Ще има нов превод на Истанбулската конвенция

Подготвя се нов превод на български език на Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Обратно в новината

Коментари - Ще има нов превод на Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички е ясно,че проблема не е в превода,а в съдържанието! Парадоксалното е,че всичките безполови,безхарактерни и мекотели ЕС/ЕК/ЕП -чиновници,вместо да решават истинските проблеми се занимават и налагат на хората ГЛУПОСТИ!Докога ще трябва да гласуваме правила/конвенции и т.н.,приемани без дискусии с хората? Когато ООН казва:"Ужасяващата демографска катастрофа на България",нашите "хубавци" ни поднасят "конвенции"!Ами пуснете и една за забрана на смъртното наказание в САЩ????

Какво би се променило по същество в текста на чл. 14, ал. 1 от Истанбулската конвенция? Чл. 14 ал.1 Страните предприемат където е подходящо необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.

Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил точен. Затова Съветът на Европа решил да прави нов превод на Истанбулската конвенция ! А-й-й, колко се размириса само от това съобщение. Та ако министър-председателят е чел текста на български, значи са го били подвели; ако каже, че го е чел на английски или френски, значи лъже; ако не го е чел, значи мандатът, въз основа на който Захариева е подписвала конвенцията, е фалшив; ако пък е подписала без мандат, значи трябва да я изгонят. Значи и гласовете "за" в Министерския съвет са невалидни, тъй като документът, който са гласували, е с невярно съдържание. Преводът няма правна стойност, такава има само оригиналът. Както и да го превеждат, третият пол остава. Той е в дъното на конвенцията, нейният смисъл.

Кой знае колко пъти Министерският съвет е вземал съдбоносни решения ей-така, без да четат, на доверие, за потупване по рамото или за някой скришом бутнат милион! Бутнали им листа, погалили ги по главата, нашите подписали и казали "тенкю".

ЛГБТ правата са едно, домашното, семейно насилие - друго. Думата "джендър" се използва от организациите, представляващи и защитаващи ЛГБТ интересите в един смисъл. В хуманитарни науки като психология, социология, културология и антропология, думата има доста по-обхватен, по-комплексен смисъл, и по-често се използва да изследване и разграничаване на социалните аспекти на мъжкия и женския пол - установени роли, очаквания за приемливо и неприемливо поведение в различни ситуации, стереотипи, предразсъдъци, които могат да доведат до възникване на домашно насилие, както и много други теми, които представляват научно-изследователски интерес. Сега, ако някой дава приоритетно пространство на ЛГБТ организации да лансират и реализират своите идеи, това си е една тясна употреба за чисто политически и социално-активистки цели на една утвърдена научна област в гореизброените науки. Така го интерпретира и широко одумваната социална активистка Бътлър. На едни може й да им допадат нейните идеи, на други не - въпрос на личен избор. Но, хайде, не ми смесвайте едното с другото, и ми обяснявайте, че думата "джендър" е ЛГБТ произведение, предназначено да обслужва и защитава само и единствено техните проблеми, защото звучите невежо!

ПРЕВОДЪТ ВИ Е ВИНОВЕН! ЗАВРЕТЕ СИ КОНВЕНЦИЯТА ТОЧНО ТАМ И СПРЕТЕ С ОПИТИТЕ СИ ДА НИ РАЗВРАЩАВАТЕ! НЕ СХВАНАХА ЛИ ТЪПИТЕ ВИ СОРОСОИДНИ КРАТУНИ,ЧЕ ТУКА ПО ТЕЗИ МЕСТА,НОМЕРЪТ ВИ НЯМА ДА МИНЕ!СЛАВА БОГУ,ХРИСТИЯНСКАТА НИ РЕЛИГИЯ НИ Е ОПАЗИЛА И ЩЕ НИ ПАЗИ И ЗАНАПРЕД ОТ СОДОМИСТКИТЕ ВИ НАПЪНИ!БОГ Е С НАС И СРЕЩУ ВАС!

Ние българите сме много изпатили хора.500г турско робство,войни после други зависимости и вече не издържаме само да ни манипулират и да промиват мозъците на децата ни.Искаме да продължат родовете ни,да наследят имотите ни.Знаеме,че има ,,болни хора,,да правят със себе си каквото си искат,но да не вредят на другите нормални хора ,които сме само използвани ,,ДА РАБОТИМ И ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ,,Кой знае каква световна конспирация се крие в тази истамбулска конвенция.Как може да се има доверие на нашите политици,като те всичко правят ,,САМО КЪДЕТО ИМА ПАРИ И ДАЛАВЕРА,,а и конвенция правена в страната на диктатора Ердуган

ще се получи в бъдеще, когато се прилага тази Конвенция.В бланките документи, които често попълваме, обикновено има квадратче "пол" и е означено "М" и "Ж".... Сега , очевидно ще има и трето квадратче , означено "ДЖ"-джендър!И ако документа се попълва от някой активен хомо, то е ясно, че ще запише в първото квадратче М и във второто -М, ако е пасивен, във второто ще запише Ж , ако е жена -лесб... и т.н. Пита се ,аз като мъж,нормално харесващ жените, какво ще нанасям във второто квадратче?

Едно време някои тълкуваха М като мадами, а Ж като жентълмени.

Проблемът бил в превода, разбрахте ли ? Не бил точен. Затова Съветът на Европа решил да прави нов превод на Истанбулската конвенция ! А-й-й, колко се размириса само от това съобщение. Та ако министър-председателят е чел текста на български, значи са го били подвели; ако каже, че го е чел на английски или френски, значи лъже; ако не го е чел, значи мандатът, въз основа на който Захариева е подписвала конвенцията, е фалшив; ако пък е подписала без мандат, значи трябва да я изгонят. Значи и гласовете " за " в Министерския съвет са невалидни, тъй като документът, който са гласували, е с невярно съдържание. И да изгонят Захариева, голяма работа. Проблемът е в текста, не в министърката или в превода. Преводът няма правна стойност, такава има само оригиналът. Както и да го превеждат, третият пол остава. Той е в дъното на конвенцията, нейният смисъл. Насилието над жените е благовидната форма, с която се прикрива гнусното в съдържанието. Както и да го превеждат, остават извращенията, които подготвят над детската психика. Остава задължението да изкореняваме нашите традиции и обичаи, които третополовите не харесват. Остава подмяната на нашите ценности. Остава принудата да приемаме и храним всеки афроазиатец, който твърди, че е женствен и поради това се опасява да не бъде преследван в своята страна. Размирисалата се конвенция започва да вони, когато си представим, че нашите управници може и друг път да са подписвали нещо, без да знаят какво. Бутнали им листа, погалили ги по главата, нашите подписали и казали тенкю. Кой знае колко пъти Министерският съвет е вземал съдбоносни решения ей-така, без да четат, на доверие, за потупване по рамото или за някой скришом бутнат милион.

че няма никаква нужда от тази конвенция, защото на практика тя у нас се прилага с пълна сила! Ето да вземем този форум!Я някой се е изказал по остро или по-директно спрямо джендърите, социално половите и пр. , я веднага е изтрит...!И си представете пък, ако Конвенцията бъде ратифицирана и вкарана в законите...Направо ще ви подпалят компютъра, че може и чергата...!

Чл.4 на конвенцията!Там ясно е записано КОЙ не трябва да бъде дискриминиран и се изброяват признаците:..."по пол, социален пол, религия, раса и т.н...." Ако това не е официално признаване на "социален пол=джендър", здраве му кажи....!

Само въпросче, как новия превод ще задължи циганите да не си бият жените?

С нова конвенция, която ще ни задължи да не тормозим циганите и да ги толерираме.

Не искаме нов превод. Искаме един евроидиот или група евроидиоти, да ни покажат, какво в законите ни не е достатъчно и какво точно трябва да се промени. И да ни покажат как тази конвенция ще ни реши проблемите. Общи приказки и легализиране на психичните отклонения като стандарт не е приемливо. В България си имаме достатъчно закони за наказания при домашно насилие. Както срещу жени, така и срещу мъже. По-скоро е от значение превенцията, но това си е въпрос на култура и образование. трудно ще научиш циганина да не бие жена си. Или някой изпростял. В случай тази конвенция не ни върши никаква работа.

Искаме РЕФЕРЕНДУМ! Не може сороската агентура и хомо-дружинките да вземат решения вместо 99% от българския народ.

Това е то демокрацията. Некъв гей от на майната си смърка кокаини и ти решава съдбата.

Въпреки постиженията на съвременната цивилизация, техницизирането на живота направи хората по-глупави. Осн. значение на gender e граматически род. В бълг. латински и немски те са три, във френски, исп. и датски са два и т.н. Казва се feminine gender (ж.р.). А думата sex със другото значение, с което обикновено се свързва, т.е. полова принадлежност, я прави неприемлива за използване във въпросния стамбулски документ. Затова имаме gender organizations, защитаващи правата на жените, а не sex такива. Интимната мисъл на тази конвенция е да подготви почвата заа едно бъдещо човечество, което ще се състои от индивиди кръстоска м/у човек и машина. А в пои-краткосрочен план ще размие границата м/у мъжкйо и женско същество. В зората на възникването на съзнаващи същества не е имало разделение на половете. Съществата са били ендрогенни, т.е. мъжко и женско в едно. Впоследствие се стига до поляризация като резултат от еволюция/мутация, или пък целенасочено предизвикване на такава. От кого? е тук няма място за обясняване.

Абсолютно се съгласявам с теб.

Първо трябва да знаете, а след това да изказвате мнение! Невежеството не е порок, но не е и добродетел!

Насилието ще го спрем, защото не е цивилизовано. Но проституцията, гей парадите и едполовите бракове (като извратени и болестни състояния) что шъ ги праим?!

като ратифицират конвенцията няма да казваме бременни жени, а бременни хора

Не ми е ясно защо не се приеме Пернишката конвенция?!?Тя е много кратка и лесна: АКО ПЪРВИЯ ПОЛ НЕ БИЕ И Е*E ВТОРИЯ ПОЛ ТО Е ТРЕТИЯ ПОЛ!!! Кратко и ясно!

Направх си труда да прочета конвенцията, това е пълна дескриминация спрямо мъжете и момчетата, говори се само за правата на жените. Много е неморална тази конвенция. Между редовете се чете че върху мъжете и момчетата може да се осъществява насилие и тормоз и няма закон който да ги защити. Защо този документ поставя жените в позиция различна от мъжете? Какво им пречи на тез глави вместо да пичат "жена" да напишат "човек"? Да не би да искат да кажат че жените не са хора? Ако искат равнопоставеност на жените и мъжете това означава и задължение да изпълняват всяка мъжка професия като миньор, хамал, и т.н. ,и там нека да има изикване поне 50% от тези професии да са жени.

Да не останат нормални мъже на планетата, а само меки китки и от този десен, та да не може човечеството да се съпротивлява с/у това, което му се готви. Опаковката, с която се прикрива това (както в случая) няма значение.

Кой ли е направил този превод дето подразни хората? Висококвалифицираните български преводачи в ЕС? Други титани на мисълта? Ако от певода може да се промени смисъла на документа, какво ли е приемано досега? Защото обикновено се казва - това е поради директива на ЕС. Ами ако е преведена като тази конженция?

ПРЕДЛАГАМ СЪЩО ТАКА, ДА СЕ ПРИЕМАТ И ПРИЛАГАТЕЛНИТЕ ДЖЕДАЙ И НИНДЖА, КАТО ОПРЕДЕЛИТЕЛНИ ЗА ЛОВКОСТТА И СМЕЛОСТТА И НЕПУКИЗМА НА БРАТЧЕДИТЕ -РОМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА "ТРУДОВИТЕ ИМ ЗАДЪЛЖЕНИЯ" ВЪРХУ ИМОТИТЕ И ЗДРАВЕТО НА ТЕХНИТЕ "РАБОТОТОДАТЕЛИ"- НИЕ -СТАДОТО БЪЛГАРИ!

ако тази шизофрения не се приеме,ще ни бомбардират ли.Какво следва?Или ще им спрат захранването на продажниците.Обяснете подробно моля.Повтарям,някой ще ни напада ли или ще ни унищожава с напалм,ако не се приема тази нравствена деградация

Соросодомитите са хвърлили всички сили за да прокарат извратената конвенция! Обещани са стотици хиляди на всички медии за да ни облъчват с лъжи! Впрегнати са всички продажници и подлоги, като са им обещани добри пари! Ако конвенцията не мине мръсните продажни гниди ще се сцепят откъм гърба, защото няма да получат и долар!

Що за нагла па.ча е тази О.Лъфлин - опитва се да пробута версията, че преводът пречи да се разбере смисъла на пасквила ИК. Ами няма нужда от нов превод - хората разбраха отлично какво е джендър - СОЦИАЛЕН ПОЛ. Нашият народ НЕ желае подмяна на понятието биологически пол с новосъздаденото понятие социален пол, защото такъв НЕ съществува. Има си статии коя е авторката на това понятие и какви са целите на тази идеология - който се интересува, ще намери в нета. НЕ на манипулативната Истанбулска конвенция. Ако парламентът я ратифицира, ще има улични бунтове!!!

Gender е граматическо понятие и означава род. Женски род: feminine gender и т.н. Но за да се прикрие интимната цел на тази конвенция се правят подобни замествания и придават нови значения на класически понятия, за да не се усещат тълпите. Артилерийската подготовка на тази конвенция изпълниха всички тези разкрития за минало сексуално насилие от страна на мъже, и такиа да се подготви почвата и общ. мнение за осъществяване на един предварително изработен план! Още повече, вж. какви жение изпълниха тази роля, като завършващият щрих беше дрес кода (черните тоалети), с които се появиха актрисите на шоуто за наградите на каквто беше там.

d4

ми то както е тръгнало ще узаконят зоофилията, некрофилията, педофилията и накрая човекоядството...инцеста е бял кахър... идиотска работа!

Абе и да я превеждат, и да не я превеждат, народът не желае тази конвенция и властта е длъжна да се подчини нему, а не на мераците на брюкселското пиянде и шайката му. Очевидно е, че с тази конвенция и с която и да е друга ЕС-приумица ще ни се сервира поредната и още по-голяма мръсотия. Вече на всички е ясно, че действията на назначените от сатанински сили брюкселски управници и европейски политици са насочени към унищожение на установените през вековете християнски порядки, морал, европейска цивилизация и властовото налагане замяната им с най-неприемливите за християнския морал норми на поведение, абсолютно противоестествени и несъвместими с човешката физиология и нравственост. Наскоро един умен българин го каза ясно и точно: "...- Мнозинството от българските граждани очевидно не желаят Истанбулската конвенция. Относно така нареченото понятие "социален пол", си позволяват да упрекват несъгласните с конвенцията, че не били я чели, или че са се загубили в превода. Дори някои казват, че Русия ни настройвала срещу това, че ЕС да наложи на всички в Европа гейбраковете. На всички тези трябва да им кажа, че те трябва да четат конвенцията, очевидно не са я чели. Няма никакво съмнение, че конвенцията въвежда съдържанието "социален пол", че е поставено наред с "биологичния пол", и че се говори за нестереотипната роля на пола. Т.е. въвежда на практика за пръв път в България и в нашето право понятието, което за всички е популярно като така наречения "трети пол". Това е голямо безобразие и е най-голямото изпитание за българския парламент от началото на прехода...", Георги Марков, 10 януари 2018, Дир бг.

Ни превод ни трябва, ни оригинал - завирайте си я там, къдет ви е обичайно и изчезвайте на подскоци, "като" бити пе.ераси! ИЗРОДИ!

Дебилите до такава степен са деградирали,че може да ги правите на скотове.Точно това-"новия превод"доказва,намеренията ви продажни престъпници.Точно като приказката за крадеца,който си отрязал пръчката,да не му порасте през ноща,та и вие така-нов превод с липса на джендър,а след това ще се спазва оригинала.Абе може ли да сте толкова тъпи бе.

Те не са тъпи, нагли са. Тъпи са тези, които им вярват.

Тези хора подиграват ли ни се, не разбирам. Какво се иска да ратифицираме. Това са документи, които са четени преди време и някой идиот ги подписал. И са били на английски. Сега ще се опитат да ни измамят по един твърде елементарен начин, превода бил виновен. Обърнете внимание, са каква агресия подхождат към нас, Една измама не минава, веднага втора измама се задейства. Явно за някои това е твърде важно да ни прекарат. Виче съвсем очевидно става, че това е една обикновена измама. Жалкото е друго, че имаме ситуация, в която Българското правителство играе срещу Българския народ. И е слуга на чужди господари. Направят ли и номера с превода е редно това правителство да си подаде Оставката.

ненормалници !!един оригинал с два различни по съдържание преводи,разбирате ли какво иде реч ?! Борисов,как си ?!

Скоро ще разберем, че СССР и Социалистическия блок са били Рай пред жестокия и унищожителен капан на Европейския съюз.Докато комунистите увеличаваха населението, тези ще го претопят в една безлична каша от плазмодии без да се знае кой какъв е и защо е дошъл на тази земя.Всичко е завоалирано и се свежда до -Брюксел, Европейска комисия и ЕС-те казали, те наредили те определили.А не си съгласен-санкции, глоби и размирици.Нека някой ми каже, че това не е поредната еврейска уйдурма против християнството.Яроста срещу Русия го доказва по безспорен начин-източноправославна държава която трябва да бъде унищожена заради религията и.Капана ЕС е сработил.Да ви е честито .

Направи ми връзката между СССР и източноправославна държава, че нещо ми се губи.

Не ми пиши минус, направи ми връзка.

Много сте прав! Но хората почнаха да се усещат, защото наглостта на сатанистите стана съвсем откровена. Сега едно е необходимо - яростно ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ. И ако политическите подлоги не се съобразят с интересите на народа си, трябва да бъдат своевременно изритани на бунището!!!

Айде, още едно куку.

скоро всички ще бъдем охлюви...

С преводачи ще ни убеждават тия! НИе пък ще намерим четец , който да го чете по друг начин , мама ви продажна !

Отвратително е,че БНТ,която е обществената ни телевизия,е хукнала да ни убеждава,че има проблеми с превода. Явно и преводачите в Чехия,Унгария,Украйна,Прибалтийските страни са пълни некадърници и за това отхвърлят този пасквил.

А кога, ще има КОнвенция за БЕДНОСТТА В БЪЛГАРИЯ? Искам и за нея така ТВЪРДОГЛАВО ДА НАСТОЯВАТ.

Те добре ще я преведат,но да не скрият от хората някой текстове нарочно!!! Защо ни е тази Истамбулска конвенция?!?!? Насилие има не само от мъже към жени,а и от жени към мъже,от жени към деца и от двата пола,от мъже къъм деца,към възрастни и т.н. Тази конвенция би трябвало да защитава правата на всички,а не само на определен пол,защото така се получава разделение между хората!!! Нека да я направят в защита и на мъже,и на жени,на деца и възрастни и тогава да я приемат,а не както е в момента! И да не стане така след тази конвенция да приемаме пък друга,за мир,за трети пол,за толерантност към бежанци и ислямисти и цялата работа да замирише от всякъде.. И след подписването на такава конвенция пак ще си го има насилието,няма как с един договор да спреш нещо,то и сега са забранени престъпленията,но пак е пълно с престъпници и то безнаказани...

ИМАМЕ СИ "Закон за защита от домашно насилие" от 2009 г. Не ни трябва еврогейската Конвенция!

ще сменят понятието социален пол с друго, но без да се споменава пол само и само да я ратифицираме. Не знам какво ще измислят, но същността на Конвенцията ще се запази, както и идеята за подмяна на биологичния пол с измислен такъв, който всеки да може да си приписва. Т.е. ще се опитат да ни заблудят малко по-префинено.

хахаха..... Ама оригиналният текст съдържа думата "джендър", така че един нов превод няма да промени нищо. Защо не си поправите първо оригиналния текст и тогава да превеждаме????

Уродите видяха, че този пасквил, наречен Конвенция няма да мине ратификация и сега се скъсват от лъжи! Ще променят превода, като го нагласят така, че да се приеме от нормалните хора. НО !!!! В КОНВЕНЦИЯТА Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ВАЖАТ САМО ТЕКСТОВЕТЕ НА АНГЛИЙСКИ ФРЕНСКИ ЕЗИЦИ!!!! Уродите се опитват да прилагат долните си педераски номера и нескопосани лъжи!

Дайте на Боби да я преведе и конвенцията ще се сведе до няколко приемливи думи - мама му - хахаха

Аз такова само да попитам..... като я "преведат отново" и сложат по приемливи изрази на спорните текстове.... това какво ще промени в самата конвенция????? Ние самата конвенция ли ще приемаме или някакъв угоден на нас превод???? Обърках се!!!! Хора не се правете на две и половина. Не казвам "приемете я" или " не я приемайте" но направете нещото, което считате че е правилно и след това си стойте зад решението ...като отговорни личности, а не като .....

Ако проблемите се решавали с превеждане... Както и да я преведат, целта е ясна!

"Категорична е, че в конвенцията не се говори за "трети пол"." И да има, и да няма "трети пол" в конвенцията - щом е Истанбулска, да си я приемат в Турция. Аман от Лисабонски договори, Дъблински споразумения и сега Истанбулска конвенция. На първите две места я са чували за България и знаят къде е, я не, а за да сме независими от третото предците ни кръв са проливали. Пък и нима някога в ислямския свят ще приемат Софийско споразумение, Будапещски договор, или Букурещка конвенция, примерно? Тая структура, наречена Европейски Съюз, докато не превърне континента в халифат, няма да се кротне.

нов превод на шибаната конвенция........?! как ще преведат нещо друго ,на това което е записано, значи ще лъжат да се приеме и после.....вижте отново какво пише в оригинала,но вече резето е паднало !!на тия извратени третополови,никаква вяра и доверие !!отново питам,къде е становището и мнението на Светия Синод,защо мълчат,данеби и при тях да надделяват третополовите?!срамота !!!

За какво са тези зверски напъни, лъжи и зор да се ратифицира тази Конвенция???? Конвенцията не е задължителна! Целта на една конвенция е да бъдат задължително транспонирани нейните текстове в националното законодателство и то да бъде прилагано. В България има действащ Закон за защита от домашно насилие в сила от 2009г. в който са записани абсолютно всички релевантни текстове залегнали в конвенцията, с изключение на извращенията в документа, който ни предлагат за ратификация! Екатерина Захариева заяви многократно, че ратифицирането на Конвенцията няма да доведе до промяна на родното законодателство! Та питам, ЗАЩО изобщо е необходимо да ратифицираме тази Конвенция?

мислят ни за ПЪЛНИ ИДИОТИ! Готвята НЕ нов превод, а ПРИСПОСОБЯВАНЕ...т.е. НЕТОЧЕН ПРЕВОД! Защото, видите ли, ние не знаем езици, няма как да сравняваме, ще трябва да им се доверим. Имам на екрана конвенцията на английски,български и немски. ЦЕЛТА е ясна-въвеждането на термина СОЦИАЛЕН пол вместо биологичен И НАЙ-ВЕЧЕ-обучаването на децата от най-ранна възраст. Те трябва да се научат да разрушават ТРАДИЦИОННИТЕ НОРМИ ЗА МЪЖ и ЖЕНА, да разбират ПОЛА КАТО СОЦИАЛНО ОПРЕДЕЛЕНА РОЛЯ. /за тази цел в училища на запад преобличат децата-един ден са момиченца, на другия ден-момченца...и изобщо не ги обучават в ненасилие,какъвто бил смисълът на конвенцията/ В западната преса има достатъчно сведения за изперкали деца ПОРАДИ ТОВА ОБУЧЕНИЕ! ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА В БЪЛГАРИЯ.

d4

дебелогъзите дебили в Брюксел явно не си дават сметка, че Пешо като дръпне 3 ракии пак ще пребива жена си. въпреки Истанбулската конвенция. на Пешо му е все тая какво значи "джендър" и т.н.... а и нали един от официалните езици в Брюксел е българският? к,ви преводи, к,ви идиотии...

В българският превод никъде не се споменава "джендър". Но в английският език "gender" се употребява в смисъл на социални и културни различия между мъжа и жената т.е. "социален" пол, а не биологичен пол. В английският език думата за биологичен пол е друга. Така че новият превод няма да промени същността на ИК, а тя е неприемлива за българският народ.

половината свят и половин европа не са ратифицирали тази конвенция но явно нещо са обещавали в брюксел крадливите кратуни и сега ще изпълнявяме