Ню Йорк преживя първия ден без престъпление

Първият ден на тази работна седмица е забележителен за Ню Йорк с това, че е и първият в съвременната история на мегаполиса без нито едно престъпление, придружено с насилие.

Обратно в новината

Коментари - Ню Йорк преживя първия ден без престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти на това "нация" ли му казваш?! В голямата си част сбирщина от латиноси, ирландски, сицилиански и еврейски престъпници. Както и принудени от бедност поляци, холандци, шведи, испанци, и руснаци да си търсят късмета и препитанието.

Я кажи г-н Разбирачев какво е нация според теб?

ШОК! Ами да се събират всяка година на този ден и да пробват да видят дали ще успеят така няколко години!

Съотнесено към нселението, това е все едно в БГ да минат цели два дена без абсолютно никакви престъпления. Мисля, че в близките десетилетия това няма как да стане.

Гена, след 2245 няма година, така че устройството за подразбиране разбира "броя".

Един виц за философията: "Един чисти един мръсен вървят и минават покрай градската баня. Кой ще влезе там? От гледна точка на логиката ще влезе мръсния, за да се измие. От гледна точка на психологията ще влезе чистият, защото е свикнал да се мие. Философията се занимава и с двете гледища."

НЕ НАДА ПРАВЕТРИВАТ, НАДА МЬЙТ ! А ТИ КО ШИ КАЙШ? НЕ МИ РАЗТЯГАЙ ЛОКУМИ, ПАК ТАЙ ФАНАЛА ОНАА, СЛОВЕСНАТА ДИАРИйЯ!

Все по-малко за убиване в САЩ и все повече при нас.

Просто съм изумен от това колко са промити вече мозъците на хората у нас (а вероятно и в САЩ). Спрели са да разсъждават логично, а се влияят от манипулациите в медиите. Веднага започват да хвалят САЩ и да превъзнасят нещо, дето никой не знае какво е! А просто трябва да се замислите върху факта: щом годишно има 360 или 365 убийства няма как поне 1-2 дни в годината да не мине без убийство, щом те са по-малко от дните в годината! Тоест, по теория на вероятностите дори те се разпределят пропорционално, все ще остане един ден без престъпление. Да не говорим, че може в някой нещастен ден да станат две или повече убийства... и тогава...? Да, вярно е, че има голям спад (с толкова камери, полиция, превантивна работа и разкриваемост, която възпира отчасти престъпниците), но пак са повече от България. По статистика у нас убийствата са средно 265 (а вече под 100, ако се вярва на Цветанов - 65 за 2011 г.), а не 360 годишно (Ню Йорк)! Лошото е, че у нас има ниска разкриваемост! У нас тежките престъпления също са спаднали спрямо 90-те години (=мутренските времена), когато убийствата са били около 500 годишно (или два пъти повече от днес). Сега е времето на битовата престъпност и на икономическите кражби на белите якички!

goose

Нали правиш разлика между убийство и престъпление, придружено с насилие?

Правя...! Но това не изключва възможността по теория на вероятностите да има съвпадение на две или три "празнини" в един ден! Ако трябва да се съчетаят три вероятности с малки обеми - то и вероятността за такова съвпадение расте. ОСВЕН ТОВА говорим за ден много близо след най-големия празник в Америка - деня на Благодарността (който беше на 22 ноември)! Това също оказва влияние...

Затова пък в някой друг ден ще има 2 изнасилвания, 1 въоръжен обир на банка и някой психясал ще влезе в магазин или училище и ще застреля 5-6 души преди да се гръмне! Това колко престъпления с употреба на насилие са? И какво правим тогава с похвалите?! Тогава сигурно ще кажем: Ами това е случайно съвпадение на ТРИ пика. И сега е така: Случайно съвпадение на три дъна!

Според интернет - до 29 октомври (=302-ият ден в годината) в Ню Йорк са станали 350 убийства! Това какво значи? Колко дена с повече от едно убийство е имало, а?

"Браун отбеляза, че равнището на убийствата в Голямата ябълка (както понякога наричат мегаполиса) е най-ниското от 1960 г. В сравнение с миналата година убийствата са намалели с 23 процента - на 366 при 472 в края на 2011 г., посочи той. Най-много убийства в най-големия американски град са регистрирани през 1990 г. - 2245." А аз съм изумен как някои не могат да четат. И съм изумен от доброто познаване на теорията на вероятнотите на някои. Да не би вие да сте втория тотомилионер?

Технически си прав, но не ти е ясна мислата - какво се опитваш да докажеш? Хайде вместо да се опитваме да омаловажаваме чуждите постижения се опитаме да ги постигнем и у нас. Представи си как би прозвучала същата новина у нас: "За изминалото денонощие в България не беше регистрирано нито едно убийство, нито едно изнасилване, побой, грабеж и т.н."

goose

Свят голям, Гугъл знае много - виж от къде са тръгнали, за да стигнат до 100% разкриваемост - от борбата с графитите в метрото :-) На пръв поглед няма нищо общо, нали?

Затворите им са пълни, няма места. А и без това съдът ще пусне хванатите в този ден или ще ги накаже символично. Така че са измислили нов подход-да излъжат, че в този ден не е имало престъпления с насилие. А това не е възможно, особено при наличието на толкова чернилки, които са извършители на над 90 % от престъпленията.

Харесва ми логиката ти - понеже затворите са пълни и няма места, спират да правят престъпления;)

Най-много убийства в най-големия американски град са регистрирани през 1990 г. - 2245. И как ги регистрираха тези след 2012 г. ми е много интересно.

Това събитиие само по себе си не никаква новина. Теорията на вероятностите допуска такива сензации. Обзалагам се, че следващите 48 часа ще бъдат регисттрирани престъпления над обичайните, ''компенсирайки'' нулевия ден.

ИМА РЕЗУЛТАТ ЗНАЧИ!

Наскоро кметът Блумбърг се обърна с официална молба към престъпниците в Ню Йорк, да се гърмят по-малко по улиците... Оказа се, че по традиция, в Чикаго се гърмели повече. Обаче и в Лос Анжелис не се шегуват. И така в средния запад, и на север ... и т.н. ...

това са глупости и измислици.Не е взъможно това да се случи в един милионен град,правят го за да си вдигат реитинга

Това, че не са регистрирали, не означава, че не се е случило.

goose

Типичния пример за "А у вас защо биете негрите?" Самия факт, че убийствата са намалели от 2245 през 1990 до 366 през миналата година за град с население, по голямо от цялото население на България говори достатъчно ... Хайде поне веднъж виж и добрите неща, които стават някъде, не търси само как да ги омаловажаваш ...

Аз се радвам за нюйоркчани! А какво означава фактът, че и през 1990 г. и през 2012 г., в цяла България има в пъти по-малко убийства от тези в Ню Йорк?

Поздравления за САЩ и Ню Йорк - това е страхотна новина, доказваща величието на една нация!

Величието на Великата нация го видяхме преди няколко години в New Orleans...

Велика нация ли?хайде да не се изхвърляме....

Що не питаш индианците, натикани в резервати, колко са велики т.нар. американци? Смешник.

Четеш много книжки и си нямаш и идея от действителността...

А теб къде те натикаха комунистите бе тъпчо - в рая ли??

"Цялата тази теория, на която се опира практиката за превръщането на града-чудовище в световния град, синът на съседката побира в едно изречение след родителска среща: "Той си беше надраскан, разбираш ли, а като седна на надраскан чин, и на мен ми се иска да драскам." И най-важното: "Ако чинът не беше целият издраскан, аз никога нямаше..." " Благодаря Goose!!! Честито на Ню Йорк!!!

goose

Сега въпроса е как можем да накараме нашите идиоти да почнат да гонят тази теория ... Резултатите от прилагането на принципа се виждат и в скандинавските страни, сега вече - и в един от най-големите мегаполиси в света ... Лошото е, че оправдавайки дребните си нарушения - спестен билет в метрото и градския транспорт, неспазването на ограниченията на скоростта, елементарното хвърляне на хартийките по улицата ... колкото и странно да звучи - по този начин закопаваме сами себе си да живеем в мизерията, която сами сме си натворили.

И аз благодаря, Goose! Прочетох една страхотна статия благодарение на теб! Надявам се и повече хора да го направят и темата да се популяризира..

благодарности и от мен ;)

Dobromir Dimitrow

Идват избори! Който има повече досег с властимащите, нека им предлага тази теория! Тя няма да навреди, само ще помогне! Другия начин е създаване на обществена нагласа за нетърпимост към нарушителите. Преди десетина години си позволих да забърша шамар на едно цигане, което си изхвърли мазната хартийка от автобуса. Сега едва ли бих го направил. Едно време възрастен можеше да ошамари ученик, който пуши - сега има демокрация и не може. За жалост почти всички пушачи са свикнали да си хвърлят фасов, кутии и оттам всичко на улицата и навсякъде!!! Тези процеси е ясно, че ще отнемат години и затова трябва да се почне скоро!!! Благодаря, не бях чувал за тази теория!!!

Едно към едно!!! е проблема с: -- боклуците по нашите улици ("то вече има боклук, защо да не хвърлям и аз?"); -- паркирането ("вече има паркирали - значи мога и аз.."); -- ... да не г изброявам по отделно, но спазването на ВСЯКАКВИ правилници , закони, обичаи!?!и т.н.

Dobromir Dimitrow

Предлагам да започнем да създваме обществено настроение срещу замърсителите!!!

сацт. си е америка, повечето балгари са доволни. в балгаря в момента е трагедя?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се гаси, туй що не гасна

goose

Теорията на счупеният прозорец се доказа на практика ... за по малко от 5 години ;-) Свалям им шапка.

goose

Корекция ... не са 5, 15 са ... Но въпреки това постижението е много добро.

Това за краха на Америка го слушам откакто съм жив, ама... Един умен човек ми каза - Според комунистите Америка е гнила, ама точно за тяхните деца се оказа, като мушмула - колкото повече гние, толкова по-сладка става!

Хайде, отивайте да поднасяте цветя на паметника пред Американското посолство...и да не пропуснете да си заредите от скъпия бензин, за който хамбургерите нямат никаква, ама никаква вина...

Не се покланям нито на американци, нито на руснаци!Едните са ми симпатични или антипатични с едно, другите с друго! Но виж, пред българската простотия се прекланям! Аааа и още нещо - избягвамда ям американски храни...

оpганизи,аната пpестъпност си е оpганизиpана пpестъпност