Пожарни кули във всички горски масиви

Амбицията на Министерството на земеделието и храните / МЗХ/ е да бъдат поставени пожароизвестителни кули във всички горски територии в страната.

Обратно в новината

Коментари - Пожарни кули във всички горски масиви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ной

Поредната ненужна глупост за да се вземат едни пари. Не са нужни пожароизвестителни / каквото и да значи това / , ВОДОНАПОРНИ кули.

Ама е готина, става. Та кой още не я пробвал, освен мен?

А Бойко пожарникаря за какво е

E и? Какво от това? Забранете износа на дървесина. БГ не е Сибир,за да има гори а макс за мебели. Ние сме колония,която захранва с дървесина западните производители на мебели.

Зърнарска мошенгия, ТКЗСарска гювендия и ТИМаджийска пранга с як червен бекграунд от последния випуск на развития соц. Типичен гербаджийски кадър, но факт е, че за далавери в Мелинвест, дори облажилият се покрай трътката й Боко не я направи министър в предното правителство на мутренската банда.

Поводи за крадене безконтролно

Когато не искат да се справят с проблема си измислят разни стъклени шишета,цигари.Строене на кули ,пътища.По този начин подпомагат още по вече дървената мафия,с която не искат да се справят.Малко инфо за унищожение на природата"братята (Иса и Мехмед) Бесоолу, и Тюркян Бесоолу. Заедно с Ергин Тьорен са собственици на дърводобивни и дървопреработвателни фирми ("Лес Транс" и "Тера Лес"), държат в страх, подчинение и финансова зависимост местното население и управата на община Павел баня. На софрите им пируват депутати от ДПС, а над безчинствата им са разперили политическия си чадър Ахмед Доган - Нихат Кабил,Джевдет Чакъров и др.Общо взето може лесно да се начертае престъпната методика с която фирмата на братята Бесоолу работи в Павел баня в престъпно съглашение с горските там. Горските прокарват цялата документация за строеж на горски пътища до горски басейни с хубава дървесина под предлог за отглеждане на насаждения. След това Бесоолу добива предвиденото и се съставят протоколи за сечището, с което си връзва гащите че няма нарушения. След това обаче циганите му работници , 200 души от Котел с резачки, не си отиват, а месеци наред унищожават цялата гора покрай пътя. Като приключат се преместват на друг "обект". Бесоолу са част от мафиотския кръг на Лютви Местан."-от черен списък на фирмите ,организациите и лицата унищожаващи българската природа.Основни унищожители на българската природа са ДПС.Сега по обратен път да ги накарат да почнат да залесяват.Министърката да направи опит,дали от стъклена бутилка може да възникне пожар,а и бутилките са предимно пластмасови.

от тия кули ще следите незаконната сеч и износа как вървят нали?

Работя в горите и съм гасил много горски пожари.Тези кули също засичат и дивеча Горските хаидути дето ги гоним-така че не искам да чувам лоши приказки-скъпо удоволствие но ще се изплати в времето -300 000 лв ако не се лъжа.

като мине през партийните фирми и министерските подписи на коисионерите, цената става двойна. Те одобряват в името на лчината изгода харченето на чужди пари, което е обикновенна кражба.

къде е Владиката Неофит да направи молебен за дъжд? Преди години, при една такава незапомнена суша, мюсюлманите направиха специална молитва за дъжд, и наистина заваля. Такава суша е, такава жега .. Е как може само софийското равно поле да е със зелен код и там да е с 10 градуса по студено от високите части на планините ???

Искам нежно да я обладая.

че много си закъснял то явно само ти не си я оправил още

Аа, ти вече си направил кулата ...

Лелийй, тая с каква страст ще гаси пожарите само! Те ще ѝ шприцват в лицето, а тя ще ги гаси ли гаси...

-Цар-Пожарникар отново в мозъчна атака с/у "матряла".Сланинка - да -по всяко време,ама за "ефекта на лупата" да вземе и да го демонстрира в центъра на България-та да видим кога ще стане.Иначе изказването прилича на обосновано предположение за вината на Бюрека и политическата чистота на Яний Яньев-Съветника.Във всички случаи демагогията е ход и по тъпотия ще бъдем със световен рекорд

най- крадливото министерство ! А заради тази колко хорица изгоряха докато беше в Мелинвест.Сега пък кули в гората - а Робин Худ ?

Има безпилотни самолети, които може да летят с месеци във въздуха, нужен е парк от 20, 30 самолета, комуникационен център и 20, 30 студенти на стаж да управляват и наблюдават. Какви кули във всеки масив, вие в кой век живеете? Впрочем нали имаше един център за бедствия и аварии, който трябеваше да следи и за пожари, какво стана с него?

НИЕ ИЗГОРЯХМЕ ТА ЩЕ МИСЛЯ ЗА ГОРИТЕ

за тези кули вземете та си платете на янките за наблюдение от космоса на цялата територия на страната ни. И без това техните разузнавателни спътници десетилетия наред прелитат над страната ни в интервал от 1 до 3 минути и засичат всичко що се намира на земята. Преди засичаха комуникационните ни канали, военната техника и всякакъв вид строителни и производствени дейности. Сега съвсем успешно могат да засичат и всякакви пожари и да ни помагат защото вече сме лоялни и активни членове на оглавяваното от тях НАТО.

ЗА ! ... Всъщност чрез сателитните наблюдения В Реално време : - се следи И за Потенциала от пожари (т.е. Е И Превенция) - Се формират/разкриват/поддържат Високоспециализирани Работни места (от екипировката, през поддръжката, та до Работещите... И Синхронното Незабавно Действие на Много Хора/структури) ----- А Тази Технология - Е де-факто в Макронивото комуникационна техника (дет 'нашите' Си пре-пре..препродадоха !) ...ама Ще ли повярва Някой на 'наште' че ще Бъде ползвана Праведно ?!

Да го пуснат на търг! Китайчетата може и за по-евтино да се хванат! Или така и така сме им колония .... Само не ми излизайте с номера за китайската стока! Идея си нямате за какво качество иде реч в самият Китай!

така и трябва да стане чрез публичен тръг за обществена поръчка. В него магат да участват и китайци и руснаци и от евросъюза и индийци и всички които имат космически програми и сателитни апарати, но е вярно това което пишете, че у нас се разпореждат янките и за това предложих направо да търсят тях.

държaвата трябва да се напъне и да купи един CL 415 Aeroflite Bombardier да се гасят пожарите.

наричат го още "летящият пожaрникар"

Три ! Поне. + Развиване на тренировъчни, учебни Центрове с Наши Работни места + Развиване на ремонтно-поддръжни Центрове с Наши Работни места + Създаване на Развойни Центрове с Наши Работни места.

Тая кака на снимката не е стъпвала в гора. Дронове, сестро, дронове му е майката. Ако знаеш какво е това и за какво служи, разбира се. Как може все по необразовани хора да се катерят по стълбата ??

при опасност кой първо изпълзяват по стълбата? Плъховете, драги, плъховете и мишките. Те са първите който започват да изпълзяват при опасност. А от четвърт век държавата е в опасност и по стълбата на държавното управление се катерят само плъхове и мишки,а хората са "заключени" чрез "демокрацията" в мизерното си съществуване и не знаят какво да правят и на къде да тръгнат. Пък и да тръгнат не могат да стигнат до никъде, защото веднага ги полазват още по-големите плъхове от върховете на ЕС и НАТО.

понякога е необходимо да се симулира пожар на кораба, за да избягат плъховете от него.

Всеки си е луд с номера,а някои имат цяла програма!Тая представя ли си как се строят кули в гората.Или пак се готвят да пооткраднат строителни материали и пари!Сега има дронове по евтино е и се реализира по_бързо!

браво бре тези хора на бира ли ги мислят тез лафове страната няма пари за пожарни коли има някакви стари фърчила за гасене ....те с тез бисери избиха рибата

SAMO S GLUPOSTI SE ZANIMAVAT V ZEMEDELIETO A ZA KORUPCIQTA NITO DUMA RAZBIRA SE TAKA E MNOGO IZGODNO

само че кой ше седи у тия кули и колко ше иде за заплати на пожароизвестителите?? хората вече отдавна наблюдават за пожари от спътници.... ама он че ми каже!

Браво !

Преди избори умишлените палежи на гори се увеличават.2011 август посред бял ден от пътя край Кадин мост на Струма се виждаше как дори при пристигането на пожарните в гората отсреща избухват нови места на запалване,далече едно от друго.Цял автобус го видяхме,други коли... Грехота е,това после се възстановява с години.Но това е,явно има връзка между година на избори и горски палежи.

Sm3hurk0

"Не може заради незагасен фас или печена сланинка да харчим 20 млн. лв. за пожари" А дали може да ги усвоите (откраднете) ? И на аз бих направил подобен коментар, ако имаше начин да се облажа с въпросната сума !

кака живее в 19-ти век. Няма ли да е по-евтино едно такова дето му казват сега "дрон"-че с IR камера. Хем по-голяма площ обхваща, хем мобилно, може да иде и да провери при съмнение. Това въздушното разузнаване го нямат за нищо! Нали във всяка кула пожарникар трябва да сложиш, бе какче?! Или правим вятър под шлифера на шефа?

само да вметна че обхвата на тези дронове е силно ограничен, те се управляват от земята с дистанционно радио управление, т.е. загуби ли се видимостта с него, прекъсне ли се радиовръзската го пиши бегал, в повечето случаи няма да се върне, ако е поле добре, но в силно пресечения горски планински релеф няма да свърши работа, истината е съвсем друга - трябва да променим съмосъзнанието си да пазим като очите си природата защото след много малко години няма какво да дишаме

Говориш за евтините дронове с ограничени възможности, а какви сериозни многофункционални дронове има бедна ти е фантазията.

от "дрончето". Не става въпрос за играчки. Има телевизионни кули, които биха могли да играя ролята на ретранслатори на сигнала, ако не се ползва сателитна технология. Колегата "дрон" ти го е казал. А, за съзнанието си прав! То, съзнанието се промена по два начина - с главата и с гъза! Като не ти разбира главата, пати ти гъза, демек глоби, викам, яки глоби и да се налагата и да се вземат! Инаяе перфектния закон си остава скопен, ако не се прилага! Лош закон, но да работи!

През Татово време също имаше горещини, но умишлените палежи нямаше, горски пожари се брояха на пръсти. имаше армия готова за действие при граждански бедствия. Изводът всички горски съоръжения и лифтове да се стопанисват само и единствено от държавата, както и дърводобив да се извършва само и единствено от държавни фирми.

Аз принципно съм За частния бизнес и собственост - но в случая с горите си абсолютно прав! Горите трябва да са частна собсвеност и ТОЧКА!

Ама глупост написах - исках да кажа ДЪРЖАВНА СОБСТВНОСТ и само държавата да се разпорежда с тях. И абосолютна забрана под какъвто и да е повод някой идиот да загражда гората с огради!

Фермрската техника работи глвно из горските масиви.... Калинка... Калинка... Мая.... ХА-ХА-ХА-ХА

Sm3hurk0

да.... дълбока оран в горите.... търсят поредната загубена диплома. Може и дървета да режат.... случайно. :)))

Пожарни кули във всички горски масиви? - Това е лесно само да го изречеш, но не и да го направиш. Колко на брой? - Е, за пълно покритие на съответната територия - много, много (и пари, материали, хора, време) ... Но да речем - направихме ги. Във всяка - денонощно активно присъствие (през летните месеци) на наблюдател, на 3 смени, т. е. броят на кулите, умножен по 3. Колко хора? - Много, много, много - макар и сезонно. И пари много. А през останалите месеци какво ще правят тези хора? - Тяхна си работа. И т. н. Ще го бъде ли? - Оо, ще отбием номера, сефте ... А файдата? - Е, ще ни пишат във вестниците, малко ли е ...

Кви хора, ти луд ли си - В кулата има по една камера, която засича пушек и вдига аларма в пожарната на най-близкия град. Нито кой-знае колко сложно нито много скъпо.

аксиома: не се изказвай по теми които не разбираш !

Дъщеря ми, като малка, пееше една детска песничка: Две калинки с пъстри перелинки... "Друга небрежност са запалените огньове от любители на гората и от неизхвърлени бутилки, които предизвикват "ефекта на лупата". По-рано премиерът Бойко Борисов също изрази недоволство от нехайството на хората, които предизвикват пожарите. "Не може заради незагасен фас или печена сланинка да харчим 20 млн. лв. за пожари", ядоса се премиерът" P.S. "ефекта на лупата" и "печената сланинка" са сериозни фактори, за пожари. Две калинки... ;-)

Две калинки с пъстри перелинки, под дъждец вървели, песничка си пели: От дъждеца, ах, нас не ни е страх...

Дунав е спаднал драстично , отдръпнал се е с поне 100 метра , можеш да ходиш по пякъса почти до Румъния . Как може да бъде по топло на връх Рожен , а в София и окръга да е по студено ?? Няма да кажа ХААРП или нещо такова, обаче аномалиите са на лице. Всичко изгоря, земята се е напукала.

Намалете употребата на сирене и яйца. Използва се в условия на постоянен стрес.