Коментари - ГЕРБ предлага въвеждане на уикенд винетка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всеки литър гориво на бензиностанция в БГ половината от цената е за акцизи и данъци за държавата - за какво са винетки? Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Герб,защо да не вземат да ни предложат оставките си се питам аз.Макар,че не симпатизирам на никоя партия конкретно,всъщност то няма и на коя като се замисля,те се чудят само как да се прегрупират и кръстят,но Герб вече прекалиха с глупостите ,които сътвориха:-(

НЕЩО НЕ ДОУМЯВАМ....ПАК ПРОСТОТИЯ.ЩЯЛА ДА ВАЖИ ДО ПОЛУНОЩ В НЕДЕЛЯ....ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ БЪРЗАТ ДА СЕ ПРИБЕРАТ И ЕТО ТИ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТА ЗАКОНО ПРИЕТ ОТ ПАРЛАМЕНТА.ЕДИН СЪВЕТ ДА ВАЖИ ОТ 00.00 ПЕТЪК ДО 00.00 ВТОРНИК.ВЕЛИКИТЕ НЕЩА СА ВЕЛИКО ПРОСТИ НЕ УВАЖАЕМИ ГОСПОДА.ТОВА АКО НЕ ВИ Е ЯСНО ИЗЧЕЗВАЙТЕ...

Почти 50 държави съм посетил и не се сещам за нито една, в която да има ТОЛ система и винетки едновременно. Да ме извиняват ГЕРБ, но ако в началото преди доста години правеха по една простотия на месец, ако по-късно се случваше да правят по една простотия на седмица, то в момента имат гарантирана простотия всеки ден. Дори се случва да направят и по 2 на ден. Ами вероятно това ще им е последният мандат. Но заради такова нагло управление БСП повече от 10 години е в опозиция, а ГЕРБ взеха властта. Толкова ли нищо не са се научили от миналото, та повтарят същите грешки

Какво им пречи да сложат по една камера и компютър (вече не са толкова скъпи) на излизане и влизане във всеки град и да засичат колите и да се таксуват за изминато растояние. Пък сега с тези винетки те стимулират да пътуваш, след като си я купил вече.

ще въвеждат тол система от догодина какви винетки ги гонят ?

в Австрия за някои от тунелите

Според мен който има кола трябва да плаща за пътищата на България , а не кой колкото км е изминал. Ако никой не кара с какви пари ще се строят пътищата и ще се поддържат. В Швейцария има само годишна винетка и тя струва около 90лв.Няма на месец на ден на уйкенд и т.н.

Защо ГЕРБ не се хванете за палците на краката......... аз ще ви кажа какво следва

Идеята не е лоша. Цената обаче е важна

ок, в Швейцария е 90лв, в България е 97 лв . Да сравним е заплатите и качеството на пътищата ?

Еми по твойта логика значи няма да е уикенд винетка, а половинседмична. Щото се предполага, че в понеделник човекът е на работа и ще си е направил сметката да не се прибира след полунощ.

Няма нищо чудно че това предложение се внася от ГЕРБ. А то е защото те от понеделник до петък си ползват служебните автомобили , а събота и неделя само си ползват личния автомобил. Е как ще плащат винетка за цялата година, като може да се мине 5 пъти по-евтино.

То по твоята логика (до колкото може да се нарече логика), трябва да плащат и тези които нямат МПС-та, понеже купуват стоки от от кварталните/селските магазини, които се доставят там с МПС-та, за които трябва да се строят пътища.

хайде юруш на печатницата ... аз пък предлагам почасова винетка

Има едни пари за крадене за това

а о н евземат д апомислят по въпяроса за цената н авинетката.. В Румъния е къде къде по евтин а,а пътищата с амного по добри! В Швейцария също е дост апо евтина винетката и не знам длаи има и акциз в горивото като тук.

каква да е цената ? при седмична от 15 лв, най-вероятно тази за уикенда ще е 10, т.к. за по-малко не дори няма смисъл да пускаш печатницата

Ти кога за последен път ходи в Румъния, че аз се върнах преди 12 дни през Видин - същата работа, като при нас!

разкошна идея ама не мерси....

там седмична винетка е 3 евро ( 6 лв. ), тук 15 лв. годишната е 28 евро (56 лв), а тук е 97 лв. Та съвсем същото е, особено ако не ти си плащал винетката.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО! Когато акцизите отиват за пенсии, здравните осигуровки за асфалт, пенсионните фондове за издръжка на управлението то явно нищо не си е на мястото. Проблема е като домино и всеки нов заем само мащабира нагоре ситуацията. НЯМА КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО И ОТГОВОРНОСТ ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА. Пътя Варна-Добрич се руши след ремонта, преди да е изсъхнала боята. Велоалеите във Варна са неравни, криви, тесни, накъсани и негодни. Не се използват математически модели за оптимизиране на процесите. Няма специалисти в бранша а само калиники и философ хидроинженери....

Поредния мрънкач в БГ. Никога няма угодия за вас. И преди 89та и сега ви има - какво направихте вие за тази държава? БГ е много по-добро място за живеене от много други страни! На който не му харесва - къш!

Готви се, премахване на винетките за леки автомобили. Всички си спомняме добре как ГЕРБ обещаха преди няколкл месеца, че с въвеждането на ТОЛ системата вибетките за леки коли ще останат в сегашния вид, а на разстояние ще се таксуват само камионите.

а тези, които имат възможност за пътуване само през уикенда какво предлагаш - да си плащат винетка за цялата седмица ли? То е най-лесно да се хейтва всичко!

МНОГО КРАДИХА ТИЯ ГЕРБАДЖИЙСКИ ГАДОВЕ.СЕГА ТРЯБВА ДА ПОПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА- ЦИГАРИТЕ, ЕКОТАКСИТЕ ,ВИНЕТКИТЕ...ВСИЧКО НА ГЪРБА НИ...ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ,ДЕБИЛИ! И КОМУНИСТИТЕ КРАДЯХА-НО КРАДЯХА ПО СОЦИАЛНО...

С премахването на винетките за леки коли ще си плащаме всеки път за движението по магистрала. Отделно има идея винетлите да останат за 2-рокласната и 3-токласна пътна мрежа, а за магистралите всички да плащат на всяко преминаване.

Тол системата е само за магистралите (общо 1 цяла и 3 полумагистрали)

А не е ли по-добре да пусне дневна винетка и всеки да си преценява ? Още повече че от догодина винетките ще са електронни !

Кое му е социалното на кражбите на комунистите, аз до колкото се сещам БСП откраднаха всички спестявания от банките на всички които не съумяха на време да сменят парите на долари или марки.

Разбрахме, че изминаваш много километри годишно. Вероятно и доходите ти идват от това. За да бъде ценно обаче мнението ти по въпроса, трябва да защитава обществения интерес, а не само твоя личен. В случая мнението ти е важно само за теб и семейството ти и не е необходимо да го споделяш.

ПРАВИЛНА МИСЪЛ - да си взимат парите за път от акциза на горивата. Колкото повече караш, толкова повече гориво ползваш, а от това следва, че повече плащаш защото повече си ползвал пътищата на страната. ТОВА Е НАЙ-СПРАВЕДЛИВИЯ НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ НА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТЯ. А в допълнение колкото по-тежъ автомобил, толкова повече руши пътя, ама харчи повече и плаща по-скъпо. КАРАШ - ПЛАЩАШ. НЕ КАРАШ - НЕ ПЛАЩАШ. А сега имаш винетка, но не караш,а си плащаш.

пробвах всякакви вариянти с винетките и само годишната е на сметка.... всичко друго е обирджийство.... ако уикенд винетката е 5лв вече ще е супер но едва ли....

Хаха, страхотна измама. Това е прехода към плащане на тол такси и за колите. София-Бургас по магистралата 10лв., по обиколни пътища 5лв.:)

Изливат се милиарди в магистрали и пътища, но всичко е с ниско коачество и се чупи бързо и отново се намиват пари. Това е основната схема за ограбване на държавата. Паро за хората с увреждания не се дават, щото там няма далавера, няма схема и не може да се краде както при пътищата. Нещата са ясни и прости.

Не е лоша идеята , аз примерно само по това време потеглям из страната , а както виждам и много други хора правят така!

а защо не измислят винетка с която да ти връщат парите когато пътя е целия в дупки и асфалта липсва, с която да плащаш ремонта на колата си след като си я карал по такива пътища-не са свикнали да връщат а само да взимат гадовете

за изгонване от власт !!!! а стига упражнения по грабеж !!!

Дир са подлоги

Това е правилният вариант и предполагам че доста хора ще го подкрепят !

За къде? За жена ти?