Предлаганото актуализиране на пенсиите - най-доброто и без вдигане на данъците

Средствата в предлаганата корекция на бюджета ги имаше и досега. Проблемът беше, че те не са в съответните разходни пера, каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Хайде, кажете с думи прости, кажете ясно къде ще сме по доходи в ЕС ? Сега последни. С вас по-последни или по-малко последни ?

Ем вълкът сит, ем агнето цяло. Как става номера? За балами ли ни вземате или продължавате предизборната си кампания?

СЛАВЧО ДА ПОКАНИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ ЕКИП ОТ СЛУЖЕБНОТО И ДА НЕ ИМ СЕ МЕСИ, ЧЕ БГ ЩЕ ГРЪМНЕ ЗА НУЛА ВРЕМЕ, АКО 31 ГОДИШНА С ЕЗИЦИ СЕ ЗАХВАНЕ С ФИНАНСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!!! МАЛКО МОЗЪК, СЛАВЧО, МАЛКО, НО НАВРЕМЕ!!!

По този начин ще се запази голямата несправедливост, при един и същ индивидуален коефициент и прослужени години, пенсионираните сега да получават много по-големи пенсии от пенсионираните преди години. Размерът на пенсиите зависи от средствата, с които се разполага, но задължително трябва да има справедливост! Това може да се постигне само с преизчисляване на базата на един и същ среден осигурителен доход.

няма проблем - вече ще се осигуряваме само на минимална заплата и ще работим за стаж, щом с оня тъпак Пламен Димитров - КНСБ-то смятате така за правилно. Само че като дойде време да се пенсионирате ще духате таратора, щото пенсиите ви ще се обезценят и няма да има на кой да се оплачете. Каквото правите с родителите и дедите ни, това ще направим с вас. И понеже сте се наплюскали, самозабравили и се мислите за наместници на Господ хич не усещате антилиберастките промени в света и каква хиперинфлация ще ви слети, и ще загубите всичко. Така както направихте с нашите деди и родители. Всичко в живота се връща - колкото по-късно, толкова по-мръсно. Идва вашият ред.

от къде накъде, човек с 45 години стаж в университет, със заплата на професор, от която са му отчислявали много висока такса, сега е с таван. А в същото време, мушморок с няколко години стаж, а дори и без такъв, ще получава все по-висока минимална пенсия, която никак не е нито заработил, нито заслужава... Пак комунистически подход...

Цялата далавера са предстоящите президентски и нови предсрочни избори! Парите не били проблем. Да не би случайно да сте ги изкарали бе червени некадърници. Значи 1500 лв максимална пенсия, а минималната 300 и нещо. 70% пак продължават да духат супата! В същото време млад човек с образование не може и 1000 лв да вземе! Няма такава държава и няма такъв Чалгар просто! А 4000 лв за 3-то дете в 97% от случаите ще бъдат взети от Бай Мангал!

бъркаме ла*ната казаха хората на промяната :). Юруш пролетариат ( Нали така ? да сме с унисон с ДПС-то и БСП-то . Ние с тях нищо няма да правим освен да управляваме . :) )

без вдигане на данъците от следващия ден,след увеличението. После ще вдигаме кой квото може. Аре стига вицове - глупендери не се е..вайте с икономиката защото тя ще ви изтакова здравата много бързо и качествено.

Ефективни ли са ЧФП при условие че вземат 25% от приходите за пенсии? -

Не е справедливо, остава голямата разлика между стари и нови пенсии. Незнам защо българските ненужни синдикати замитат тази несправедловост.

А кога освен стажа ще се вземат предвид доходите и осигуровките през цялото време прослужено време, а не само след 2000 г.? Вярно е, че на някои от хората са им загубени документите от вече несъществуващи предприятия и организации и нека за тях това остане валидно, но за хора които имат възможност да докажат доходите и осигуровките си за целия им трудов стаж да имат право да се пенсионират според наличните им документи.

Аз с 41г.стаж с добри осигуровки и сега щд ме надминат тези с малки осигуровки и с по малък стаж.Комунделски уравниловки само да се харесат на тъпаците.В момента съм на 340лв.не получаван социални помощи.И така ощетен съм от пенсията ,сега пак ще ме смачкат

Плача с крокодилски сълзи за затвор от 90-та година насам, ама нема #Кой да ме навре в кауша!

косите толкова , та те вече са ни забравили .

Никакво увеличение на пенсиите не трябва да има даже трябва да се намалят. Вече 40 години тъпите пенсионери подкрепят червените партии.

Май не "само питаш", а само лъжеш. Няма как при 41 години стаж да имаш 340 лева пенсия с "добри осигуровки". Явно осигуровките ти са били мижави. Има си формула за изчисляване на пенсиите от която явно се вижда че си се осигурявал на сума под средния осигуритрлрн доход и то много близо до минималния. Или лъжеш за годините стаж, или за пенсията или просто дрънкаш.

Абе каквото и да правят винаги сме били от към страната на булката.

Има и по зле от нас. Тези дето чакат да измрем че да се оправят.

Защо гледате разликата в минималната и максимална пенсия, а си затваряте очите за разликата в осигуряването. Разлика трябва да има и то не 70% а много повече. Не може тези , които са се осигурявали дълго време и на високи ставки за ги режем, а да плачем за мързеливците и тарикатите, които нямат стаж и са се осигурявали на минимума. Пенсиите трябва да са адекватни на приноса. Иначе стават социално подпомагане и никой няма сметка за де осигурява. Ама на кой му пука. Управляващите са на принципа - след мен и потоп. Какво като рухне пенсионната система. Нека аз сега да съм добър, да спечеля гласовете на мързеливците и тарикатите ( те в БГ са болшинство) , да се нагуша, пък после.... А по повод на младия човек с образование - това, че човека е млад, не означава, че трябва да взима много пари. Парите са адекватни на приноса, а не на годините. Това че е с образование.....в днешно време всеки, който е полуграмотен и се запише ( да точно запише, защото сега няма конкуренция и критерии за да учиш) може да се дипломира без да си мръдне пръста. Тапията също не е повод за да взимаш пари. Единствения критерий е приноса. Работата, моженето! Така че да не плачат младите а да бачкат. Това е истината!

Прав си, но си го заслужаваме. След като сме овце, какво очакваме. Овцете само за стигане стават. То нас не ни стрижат, ами ни дерат, но си траеме. Значи сме доволни и си го заслужаваме. Или ни е страх. Но страхливците пак това заслужават. Бой, глад и ..... Такаче сами сме си избрали от коя страна да сме

Ефективни са според мен. Едно от най-ефективните неща измислени у нас. Но са ефективни не за пенсионерите , а за техните собственици. Какво по ефективно от 1% свяка година от милиардите които държат? И не само това - останалите пари, които няма как да дръпнат директно се наливат като инвестиции в "НАШИ" фирми, които после се източват. Така е - ефективни са, но просто сме объркали целта. Те не са за осигуряване на пенсии, а за усвояване ( законно с благословията на държавата , или даже под неин натиск задължавайки хората да си дават там парите) на нашите пари от едни хора.....

Стига сте ни облъчвали с неверните лозунги на това служебно правителство. Който поне малко разбира и се интересува от този сектор му е ясно, че предложението въобще не е нито възможно най-доброто, нито най-справедливото. Добре, че няма да мине в парламента в този си вариант.

Пенсионер,скачах да не съм червен ,после все за герб гласувах.МАНГАЛА ЛОСТОВ ,,НАЧЕЛО НА БКП,,МЕ ОЩДТИ С ИЗЧИСЛЕНИЕТО НА ПЕНСИЯТА,А БОКО ПЪК НИКОГА НЕ ПОЖЕЛА ПРЕЙЗЧИСЛЕНИЕ.НА ЧАЛГАРА НЕ ВЯРВАМ,ОПРОСТОЧИ ВНУЦИТЕ НИ,,не се отнася за мойте,,Та е поставено лице както всички досега.Та о реченият бъл .народ не вижда ,,светлина в тунела,,

Осигуряван съм на по добри от минималните,стажа ми е верен и се пенсионирах на 270лв,а сега е 340.Пенсионирах се 2012.Кой не е ощетил.Осигуряван съм винаги на пълният размер .Половината стаж ми е като държавен служител.Но стажа не ми е малко.

Добре бе Иванчо да излезем на улицата и да издигнем искания. На мене ми идват наум две... 1-да направят кофите за боклук по плитки. 2-да зачислят по една студентка по икономика към всеки пенсионер да помага как да си организираме бюджета та да свържем двата края до следващата пенсия. Хубаво е да са по младички там. Пък ако са и хубавички не им пречи. Ако има и други подобни да направим списък.

Това, което се говори тук, да се доведе до край! Не само да се говори, А ДА СЕ НАПРАВИ!

Това, което предлага служебното правителство изобщо не означава ,че ще се приеме в НС. Но те ни надуха главата ,все едно само те и президентът мислят за пенсионерите. Даже следващата пенсия предлагат да я дават в плик ,заедно с бюлетина за Радев. Това е от мрежата.