Президентът свика партиите по ”неотложни финансови въпроси”

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе утре консултации от 13 ч. с партиите за актуализациите на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Президентът свика партиите по ”неотложни финансови въпроси” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

левньо избрал най-ревностната опора на тиквата - Близнашки.По-скоро са му пратили името с СМС вероятно. СЕГА И АКТУАЛИЗАЦИЯ ПОД МАСАТА .Да не се набива на очи годежа с ДПС.

Да актуализерат бюджета на здравната каса за което и трите партии са съгласни.

Никаква актуализация на бюджета. Никакви пари за Плевнелиев и неговото крадливо лично обкръжение, от което ще назначава т.нар. служебен кабинет. Дефицитът в Здравната каса е заради ГЕРБ, така че те да го възстановят за своя сметка.

Някои хора се упражняват в политиканстване, отговорните фактори дремят, а ние - псуваме яко! Само дето не ни стига дотам фантазията, вместо да псуваме , да фанем сопите - пък кой прав, кой крив въобще да не питаме! А че ще почнем с този от снимката няма никакво съмнение!

Президентът е в коалиция с правителството на Орешарски.

pastoral ( нерегистриран ) 31.07.2014 21:49 бареков ли ти е спасението, а душа - медийна канбана? колко жалко за теб. отказвам се официално от поддръжките, които съм имал имам и ще имам за теб!!! от сега - нататък за вас ще има само едно - потъване и пречиствателен огън!

Прав ли съм Росене, ако кажа, че една от точките е- разширяване на пълномощията на временото правителство и най-паче да може да взема заеми "на корем"!? Твоя шеф много зор ти дава да "придвижиш" въпроса. Разбирам го. И той е на зор. Като обещаваше в Америка за 5-6- те микиарда от МВФ не е предполагал, че работата ще се проточи....

не може и партиите да имат офшорки я. Само Плевньо може да има.

Явно нЕкой му е обещал процентче - иначе защо толкова ще драпа за актуализация на бюджета? Още повече, че и Тиквоча даде заден ход - усетил е сигурно, че има нещо твърде нечисто дори и за него!

КУ-КУ........

Здравейте циркаджии! Искате да свалите законно избрания президент, но няма да успеете преди края на втория му мандат.

Само два мандата ли ще изкара ? Няма ли да е вечен като мутрата ? Шокиран съм - нима допускаш, че някога няма да е президент ? А нали само той е подходящ за този пост ! Както и само чалгаджията от Банкя е подходящ за премиер ! Само той и никой друг - завинаги ! Така е демократично ! Нали другарю милиционер ?

3евзек

От Партията ли ме посочиха за милиционер? Имаш още от много неща да се шокираш, когато узнаеш кой е истинският милиционер.

Мекотелото на бойко послушно изпълнява нарежданията на мутрата да му търси "коалиционни партньори", защото се видя, че чалгаджията от Банкя повече сам няма да управлява ! Както и този боклук повече няма да е президент !

Президента, няма такъв, вижда се само едно жадно за мъст, грозно комсомолско жуже.

Хора нашето гейче кога ще си оди в гръцко?

През 2021 като му свърши вторият мандат.

big_uncle@dir.bg

Кой мандат? В софийския централен ли имаш предвид? В такъв случай съм съгласен - а от мен да мине, може и до второ пришествие...

Предлагам хуморист номер 1 на БГ да внимава какви ги приказва,за да не си навлечем гнева на 1 близка нам държава, че даже негрите няма да ни помогнат макар да управляват друга "могъща" държава САЩ:))))))))))))))))))))))))))))

аз разбирам хумора ви. разбирам много, много добре и от черен хумор. в това едва ли някой, който ме познава има съмнение, но от "хумор", като този на събираната от тоя паплач, дето разплаква майки и на мене ми иде твърде много! какво имат да ми се събират онез, които до вчера клатеха цялата система и ни се хилеха буйно в лицата, щото имали пари. е, няма да има стинка за вас повече! ще бъдете докарани до просешка тояга и наглостта ви ще се превърне в незарастващи рани, тирани! а да видим!

Първо клатиш добронамерено държавата една година на бавен протестерски огън, после се правиш, че я спасяваш красиво с нерегламентирани и задкулисни консултации, които са си живо задкулисие. По-мръснишки сценарий просто няма. И кой го търпи това комсомолско говедо още.

Аре да се не надяваме гея(Мистър бИИИн)да решава нашите проблеми!!Педала първо да се обясни за офшорките откраднатите мъни и къщите в гръцко:))

вижте господа и президентине, с огромно омерзение пиша в момента в поверените ви цензурирани медии. не знам как е за раята и за гоите ви, но на мене лично ми писна на най-високо ниво да ви слушам как говорите за някакво си "национално съгласия" (sic). щом сатвало дума да сте ми биле отговорни за държавата. айде без! последното ви т.нар. нар. събрание беше най-нелегитимното от времето на перестройката ви насам. за гафовете ви, господин "президент" въобще не ми се говори, че ще горите в ада, а за разхлада преди това ще поплувате във мътна вода. разкарайте се! не се търпите ви казвам! няма граница на допустимите Природни Закони, която да не пресекохте с нагла усмивка. все пак, нали вие сте "самите богове".

няма нищо неотложно! неотложна е само вашата ненаситност към обществени асоциални прояви и масов грабеж. да бехте умни толко, колкото сте нагли сички с по един не нобел, а с по един айнщайн за мир бихте се сдобили. жалко и омерзително е да ви гледаме. ужасна и просташка гледка сте. в това поне, можете да ми вярвате! цъцаров от "галеона" на "зидарите" (в същнос зъздатели, а не рушители) знае ли на коя секта слугува? въпрос е, разбира се!

Ще караш на сухо Плевня, това да не ти е бащиния.

Министерство на финансите-МФ(част от сегашното управление на правителството Орешарски, политическото ръководство) публикува на сайта си отчета по изпълнението на СЕГАШНИЯ БЮДЖЕТ, цифрите са отчайващи- 1млрд. ДЕФИЦИТ! ПЛЮЙТЕ ЧЕРВЕНИ МИШКИ И ТЪПИ АТАКИСТЧЕТА!

1 млрд- добре, ама те искат да теглят 5-6 млрд.

Разчета беше направен точно, 2 млрд за гарантиране на парите на вложителите в КТБ до 100 000 евро, НЗОК, този дефицит в момента-около 3,5 млрд. СТИГА С ВАШИТЕ ЛЪЖИ! БСП СА БОКЛУЦИ, ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА!

Финансовите въпроси или проблеми или стратегии или.... се анализират от финансови експерти,които предлагат различните варианти,ползите,вредите,рисковете.След това трябва да се съберат разни партийни водачи и на прост,достъпен,разбираем език да им се обясни какви са вариантите и чак тогава те имат право,чешейки се по кратуните да се договарят.

Мъшко момиче си, тури му шут вгз на тоя "Наакавец"

Плевнелиев, кой ти позволи да си правиш закрити заседания? За кой се мислиш че си? Цар, император? Я незабавно оставка! А това за 67-ми блок какви са тези истории? Тихомълком, точно като при американските ТЕЦ-ове, които оня мургавия продаде на безценица, които сега ни дерат! И тогава беше тихомълком!

С 20 платени, които под дъжда не се явиха оставка не се иска.

Тиквата вече се е подготвил за пируета утре, само обосновката че ми е интересна.

Подгряват населението с пресконфиринции на Искров днес.Белким се стресне,че да им се върже за актуализация на бюджета. Отчетите на квесторите висят от МИНАЛИЯ ПЕТЪК на сайта на БНБ ,но след като не стана актуализацията в парламента, веднага цакат ,за да обосноват утрешното решение .Пак скришом,на маса. В тази държава всичко се решава с тайни пазарлъци ,а не по закон.

Едно въпросче до господина,който казва,че за декември нямало да има пари за заплатите им!!! Драги ми господине,а какво ще правите един ден,когато...чисто хипотетично предположим,че никой вече няма да иска да ни дава пари...на заем??? Защото то на заем всеки може,ама не се знае...докога!!! Че то вече и на малките деца взе да им прави впечатление,че парите за здраве у нас нарастват в пъти,докато в същото време населението ни се...топи!?! На какво ли се дължи този парадокс??? Или вие лекувате и онези,които отдавна вече не са сред нас???

А бе "каишков" ако можеш кажи на твоя началник изпълзял от подземния свят, че света не се върти около него. и да влезе в парламента и да не се прави на банкенски ритни топковец макар,че едвали друго може да прави.При тези овце не виждам как ще ги видим с Цецо в кауша скоро.

Съсела и онзи с мекото Л да каже на БСП гъзовете да гласуват, а не да вкарват ГЕРБ в свинските им игри.

че ми, юти на гз и буи

Ще стане, ок, но първо Серго съсела да върне откраднатите пари!

А Герб да го видим отново ли ще се отметне.

Здравните работници за м. декември ще били без заплати, а Вие същите като не ни лекувате не само през декември, въобще, какво ще кажете г-да здравни работници.

"Днес той (БУДА) отново потвърди решението и призова БСП, ДПС и Атака да се съберат в понеделник и да си гласуват, каквото искат." Аааа, мутрата нещо май пак се опитва да ни баламосва! "Атака" не влиза в НС и не е искала актуализация на бюджет, БСП освен актуализация на бюджета на НЗОК други екстри за правителството на ПРезидентката и БУДА не са искали. Остават ДПС и ГЕРБ които искаха актуализация и осигуряване на огромни пари на служебното правителство, за да може БУДА и Доган да ги гепят. Защо мутрата се дърпа, нека си гласува мераците. Но ние прекрасно знаем, че актуализация освен на парите за НЗОК не е необходима, защото държавата е във добра финансова кондиция, колкото и на ГЕРБ да им се ще да спекулират, че е фалирала и трябва много пари на Спасителя, за да ни спаси...отново. Лъжи, лъжи, лъжи с една цел- ПАРИ за прибиране за наша сметка.

Влизайте в парламента бе вмерисани атакисчета, хайде и си гласувайте там каквото си искате! Долни, платени псевдо националистчета!

Призовавам колегите да влезем в парламента и да подпомогнем нашите братя от БСП и ДПС!

Pesh0

Всички знаем , че Атака , не влиза .... А как ги коткахте цяла година да влиза ? Извикайте ги и си гласувайте , каквото ви изнася ? Как ще промениш бюджета на здравната каса , без това да засегне общия бюджет ? Не ми отговаряй , просто си го гласувайте .

big_uncle@dir.bg

Как ще промениш бюджета ли? Елементарно, Уотсън, елементарно и разбираемо дари за гейбер. Просто се вземат дадените субсидии на тези четири парламентарни партии, връщат се войниците ни от общо осем държави, където са пратени като пушечно месо; Доган, Станишев и Борисов връщат откраднатите пари - и няма да има нужда от заем, даже ще остане!

Вички гербери начело с чучелото Плевнелиев няма да мирясат докато не си гласуват едно 5-6 млрд. за "актуализация на бюджета" а реално тези пари със сигурност ще бъдат ОТКРАДНАТИ . То не бяха театри не беше чудо , но със сигурност накрая ще се колаборират с ДПС с цел приемане на актуализацията основно "заради благото на народа" - Мафия , която пие и последните силици на хората

А какво ще кажеш за сегашното управление на тройната коалиция, които управляват и към днешна дата?

еден циркаджия разиграва цялата държава....

Минат ли БСП и ДПС през властта, та дори и за година, винаги унищожават всичко. Тъжно ми е за България, отново омерзена.

Без пари нищо не става.

маи ще търсят под вола теле ама неисе тан нема никого и санкциите ще ни поставят такъв прът в нашето криво колело на развитие че няма да има излизане от там

Актуализацията е нужна на крадците!!! А това племе докторите кой знае защо се счита за по важно от другите и краде ли краде и все не му стига!!

Написаното от неколцина тук списващи форумни тъпанари ме кара да си мисля,че си заслужаваме съдбата на най бедната,най болната,най тъпа нация в Европа.Бе хора,не виждате ли,че чергата ни гори под краката?Стига с това делене на не знам какви си!Президентът,какъвто и да е,е главата в момента.Няма друг.Разберете го и стига сте плюли.Дано Бог да ни даде сили да се спасим от тази чума,наречена"политическа класа"!

Ех, да ти имах гробарското мозъче, дето е чело само Винету!

Очевидно е,че нямаш никакво мозъче освен червена каша в главата си.

Pesh0

А те разправят , че и за съда имало пари . Докато не ги опандизи , съда , никаква актуализация. Ама трябва да побързат , че зимата ще е студено и тъмно в съдилищата без ток .

НЯМА ЛИ НАЙ НАКРАЯ някой от председателите да хлопне камбаната на този смехотворен вече парламент , чийто живот дължи на двама политически лидери , който вече не влизат в парламента! Пуснаха мухата на хората с голите си обещания и сега заеб.х. колата в тинята! Хайде разпускайте се!

Правителството Орешников, кой го инсталира? - БСП-мандатоносител, ДПС и Атака. И така за тъпите миризливци, ЕТО ВИ ФАКТИТЕ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧРЕЗ ЧОБАНОВ ЧЛЕН НА БСП ВНАСЯ ОТ ИМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОРЕШАРСКИ, ЧЛЕН НА БСП ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ, КОЯТО НЕ СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ БСП! КОЙ Е ЗА СРАМ И КОЙ СЕ ОПИТВА ДА ВКАРА ГЕРБ ДА ВИ ОБЕРЕ МРЪСНОТО И НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ! А ПРАСЕТА ЧЕРВЕНИ И БЕЗМОЗЪЧНИ!???

Провери си пак фактите, Атака не са гласували за правителството нито при съставянето му, нито при приемането на бюджета, нито при вотовете на недоверие.

Кой осигуряваше кворума на грабителското с марката Орешарски, а бе ние трева пасем! Атака е част от това управление, много ви изнася да сте усрали и да не шавате, но вонята е неописуема!

Pesh0

никакви консултации . Влиза служебното правителство и търси 8 те милиарда , които БСП разправя че ги има . после Прозрачност , съд и всичко по реда си. Ако разбира се по рано полицай доктори и пенсионери ,които стоят без пари , докато търсим милиардите , не ги линчуват.

Тука има тука няма! БеСеПарска работа!

Пеш00, виждам че и ти си на нивото на Боко Тъпото. Ти да не мислиш, че тия 8 милиарда и половина са кеш и стоят ей там в едно хале на пазара в Илиянци. И ти като него признаваш че има пари, когато ги видиш и пипнеш. Само че в практическата икономика не е така. Има пасиви, има активи, вземания, безналични и т.н. Не е необходимо парите от последния облигационен заем да са физически тук в България. Те могат да стоят по сметки и да носят доходност, докато стане време да се изплати предния облигационен заем през януари-февруари догодина. То не е така, както ти знаеш, при "застраховането". Отиваш и си искаш парите. И ако не ти ги дадат в куфарче или торба, чупиш пищяли, режеш уши.

Pesh0

Точно това твърди , БСП , че 8 милиарда са там , някъде , складирани и страшно няма . А Герб твърди че са 6 милиарда . Като от тях чакали около милиард от европа , интересно какво чакат, като ни спряха финансирането . и около 2 милиарда трябват за КТБ .

Незабавно!

На тая мушмула жена му не го керти, турили ми го президент! Ай сикана, бе!

обсъждат и НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО НА РЕШЕНИЕ 8 НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД от 2012-год. В което едни 440 млн. лева са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ОТНЕТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. При това с подпис на шефа на БЛС, който от името на ВСИЧКИ ЛЕКАРИ В България дава ТЕЗ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ НА НАРОДА!! Та колко казахте, ме не достигат за бюджета на касата????

ги дават ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА сега искащите лекари!!!! И на Десинката, за която е публична тайна, че гълта и не (по)ВРЪЩА...

Този индивид е толкова нагъл, че нямам думи повече за него! Оплюваше актуализацията, когато тя бе поискана от правителството, а сега се МОЛИ да актуализират бюджета! Никакви пари на тези олигарси и кукли на конци! Защо ти я тази актуализация, бе, Плевню? Нещо обещал си на някого ли, какво? НЕ ГЛАСУВАЙТЕ НИКАКВИ ПАРИ НА ТЕЗИ АЛЧНИ ИНДИВИДИ!

А за кибапчетата по избурити отде пари?! Или искаш бадива да ти гласувами за ГРОБ!?

За какво са му на президента тези пари,след като КТБ е на загуба само 63 милиона лева и то заради това,че е затворена и се обезценяват активите й?

Магарето на Бойко да не е решило да се кара на господаря си! Ами ако Боце се ядоса и като влезе и го накажи в ъгъла на стаята с лице към стената? Или го накара 1000 пъти да напише "Вече няма да противореча на другаря Борисов!" Дето викали хората: Каква беля си взе наше село с тоя пиян поп!

Ам не са го вързали навреме.

Жоржи лудите като теб умора нямат! И какво, като висиш тука, такава "умна" и изтрещала планина, какво ще роди, ЕДНО НИЩО-МИШКА, А МИШОК ЖАЛЪК?

Много баби ......

Цвьк

Истината е, че тепърва ще излиза на яве истинското финансово състояние на Б-я. За сега се знае, че бюджета за Здраве трябва да се актуализира....за останалите отрасли-Не. Но повярвайте ми, колеги, Б-я е опоскан бостан, просто още не е потвърдено официално, но и това ще стане. Не може да имаш отрицателна събираемост(Нап, митници,такси, налози ит.н.) никакво производство, или износ, спрени еврофондове и в същото време да си на плюс. Математиката не излиза, с една дума. Така, че който и да дойде на власт ще трябва да актуализира бюджета. Просто няма да има избор.

който дойде на власт да си актуализира бюджета и понесе отговорността за това, а не да си измива ръцете с предходните

3евзек

Ами ако не дойде? Ако служебното откара една година? Кой е склонен да поеме риска?

"Отрицателна събираемост" - нещо като "отрицателен прираст"(отрицателен расреж)!? Откъде пък ви идват на акъла?

Цвьк

Заложена събираемост (демек прогноза),от акцизи да речем, в бюджета от милиард примерно. Но си успял да събереш само 500 милиона. Демек, ти си на минус 500 милиона. Не е толкова сложно, нали?:)

А кой си ти да говориш от името на Истината? Откъде взе отчетите? Какво си завършил да претендираш за коректни и верни анализи? Не си ли чул, че бюджетът за здравеопазване е с 10% по-висок в сравнение с този от 2013-та година. Защо тогава не стига? Нека да се анализира и да се види дали докторите не надписват! И ако го правят, с какви очи искат още пари? А на виновните да им се отнемат докторските права и да видим тогава как ще отидат да работят в чужбина, ако има заведени дела срещу тях. Какво значи отрицателна събираемост? Вместо да събират данъци и такси, то ги раздават ли? Няма такова понятие! Не можеш да искаш всички планирани приходи в бюджета да се съберат до средата на годината! Така може само там, където режат уши и чупят колена, в бившата работа на Боко Тъпото. Пък и нали тия били слаби, сега като дойдат хората на Роско, ще направят 250% събираемост. По въпросът за производството се обърни към тия, които го затриха: комунягите от групата на Луканов, на Жан Виденов, на Ваньо Костов и на Величеството. Актуализация на бюджета може би ще трябва да се прави, но това става ясно някъде октомври, когато е минала по-голямата част от годината и са отчетени тенденциите за годината.

Цвьк

Жоре, има ли значение кой съм и какво съм завършил? Работя в две държави, много често си имам взимане-даване с нашите министерства. И говоря от моя си гледна точка. И мисля така, защото наистина съм виждал някои от отчетите на министерствата, макар че цялостната картина не ми е ясна. Но смело мога да застана зад думите си в по-горния пост и да ти кажа ,че почти всички сектори светят на червено, което навежда само на една мисъл-актуализация на републиканския бюджет.

Цвьк

И друго...ти от небето ли падаш, че не знаеш за краденето на пари от Здравната каса???? Един наш колега, тук във форума, зададе много правилен въпрос....как така населението се топи, а парите за Здраве се увеличават??? Жив парадокс, нали?Реформи трябват Жоре, реформи, но никой не иска да ги направи, защото лапаницата ще трябва да спре.

Но мръсните посрановци от БСП, са фашисти! Как може Орешарски експерта на републиката да каже, че актуализация е необходима, а да търсят решението от ГЕРБ!!!!!!???? Кой управлява в момента и с чие мнозинство-на мандатоносителя БСП! Това правителство не е на ГЕРБ! Играта на червените боклуци, няма да мине!

Я "фалираха" КТБ, за да запушваме дупки всякакви и замитаме следи всякакви. А този , дето го търсят с евро заповед се усети и се изниза като мокро въже.

къде я видя тази отрицателна събираемост, Всичко е много нормално ама трябва и малко акъл за да можеш да четеш цифрите