До уволнението й се стигна, след като преди месец в интернет бе разпространен видеозапис, на който се чува как по време на занятия главен асистент Надежда Цанкова ругае и обижда студенти.

След жалба на повече от сто студенти, обяснения на преподавателката и запознаване със записа, Академичният съвет е решил да прекрати трудовия договор на Цанкова, с мотив, че е уронила престижа на университета, предаде БНР.

В клипа, който бе излъчен първо в "Господари на ефира", е заснето как Надежда Цанкова псува студентите си, защото я “изнервят” с въпросите си по време на лекция. Тя губи контрол над поведението си, когато един от студентите й задава въпрос как ще се процедира за формирането на оценката по статистика.

"Вие учили ли сте досега статистика? Т'ва да не е бабини деветини, да не е научен комунизъм?! Това е статистика! Не може да се процедира по философия, по политология, по майни г*зини и по право... Сто дисциплини право учите, само и само да има факултет по право... У всеки град факултет по право... На всеки селянин с пари - диплома по право... Задача по статистика се прави по статистика. Т'ва да не е математика да ви караме да смятате измишльотини - X + Y? Тук се работи с реални числа! Вие какво сте учили досега, бе! Майка ви да е**, л*йна такива! Обяснява се веднъж, обяснява се на хора, не на изроди!" -  казва преподавателката на студентите.

Великотърновският университет веднага изиска от Нова Телевизия копие на материала, излъчен в "Господари на ефира", като част от събраните доказателства по образуваното дисциплинарно производство и определяне на дисциплинарното наказание.