Азербайджан осигури коридор за турските превозвачи

Азербайджан се притече на помощ на Турция, като отвори граничните пунктове за турските превозвачи, които са в затруднено положение заради руските санкции.

Обратно в новината

Коментари - Азербайджан осигури коридор за турските превозвачи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обществено донесение!!! Турските тираджии са започнали тренировки/сухи/ за доставка на оръжие на азерите , да си връщат земи от ..арменците!!! Реджеп Иведик, бате!.. Глупаците са си ...глупаци!?

Азерботовете са световно известни с това че се надупват към този от който имат сметка. И мъже, и жени. Когато трябва са братска републик а с руснаците, а когато им отърва - с братя турци.

мурзилките си умряха от мъка, че хората си помагат помежду си, а руснаците никой не ги бръсне щото са злобни бедни човечета.

Вече коментирах, голяма поддръжка Турция има в България. Кръвта вода не става - все пак в подчинении 500 години - не е шега работа.

ама патко монголска. Точно ти не ми говори за кръв и вода. щото се съставени от над 40 племена като се почне от Татари, Башкири, Чуваши, Чеченци, Казахи, Мордва, Авари и се стигне до Чукчи. Големи славяни сте... няма ще. едните с другите 2 думи не можете да обелите. 60% от вас приличат на монголци, ама били уж славяни... бегай бе малко злобно човече.

За съжаление имаме и такива а дори и тези които не бяха дпс успя да превърне в такива за 25г преход. Лошото е че дори ма*галите заради привилегиите в дпс започнаха да се турчеят и мразят еднакво България и Русия.

големи сте ни братя... няма такива БРАТЯ дето оставят БРАТ СИ 500 години под робство. С такива "роднини" не ти трябват врагове.... Добре че си дадохме писменост, че да не сте съвсем диви племена.

Какво толкова се радваш, че Азербейджан дава на турските камиони коридор да стигнат до Туркменистан и Казахстан?! Те не баш от там, ама и преди си стигаха !На какво толкова се радваш? Акъл йок! Населението на 2-те държави е около 20 милиона, бе будала! Та колкото и да се обезценят турските домати и чушки, които Русия вече не ще, 20 мил. души не могат да изядат продукция предназначена за още 150 милионната Русия дори и да се пръснат!

Нали и азерите са същите ма*гали като турците , как нема им дадат коридор. Въпросът е какво правят там турците по нагорни карабах и защо се опитват да реанимират стар конфликт с армения? Немат си идея какво ще им се случи ако пипнат армения.

Азербайджан осигури коридор за турските превозвачи ! А попитаха ли какво мисли радио ЕРЕВАН ?

Турците са коварно племе. И от ЕС да вземат милиарди и Русия да поизлъжат.

що досега гаджалите въртят през Волга и Астрахан, а не по краткия, еФтин и сигурен път през Азърбейджан? Отговара е мнооого прост, гаджалите не пътуват до Казахстан и Туркменистан, Китай или Монголия, а до Русия. Сега просто въпросните 25 хиляди ТИР-а, ще намалеят до 500-хиляда.

Тука , гледам , големи умници с много големи глАви обясняват как през Азербайджан 25 000 тира на година ще минат по-евтино. Я ми обансете на мен , глупака , как се траспортират 25 000 тира на ферибот 250 км и да бъде по-евтино, че нещо не стоплям..

пич, мандалото е лопнало вече, късно е чадо да ти се обяснява. Офцата навремето е трябвало по-добре да избира коча.

Пич, явно главата ти е много голема и четвъртита, та от ръбовете не виждаш че от Баку до източния бряг на Каспийско море е колкото от Крим до Турция . Аман от двойкаджий по география..

Първия кос на Путкин беше избит. Сега един по един ще бъдат избити и другите!

45% от стокообмена на Азърбайджан е с Русия. Да не стане нещо санкции и за Азърбайджан? Надали Азърбайджан действа на своя глава рискува доста.

направо са прокопсали с тези си връзки с Русия. "С такива "приятели" врагове не ти требат".

От всички бивши републики само Казахстан има потенцал за самостоятелно развитие. Таджикистан, Киргистан.Азербайджан,.........ан.............ан са независими от Русия само в главите на корумпираните им политици и платена пропаганда. Хората в тези страни драпат за работа в Русия и Казахстан, както е при нас за Европа и САЩ. За руснаците отделянето на бедните братовчеди беше облекчение. Да сте чували за военна интервенция на Русия в Таджикистан по време на гражданската война? Специално в Таджикистан и Азербаиджан всичко, което е солидно и модерно е правено от СССР и е дотам.

"кос" или "коз" ?

че с мюсюлмани - винаги едно наум.

през Иран?

По география - слаб 2! През Иран не се налага да минават.

Даскале, вземи си дипломата и отиди до тоалетната с нея да си избършеш зад.а. В Русия няма да ги пуснат, а за Казахстан трябва да минат през Иран. И да има ферибооти те не са азерски!!!

"Цените на хранителните стоки в Русия вероятно ще се покачат, ако не бъде заместен бързо вносът от Турция. Такава прогноза направи руският заместник-министър на икономическото развитие Олег Фомичов, цитиран от ТАСС и БТА. По думите му "сериозните промени в обема на вноса" се отразяват от една страна на стокооборота, а от друга на обема на продоволствените стоки. " Дали пък руснаците не си вкараха автогол? :-)

какво ще прави Болгарстан с терористичната турска организация ДПС?

А с руските терористи от ПП Атака?

Те и еврогейците си мислеха че със санкциите ще навредят на Русия ама се оказа че навредиха на Европа ама нали и целта на менторите им беше тази,,Наскоро точно в Русия коментираха че благодарение на тези санкции са започнали да РАЗВИВАТ собствените си производства а Европата си намали развитието защото няма кой да им купува произведеното,,

Обстановката се нагнетява с всеки изминал ден и накрая изглежда наистина ще се стигне до сблъсък.

Русия е големият губещ в икономически смисъл.Турските тирове има откъде да минават.Турската икономика има от къде да се снабди с газ Иран,Ирак или Туркменистан.И атомна централа има кой да им построи.Според мен 40 50 милиарда долара не могат да бъдат излишни за една икономика ,която разчита поне на 50 60 % от приходите си от износ на суровини_ основно газ и нефт!И това ми било развита икономика с претенции за империя!

Нещо ново не можете ли да измислите? Все повтаряте едно и също като папагали. Повярвай, че руските лидери са много по-добри от теб и всички останали папагали като теб и вашите шефове. Не ги мисли тях. Мисли за себе си и за своята държава, че тя скоро ще се самозатрие, докато вие денонощно се притеснявате за съдбата на Русия. Ако всичко беше точно така, както си го описал, тировете да минаваха отдавна през Азербейджан, ресурси отдавна да се купуват от споменатите държави, най-вече от размирен Ирак, където голяма част от държавата се държи от Ислямска Държава.

Партията винаги е права,дори когато греши....така беше и при нас а при руснаците е от 100г. вече-НИЩО НЕ СА НАУЧИЛИ И СА СИ ОСТАНАЛИ ОЩЕ В 1917Г.......нека да се оградят от всякъде и да забравим за тази империя на злото най-накрая...щом са си самодостатъчни защо изобщо искат да показват мускули някъде......появили се някое дребно човече начело на някоя държава,лошо и се пише на тази държава,че комплекса им е огромен и примери в историята колкото щеш

Ванчооо,не ги плаши русняците,те не са ЛИЦЕМЕРИ като тези с които сме се хванали.Ако защитаваш Турция,то защитаваш и ИД.А русняците се оправиха с татарите ,оправиха се с Наполеон когато цяла Европа трепереше от него,оправиха се и с Хитлер,в многото войни и с турците се оправяха и БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА.

Чудя ви се на руската логик, уж русофилите обичате Русия, а не давате човек да изкаже съчуствие! Руска ви работа - до шията в изпражнения, а отворили уста колкото Тихия океан!

браво,путлер капут!!!

Путин се разсърди и вече втесто турските чушки руснаците ще хапват иранските чушки :D

Щото навремето ядяха Българските. И бяхме 9 милиона, със значително по-малко цигани и турци (процентно).

Бяхме пешко ама аквариума се счупи и 2,5 милиона рибки отплуваха но не към руския рай ами на запад,че и мангустите натам все ходят....щото в русия стандарта и свободите са на голяма висота но зомбитата няма как да го разберат

Абе рубладжийски тролове сега оплювате турция ама утре ако се извинят и трябва да строите патока заедно пак ще трябва да започнете да ги хвалите. Така че не се престаравайте с плюването после да не се чудите как да замазвате :D

Не се притеснявай, русофилските тролове срам нямат.

Всички азиатски държаво орди се управляват с укази директно от Баш Вожда.... Путин издал указ за санкции, Ердоган издал указ, Илхам Алиев издал указ за тировете..........

ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО,Е В ГОЛЯМА ГРЕШКА!!!ТЕПЪРВА ЩЕ ПОНАСЯ НЕВОЛИТЕ ОТ ПРЕСТЪПНОТО ДЕЯНИЕ СРЕЩУ РУСКИЯТ САМОЛЕТ!!!НИТО ЕДНА ГРАНИЧЕЩА С ТУРЦИЯ СТРАНА,НЯМА ДОВЕРИЕ ЗА КОРЕКТНИ ДОГОВОРЕНОСТИ!!!

То, щото граничещите с Русия им имат пълното доверие.

ГУГЪЛ НА TURKIC WORLD IMAGES ТА СПОРЕД ТУРЦИТЕ АЗЕРБЕЙДЖАН СИ Е ЧАСТ ОТ ВЕЛИКА ТУРЦИЯ - ОТ ДУНАВА ДО СЕВЕРЕН КИТАЙ ВКЛЮЧИТЕЛНО ! . ТОВА ГО УЧАТ В УЧИЛЩЕ!!! :))

те, тyрците си вbобразяват, че са велика османска имперuя !!!!!!!! Bреме прошло !!! има приказка / Hародно творчество мy казват / ! запомних я добре от дете " Cамо yмрял тyрчин не мрази балгарин " !!! знае се какво са правили по нашите земи !!!

И турците като руснаците-все с болни амбиции за минали империи-СССР-то на путин и османската на ердоган....и двамата са в някой друг век но един ден ще го разберат а до тогава само народите им ще страдат

Pуснаците сега се сблъскват с нещо, с което американците се сблъскват вече от 20-на години насам, а именно: обединенито на мюсилманите срещу немюсюлманите. Hе, че американците си взеха поука де.

"В такива тежки моменти се проявяват братството и дружбата между държавите и народите", оценяват жеста на Баку турски медии. В прав текст: "Ислямисти от всички страни, съединявайте се!" :)))

Първо за да се стигне до Азърбейджан от Турция трябва да се мине или през Грузия,Армения или Иран.Второ посочените страни могат да се достигнат от Азърбейджан само с ферибот.Трето Казахстан е в ОНД и няма начин при въведени мита от Русия ,Казахстан да има безмитна търговия с Турция и Русия едновременно.

а тка ,застото нито Грузия нито Армения и даже Иран не са фенове на Турция

За съжаление винаги ще се намерят и предатели като Азербейджан, които подкрепят тероризма.

Днес министърът на промишлеността и търговията на Египет е изпратил официално запитване до Москва за това,за кои турски стоки са обект на засилените мерки за безопасност от страна на Русия.Министърът е пожелал да получи списък с храните,за да може да набере местни производители и да покани руски вносители на съвместна бизнес-среща в Кайро,като е заявил,че Египет е готов да запълни всяка свободна нища (ако има такава) на руския пазар за хранителни стоки!

и като минат по друг коридор, нали пак до русия ще стигнат бре!? в края на краищата, азерите им дават коридор а не пазар.... :)))

СПОРЕД ТУРЦИТЕ И ТЕХНИТЕ УЧЕБНИЦИ - БЪЛГАРИЯ + АЗЕРБЕЙДЖАН + КАЗАХСТАН + ТАТАРСТАН + СЕВЕРЕН КИТАЙ + ОЩЕ 20 БИВШИ И НАСТОЯЩИ АЗИАТСКИ РЕПУБЛИКИ ОТ СССР И РФ, СТЕ ЧАТ ОТ "ТЮКСИЯ СВЯТ" - А ТУРЦИТЕ СА НЕОВИТЕ ВОДАЧИ :))) ... List of Turkic dynasties and countries From Wikipedia, the free encyclopedia .... ТАКА ЧЕ ВИ Е ЯСНО КАК ЩЕ СЕ КАЗВАТ ДЕЦАТА ВИ ЕДИН ДЕН -МОХАМЕДЧОВЦИ :))

ТЮРКСКИЯ СВЯТ -- ИДВА ОТ ТЮРКИ ... ТА СПОРЕД АНАДОЛЦИТЕ - ДЕДО АСПАРУХ Е БИЛ ТЮРК И ТЕ АНАДОЛЦИТЕ СА ТЮРКИ :))) А БЪЛГАРИЯ СПОРЕД ТАЯ ДОКТРИНА Е РЕДНО ДА СЕ НАРИЧА ЗАПАДЕН ТЮРКИСТАН :)))) .... АТЕНТАТИТЕ В СЕВЕРЕН КИТАЙ С НОЖОВЕТЕ - ДЕТО КОЛЯТ ХОРА СЕ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ МЮСЮЛМАНИ УЮГУРИ ЗА КОИТО ТУРЦИЯ КАЗВА СЪЩО ЧЕ СА ТЮРКИ, А ЗЕМИТЕ ИМ В СЕВЕРЕН КИТАЙ СА ОКУПИРАНИ ОТ КИТАЙЦИТЕ :))))

Aми то комаи на тyрците им се иска светbт да е тyрски ! C фанатичната си религuя просто отблbскват света !!! Kато ги гледам как се молят, по-точно надyпили се и yдрят яко челото в земята !!! Mама мuя и то на летище Kенеди ги гледах ! фанатизbм до безyмие !!! фанатици лесно се yправляват ! Bожда е наредил от името на аллах и фанатика изпbлнява ! A ако вожда има пbклени намеренuя ???!!! Tогава ???!!!

Остави какво пише тук и там, а се огледай и виж кой като какъв изглежда. Дори езикът не е мерило, а мутрата...и изразът на мутрата. Няма как да сбъркаш тогава (освен ако не си малоумен) кой от кои е и какъв му е генът. Всичко друго е "гладна кокошка просо сънува". На американски звучи като wishful thinking.

СЪГЛАСЕН СЪМ , ОБАЧЕ ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ТУРЦИЯ И ТЯХНАТА 5-ТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ - ДПС СИ ГИ ПРОПАГАНДИРАТ ОТКРИТО ТИЯ ИДЕИ ... И МЕ Е ЯД ЧЕ РУСКОФОБИТЕ ИМ ПРИПЯВАТ :)

Путлер пак си го нахака сам. Сега 25 000 превоза няма да минават през Русия. Руси я отново ще загуби милиони заради путлераската простотия и наглост. Ако пилотите бяха отговорили на призивите нямаше да се стигне до свалянето на самолета, ама руснаците свикнаха да се държат нагло.

Много сме загрижени за проблемите на Турция. Е все пак е комшия нали?

Обърнете внимание Турция свали ненужно руски самолет, Полша поиска наскоро разваляне на договора НАТО Русия, Украйна спря да купува газ, сега и Азербайджан се намесва срещу Москва. Тук форумите са пълни с хора които не харесват САЩ и обичат Русия, но това не е така в много страни и Русия е диретно ощетявана и нехаресвана, което е напълно се отхвърля като хипотеза от много от русофилите тук.

Не е въпрос кой кого харесва. Просто управляващите в Русия са неадекватни на ситуацията. Щом на театралната сцена има окачена пушка, много ясно че ще гръмне. Още от начало беше ясно, че който и да се намеси в тоя конфликт ще се изцапа. Путин реши че може да контролира ситуацията. Проблема е че му свършиха лостовете за контрол и сега ситуацията почва да контролира него.

Проблема се решава лесно. След като Русия не дава да преминават турски камиони през нейна територия Турция да затвори Босфора за руски кораби. Тогава ще е интересно на кого ще му е по гадно.

Тц! ПроблемЪТ въобще не се решава лесно! Единствената възможност за Турция да затвори Босфора за Русия, е двете страни да са ОФИЦИАЛНО във война! Ама и тогава не е много сигурно...

представяш това? Има подписани международни спогодби. Това не е България, на която и до днес не е даден терминал в пристанището на Солун, а Русия. И на кого ще му е по-гадно, ако кюрдите поискат цялата територия на Турция?

Абе 79 ли си, 69 ли си, я си бегай в Турция да ти решат проблема. Те там обичат такива като теб и им разрешават лесно "проблема".

Ало ,малкия ти засто мислиш Питин е в Сирия ? И точно там в Латакия с излаз на Средиземно море ,шо да минава през черно

Путин показа на всички боклуци, че командва парада в момента. Най-големия политик в света, жалко, че не е българин.

И по-добре, че не е българин. Нашите боклуци ни стигат.

видимо не си българин, че си боклук, то се вижда.

dimbi74, Gospodin Pytin просто си брани интересите на Rusia ! Hе може да го yпрекваме за това !!! Tои просто си има право ! Hе може безнаказано да сваляш рyски самолет !!! Pyснаците добре помнят 2-рата световна воина, в която дадоха 20,000,000 жертви - млади хора !!! Tова не се забравя !!!

отчаяни маневри за спасяване на чушките и доматите. транзит през каспийско море едва ли е дългосрочно решение. другият вариант през иран е малко нереалистичен.

Забрави зарзавата. Зарзават от Турция за Русия йок. Тръгва в друго направление- България Унгария и так далее. Съответно Русия си го доставя от българската арктическа станция. Транзита от Грузия през Махачкала за Актау вече става Баку -Актау. Ся от цялата работа най-много ще се изреват в Астрахан ама щом Москва е казала, трябва да се слуша Центъра. Зорлен ще набутат Средна Азия на Пекин. Важното е че Путин винаги е прав

Интересно, през Махачкала в Дегестан, който е в Руската федерация и Актау в Казахстан, който е от другата страна на Каспийско море! Трябва да се мине и през Калмикия за да се стигне до Астрахан на делтата на Волга, всичко това в Руската федерация. От там към река Урал, град Атирау, и тогава Актау. Йок балик на казахски. Гледай го в техният Хабар.

Bие много се отплеснахте !!! Cвbршиха се чyшките и доматите в света !!! и на масата на Pyснаците няма да има чyшки и доматиии ! HE се притесняваите ! ще имат чyшки и домати и още мнооооого дрyги неща !!!

СПРЯХА ИМ ТУРСКИ ПОТОК, СЕГА ЩЕ ПРАВЯТ КАСПИЙСКИ. Над 200 км. през Каспийско море под зорките погледи на рашките и персите си е направо голямо приключение. Току виж някое корито потънало ударено от някоя изплуваща руска подводница. МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА!

като се абстрахираме от дивата селяния която лъха от коментара ти изводите са следните: В пъти ще намалее трафика през Астрахан и по Волга. А имено търговският трафик дава живота на един пристанищен град. Ще последва гангрена образно казано, упадък.

В египетском правительстве заявили, что готовы найти замену турецким овощам и фруктам на российском рынке. НЯМА ЛАБАВО.

Всеки ден Русия разбира, че не е нужна на света и че света може без нея!!!

деер

Скоро ще се рез иш ли сам?

Путаранин го нахендриха!!

Борбата ще става все по-ожесточена за пазари и ресурси. Та по прекия път турците да си се въртят в кръг.

Вместо да се правите на навигатори, я, по-добре вземете по едно калкулаторче и сметнете колко ще загуби Русия от отклоняването на турските камиони. Според мен от това трябва да се притеснявате, щото ще ви секнат тролските зплати.

На Путин огрничените хора без разсъдък не противоречат. Те само ръкопляскат и последиците не ги интересуват.

Ами кажи ни ти тогава. Нищо няма да загуби -може само да спечели. Ти да не мислиш,че камионите отиват към Русия празни,а се връщат пълни? Ако беше така -да,Русия би губила. Но ТЕ ОТИВАТ ОТ ТУРЦИЯ КЪМ РУСИЯ ПЪЛНИ СЪС СТОКА. Вземи се образовай малко! Стока,която се произвежда не в Русия,а в Турция,и която дава хляб не на руски,ами на турски работници,и предприятия,които плащат данъци и осигуровки не на руското НОИ ,ами на турското и т.н. Та какво Русия може да загуби,ако стока произведена извън пределите й,евентуално няма да бъде реализирана? Ти намери ли си калкулаторът?