Хасково е наводнено след преливане на река Хасковска

Възлови кръстовища в центъра на областния град Хасково са под вода и са трудно проходими след преливане на река.

Обратно в новината

Коментари - Хасково е наводнено след преливане на река Хасковска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

07.02.2012 21:45; Николай Грудев; 8872; 7; Залятото с. Бисер СНИМКА: ВВС, МО Втори голям язовир е бил на косъм да повтори цунамито в с. Бисер, стана ясно днес. В понеделник по обед стената на водоема до хасковското село Елена можело да поддаде фатално. Сигналът за поредния прилив бил подаден към 12 часа. "Имахме готовност да реагираме светкавично. Прогнозите обаче се опровергаха и затова решихме да не създаваме допълнителна паника", казаха от кризисния щаб. По обед днес отново тръгна слух, че въпросният язовир до Елена е скъсал стена.КОЯ ГОДИНА Е ПИСАНО ТОВА КОЯ В 24 ЧАСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вчера и с. Върбица беше залято, трудно се преминаваше по централната улица на селото, реката заля дворове и къщи по двата бряга. Днес в реката няма толкова вода,а си вали по същия начин както още в петък валеше , нито по-силно , нито по-слабо, което навежда на мисълта , че и тук става дума за изпускане на язовир по-нагоре по реката. Въпросът ми е защо това не беше направено по-рано и в по малки количестава, ами трябваше да се вкара вода до коляно в толкова къщи? Кой ще плати нанесените щети за изгорелите елуреди в залетите къщи? Но на фона на това, което става в Хасково и в села като Добрич, Гарваново и др. при нас е бил малкия дявол, както се казва

Идете в парк кенана и счупете дървените глави на арендаторите на Язовира сивата вода.Това не от шахта,а планувани наводнения за помощи от евросъюза пари потъващи при парите от КТБ.Ще ни давят за пари докато си траем.Кристалинка побеля като разбра че няма да ръководи бедствията.

Затвора как е? Хасково с това е известно има и песен: "Хасково затвора, на криминалните в двора там сме се саб рали, цгани, харменци и турци..."

Не се впрягайте кауни.Важното е пацо да може да мине с кайена.:))

Един приятел преди време ми философстваше каква загуба за визията на София било, че не е на река...

Това за малката рекичка дето минава през центъра ли става въпрос - та тя има огромно корито - не мога да си представя да прелее

Тая рекичка е бая опасна. Лятоска я няма, ама есен и пролет ела да я видиш. Като щура е, явно е свързана с много язовири.

МОГА ДА КАЖА САМО,ЧЕ В ХАСКОВО РЕКАТА Е ИЗГРАДЕНА И НАПРАВЕНА МНОГО С АКЪЛА СИ.СИГУРНО НИТО В СОФИЯ,НИТО ДРУГАДЕ В СТРАНАТА НЯМА ТОЛКОВА СТАБИЛНО И СИГУРНО МЯСТО,ТАКА ЧЕ НЕДЕЙТЕ РЕВА ЗА ХАСКОВЛИИ,РЕВЕТЕ СИ ЗА ВАШИТЕ СЕЛИЩА.

Не вярвам на журналистите, нито на една дума. Гледах по телевизията със собствените си очи, бил съм миналата година точно на мястото, откъдето показваха кадри. Коритото на реката е изградено солидно. В момента е запълнено до горе, малко е преляло малко по страничните пътища, които също са много широки. По тях се движат джипове, има и 1-2 наводнени кол една Жигула и един Жук. Водата достига до мостовете, но не прелива над тях. Съоръжението е изградено правилно, работи отлично. Няма незаконни строежи, паянтови сгради, стесняване на улиците и т.н както в Аспарухово. Абсолютно нормално за тази валежна година, искат им се на някои апокалиптични картини ...

Абсолютно вярно! Живея на 5 мин от въпросното място и мога да потвърдя, че подобни бедствия са силно преувеличени с цел сензация.

Трябва ли да Ви разбираме че Всичко Е наред ?

...ДО ТОЗИ ПЕТЕЛА.ХАСКОВО МОЖЕ ДА Е ПРОВИНЦИЯ,НО ЗНАЕШ ЛИ ПЕТЛЬО,ЧЕ ТАМ РЕКАТА Е ЦИМЕНТИРАНА СЪС СТЕНИ ОТ 7-8 МЕТРА,ТАКА ЧЕ НЕ ТИ ЗАВИЖДАМ,ЧЕ ЖИВЕЕИ В ТЪПАТА СОФИЯ.НЕКА СИ ЖИВЕЯ АЗ И ДЕЦАТА МИ В ХАСКОВО,А ТИ СЕ БУТАЙ НА МРЪСОТИИТЕ В СОФИЯ.ЯСНО ЛИ Е ПЕТЛЬО?

12 метра са направо стените, Зоя :) Като ви кажат, че ей това е 20 санта, вие вярвате. Едва ли е повече от 3 метра стената. Поздрави от София от един столичанин в повече от Хасково :D

КАК ДА НЯМА ЖИВЕЕЩИ ХОРА КРАЙ РЕКАТА В ХАСКОВО,ВСИЧКО Е НАСЕЛЕНО ТАМ И НАВСЯКЪДЕ.НЯКОЙ АКО НЕ ЗНАЕ Е ДОСТА ГОЛЯМ И НАЙ-ХУБАВИЯ ЮЖЕН ОБЛАСТЕН ГРАД.КАКВО НЕ БИХ ДАЛ ДА ЖИВЕЯ ТАМ.100 Х.ЖИТЕЛИ-НЯМА КОМИНИ ,ЧИСТ ВЪЗДУХ,ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР,ХУБАВИ ХОРА И ХУБАВИ ЗАВЕДЕНИЯ И Т .Н

така е с провинцията, но не съм чул да е наводнена София например .....

Защо пак започвате тъпото сравнение между София и провинция? В момента живея в Хасково, но съм живяла и в София и съм се нагледала и на наводнени улици, и на затрупани със сняг, и какво ли не още. За въобще трябва да се прави това сравнение?

Около сточна гара хич не се наводнява, да знаеш.. Подлеза до НДК също, тоя, който се влива в бул. В. Левски. В София има наводнения на места почти всяка година.

Бойко е виновен, че не е говорил с дедо Господ да спре дъждовете!

не бъркай божиите дела с човешките грешки, небрежност и безхаберие

от къде преля хасковска река?всичко е цименти и над реката магазини/което беше голяма глупост/.

Ако някой искаше действително да помогне щеше да изчистви коритото на реката и да го изгради с камъни отстрани. Но тъй като това не е направено ще ги заливва. В София не си спомням река Перловска да е преляла, но коритото й е изградено и е високо поне 4м.

Коритото на реката е изградено от много години и височината е около 4-5 метра. Защо се изказвате без да имате представа?

Ако правилно Ви разбирам, Колега - Вие познавате Хасково. - Какво Трябва да Наоравим ?

Перловска река е преливала през 80-те , дори имаше и жертви.

Хайде да видим сега управниците от ГЕРБ дали ще се отзоват на помощ на пострадалите в Хасково,както направиха преди изборите! Нека видим дали всичко беше предизборен пиар,или наистина искаха да помогнат!!!

Няма оправия,след толкова наводнения и никой нищо не прави,че да не се стига отново до наводнения! След всеки дъжд - наводнение! Язовирите стоят препълнени,никой не ги източва,коритата на реките заталачени с боклуци,наноси,растения и цели дървета,не се почистват!!! Пълна трагедия е тази държава,до,като управниците ни горе се карат,кой да управлява и не могат да разделят пая,народа се издави!

7 милиона мързеливи дебили като тебе ежечасно серат и задръстват територията с боклуците си. После се сърдят, че било мръсно и никой не е почистил.

Като говоря мръсно,имам в предвид наноси от реките,растения,храсти,дървета,които растат насред коритото и образуват цели острови! За това не сме виновни ние,а управниците,които откраднаха парите и все реват,че няма пари! Като ги крадат,така ще е,няма да има пари! Простия народ е виновен за това ,че ги избира,а не ги беси!!!

лошото е че след тия наводнения може да последват години на суша и тогава ще я втасаме.

от дни се говори че прогнозата е за обилни валежи АМА никой не си мръдна пръста да се почистят шахти и изпуснат язовири то да се бяха събрали граждани - доброволци пак щеше полза да има . Но тук е Б-я !Всеки чака друг да свърши работата и какво стана - наводнение

Преди седмица ония миндили италианците бяха ли си изчистили? Що им се наводни? пак ли българския манталитет е виновен? Като дойде природната стихия не пита японец ли си, турчин ли си.

не е вярно! не вали! ням сняг! не тече реката! не прелива язовир! няма скъсани стени! всичко е провокаця! ........ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каква река е този канал и какво наводнение след като при всеки по - проливен дъжд кръстовището и булеварда около зеленчуковия пазар в града винаги от години се наводнява.в района почти не живеят хора какви евакуации защо търсите под вола теле?абсурдно е че булеварда е успоредно на канала или река хасковска както си искате е наречете и се наводнява всеки път.Кмета на град Хасково е престъпник и всеки го знае.на последните избори набута и некадърния си син в парламента избран с Реформаторския блок.купуват гласовете на циганите и така с годините.тва не е бедствие тва е бездарие и престъпление

явно искаш ,,искандер,, за кмет или някои ,,бат сали,,!!!

Много вярно!

"Уйчо",за едно си прав.Кмета , че се уреди, уреди се.Че е алчен престъпник - пак си прав.Но само ми кажи .Кога за последно е преливала реката в Хасково?Изключваме сегашното наводнение. Поне не послъгвай толкова.

Източват яз.тракиец затова се наводни града

Източват ?????

Pesh0

Язовирите , приливат по план през приливниците :) Няма скъсани язовирни стени :) Кой държавен служител се беше изцепил .