния щаб на СИК/ГЕРБ ще бъде Цецо. Той винаги може да извади 100 х. гласа в последната минута и толкова. Познавам го отлично. Заедно сме завършили Помощното училище в гр. Вършец.

EUROn

За какво си напусна поста като е ясно че БСП и АБВ няма как да стане президент.....

има партийно поръчение да разсейва тъпите хора и ще му бъде платено добре

EUROn

Вероятно :)

ИЗЛЪЧВАЩАТА ПРОСТОТИЯ ФИЗИОНОМИЯ НА ТАЗИ ФУРАЖКА. КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА ПРОМЕНИ ТОЗИ, КОЙТО ЦЯЛ ЖИВОТ Е ИЗПЪЛНЯВАЛ КОМАНДИ. КОЙ ЩЕ ГО КОМАНДАВ ЛИ? АМЕ ЗАМЕСТНИКА МУ КАЛФИН!

Щото сегашния не го командва никой,нали

Никой не го командори. Той си е така програмиран.

Командват готези които командват и ГОЦЕ и БУДА И АГЕНТ ИВАН който странно как изведнъж се превърна в представител и на АТАКА! НЕ УЧАСТВАМ В ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ДРУГАРИТЕ ОТ МОНТЕРЕЙ! Не са ми интересни, и не искам дасе чуствам глупак!

Настоящия е правил хороскопи через нарочна програма, зарлем вкарана през мекия дисковод на компютър IBM XT - BG сглобка. Това иде да ни покаже сръчност и находчивост. Което обясняма и бол имотите му over the world и фръля тежка сянка врън неясното поведениe на Пръвата Дама, сиреч Mrs J.Plev. А па тоя е един абен онбашия на скупщина от 3 фръчила, 2 балона и 1 поломен дирижабъл aka цепелин. Та като рекох цепелин - некой да знае кво става с Деси Банова ?!?

И сега ако този бесепарски парцал не го номинират за Президент Ще осране един прост пенсионер

Тоя цирк докога ще го играят Бойко и Първанов?! Отначало Мая беше сигурна, пък сега ново двайсе! Въртим сучим, все да подсигурим сделаката за самолетчетата е въпроса, щото оттам се очаква милиарден бакшиш!!! Пък тоя бакшиш за частен АЕЦ е идеален!!!

са КОАЛИЦИОННИ ПРТНЬОРИ! ОБЕДИНЯВА ГИ АГЕНТУРНОТО ИМ МИНАЛО Единия е БУДА , а другият е ГОЦЕ Иначе избранниците ни ги редят другарите от бившото ДС! Ние само гласуваме това което те са избрали!

Дребната душичка бочко,отново се показа:"ние можеше да го мотем...".А това пожелание Радев да се държи като генерал е абсолютно излишно.Той е истински генерал,за разлика от измислените,като бочко.

Марш, марш с генералът наш, в бой да вървим, враг да победим! Кой е врага бе ?!? Е как кой - другата половина на българския народ! По-беда! Беда след беда! Докато нищо не остане от тая пуста страна!

И какво ще се промени,ако бъде избран еди кой си за президент?Нищо наивници.Вкарани сте в матрицата и не смеете да гъкнете.Погледнете една Унгария.Защо там се случват нещата?Защо имат икономика,защо имат развит спорт,защо политиците мислят за народа си и не се страхуват да се опълчат срещу когото и да било?Защото са народ ,а не мърша.

Поне със сигурност,ако стане президент ген. Румен Радев няма да бъде "личност на годината в Украйна".

Сигурен ли си? БСП и Гея пратиха Вигенин пръв да посети хунтата.

Сигурен съм. Онези бяха други.

На Държава без бъдеще не е нужен президент,а най малко учен и достоен.Той е вече избран.Хора бягайте,това ни казва днес нашия Министър председатал.Тук нищо няма да се промени.Тук ще ви управляват "калинки"назначени от мен.За вас трохите колкото да не умрете от глад.

Ало наивници, не вярвайте на честни избори, от управляващите освен фалшификации друго не сме видяли. Страхувам се, че ще се повторят последните избори.Отваряйте си очите опозиция.

Румбата е вече уморен кон , и иска да се жертва , като за последно в името на една отдавна губеща партия , Майчето и тя , ако подаде оставка , вече няма да може да се класира никаде , най-много в партийната организация на БСП в Димитровград . Тъкмо ще станат съграждани с ген. Радев .

Мисля, че освен БСП, генерал Радев ще бъде подкрепен от патриотите, младите и разумните българи, десните са мутри, богаташки деца и внуци и малограмотни!!!!

ЗА КАКВИ ПАТРИОТИ ГОВОРИШ? ЗА ТЕЗИ КОИТО ИЗДИГНАХА КАНДИДАТУРАТА НА АГЕНТ ИВАН /пардон/ КАРАКАЧАНОВ ЛИ СТАВА ДУМА? ТЕ СА В ГОЛЕМИ ЗАВИСИМОСТИ ОТ ПРОФЕСОР ДИМИТЪР ИВАНОВ /Митьо Шестака/ Генерала е типичен представител на оръжейното лоби от АБВ на агент ГОЦЕ!! Абе той и ГОЦЕ беше на каишката на ШЕСТАКА!

Уважаеми писачи по форумите, ние от ЦИК не можем да вземем страна в президентските избори, но можем да ви уверим, че двамата най лични кандидати ще са господата Радев и Борисов. Както вие ги наричате един истински и един фалшив генерал. Ние не можем да си позволим такива определения за тях. Публиката ще има възможност да гледа едно шоу на летище "Граф Игнатиево". На едната писта ще бъде боен самолет "МИГ-29" , а на другата - Пожарен автомобил марка ЗИЛ-130 - цистерна, водоноска. Домакин на състезанието ще бъде г-н Ненчев, Трудовака, както вие го наричате. Той с байраче в ръка ще даде старт на състезанието. От ляво на летището ще са пилотите и всички военнослужещи начело с ган. Попов, а от дясно всички пожарникари и милиционери, начело със Шматката, както вие я наричате. Ние нямаме право, но вие от сега можете да прецените коя от двете машини ще пристегне в София, на "Дондуков" 2.

РАДЕВ ИСКА СМЯНАТА НА МИГ 29 И ЛОБИРА ЗА САМОЛЕТИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ. НЕГОВА БЕ ИНИЦИАТИВАТА ЗА СМЯНАТА НА РУСКИТЕ САМОЛЕТИ ЧИЯТО ПОДРЪЖКА ТОЙ ОПРЕДЕЛИ КАТО "ПОЛИТИЧЕСКА" С АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ТРЕТА РЪКА!! РАДЕВ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ ВИЖ МУ СВ -то: Роден на 18 юни 1963 г. в гр. Димитровград. Образование: 1982 г. Математическа гимназия гр. Хасково; 1982 1987 г. Висше военновъздушно училище Долна Митрополия; 1992 г. Ескадрилен офицерски курс, Максуел, САЩ; 1994 1996 г. Командно-щабна академия ВА Г. С. Раковски; 2000 г. Доктор на военните науки, област усъвършенстване на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой; 2002 2003 г. Военновъздушен колеж Максуел, САЩ.

Тогава срещу "ЗИЛ-а" ще застане някой самолет от последните модификации на "F-овете". Водоноската ще загуби състезанието и в двата случая.

Даже и еднодневен курс за президент не е изкарал? И един ден в политиката не е бил? Какъв президент,какви 5 лева? Ще хапне дръвцето! Според мен Бойко да не се вързва на КУРнелия/къртицата на Иван Костов в БСП/. Тя ще забие ръждасалия ятаган в плътта на столетницата.Тя е с партийно поръчение от Костов/.

Та той е генерал и се държи като генерал.От улицата да хванеш един хашлак и ето ти готов пожарникар,но военен летец и командир на ВВС друго казва.Аз лично не вярвам този човек да се пренизи до поста "президент"на мафиотска държава.Жалко ,жалко за България.

предлагам да издигнем Генерал Сидеров за този отговорен пост! Може да ви увеличи пицата с по един сос!

Шилo

Ти не вярваш, но той си вярва. В казармата имахме лаф: "Кажи му "военен" и не го обиждай повече!"

това, че си добър в дадена професия, не занчи, че си добър политик или ръководител и обратно, а примери колко щеш. Аман от пишман драскачи...

че си неграмотен.Не се пише хареШе.

на мен дали ми пука??? човек като се размирише отзад и започва да става много докачлив, на тема запетайки.

България е територия от Света,където живее един от най-тъпите човешки материали.Българите обичат чалгата и харесват мутрите.Не зачитат правила и закони,защото любимото им занимание е да дават рушвети.Икономиката на тази т.н.държава се крепи на далаверата от обществените поръчки и вноса на коли втора ръка.Хората са опитни зайчета.Тъпчат се с вносни плодове и зеленчуци,пълни с нитрати и торове.Ядат салами без месо и сирене без мляко.Благодарение на здравословното хранене,лекарите в България са едни от най-добрите и печаливши търговци.Политиците са лицето на тази нация.Прости,нагли,без морал и достойнство .За пари са готови и децата си да продадат.Народа ходи с удоволствие да гласува на изборите и си ги избира все едни и същи,защото е мазохист и му харесва.

ВЯРНО, ТОЧНО И ПОУЧИТЕЛНО!

Като гледам и слушам, как ГЕРБ са се повредили по НАТО , Плевела по хибридните руски войни, явно ни трябва , уравновесен човек.Военен да знае, какво означава война, и къде сме ние никаквици!!!!

Шилo

Той тоя знае кое е война колкото и аз и ти знаем. Не се заблуждавайте от миналото: по времето на царска България военни са ставали най-кадърните и почтени хора, днес военен става този, който за нищо друго не го бива.