Чобанов след среща с Плевнелиев: Президентът има нагласа за ”някакъв тип” вето

Финансовият министър Петър Чобанов запозна президента Росен Плевнелиев с аргументите за актуализацията на бюджета.

Обратно в новината

Коментари - Чобанов след среща с Плевнелиев: Президентът има нагласа за ”някакъв тип” вето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Определено президента трябва да наложи вето , ако има съвест .

Чобан петко. От къде те изкопаха станишев и доган?

Тоя на снимката по-добре да се занимава с нещо,което съответсва на фамилията му.

Това на снимката не е ли Фродо :-)

Ако само 41 млн. лева са за социални помощи,за какво ще бъдат похарчени останалите до 1 млрд. лева? Явно партиините касички на БСП и ДПС са доста отънели и трябва да се напълнят много бързо,че това правителство няма много време 1-2 месеца макс.

Нито пред парламента, нито пред президента, господина не каза какво ще правят с 959 милиона лева. От този 1 милиард само 41 милиона са за социални програми. А изказването за "някакво вето" е гнусна манипулация с думите на президента. Ясно вече стана на всички грамотни българи, че експертите в това правителство са експерти по присвояването на държавни пари и блага.

Ето за това сме на този хал защото ни управляват разни момченца дето през живото си един лев не са изкарали със собствените си способности и труд от студентската скамейка хайде веднага чиновниче (експертче) в някое държавно ведомство и после хайде и преподавател. И това недоразумение си позволява да дава акъл на човек ръководил успешно големи строителни фирми . Същите са шматки са и част от останалите министри като започнеш от Кристиянчо .....

Чобанов що не вземе да каже колко точно от тоя милиард са за социални плащания и какво ще прави с другите? Щото обвиняват президента, че дели нацията, но точно Чобанов дели нацията като настройва работещите срещу ползващите социални помощи оправдавайки кредита с тях, а реално много малка част от милиарда ще отиде при нуждаещи се хора.

Г-н Плевнелиев, Едно правителство първо трябва да спечели общественото доверие за да поиска от народа кредит ! Моля ви, защитете нацията !

Подкрепящите правителството вместо да събират подписи ,да съберат дарения !!! Аз не съм съгласен тая крадлива шайка,да ме загробва с дългове !

хей смешник, дянков всяка година правеше актуализация с над 1 млд лева и отделно точеше държавния резерв пак с близо 1 млд лева. защо тогава не рева. или така ти е изгодно сега.

ТОВА Е НАЙ ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДАЩИЯ МИНИСТЪР НА БСП-ту, А И НАЙ-УМНИЯ ЕСЕТСВЕНО. НО КАТО СЕ ЗАМИЛЯ МОГАТ ДА СИ СЪПЕРНИЧАТ С БАТ САЛИ ЗА УМНОТИЯТА

Чобанов, ти си голееемо недоразумение. Виж си фамилията и се захвани с нещо което ти приляга.

ПРЕЗИДЕНТЪТ СИ ПРЕВИШАВА ПРАВОМОЩИЯТА. НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ В ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВО ИЗБРАНО ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН. МОЖЕ ДА НАЛОЖИ ВЕТО САМО ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ТЕКСТОВЕ.

НЕ СЕ ПРЕСТАРАВАЙ, ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НЕЛЕГИТИМНО

президента може да наложе вето на всеки закон, комунист гаден. друг е въпроса, че тежестта на това вето е никаква, защото след прегласуване закона минава. вие, там в централата на позитано, нямате ли лятна ваканция?

Хората са протестират,правителството няма никакво доверие,основната тема в обществото са предстрочни избори ! С цялата си наглост мошенците от БСП и ДПС искат повече дългове!

Имам чувството, че това министърче цяла нощ чете учебници по икономика и на следващия ден започва да ни преразказва запомненото. Безумния му поглед явно е защото трудно наваксва с материала.

Що не видиш ти президентчето прекарало парите си през офшотрки за да не плати данъци в България!

Това лято един, наесен два милиарда. КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН. ВЪНННННН.

Не искам комунистите да вземат от моите пари и да ги дават за гнусните пенсионери и бедняци!

Гнусни са майка ти и баща ти,че са ти дали това възпитание и са отгледали такъв изрод!

Всички тези т.нар. "социални плащания" правят 4% от един милиард, пита се къде отиват останалите 96% от заема??????? (това го подчерта и Президентът)

Не шопето , а ямболиите са най- големите гяволе изпратиха си двата най-големи Улигофрени в София

този пухчо явно не знае какви аргументи да изложи за заема от 1 млрд. и почва да плаши Президента- боже кое е това недоразумение, дошло от ямболските села и който никога не е сънувал този пост.......

Чобанчето май забравило как изглеждаше "някак си нас-рано" след като слезе от някакъв бял автобус

Някой може ли да ми обясни като сега нямаме 1 милиард след това от къде ще го вземем , за да го върнем заедно с лихвите.

Като дойдат добрите соц времена ще има за връщане :) Вече изшпитах анамелението на тока. В събота ЧЕЗ ме държаха доста дълго без ток ако продължат 3-4 дни ети ти 5 процента по-ниска сметка :)

Ами чобаните да си ходят по кошарите. Що щат по София

Вето ще има.. И това е коректно, защото тази промяна на бюджета е обоснована с 'необходимостта от резерви', т.е.: пари за бързо КРАДЕНЕ от БКП, ДС(ДПС) и Психодиспансера, ако септември се окаже февруари 1997, а то на там отиват нещата... Народа на България ви каза да си ХОДИТЕ веднага! Народа на България ви каза да си ХОДИТЕ веднага! Народа на България ви каза да си ХОДИТЕ веднага! Народа на България ви каза да си ХОДИТЕ веднага!

драги умни и не-толкова умни суфорумзи...комунягите са боклузи...ама големи боклузи...и се вижда наи-добре от вун...моля да ги исгоним... в брацка корея/куба..и дас се хвастаме на работа...а които им вярва ,им вярва от глупост,невежество и оцхаяние...на всички булг. пенсионери, гласувалиса бсп/дпс желая дулуг живот, испулнен с мечти са 1000 еур пенсия, дадена им от бобура, михов, маичето кокосчката и други именити демагоси... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чобанов, престани да подхвърляш топката "социални плащания". Никой не ви е искал тези козметични и лигави социални добавки за ромите.Вие обещавахте, макар, че предишните обясняваха непрекъснато, че бюджета е направен по ръба на наличното, но за вас е важно да се докопате до властта и нищо друго не ви интерисува.Обещавахте, вашия човек от Атака обеща и 1000 лв. заплата. Знаем, че не може да стане, но бабите са свикнали да им галят ушите с такива обещания. За да има пари, трябва да има икономика. А икономиката се спира и рекетира с повече от 1600 лицензионни и други пречки. Обещахте да премахните поне част от тях, но НЕ, по-важното е да се овладеят силовите структори, за промяна на законите и текстовете в тях, намерихте време, за отпуска след само два месеца работа/къде го има това/ има време , за бизнеса - да чака! ПОДЛЕЦИ И ЛЪЖЦИ СТЕ ВИЕ, ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, ЧЕ АКТУАЛИЗИРАТЕ БЮДЖЕТА, ЗАЩОТО ТРЯБВА. ВСИЧКИ МИСЛИМ И СМЕ УВЕРЕНИ, ЧЕ ГО ПРАВИТЕ ЗА ДА СЕ РАЗПЛАТИТЕ С ОЛИГАРХИЯТА, КОЯТО ВИ ФИНАНСИРА И ИЗПРАТИ ВЪВ ВЛАСТТА, А ПОКРАЙ ТЯХ И ВИЕ ДА ПОХАПНЕТЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА. ОСТАВКА! НЕ ВИЖДАМ ДОРИ ЕДНА ПРИЧИНА ДА ОСТАВАТЕ НА ВЛАСТ.

1111,явно си завършил помощно училище,така,че въобще нямаш думата.на малоумници е трудно да се обяснява за какво става въпрос.

Кой какво е завършил става ясно от нескопосания ти коментар. Явно нямаш аргументи а само празни приказки, както и червените ти другари в парламента.

Прочетете аргументите за актуализация на бюджета и тогава се изказвайте за финансовия министър. Да се прави бюджет не е необходимо да си холивудска звезда , а експерт в областта на държавните финанси. Също така още по-малко е необходимо човек, който е чел само Винету да ти дава указания как да го правиш този бюджет. Пред фактите и Боговете мълчат. Така че, или изнесете факти оборващи тези в подкрепа на актуализацията или ЗАМЪЛЧЕТЕ навеки.

Абе аз факти тука не виждам. Ти като си ги видял/а моляда ги споделиш с нас!

Може да решава тоя , който има пари бе! Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе? Ти нямаш право да решаваш! - Тодор Живков

да се застреляш някъде, откачалнико

Чобанов да си стане пак чобанин и да не се моте из държавните дела!

Хванаха се всички врагове на спасението и бъдещето на България: чужди дипломати, оная дето я бъркам с Макгърк, да Рединг беше, президент, герб, купени медии, продажни публични личности, абе цялата политически и умствено извратена сволоч анти-българска, се захвана да извади комунистическата ряпа. Дърпат, та се късат, да вече и водолази имат, и под вода дърпат, и не става и не става. Не се бойте приятели, няма и да стане. Мишлето липсва. 7 милиона мишлета им липсват. От вас, от мен, от теб всичко зависи. Извинявайте, че ползвах на моменти архаична лексика, но не аз, те ни върнаха в годините на класовата борба и това са точните думи за събитията.

"Президентът има нагласа за някакъв тип вето" Е ТОЗИ НИ Е "ПРЕЗИДЕНТ" ;-)

е, вие сте малоумници

Dear Margaritt Тук не става вупрос за един милйон а за един МИЛЯРД.

Чехльо ли? А ще измисли "някакво вето" само заради тиквата.

ivo10

Тъпан, чехльо е най-добрия ни президент от много време насам. Само на националсоциалистите е неугоден защото работи против тях, а което е неугодно за социалистите е угодно за България.

Говориш пълни глупости....Заема на Дянков беше за предварително изплащане на субсидиите на земеделците,и отдавна е ВЪЗСТАНОВЕН в бюджета на БГ!!! Ако парите са изхарчени за друго,това е друг въпрос-да кажат къде са парите от Европа,възстановени отдавна в бюджета.....

Спокойно бе, заемът ще го връщат пенсионерите и посерковците от Посрано, нали червени олигофренчета!

Нека президента като истински мъж да каже, защо ще наложи вето. Той ще го наложи за да може да се опита да падне правителството, защото в момента няма разумна алтернатива на този кабинет и той с неговите богати приятели като Прокопиев, Безуханова и др. искат те да станат такава за да могат да окрадат европейските пари, които сега се договарят за следващите седем години.

прав си на това нещо единствената алтернатива е сибир, за там сте вие, такива оргии по света като вашата нема никъде, къде се е чуло и видяло комунист и депесар и атакист да правят секс на едно, резултата е един - хермафродит в лицето на орешарски.

Абе ГЕРО , не може да си толко вулгарен. Май на вас гербаджиите все комунистите са ви виновни. Засрамете се, като без основание и без да познавате Орешарски пишете обидни квалификации. Човека има ъкъл за разлика от теб.

ivo10

Не бе тъпан. Всяка неразумна алтернатива е по-добра от новото правителство. Тези заеми ще ги плащаме всички - от социално слабите до всички работещи. От тях полза имат само обкръжението на червените. Заема е за тях. Основно от това управление най-голям кяр имат ДПС. Докато народа плюе по БСП, ДПС си плете кошницата и в нея ще ни сложат горчиви плодове.

Смешник помисли един път като истински президент, а не като назначен от Боко. Ти си срам за нацията. Президент, които отказва социална политика на народа си не е достоен за този пост.

а бе разбирач как се прави социална политика без пари у джоба, така всеки може като вас даваи само актуализации граби и после даи по 20лв на пенсионерите и се бии в гърдите че правиш политика...я ходи се изпишкаи че да не утървеш в гащите.

Президента има нагласа да наложи вето на бюджета е как няма да има като неговите приятели олигарсите имат интерес да дестабилизират държавата.

ЧОБАНОВ КАКВО МУ ОБЯСНЯВА НА ТОЗИ ТИКВЕНИК"ПРЕЗИДЕНТА",ТОЙ РАЗБИРА САМО ОТ ОФШОРКИ,ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГА.

Яж ми -уя,пе-ал.

Чорбанов има нагласа по някакъв начин той и шайката му да откраднат милиард. Дори не го искат този милиард на части а наведнъж.

Докато не кажат ясно, точно и конкретно за какво ще се изразходват парите от този заем и как ще се изплаща, никакъв заем не трябва да се тегли. До този момент само общи приказки слушаме. Нищо конкретно

Те ти обясниха бе, ама няма кой да слуша! 1.За да върнат 800 милона заем които бяха взети от Дянков за субсидиите на зърнарите, а когато ЕС ги отпусна,влязоха в продънения фиск ,за да го закърпят! 2. Другите са за социални програми на правителството - да не ги изреждам. 3. Ако Орешарски не вземе този заем, ще фалира държава - фиска пада на 3 , а вероятно и по-малко милиарда.

Не е ясно обаче къде са парите , които ЕС даде да се плати този заем, 800 млн. Само глупаците на разбраха, че те вече са откраднати тихомълком.

Ама на теб и да кажат ти няма да разбереш!! Сещаш се защо, нали!!!

И колко типа вето има?

Спокойно, Чехларски ще измисли нещо да се хареса на тъпите протестираши.

Вий, от ляво и от дясно, ще ви става все по-тясно, ако до година време, не покажете на яве, че за народеца ви дреме...!!!

А бе Чубанов! Това е 1 000 000 000 лева ЗАЕМ бе човек, който ще се В-Р-Ъ-Щ-А заедно с Л-И-Х-В-И-Т-Е не от тебе, не от БКП, не от ДПС, а от МЕНЕ и ДЕЦАТА МИ! ЗНАМ ЧЕ ВАС КОМУНИСТИТЕ ИЗОБЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА, АМА АЗ и ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ ПРОТИВ БЕ МОМЧЕ!

А ти бе ждрольо-кой ти дава право да говориш от името на всички българи? Гнида герберска.

А 2 000 000 000, които всяка година са теглили от герб не се ли интересуваш кой ще ги връща? Значи като говорите поне малко се запознайте с нещата.

Имаме си някакъв вид президент; водим си някакъв вид живот; какво ни коства някакъв вид вето?!

Ветото на Президента е задължително. Вижда се чак от Бузлуджа ... Чобанов по-добре да се преквалифицира за овчар. Министър не става от него, както и от Правителството начело с Орешарски.

Той, Чобанов още не си е изпрал насраните гащи от белия автобус и не си е почистил седалката, обаче се прави на мъж.

Какво е един милиард, бе другари? един милиард се изяжда, един милиард се изпива, един милиард се открадва. Ние най-добре знаем как и имаме експерти. Наздраве.

Ся, тоя с калпака, ако има два грама мозък, да вземе и да обясни какво е общото между възстановяване на ДДС и актуализация на бюджет. Писна ми от "експерти" чобани!

, няма пари в бюджета за възстановяване на ДДС, явно Дянков е възнамерявал да "влачи" Българският бизнес.

Абе много ревете, че щели да ги откраднат. Защо не ревахте Бойко като взимаше кредити? И той като не краде как от 2 млрд ги направи 3млрд за 3години и половина? Страх Ви е, че ще стабилизират икономиката. Страхувате се , че преди гласувахте за грешният човек, за политическа структура, която е неспособна да поведе България към нещо по добро.

СТРУКТОРА КОЯТО 23 ГОДИНИ САМО НИ КРАДЕ!

Май не разбра, че структурата е ГЕРБ. Зле е работата. Българите с всяка година са все по-голямо разочарование.

Кой го е страх че нещо ще стане по добре? Страх ни е че ще стане по зле, но естествено се надяваме за най доброто. 30% увеличение на заплати на областните за мен не е поставяне на народа пред собствена изгода. Вие как го тълкувате този ход на управлявъщите? 30% на фона на кризата в която е България са ПРЕКАЛЕНО много.