Португалия готви евакуация на 1 милион граждани от Венецуела

От два месеца не стихват протестите във Венецуела. Португалското правителство обяви готовност, при необходимост, да евакуира оттам един милион свои граждани.

Обратно в новината

Коментари - Португалия готви евакуация на 1 милион граждани от Венецуела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той Чавес не слуша какво им се иска на Американците и сега му спретнаха майдан

поредното неопровержимо доказателство, че когато вземеш богатството на богатите, и го дадеш на бедните, всички стават по бедни от преди!

Ето ви комунизъм и авторитарно управление. Всички плюват демокрацията и свободата докато не ги загубят.

В по-стари времена една френска пословица даваше едно лесно и елементарно обяснение на загадъчни и не логични неща и случки."Cherchez la femme!" Сега, в тези по-модерни времена. Трябва да я перефразираме като: Cherchez la CIA. Търсете ЦРУ. Някъде дълбоко в "революционните" търсения на справедливост и демокрация, ще се намери финансовата организираност на събитието от подходящите служби. Горките вецуелци. И те ще го отнесат

по мои спомени нашата курнела не ходи ли за нещо си в Венецуела маѝ беше за да я изберат за нещо си .маѝ ходи за да стане секретар на коминтерна ,пардон сацинтерна ако не греша

Не във Венецуела, на Антарктида да изпратите комунисти (социалисти) да управляват, и там ще предизвикат сътресения. Или пингвините ще избягат, или ледът ще се стопи, или морските бозайници ще загинат... Неизбежно е.

Където и да управлява БСП, картината е една и съща. Това е положението - покрай комунист трева не никне.

В нощта на 11 февруари водачи на операцията във Венецуела бяха арестувани заедно с няколко агента на Мосад, а сигурността по въздухоплаването бе засилена. След труса в структурите на Джерико и последвалите признания на арестуваните, на 20-ти февруари бе арестуван и кметът на Каракас Антонио Ледезма за съучастничество. Президентът Николас Мадуро веднага излезе с изявление по медиите, с което разобличи плана Джерико и участниците в него. Междувременно говорителят на Държавния департамент на САЩ се шегуваше с журналисти, които му припомняха преврата в Хондурас през 2009г., организиран от Обама, както и опита за преврат в Македония преди няколко седмици. Той обяви всички сегашни и минали обвинения за абсурдни и добави: Всичко това е въпрос на дългосрочна политика. САЩ не подкрепят преходи с неконституционни средства. Политическите преходи трябва да бъдат демократични, конституционни, мирни и законни. Видяхме как няколко пъти венецуелското правителство отклонява вниманието от собствените си действия, като обвинява САЩ или други членове на международната общност в отговорност за събитията във Венецуела. Тези усилия представляват липса на сериозност от страна на венецуелското правителство да се справя с тежкото положение, в което се намира. За венецуелците неуспешния преврат им напомня, че трябва да пазят демокрацията жива и че винаги ще има кой да се опита да им я отнеме. Тези събития показаха, че САЩ не са се променили и са същата империалистическа сила, чиято единствена самоцел е да подчини света на своята воля.

Точно така, САЩ са цитаделата на евреите. Ако нямаше евреи светът щеше да е едно добро място за живот. Извода сам се натрапва. Абсолютната правота на Ким Чен Ун е ярко видима.

Както винаги в подобни операции, Вашингтон са много внимателни да не бъдат хванати в организирането и ръководенето им. Тяхна запазена марка е да работят чрез фондации и неправителствени организации, които да подготвят и финансират лидери на бъдещ преврат. (В България подобна организация е Америка за България) Въпреки законовите препятствия, във Венецуела са намесени поне три американски НПО-та или фондации. В допълнение на това САЩ винаги търсят и намират съюзници, които да поемат част от преврата или отговорността за него. В съответния случай Германия трябваше да отговаря за защитата на представителите на НАТО, Канада за контрола над гражданското летище в Каракас, Израел за елиминирането на най-видните и уважавани последователи на Чавес и Великобритания за пропагандата в обществото.

Кой ни прави на глупаци? Как така има един милион граждани на Португалия във Венецуела! Правителството да им разпореди, да напуснат страната! Във Венецуела се говори испански език, в Бразилия португалски. Някой е объркал Ориноко и Амазонка. Но Мадуро може да покани приятелска Северна Корея за защита от агресора. Те могат и без подготовка да треснат всеки, не само португалците.

ако човек пусне комунистите в пустинята пясък няма да остане

Това ни чака и в България ако ГЕРБ се задържи на власт.

Какво се случва, когато релсите свършат и влакът на социализма спре: - При Ленин - всички слизат, правят съботник и полагат релси. - При Сталин - машинистът се разстрелва. - При Хрушчов - вземат се релсите зад влака и се полагат отпред. - При Борисов - началник-влака и кондукторите клатят вагоните, машинистът надува свирката, а пътниците си мислят, че влакът продължава да върви.

това последното беше за Живков , мръсни гадни лъжливи комунисти, че има много хора ви е хващат на лъжите

готин виц! само че си е за ссср и соца. ленин сталин хрушчов брежнев! с вмъкването на борисов си вкиснал бозата.

Информацията не е вярна. По официални данни на протугалското правителстово във Венецуела има не повече от 500 хиляди "португалци". По-малко от 50 хиляди от тях са родени в Португалия.

Нищо ново под слънцето - поредната цветна гей-революция, организирана от САЩ и НАТО!

Викаш американците и НАТО отидоха и им изядоха продоволствията в магазините? Що за дърт гей трябва да си, за да си го мислиш това?

Тъпако, човека не вика, всеки знае демократичните кризи как се предизвикват , с глад и малко пари, точно работа за сорос и американските пачаври. А, че социалистите на мъдуро, за нищо не стават, го знам още от жан виденовото нищоправене.

Венесуалския комунизъм се провали с глад и продоволствен дефицит по същия начин като българския. Местната върхушка опита да поддържа проруски модел и копираше идейните си покровители от Куба, които също фалираха. След 50 години в Южна Америка не остана нито една комунистическа върхушка, която да не е завършила с фалит, глад и мизерия. Във Венесуела е безсмислено да се поддържа изкуствен терор над народа, защото там има известна традиция на частната собственост и социалистите са напълно опозорени. и без никаква народна подкрепа.

в венецуела национализираха ,отнеха от богатите и дадоха на бедните и така докато не останаха без пари ,няма от кого да вземат за да се нахрани власта и селяните .....

Свършиха на Путин парите да се меси в чуждите държави и руските агенти взеха да губят.Накрая ще му останат сами Ким и Асад

Не съм сигурен, че са яли от парите на Путин, защото там изядоха за няколко години натрупаното от предишните правителства и сега се опитват да държат властта със сила, защото нищо не им е останало. А Мадуро е един смешник, който скоро ще остане съвсем сам.

Винаги и без изключение в световен мащаб червената социалистическо-комунистическата чума е доказала че която и държава да е налазила тя стига до национална катастрофа. Дори да е държава с много богати залежи на петрол и др. полезни изкопаеми. Такъв пример е и Венецуела.

А в моей стране всё есть, Нефть в ней есть и газ в ней есть, Уголь есть и никель есть, Алюминия не счесть, Есть в ней золото, алмазы, Изумруды и топазы, Как же так: в стране всё есть, А народу нехер есть? Как же так: всё есть в стране, А народ живет в говне? А в моей стране всё есть, Есть зерно и мясо есть, Есть лосось и осетры, В них полным-полно икры. Есть и овощи, и фрукты, И молочные продукты. Как же так: продукты есть, А народу нехер есть? Как же так: всё есть в стране, А народ живет в говне? А в моей стране всё есть, Губернаторы в ней есть, Мэры есть, зам. мэры есть, И у замов замы есть. ЖКХ и МВД, И в кустах ГИБДД, И из Форбса пацаны - Граждане другой страны. Генералы, депутаты, Коммунисты, демократы... Как же так: они все есть, И им всем не нехер есть? И комфортно жить в стране, Где народ живет в говне? Весь народ живет в говне, А говно живет вполне... Приколы, Семен Слепаков

От една държава начело по стандарт в Латинска Америка ,за има няма 15 на години червените гниди ги докараха до просешка тояга.Да на червените все някой им е виновен ,нациоанализираха американските петролни компании,подгониха частните предприемачи.Сега следва добре утъпканият от С.Корея път ,ядене на трева и бърсане на задника с листа от дървета.

Не вярвам някой доброволно да замени Венецуела с Португалия.Не е сериозно.

ето така и България се грижи за гражданите си по света ...... !?

венецуела, цавес, мадуро,обединена социалистическа партия! кое и кому не му е ясно??

В добрите стари времена в такива моменти идваха военните, изтрепваха гнусните крадливи комунисти и държавата се стабилизираше .

когато го правиш после, не се получава качествено, щото е ненавременно!! превенция, от латински, или профилактика, от гръцки, си е нужна!

Точно казано! Пример-1973 г. Чили,великият Пиночет!

Когато не слушкаш Чичо Сам (и корпорациите които го управляват) така става - спретват ти граждански безредици - също като при Жан Виденов, той не слушкаше и му спретнаха яки протести ... Ние сме само едни оФци, икономически роби. За Венецуела конкретно е намесен петрола и кой да го контролира, всичко останало е приказки за пред хората ... тъй де оФците, робите

Много си тъп Искрене, мноого.

Искренчо, пий си хапчетата редовно, чети си Маркс и Ленин и не се занимавай с неща дето не са ти по акъла.

е САЩ, раковото образувание на света, съвременна робовладелска система, дала приют на всички мегаломани, ксенофоби, милитаристи, въобще утайката на човечеството, тоя тумор трябва да бъде изрязан със скалпел, нагорещен до червено

Това с нагорещения скалпел ще да е някаква средновековна хирургия. Не ти е лесно в 21ви век..

Мисля, че има някаква грешка - как така ще евакуира 1 милион човека??? Как се организира подобно "мероприятие" - хиляда кораба по хиляда човека на всеки??? Не съм сигурен дали самите САЩ могат да го организират, а и колко време ще им трябва! И къде ще ги настанят - в Португалия??? На Португалия (11 млн население) в момента само това и трябва при сегашното и състояние - 1 млн бежанци, пък било те и сънародници.

...АМИ ТАКА СТАВА НАВСЯКЪДЕ,ОПЪНАТ СЕ НА КРАВАРИТЕ,НЕ ИМ ДАВАТ ЕФТИН ПЕТРОЛ,И ОНИЯ ИМ СПРЯТАТ РЕВОЛЮЦИИ ЗА ДА СИ СЛОЖАТ НЯКОЙ УДОБЕН ДЕТО ЩЕ ИМ ДАВА,ИЛИ ПО СКОРО САМИ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ,СЦЕНАРИЯ Е ЕДИН И СЪЩ НАВСЯКЪДЕ !

Където е минал комунист и трева не расте, главанако! Тия се давят в петрол, а ходят гладни и боси само защото ги управляват червени дебили!

португалия колко бежанци досега е приела после да не поискат и тия да ги разселват

Хм държавата с най-големи залежи на нефт в света. Горките хора, вода газят жадни ходят.

Долу ръцете от Венецуела!

Дигнали са им тока!

Още ли не са изкарали рояла и кафеварката на площада? А "ранобудните" няма ли да блокират поне един университет в Каракас?

....Bенецуелски "Mаидан " !...Oглеждаите се за онази марша с поничките !!!...и разбира се пазете се от снаиперисти...доколкото можете !!!....Cценарiят винаги е eдiн и сащ !!!

Комунистически изроди, които докараха една богата на петрол държава до крах.....Мадуро...нашите комунета да му оближат.....

Гледам ГОРД ЕВРОПЕЕЦ пак е избягал от лудницата с профил умствена изостаналост и кенд*а глупостите си в нета, които са до болка втръснали на нормалните хора.

м'триала е лош. не става. иска си колхозниците и баба меца да го клеца... с точилката, разбира се...

От две години там има от познатите ни вежливи човечета. Те ще опазят комунизъма във Венесуела.

това комунистът е много повреден , другари ние бяхме на барикадите да се оттървем от вас, мразим ви безплатно и ще отмрете , но с много пропилени животи от наша страна

Демокрацията доведе до неграмотност . Умрете се пише

Неграмотният комунист си ти. Пише се ОТМРЕТЕ, А НЕ УТМРЕТЕ, УМНИКО.

е до това води комунизма и диктатурата

Не се косете. В случая Португалия се явява машата на тъмните сили. Венецуела е съюзник на Рашата и затова "евроатлантическите гейчета" не искат директно да я нападат.

Наистина си калъф. Такива събития са там, където има диктатори.

Такива събития са винаги в страни с нефт!!!.....

Вода газиш, жаден ходиш, това е Венецуела. Португалия, я си натискайте парцалите, цъфнали и завързали като нас. Беднотия да шия и там. Какъв милион бълнувате?

СоциализЪмЪт не прощава!

Путин е най големия приятел на Мадуро - логично е ,какво е Путин без Мадуро

само преди година-две малоумната сбирщина от атака и подобни охлюви ни даваха венецуела за пример паднаха малко цените на бензина и лъжата се срина! а ние дори и бензин нямаме! тъпаци!

Няма да коментираш така управляващите лъжци да не ти се стъжни

м?

Лелчок трътлест, ти яла ли си венецуелски.... бобец де? :)))))) Апропо, за какво ти е бензин, да си подпалиш парцалките в сутиена ли?:)))) В бензиностанциите има, ама не ходи ти, че няма да ти дадат, като те видят колко си урунгелеста и шашава. :)))))

Селският педер се записа в подкрепа на комунизъма.

При комунизма е така . . .

Щом казваш... Не сме живяли явно в "комунизъм", пък и не помня да е имало безредици и глад.

мдааа И режим на тока нямаше.

При капитализма гражданите сами се изнасят.

Айде бе? ОТ Южна Корея бягат към Северна казваш? Или от САЩ бягат към СССР (или каквото е там днес - ОНД ли е, "голямата Русия" ли е все едно)? Или от ФРГ бягаха към ГДР ? Аре мисли ги другия път кретенизмите преди да ги пишеш!

Спешно си пий хапчетата и не се*и глупости в нета.

Във Венецуела погромите са организирани от ФБР и ЦРУ!!!!! След смърта на Уго Чавес краварите наляха много долари за създаване на "демократичен ред" в тази богата на нефт страна!!?!!!М/у другото находищата на нефт бяха национализирани от правителството на страната!!!!Това е реалността във Венецуела!!!Повтаря се в по-лек вариант клишето от Либия и Ирак!!!

Във Венецуела погромите са организирани от ФБР и ЦРУ!!!!!"" - мдаам...а по времето на Жан също ли ФБР се намеси и опразни рафтовете, както и направи заплатите ни по 9 долара ? Питам просто.

Не ме интересува фбр или който и да е, важното, че ни раздаваха долари по барикадите.

Страхотна ирония !!! Браво !!! Забрави марсианците, които също имат зелен пръст в цялата венецуелска комунистическа идиотия :))))

Мистър Бийн, спешно си пий хапчетата и не се*и глупости в нета.

още едни дето изгониха инвеститорите (грабители) и построиха "светлия комунизъм"

Ааа, то пък западните свине цъфнаха и вързаха! Ми що се карат СЕГА за пари бе??

"Ми що се карат СЕГА за пари бе??" викаш богатите като изтърват пачка на земята, даже не се навеждат да я вземат, а? Няма за какво да се карат викаш - пари бол? Лелее...какъв си ми болшевик неук и финансово неграмотен пролетариат...уникат си!

ХА, ХА, ХА. Кви инвеститори, кви 5 лева? Има само ЛИБЕРАСТИ и стадо!

Венвцуела както и русия е една от най богатите на полезни икуппаеми държави. Приятел е с русия...апропо някой да знае приятелска на путкин държава, кудето хората да живеят добре?

Венецуелците са корав народ. Като видяха, че англосаксонските свине им точат петрола без да си плащат, национализираха нефтодобива. А не като продажните български предатели, които оставиха златото на България да се изнася без пари - и си траят кат бити ... .

"Като видяха, че англосаксонските свине им точат петрола без да си плащат, национализираха нефтодобива." - и като го национализираха какво? Цъфнаха и вързаха ли? Май не прочете нито заглавието, нито статията. Имаше навремето един Gangnam Style тука във форума, само той беше по-просто парче от тебе.

Корави са, а сега нямат дори тоалетна хартия, щото не им трябва, познай защо

Няма такава

португалците да се евакуират, бързо, доброволно и ентусиазирано от европата и азията! не ги щеме! те са чуждоземни агенти и зомбита, които правят само мръсотии на континента, а и по нашите земи! вън португалците от континента! да живее Балканската Федерация!!!

социализъм означава политически и икономически плурализъм с преобладаващо участие на държавата в стратегическите отрасли на икономиката. Прочетете какъв е процентът държавна собственост в Австрия, собственик на ЧЕЗ е чехска държавна компания, собственик на ОББ е националната банка на Гърция, може да прегледате как стоят нещата във Финландия, Швеция, Дания, Исландия, Франция, Германия, лейбъристите в Англия ще национализират всичко, което Татчър е приватизирала, ако спечелят изборите. Каква е ползата за обикновения българин, че "Нефтохим" е частен, че тимаджиите държат зърнопроизводството и прибират баснословни еврофондове, че Донев спекулира с фармацефтични продукти, че Ковачки притежава куп предприятия, че хазарта е в частни ръце..., вярно много сте тъпички, за съжаление и от това страдат нормалните хора.

някой знае ли Рапсоля (или как там го викат) е само държавно-социалистически минопол в Португалия, а пък е олигархо-глобалистичен във Венецуела?

Ами разликата е, че от държавните едни тутманичета с дебели крадливи ръчички необезпокоявано крадат ли крадат. Докато в частното някак си по-контролирано се получава. Да вземем например Топлофикация София, която през 2 години спира топлата вода на половината град с обещанието, че се правят нещата, така че да няма вече и изненадващо зимата идва провал.