Бедствието в Бургас взе жертвa (обновена)

38-годишна жена е намерена мъртва в землището на бургаското село Росен, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Обратно в новината

Коментари - Бедствието в Бургас взе жертвa (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между многото коментари не забелязвам нито един профеисонален съвет, относно поведението на гражданите ни по време на природни катаклизми и бедствия!-това казва г-н Чук, без да съобрази, че се намираме в България.Той ще ми казва, какво да правя аз-основно убеждение на нас-всички.Погледнете как зорлем се опитват да евакуират населението ,за което има опсаност.

Та г-дата Областен управител и кмет да споделят какви мерки се взеха след последното наводнение от дъжд? Кое е по-приоритетно от язовирна стена, която има опасност да се скъса, а в близост до петролопровод? Какъв туризъм подпомагат, ако има опаснот за подобна катастрофа? Пак едни хора ще ни ги показват угрижени по медиите, а после пак ще има щети и жетрви, заради ... неясната и отсъстваща винаги вина в България. Нали и Главна Прокуратура се беше заела с разследване на ставащото с язовирите - поне за пред медиите.

Къв професионален съвет.Качваш се на първото дърво.Няма информация за скъсан бент всичко за пари.

Между многото коментари не забелязвам нито един профеисонален съвет, относно поведението на гражданите ни по време на природни катаклизми и бедствия! Дали е било разумно например в този случай, семейната двойка да нагази в придошлите води на реката?Не е ли очевадно подценяването на опасностите от природонаселението на държавата ни? То е ясно,че скоро няма да бъдат построени нови бентове,диги отводнителни канали и няма да бъдат залесени гори и т.н.Хора не рискувайте живота си сами!Търсете помощ ,когато попадате в аварии или природни стихии.Не преприемайте нищо на своя глава!Природата е по силна от нашият индивидуализъм!

Професионалния съвет трябва да го очакваш от държавата, а не от Интернет. Ама държавата в момента е по-заета с разделянето на порционите.

Да ! - имаме И такава Неибходимост, Колега. ...а вероятно И - изграждане на Система за Предварително и/или Аварийно уведомяване ... И - Аварийни Действия.... (Дано в случая Не се касае за Семейни недоразбирателства или репчене на Майка Природа !)

Аз съм специалист по яз. стени и като завършвахме преди пет години ВИАС ни казваха, че има много работа за нас, защото в България има поне 2000 малки стени, които се нуждаят от ремонт и проект, за да бъде извършен. Но истината е, че няма работа нито за мен, нито за колегите ми - един продава марули на пазара, друг си намери работа с езици, трети дреме в някаква проектатска за 350 лв. на месец. Днес, на деня на строителите искам да кажа, че това е голямо безобразие. Язовирни стени са строени от български специалисти в Куба, Чили и др. страни в Латинска Америка както и в Африка, Арабския свят и т.н. и да чукнем на дърво до сега нито една не е паднала. Всичко, което е необходимо е правилна експлоатация и периодични ремонти. Дадоха ги на мутри да развъждат риба, мутрите покриват с бетон преливниците или ги рушат с багер, а други режат изпускателите. Стената на язовир Нови Искър може да издържи трус до пета степен - мнение на наш професор.

Бихте ли нахвърляли Начална План-Програма за ХМС у Нас ? (Идентификая на проблемите, необходими Действия, Ресурси които Ни трябват, Процедиране, евентуални проблеми при Действията...и т.н.)

хидромелиоративно строителство, което е близко до хидротехническото и ще говорим общо. Първото е да се уточни коя стена чия собственост е и кой носи отговрност. Мониторинг за начало - нито една стена не пада неочаквано - започват деформации, които се установяват с периодични замервания. Правят се прецизни геодезични замервания с точност 0,1-0,7 мм( в зависимост от хоризонатално/вертикално направление) и се наблюдава дали са в норма. Вади се заключение дали тече разрушителен процес. Проблемите при съоръженията и ремонтите могат да са най-различни - заздравително-инжекционни мероприятия в основата на стената, ремонт на преливника, ремонт на енергогасителя пред стената - много е важно, защото ако е нарушена основата пред стената може да поддаде, ремонти по изпускателя - подмяна на затворни органи, насипни работи при земнонасипни стени и т.н. По принцип са скъпи мероприятия изискващи средства и не може да се каже от раз, но в крайна сметка става въпрос за вече построени стени и поне сред колегите преобладва мнението, че не е правилно да ги бутат каквито идеи дават някои наши политици.

Едно време имах познат хидроинженер, беше работил 20 години в Алжир. Много готин човек! Знаеше перфектно френски, английски, и накрая се беше върнал в България, за да има честта да наблюдава случващото се днес. Имам и друг роднина, строителен инженер, участвал в доста от строежите на големите заводи, ТЕЦ-ве и прочие. Ама всичко това беше едно време, днес хората напускат страната панически и не се обръщат назад повече. Иначе ти можеш успешно да се преориентираш в различни специалности. Честно да ти кажа, не виждам как един строителен инженер може да продава марули, освен ако не е завършил с тройка по милост. Най-малкото всеки строителен инженер би трябвало да има добри познания по физика и математика, а с тях може да си намери почти всякаква работа.

Ако позволите - Не виждам Абсолютно-Никакъв проблем Български Експерти от Цял Свят да Работят Заедно ! (Както Всички Знаем - Платформата ей-тук Стои Си.)

Няма проектант в България, който да взима 350 лева. Не усещаш ли, че ставаш смешен? Един познат взимаше 1500, като се оплакваше, че е ниско, ама замина след 2 години за Канада.

По време на строителния бум, хората работеха за 7000 на месец. Само да си завършил техникум, се изкарваха по 2000 с чертане. Аз три години работих за 380, други колеги се договаряха за по хиляда, но така и не им ги платиха, трети веднъж на три месеца взимат по 800, да не изброявам... С петица съм го завършила, а онези, за които разказвам, са точно отличниците на ВИАС, които влязоха с големите надежди някога... А за колегите архитекти да не говорим - по общините я намерят работа, я не...

Слънцето променя активноста си! Климатът на планетата се променя с прогресивно ускорение! Само българина не променя вярата си,че някой друг ще му оправи положението! Надяваме се на нов Ботев и Левски да се появят и да се жертват в името на всички! Забравяме обаче,че точно ние качихме апостола си на въжето чрез предателство,и пълнехме потурите си от с трах, при мисълта,че някой би трябвало да погребе тлените останки на героя ни! Вече си мисля,че е въпрос на национална гордост да си предаваме държавата в ръцете на други! Лека и пръст на загиналата млада жена!Дано Господ да даде сили на дечицата и!

Е Казано - Ден денувам, Нощ нощувам.

КАК НЯКОГА ТАТО УСПЯВАШЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВСИЧКО - ЗА СИГУРНОСТ, ЗА ЯЗОВИРИ, ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗА ЕНЕРГЕТИКА...АБЕ ЗА ВСИЧКО. ЗА ОТВОДНИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАРОДА, ЗА ДЕЦАТА И КУЛТУРАТА. КАК УСПЯ ДА ПОСТРОИ ШЕСТ АТОМНИ БЛОКА? А ТИЯ СЕГАШНИТЕ КОПЕЛЕТА ЕДИН ЕДИНСТВЕН НЕ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ. НАПРАВИХА 10 КМ. МАГИСТРАЛА И СЕ ПОСРАХА ДА СЕ ФРЪЦКАТ. НИТО ЕДИН ЯЗОВИР НЕ ПОСТРОИХА, НИТО ЕДНО РАБОТЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ. 25 ГОДИНИ САМО КРАДЕНЕ. А ПАСТИРКАТА?!!!! УЖАС! СРАМ...СРАМ...СРАМ! ТОВА ЛИ Е ГЛАВАТА НА НАЦИЯТА? КЪДЕ Е ТАТО, КЪДЕ Е ТОЗИ СМЕШНИК? НЕРДЕ ЯМБОЛ, НЕРДЕ СТАМБУЛ? ДА ВИ ЕБА МАМАТА КРАДЛИВИ ДЕМОКРАТИ. НЕ МОЖЕТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ НА МАЛКИЯ ПРЪС ДА СТЪПИТЕ ПО РОДОЛЮБИЕ. МАМЕТО ВИ ПРОДАЖНО. КАЗАХ !!!

Ако позволите, Колега - Тепърва Ще Видим Воистине-Българ(к)ите ! НО ! - Първо сме Длъжни да Ги Намерим. (Извинете !)

Остави! Не задавай такива въпроси! Безсмислено е да питаш. Обвиняваме този и онзи, че били манипулирани и им диктували я от Германия, я от Америка а истината е, че "м'атряла ни е калпав"

humfry

За жалост, да! Не, че калпавия материал не е добре дошъл за манипулиране и използване от изредените. Ама факта е, че материала си върви срещу несъзнателно срещу интереса и се лута като муха без глава.

Бихте ли ДоИзказали, Колега ? - Да !, относно Адовия ПЛАН на 'наште' чрез де-факто Целево-Принудената емиграция на Над Една-Трета от Нас-Всички.

Ти по-големи крадци от комунягите знаеш ли? Къде са парите на народа на 10 ноември '89? Кой ги окраде? Да не би да са се променили хората от тогава и сега на власт са пак същите или децата им? Няма лустрация - всичката смет си е пак на власт, къде явно, къде тайно - цялото ДС пак управлява, набийте си го в главите. Нишо не се промени за нас, само в другите бивши соц. страни стана промяна, но тук и при "братушките" няма такова нещо. Но те поне си имат газ. Не че са го заслужили с нещо, просто им е даден.

humfry

Четете за план "Делта" в Холандия. Ако България беше на мястото на Холандия, отдавна всички хора щяха да са се издавили, още през 50-те години на миналия век.

Интересно как в държавата Швеция където шест месеца има дълбока зима могат да се оправят.В Булгаристан паднаха 30 см. сняг и стана природно бедствие.Държавата ни е пълна с чиновници, областни управители,общински съвети,кметове, агенции и всякакви други клатикурци които не си гледат работата.Самоче обикновения гражданин си плаща за да си я гледат.То не са винетки,ДДС-та акцизи и всякакви берии.Къде са ми парите?Срещу тях получаваме само средни пръсти.Преди се чистеха язовири ,коритата на реките.Дъжд и сняг валеше и преди 30 години но такава анархия не е било.Все нещо не ни достига и и винаги няма виновни.

Браво ! ---- Твърдо Съм убеден че има Воистине-Добри Българ(к)и както у Нас така-И не-у Нас. И ! - Сме Длъжни да Алинираме и Консолидираме Експертиза на Всички-Ни в Реални Действия.

Има и други интересни работи. Как може навсякъде другаде в ЕС да живеят по-добре? Как може България да е най-бедната и корумпирана страна, но с най-скъпите стоки и услуги спрмя доходите?

Елементарно, Колега ! - по задунайкаю все все-так с балалайкаю... :-)))))))

Пропускаш една подробност с която опровергаваш, че си :гражданин на ЕС" Виж сега село! Когато има природни бетствия се включват всички в отсраняването на това бествие и не пишат по форумите и сипят жлъчно обиди кой крив и кой прав.

TИPAMИCУ

да се чете беДствие съжалявам за грешката

Бургаско, Хасковско, Габровско, Севлиевско, Великотърновко.... ПЛЮС - пътят към/от Банско... ПЛЮС - снегът Започна.. .... Предлагам - да Не Затъваме отново кой/как/какво/защо Е Причината... И ! - да Си Вземаме Нещата във Воистине-Наши ръце-И-Умове ! Кажете !

Докато ПОЛИТИЦИТЕ се наумуват-СТИХИИТЕ се налудуват!!!

Дира, гледайте поне новините по "талавизията ба"!Загиналата е на 38 год. и не "вероятно" , а наистина е паднала в реката, но е била с мъжа си, който се спасил...

Както и за всичко останало, нещата не могат да се разглеждат еднозначно, т.е. всичко е комплексно... Има кражби, корупция и ниско формирани и недоучили специалисти има мърлящина, тъпота, корупция... всички тези кадри от до горе са продукт на бг народопсихологията и не са се пръкнали директно, като гъбите с последния дъжд... Има глобално климатично променяне... дали ще е само от човешката дейност, дали има и цикличност, дали е от слънчевата активност е без знаение... най/вероятно е от всичко това заедно... нека не се залъгваме, че изгарянето на милиони барили петрол на ден са без значение за природата... но промяа има в климата и хората на около 50 години ще го потвърдят... Имаме неподготвеност, овчедушие и пасивност у населението... има и едно нещо, което бихме нареки с научния термин тъпота... дълбока и необятна... нека погледнем само този дето е казал по долу... дано е била комунистка... Имаме неподготвеност както в населението, така и в органите... Имаме отричане на нашта отговорност за нас самите и едно безкрайно очакване някой да ни оправи... щото ние си плащаме... тази пасивност ще я платм и то жестоко... и още много други неща

Е ли необходима да дудна Отново, Колега ?

Колега, колкото и да се напъвам обикновено не те разбирам... май сме синтонизирали различни честоти... Ако искаш да си по разбираем остави този стил на изказване и го направи по един по разбираем начин... Доколкото схващам казваш хубави неща но при излъчваето на твоя сигнал се получава едно такова изкривяване, че предпочитам да ти прескачам коментарите... съжалявам

Драги ми прости,имам желание да ви предупредя. Прехода наближава!!! Нали знаете дванадесетата звезда от знамето на европа. Нали знаете и топката с крилата от емблемата на колата миникупър. Нали знаете по какъв признак са възприети условните думички, изток и запад. Така че тези бедствия ще се увеличават, и внимателно отсега нататък. И да не забравя, отбележете годишнина от календара на маите.

От отвъдното Аз каквото построих, чеда мои крадлици, бедни, прости и корумпирани, вие за 200 години няма да можете само да го боядисате! - Ваш Тато

Залети села градове,скъсани язовирни стени ако всочко това не е за пари от ЕС .Кристалинка побеля като разбра че няма да управлява бедствията и всички се втурнаха да я подкрепят.Избиха народа,издавиха го,окрадоха го за пари ....КЪДЕ СА?Документи разкриха: 17992 смъртоносни мини от Горни Лом са се изпарили,Къде са парите от КТБ ?Къде са ?ЕС отпуска 10.5 млн. евро на България за наводненията ,парите от смесите ...КЪДЕ СА ??????????Няма откачане от хранилката Топлофикация,а валъо топлото го направиха герой.............

Браво ! ...т.е. --> ХАЙДЕ !!!

Мъките, грижите и страданията на малките хора, оказали се на борда на потъващия държавен кораб, са чужди на неговите служебни капитани - интелигентните и красиви лакеи на управляващите офшорни олигарси.

Хайде помислете си, как е възможно това да са естествени природни явления - някой им " помага" ! Как за 2 дни от 23 градуса, температурите спаднаха на 3 градуса ??? Това в приодата не става естествено ! Поглеждайте небето с какви изкуствени облаци се поръсва и после следва порой ! Виновни са експериментите за геоинженерна модификация на времето ! ТОВА НЕ СА ЕСТЕСТВЕНИ ПОРОИ !!!

Лекувай се бро ! Тук във Флорида вали всеки ден като водопад,след 10 минути улиците са като не е валяло изобщо!ИНФРАСТРУКТУРА !!

Американците са първите опитни мишки....хахах

Ку-ку ,ку-ку....в Москва съм....

Обувай шушоните, пий един чай с аспирин и лягай под юргана че много се развиваш и може да настинеш истински!

За това каква държава сме станали и какви ни управляват може да се съди по поведението на "държавниците" ни. Единственото нещо, което ги интересува в момента са комбините, кой с кого, мандати, разпределение на постове и баницата. Да прочетахте някой гербаджия, социалист, президент или друг да е отишъл между хората за да види какво става в момента и за какво става дума? Цялата тази измет, която е узурпирала власта и ни продава и лашка на сам, натам трябва да се измете. Немаме нужда от леви и десни и от разделение, а от единение, патриоти и млади хора, които милеят за българското и хората тук и сега, а не за некакви отвлечени идеали и съмнителни "демократични" ценности, диктувани от вън.

ами те даржявниците ни не са внесени от чужбина тукашни потури са си избрани от други потури.какво се чудиш от маимуна маимунки от кратуни кратунки

Браво !

Дано е била комунист !

Майко мила , абе олигофрен гнусен нали знаеш , че има провидение и такива , като тебе си получават заслуженото .

Била е майка ти

и ако не се съди за такова нещо ебати държавата.Ако стена на яовир в вашата любима хамерика се скъса ще линчуват собственика преди да е дошла полицията.

38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра. Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и преминат наводнения участък пеша. Тръгнали от разклона за Отманлий, държали се за ръка през цялото време, но на метри от село Росен левият крак на Валя пропаднал в дупка. С неистови сили мъжът й се опитвал да я задържи дълго време в ръцете, но силната струя вода успяла да я отдели от него, разказаха хора от селото пред Флагман.бг.

Ние народ ли сме или стадо, управлявано от много овчари, мързеливи, некадърни и вечно каращи се помежду си?

точно това сме тотури с интернет и други екстри на нормалната цивилизация

Как да не си спомни човек думите на бай Тошо: "Това, което аз съм построил, вие нямате да можете само да го боядисвате". В истинските държави се строят язовири, а у нас се скъсват язовирни стени. Ние държава ли сме или територия, която не е подвластна на човешката воля на хората обитаващи я? И по-точно: имат ли воля обитаващите я?

Душко глупава и носталгична, бай ти Тошо нищо не е построил сам, а 45 години червената върхушка от крадци и убийци ограбваха труда на българина! След това присвоиха всичко натрупано от българския народ за тези десетилетия ангария , а вие им се кефите и отново ги избирате, вместо да ги вкарате в затворите и да искате пълна декомунизация и лустрация! Всички сегашни партии са от същото котило на комунистическите грабители от БКП-ДС!

А сега никой не ограбва труда на българина, така ли? 350лв заплата не е грабеж, а? Работа извън работно време за мерси не е грабеж, а? Неспазването на всички закони от КТ не е грабеж, а?

Извън общите приказки и женски клетви, нещо по-конкретно? Какво е построено за 25 последни години? Дай сравнение със предидущите 45!? Не може да дадеш. База за сравнение няма. Живеем в епоха на хаос, но ръкотворен хаос!

Хората живеещи в нормални страни, имат истински бедствия - тайфуни, урагани, земетресения, наводнения от огромни приливни вълни от океана... При нас всичко за 25 години безхаберие, и бедствията са ни едни такива, предизвикани от нас самите... я някоя река ще прелее, щото сме я затрупали с боклуци, или някво гето си е пльокнало там незаконно къщите.... я някоя язовирна стена ще се скъса... абе никой ли не ходи да ги гледа тия стени бре.... не си представям какъв хаос ще настъпи, ако да не дава Господ, ни сполети някое истинско бедствие

се плаща - простотията, злобата, безхаберието, овчедушието на един народ, бил някога лъв, а приел да живее живот на мишка

Най-скапаната държава на света е България! Все повече се убеждавам в това!

Ам тогаз, върви в Швейцария, там размитат за тебе.

Матреало е лош, матреало! А сега и мутра премиер отново - какво да говорим!

Вече ставам на 45, не помня преди 1990 при всеки дъжд да има жертви, скъсани стени, отнесени пътища, .... Какво става ?

Пари няма- откраднати са; специалисти няма- в чужбина са, а тукашните са с купешки дипломи; контрол няма- време нямат да се занимават с глупости- заети са със себе си и да крадат; технологичното време на съоръженията изтича и е въпрос на време да стане голяма трагедия- това става.

Тотално от Упор ! ... И ! - на-място.

Вярно, голяма част от специалистите са в чужбина и наистина има некадърни, НО все още има и кадърни хора, които обаче никой не търси и са продавачи, таксиметрови шофьори или пък монтират мивки! Държавниците нямат желание да възстановят "Басейнова дирекция" както си беше и само залъгват хората! Бедствията тепърва почват... националното богатство - язовирите тепърва ще бъдат оплювани, вместо пазени, все едно те са ни виновни!

Това, което някога беше стабилно и строено както трябва, вече му идва края. Трябва поддръжка, и то както трябва, а не е козметично. Краде се, обаче, в особено големи размери, а за поддръжка пари вечно няма- резултати са на лицо. Наказани няма, виновни- също, народа трае и също мъкне кой каквото свари- според вас колко време ни остава при това положение?

Браво ! --- Имаше едно парче-Послание : - Hurry, Tomorrow ! Tomorrow - I need you Now.

Добре де, какви са тия нашите язовирни стени та казваме, че "се късат" все едно са хартия? То това взе да става всеки ден - където вали 2-3 дни, я ще прелее някой язовир, я ще му се "скъса" стената. Вчера язовир, утре язовир, че даже и нефтопровода ще бутне. Как може да не сме го предвидили това; как с най-голямо спокойствие обявяваме, че след ден-два има опасност още хора да бъдат заляти, все едно е нормално?

и района подлежат на генералния план на природата. Природата не търпи архитектурни простотии и надувки.

издирвате. нищо не издирвате, надявате се някой някъде да изплува и да кажете, че сте го издирили-открили.

скъсана язовирна стена при тошо се равняваше на терористичен акт и следва разтрел

Да разстрел на 5...6 невинни. А истинските виновници за това пак с медал. Е това беше при Тошо.

Стига си лъгал. на родители си вярвам,че при Тошо е било супер,а не на такива като теб.