Уволниха преподавателката, обиждала студенти

Великотърновският университет "Свети Кирил и Методий" дисциплинарно уволни преподавателка по статистика Надежда Цанкова за грубо и непристойно отношение към студенти.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха преподавателката, обиждала студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Включих се в темата, защото мисля, че е несправедливо. Възможно е да греша - но моите срещи с г-жа Цанкова не са свързани с агресия, цинизъм и псевдо наука.

Защо доц. Иванка Тошиве от НСА, може да ни безпокои по време на почивка за да и се правят статистически анализи, и когато и се каже че това е меко казано странно да ми нарича "лайно, лайномет и еби си майката", а да е не добустимо за г-жа Цанкова? Ще се опитам да отговора - може би доц.Тошева след като е написала фундаменталният си труд за Бърнат аут, го разбира за другите хоро, но не и за себе си?

Вие ме изгонихти от Вашия кабинет, защото отказвах да пиша срещу заплащане на Веселка рефератите по психология. Разбра цялата Академия и нищо... Сега гоните международни статистици. Вие какви езици знаете и какх се виждате в академичната общност? С адреналинките ли? Успех, в личен план и в науката "Статистика"?

Г-н Галов, обяснете статистиката на Вашите студенти, но такоа,че да я научат, а не Вие да се замогвате от тяхното незнание.

Господарите от Ефира никога няма да отидат в НСА , защото Адреналинките са студентки там и защото си плащоа за да си вземат изпитите по Статистика, Нали Галов?

Кое поведение е по-арагантно - на г-жа Цанкова или на г-н Галов от НСА - правене на статистика срещу заплащане? НЕКА "ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА" ДА ОТИДАТ И В НСА. Може и да е малко страшна, но поне ще си струва журналистическото разследване на катедрата по "Статистика" и хоризмантичният Галов.

Не съм убедена, че на тази жена са й обещавали умни и кротки студенти, когато е постъпила на работа там. На никой от нас, при постъпване на работа, не са ни обещавани перфектни колеги. Различни сме всички, не можем да очакваме всички да са идеални, но винаги има една норма на поведение, етика и комуникация на работното място, която не бива да се прекрачва. Всички сме се сблъсквали с трудни колеги, враждебни дори, но колко от вас биха дръзнали така да се отнесат с човек, с когото работиш и дали ще остане ненанказано? Надали. На тази жена никой не й е обещавал пефектните и любознателни студенти. Форумите за работа са пълни с оплаквания на хора, жертви на такива селски шефове- които ги псуват, обиждат, и затова масово хората предпочитат да работят за чужденци , не заради заплата или нещо повече,а защото са научени поне на професионална етика в общуването на раб. място

В Чалгария се счита за "куул", ако всяка втора дума е псувня, ... също като във Великите САЩ- fuк-ът и shit-ът.

ЖЕНАТА БЕШЕ В НЕРВНА КРИЗА .но каза много истини..и беше постановка

Не й е било за първи път, просто за първи път жалбата е писмена. Това е нормалното общуване на тази "преподавателка", за съжаление

как калинкя пърха радосно с крилца, че няма да учи , но шестичка ще получи ! И ще работи в Агенция "ЛУДИ МАКСИ ".

Не я мисли, бъдещите й шефовет да му мислят, че с тези смешни заплати, които предлагат и калинки няма да намерят след време. Никой не е роден научен- моя преподавателка все казваше, че специалист ще станем като започнем работа един ден.

ХУБАВО Е ДА СЕ ВИДИ КЛИПЧЕТО И ТОГАВА ДА СЕ КОМЕНТИРА. В ТЪРСАЧКАТА: Надежда Цанкова, ПОСЛЕ: Видеоклипове ТО МАТ'РЯЛА ЯСЕН, АМА И ДАСКАЛИЦАТА... ;-)

холандски професор си пуснал порно на лаптопа след лекция, ама забравил да спре проектора и няколко студента го видяли - снимка от случката попаднала при ректора и професора бил уволнен на момента. За ДРЕБОЛИЯ! А вие ми защитавате някаква психопатка, дето не може да се контролира, и псува студентите си. Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Е, и? И тя ли трябва да се държи така? Все пак е преподавател, те- не са. Говорим за професионалан етика и по коментратите личи, че у нас такова нещо няма за съжаление. Само тук някой може да си пзовлои такова отношение на раб. място. Това не се толераира на запад. каквито и щат да са студентите, тук говорим за непрофесионализъм и липса на етика на човек на трудов договор, подписал да спазва правила на бранша

Един простак по-малко там.

Е и? Добър преподавател по една толкова сложна дисциплина като статистика ще си намери работа навсякъде, пък ако ще и с автомат да гърми по студентите по време на час. Да му мислят полуграмотните дебилчета, които пишман-демокрацията и американските промивки научиха само да искат, които цоцат на мама и тати паричките, за да се доберат до дипломи по някакви измислени специалности, докато в същото време си мислят, че като завършат и ги чакат навсякъде с голямата ракия и салатата.

Мислиш, че другите колежи и ВУз-ове не са видяли случилото се? И кой ВУЗ ще изложи студентите си на "обиди и псувни"? И защо мислиш, че е добра? Кой добър специалист ще се изложи и ще плюе на труда си? За мен кариерата й отиде в някое школо - това се казва да си изядеш хляба от глупост и да си мислиш, че ще ти се размине. Чак толкова чувството на безнаказаност не бива да ни обзема.

Тази истеричка не е добър преподавател. Дори изобщо не е преподавател. Колкото до бъдещата и работа, ще се радва ,ако я вземат да продава на някоя сергия, но и там ще е докато се разкрещи и изгони клиент. На тази възраст, с това CV и придобитата "слава" и за метачка няма да я вземат.

Много университетски преподаватели си позволяват волности със студентите. Идват на лекция със зачервени очи от пиянски вечеринки, изпращат колегите за тебешир по време на лекцията и прочее. Хора сме и лесно се разбира има ли уважение към студента или има надменност, грубост и одаскаляване. Има студенти, които не знаят защо са студенти и въобще какво им харесва. Но сега е времето да си кажем, че има и такива преподаватели.

Тази жена трябваше да бъде наказана, макар че уволнение е пресилено. Има друг проблем - по някои предмети изискванията и самото протичане на изпита се сменят по десетина пъти - "ще правите два колоквиума, ама няма да имат значение за крайната оценка"; после обаче щели да имат, а накрая или няма, или се прави един колоквиум, резултатите, от който остават енигма завинаги, а изпитът се превръща в "кажете с кое от трите учебника не съм съгласен и защо", въпреки че въпросният професор е дошъл на първата и последната лекция от семестъра. Така че, ако още в началото се каже как се формира оценка и има утвърдена практика това наистина да става по този начин, студентите няма да питат по петдесет пъти! На следващо място тази преподавателка е по статистика, което поставя въпроса защо в програмата на студент по право се поставя точно такъв предмет - ама нали трябва университетът да взима пари и затова особено в първи курс се изучават подобни без практическа насоченост с оглед бъдещата професионална квалификация на студента предмети. То по тази логика всеки математик трябва да учи ядрена физика например, а всеки лекар - история на европейските държави в Ново време. Навремето аз учих икономика, но преподавателят беше разбран. Разбирайки, че като студенти по право тази материя ни е много далечна, човекът повтаряше по два-три пъти; после питаше дали сме разбрали, а след това, гледайки безизразните ни физиономии, започваше да чертае за n-ти път кривите на разходите и обясняваше отново. И така докато го разберем. Без крясъци и без обиди. Защото никой не е роден научен, а чрез истерични викове познание не се предава.

Ттези от клипа студенти по право ли бяха!?!:-((((. О, ужас!!!

Статистика се учи в иконом. специалности. Не знам правото да учат статистика- няма логика, за какво им е в работата като юристи, нотариуси, съдии, прокурори?!

Обясни ни как, според теб, трябва да изглеждат студентите по право. Между другото, ти право ли си завършил/а?

абе , уважаеми хора, не се спряхте да слагате ''днешната младеж'' под общ знаменател - глупаци , простаци, не знам още какви ''суперлативи''. ми не , не са всички така. освен това възпитанието на младите се повлиява не само семейството, ами и от средата, в която израстват - на вечно недоволни мрънкащи възрастни.

Сега не са всички такива, но утре за всички 700 лева заплата ще са малко.

Прощавай, че не знаем имената на всички стотици хиляди деца, за да ги изброяваме по трите им имена. На запад като говорят казват "българите...", а не "част от българите".

напълно те разбирам, понеже аз нали казах всички поименно да ги назоваваме. и дай да обобщаваме и ние, защото на запад го правят.

И нали се оплаква , а в момента правим точно това- обобщаваме по един грозен начин какви били днешните студенти. Те са такива каквито и ние сме били и за нас така са говорили "ветераните"

Това ни очаква! Скоро ще гледате 3 серия на този филм на ужасите: ,,Бесен работодател застреля като кучета млади служители ,заради повторено над 100 пъти нареждане "! Първата я гледахме вече преди 3 години ,когато тези същите бяха ученици и тормозеха учителката по английски! Сега са в универитета,вече са на Орлов мост и искат национализация,анархокомунизъм и националсоциалъм! Жална и майка на България ,когато тази нагла и посредствена паплач станат родители,работници,служители,полицаи ,държавници, учители,професори,архитекти,лекари ,агрономи ,инженери и т.н

Глупости. Хората искат справедливост и наказание за мошениците и крадците, които ги доведоха до мизерия и липса на житейска перспектива.Независимо от коя партия са.Тази паплач са децата ни и утрешния ден , а ти си някакво подобие на истеричната преподавателка.

Завърших този ВУЗ при 10г. За мое голямо щастие по статистика ми преподаваше проф.д-р на ик.н. Иван Стойков. Велик преподавател. Строг и справедлив. Много научих от него не сама за изпита, а изобщо за живота. Ако всички преподаватели бяха като него, нямаше да има такива студенти, които гледаме сега.

Не си права, защото не студентите са виновни. Държавата е вързала бюджетите на университетите с бройката и логично гледат да не "късат" много много. Но тук става дума за една инфантилна "преподавателка". Тя има ментални проблеми, но университета я е търпял, защото е нямало достатъчно доказателства.

Като ви чета комемтарите ми става ясно, че не сте и помирисвали университет. Това да не ви е даскалицата от средното училище? В един университет има много повече от това да си предадеш материала. Тая кранта като я гледах на записа още на втората минута ми стана ясно, че е идиот и няма място в такова учереждение. Пък и какво като предава статистика? Сигурен съм, че освен едни средни, мода медиана и тук таме някоя дисперсия друго не е и чувала. Нали ги гледам как се потят като предават някоя по-засукана теория.

Студьенките ши бъдат изпитвани от студьенти, и обратно. ПОБЬЕДА! Фсички на копона !

Редактор Liliya, хайде да цитирате правилно източника на видеото. То първо бе показано в 'Господари на ефира' и след това качено в Интернет... Стига сте се продавали за жълти стотинки! Бъдете обективни винаги!

Значи тази преподавателка е уволнена, защото е искала да научи тези "лумпен" меко казани на нещо, а те какво за благодарност я предизвикват, а даже я снимат и провокират. Какво може да се очаква от българските студенти, в чуждите университети има устройства, които противодействат на апаратите - било то gsm-и и др. устройства за заснемане, защото това е забранено, без съгласието на този, който ще бъде снимат. А какво става тук, всеки може да си прави каквото иска...

Ако шефът ти така се отнася с теб на работа и те нарича лумпен и те псува, че не разбира?...Незавсимо как са я провокирали (макар че не видях как, освен с въпроси, на които е длъжна да отговори ако ще и 100 пъти- затова е там), тя е длъжна да спазва професионална етика и да не се държи така. Нервите не са оправдание, нито международното положение. На който не му издържат нервите, да си стои вкъщи- никой не е длъжен да търпи истерии- все пак тя си е избрала тази професия и да работи със студенти, независимо какви са те. Я, ти се пробвай така да се държиш с колегите си, които не разбират какво искаш от тях? Ще си безработен на следващия ден, че и с жалба до съда подир задника ти...

По какво разбра, че е искала да ги научи? Ако се налага, всеки път да обяснява процедурата на изпита- затова е там, а не да ги обижда и псува. Може да е имало студенти, които да са отсъствали- много от студентите работят , за да се издържат. Генерализирането с "лумпени" говори за ограниченост на мисленето.

Не бъркайте университет с гимназия и преподавател с даскал.Висшето образование не е задължително т.е. студент ставаш по желание.Това предполага заинтересованост от страна на студента.Ако студента пита повече от три пъти за едно и също нещо то или е тъп или се прави на тъп, но и в двата случая не е за там.Тия приказки, че преподавателя е длъжен за нещо на студентите са пълни глупости.Длъжен е единствено да ги научи.Добрите преподаватели учат на предмета, а отличните учат и за живота, но трябва да има кого да учат.Тези студенти на клипа не кипяха от желание да ги научат.А преподавателката не гореше от желание да ги научи.Мисълта ми е че тази жена си е изпуснала нервите и може би трябва да си потърси по-спокойна работа, но че тези студенти не знаят за какво са там е факт.

Статистиката е предмет, който не можеш да учиш, ако отсъстваш, това значи, че тези студенти са редовна форма на обучение и е трябвало да посещават занятията, а не да работят ..., както казвате да се издържат. Все пак висшето образование не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а пожелание и щом е там, трябва да знае за какво е там..., а не да предизвиква преподавателя и да прави видеоклипове. Затова казвам, че са "лумпени", а не студенти...

На клипчето имаше студенти, дето "не знаеха по какво се явяват на изпит". То и аз имах такива състуденти.

На такива студенти се пише слаб 2, а не да ги обижда и псува на майка- непрофесионално е , грозно е и ако съм на тяхно място, щях да я съди, както става в "белите страни". Какви били тудентите не оправдава непрофесионализма и грубите обиди

Не оправдавам преподавателката,но ми е мъчно за нея.Съчувствам и за това че се е подлъгала да стане преподавател в България - държава,която ежедневно се подиграва с учители,лекари,пенсионери и т.н.А студентите се държат по този просташки начин защото така е модерно,пък и по - лесно е петдесет пишлемета(повечето полуграмотни)да извадят от равновесие преподавателката си,отколкото да научат нещо .

Сашко, ти малоумен ли си или тъп?! Светът е пълен с незаинтересовани личности - дай да си хабим нервите с тях и да ги псуваме като каруцари. Ами тези, които искат да постигнат нещо, такива определено имаше на този изпит - и тях ли?

Тези които искат да постигнат нещо знаят как и едва ли техните въпроси,а и поведението им биха провокирали когото и да е.

Тази личност е далече от понятието преподавател. А съм бивш студент по социални, икономически и политически науки в Унинерситета на Нюшател - Швейцария и като сравнявам поведението на тази истеричка с онова на моите преподаватели в планинската държава, виждам докъде се е свлякло равнището на българските кадри. Цялото състояние на страната е ужасяващо, примитивно, мизерно, умишлено докарано до колапс. Страната ни е символ на регрес, на подтискане на хората, на целенаночено сриване на основни изисквания и правила на поведение. България гние, сериозно и дълбоко, и се дави в приказки, заблуди, ходове и умишленно оттласкване от света на нормалните човешки отношения. Трябва революция1

Vibudhi

Интересно ако сравниш и "студентите" какво ли ще се получи от този некачествен и недорасъл материал с 3-до 5год изоставане на умственото развитие за сметка на физическото?Учителката просто не е издържала на простотиите и липсата на дисциплина и задаване на едни и същи въпроси от "загубеното поколение" наречено студенти!Сред тях има и изключения но те са малко!Явно преподавателката не е толерирала глупоста и посредственноста на изпитите и "студентите" са решили да я махнат изкарвайки я извън нерви.Посредствената маса не понася личности като нея.

Какво значи не е издържала? А студентите длъжни ли са да търпят такова отношение? като не издържа, да си стои вкъщи да не преподава. Това не е оправдание. Ако шефът ти си изтърва така нервите и те псува така, как ще се чувстваш? Неспазването на професионална етика го има само у нас- на запад никой не би си помислил на раб. място така да се държи. Хората сме различни, но не бива да се пркрачва границата на добрия и умерен тон. има други начин да ги накаже- да ги остави на изпит

Познавам студенти с успешно положени изпити в този университет в разни измислени социални специалности,които едвам завършиха средно образование и буквално не могат да пишат...отчайващи правописни грешки,няма пунктуация,Главна буква , изразен мисъл и т. н. Изпитите си ги взимат с копи пейст от википедия. Преподавателите не смъкнат ли и жестоко летвата ,Университета ще фалира и ще останат без работа. В това е трагедията на българското средно и висше образование.

Всеки да гледа себе си. Рано или късно пазарът на труда ги отсява, ако университетът не го прави. Но това не е оправдание за непрофеионлно , грубо и обидно отношение към един човек, в случая група. Кой как е завършил, няма отношение към спазване на елементарна етика на раб. място от страна на преподавател с научна степен

"Летвата" в един университет не се повдига с откровена простотия.

Много неграмотни ще да има, беспорно. Щом и ти си го забелязял..... Та като ти виждам правописа, пунктоацията и т.н., щом са по-зле от теб, ситуацията наистина май е трагична.

Снимали са я, защото знаят, че избухва постоянно и от нищо. Ако нямаше видео нищо нямаше да й направят на тази, само щяха да я покриват и да я пазят.

А какво да прави жената? Да ги лъже, че не се друсат, че са умни, че не се напиват...? Казала им е истината. Днешните деца са по-тъпи от циганите по времето на Тодор Живков! На това в главата му е само секс, наркотици, алкохол, побоища...ми май е това.

И аз мисля, че им каза истина, ама малко по вулгардно ...

А как да обясниш по друг начин на глупака, че е глупав? Искаш или не искаш трябва да говориш на неговия език, за да те разбере.

Тъй ли? И всички деца са такива, а? Тия разсъждения на изкукала стара мома или дърт ерген с проблеми в простата си ги запази за себе си!Мислят за секс и забавления на 20 години, вместо за научен комунизъм и политикономия! Колко потресавщо! А известно ли ти е, че българчетат са едни от най-добрите на международните олимпиади, непрекъснато се връщат с медали от чужбина? И че бг студентите са едни от най-добрите в чуждите университети - влизат сами с високи оценки, даже си спечелват и стипендия! Аман от изкукали истерици, дето плюят по собственото си бъдеще. Тия "тъпи деца" скоро ще ти плащат пенсията, бе льольоооо!

И на колко ще се осигуряват, че със своята висока производителност на труда да ми плащат пенсията?! Не мерси, не желая да ме осигуряват нископлатени безработни създаващи нискостойностен продукт от сферите услуги, търговия, туризъм и селско стопанство (професиите на белите европейски роби).

А наказания за груби студенти ще има ли?

Жената си е много виновна даже. Ако толкова истерично реагира на всеки обикновен въпрос какво качество може да има работата й?

А как да се реагира пред лумпени? Истенско чудо е че е оцеляла сред кретени и простаци с GSM и др. , които немогат да запомнят едно изречение. Питат като невминяеми и се гаврят с когото могат. Нестига че, са прости ами и бедни цървули, тръгнали де се доказват. Или си умен или имаш пари!

"ИстЕнско"? "Немогат"? "Незнаят"? Ти сигурно си завършил с отличие някой университет.

Сега забелязах и "невминяеми". Не е истина, човече! До кой клас си учил?

тогава ти сигурно имаш пари.

Потресаващ коментар, наистина. Трябва да го цитират в тълковния речник под определението за "лумпен".

Жената е казала истината - че са глупаци, простаци и идиоти - те се обидили! Друг пък, казал на някакъв народ, че са лош материал - те пък му казали, че е тиква и го оритали! ИЗВОД: Трябва да се мисли кога да се говори истина и кога не!

Не ги е нарекла "глупаци", а... "екскременти". И е пожелала майките им сексуално. как ви се струва?

Лишават жената от прехрана защото е права. А тези, които всеки ден ги гледаме как се гаврят с портрети на велики българи от какво да ги лишим? Порицават ги и толкова.

Жената не е виновна, както сега чашата на търпението е преляла по улиците, така и тя. Това си е нагласено от студентите, снимали са я, предизвикали са я и са си нагласили клипчето. Тя не избухва така внезапно както е пресъздадено и това си личи. На нейно място аз бих запазил самообладание, после на изпита щях да се гавря с тези ,,студенти,,.

Май университет си виждал само на снимка.

Точно така - на изпита со кротце со благо го го въртиш на шиша, ама го снимаш и му пускаш тъпотиите в Инернет. После го пращаш да носи цветя на паметника на "Вечния студент", пък той да се оплаче на Арменския поп - всичко е по закон.

Правилно, съвсем заслужено са я изхвърлили. Не бива да се оправдава поведението й с това какви били студентите. На видеото се вижда, че студентите с нищо не я провокират. Няма нужда от един отделен случай да се правят обобщения както за студенти, така и за преподаватели.

ами и един премиер обичаше да ни обижда, наричайки ни "лош материал", а вицето му директно ни наричаше боклуци, та ние взехме,че ги уволнихме, надявам се завинаги... Тъй че, госпожата" по нищо не се различава от уволнените политици и е редно също да бъде уволнена...

Расте достойна смяна! Утре същите тези младежи ще ви лекуват, съдят, защитават, управляват...

Откъде знаеш какви са, познаваш ли въпросните студенти?? Мога да тги кажа, че сигурно и за теб и товето поколение са говорили така по-възрастните. По-възрастните винаги се мислят за нещо повече от младите, а реално са били същите, че и по-зле. ще бъдат същите лекари, управници, специалисти, какъвто си ти и твоите колеги.

Да я назначат за председател на НС, незабавно... ;)

А ще накажат ли и всички келешчета , дето си правеха гаргара с нервите на жената? Време е за ТВУ !

За хора с нерви си има нервоболници. Питам се аз, къде са бащите на всички онези студенти, дето даскалицата им ... .......?!

Като са келешчета, да ги изгони от лекцията или изпита. Изключително нагла и проста женица. Как само увърташе и лъжеше, когато и поискаха обяснение, по-жалка картина отдавна бях виждала.

Как да ги изгони? Защо от 15 години никой не повтаря при положение, че дечурлигата стават все по-тъпи? Даскалите не могат нищо да им кажат. Постоянно четем и гледаме как ученици налитат на бой с/у учители.

мацката определено има проблеми с нервите. Но сори след цел семестър преподаване, некво малко тапирче с диалект да те пита как се формира оценката - аз не бих му и отговорил. Ама унито има нужда от неговата държавна издръжка затова изгонени студенти нема. Нивото на лекции в бг за съжаление се сваля до това на най-тъпите вместо да се вдигне до най-умните и да се създаде конкурентна среда....