Драстичен спад в популациите на дивите животни

Популациите на около 3000 животински видове в дивата природа са намалели с над 50 процента през последните няколко десетилетия.

Обратно в новината

Коментари - Драстичен спад в популациите на дивите животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с всичко съм съгласен, само с бодряшкото: "Все още има надежда" не съм. при това съотношение на "силите", както съотношението разум срещу алчност и бедност просто нямаме никакви шансове. а краят напредва много по-бързо, отколкото всички могат да го възприемат. тук не казвам - жалко, а много добре! време е планетата да си отдъхне изчекнатата "цивилизация". аз съм за. и няма кои да спре края.

Е как нема да е.Всеко село и град половината са ловджии.Дърводобива процъфтява.За горките животинки не остана место.Ние знаем само да взимаме ,а не да даваме живот.

Не е вярно, наште депутати са си живи и здрави, даже скоро ще станат още повече и ще се нароят или навъдят - според породата. Така, между другото, честит ток и прочее и гледайте само вие да не изчезнете и да не ви затрият от "обгрижване", човекът е по-важен, да оставим засега фауната намира.

Ако разрешат лова на цигани ще има двоен ефект: 1.Популацията им ще се поддържа в приемливи граници. 2.Ловците ще заситят първобитните си инстинкти без да увреждат природата.

3. Престъпността ще намалее в пъти а оттам ще се спестят и пари, харчени от пострадалите от тази престъпност за възстановяване на щетите, ще намалеят разходите на полицията и държавата. Големият ефект ще се постигне, тъй като едно малцинство, представляващо 8% от населението извършва над 85% от престъпленията.

Нама как да е друго като богатите хора са се самозабравили.Който се види малко повече с пари и веднага става модерен-става ловец.Не само в България.Не може да отидеш да платиш 10хил евро и да зактрелят един слон,срещу пари да застрелях лъв,бяла мечка и много други видове животни,които не пречат на никого.Ако едно време са стреляли със обикновени пушки,сега вече са измислили супер модерни и точни ловни карабини и какви още не.Как ще има животни в природата?Човека се намесва грубо в екологичното равновесие.....От това нищо добро не ни чака.Света се самоунищожава бавно.Но причинителите на това няма да го разберат НИКОГА.

Организираните ловци в България не са причина за намаляване на някои видове дивеч. Причина са бандити, като Гео Дундаров, които заграждат големи райони, поставят огради и капани. И разни богаташи, които ловуват извън сроковете, в които ловуват организираните ловци.

че глобални климатични проблеми има е ясно и за малките деца, но това не са причините за намаляване на дивите популации в бг. Те са следните няколко - масово издаване на ловни разрешителни без да се вземе предвид броя на дивеча. Масов лов извън ловния сезон. Горските власти просто не съществуват и не контролират или биват подкупвани. Никой не се грижи реално за увеличаване на популацията, която е била отстреляна. Сладководен риболов - бракониерство по особено разрушителен за биосферата на водоемите начин. Избиване на цели популации със забранени средства. Морски риболов - морска екологична администрация в бг не съществува със сигурност. Черноморието бива замърсявано със всякакви битови и индустриални гнусотии, риболова се осъществява по неустойчив и разрушителен начин. Властите биват подкупвани за да разрешат масов риболов в забранен период. Допълнителни фактори - масово изсичане на горите. Унищожаване на естествената среда на животните по хранителната верига. Та извода е, че ние сами сме си виновни. Не знам кога някой ше се сети да обяви поне 10 годишен мораториум върху лова.

Ами състоянието на "матрияла", като гражданска осъзнатост, е на ниво, далеч под нулата!На парламентарни избори вярват на патологични политически лъжци и коварни лъжепророци!?Съответно това, позволяват на отявлени разбойници да овладеят държавната власт, чието "управление" разлага държавната администрация и непоправимо уврежда държавната конструкция, със злоумишлено повредено законодателство, прието в парламента!Така, в разградения двор на държавата, най-лесно и на едро се краде или "законово" присвоява!Няма шанс за спасение, защото подлуделия "матриял" отказва да се погрижи, на какъвто и да е вид обществени избори, по спасителен начин за себе си и децата си!

СТАТИЯТА Е ПОРЪЧКОВА! И ДА ИМА МОРАТОРИОУМ ВЪРХУ ЛОВА ТОЙ НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БОГАТИТЕ ЧАСТНИ ЛОВНИ СТОПАНСТВА ! СЕГА СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КОЙ СТОИ ЗАД ТАКИВА ПУБЛИКАЦИИ ? С ВСИЧКО ОСТАНОЛО СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН!

Трябва ли да ти запушат гащите на задника и чак тогава да разбереш, че има глобално климатично затопляне!?Утре ако спрат дъждовете над България и започне постоянно повишение на температурите, ще зинеш пък, че има глобално замразяване!?Откъде се навъдихте толкова криви серсеми в тая нещастна държавичка, направо не знам!?

Ловът е варварство и трябва да бъде забранен. Що за същество трябва да си, да ти прави удоволствие да убиваш животинки?

Човекът е толкова алчен за ресурси, че изтласква всички останали видове.

мое да не е верно, прираста на животните е голем

Това е положението, квиченето по форуми с популиски лозунги няма да помогне, а напротив. Налагат се доста непопулярни мерки: Ограничаване на броя деца в семейство до 2, удължаване на първо време на пенсионната възраст, разрешаване на евтаназията по желание, зелена (дори и скъпа) енергия, ограничаване на плюскането за кеф, ограничаване на "личното" пространство до 1 стая на човек, високи данъци за автомобили според тегло, задвижване, габарити и застрахователна цена, ограничаване на до 100 пъти максималното към минималното заплащане (приходи) и т.н. Наред с това могат да се приложат и някой дори приятни мерки - намаляване на работното време, съчетано с автоматизация на производствените процеси, с интернет търговията и т.н.

две планети се срещнали и се заговорили: - как си, ка я караш? -абе остави, една болест ме е тръшнала "Homo Sapiens". - аааа няма страшно, тя минава от само себе си.

Ама мечки дал господ у нас!!

Ако си имаха, така за дамазлак, един Мъшкар, като бате Гойка, една добра Квачка като Цецка и един мильоцйонер като Цецо, да ги пази, сега да беха мильон една бабичка

Мноооо си тъп!

Това да не е от Йоло ДЕнев?

Искра съм бе, Искра! Ела ми да те стисна и да те..... издрисна!

Спокойно,когато човека изчезне като вид всичко ще си дойде на мястото. Човека е паразитен вид,множи се без никакво ограничение докато умори гостоприемника,само че в случая след като умори гостоприемника няма къде да отиде,ще си умре заедно с него.След като изчезне природата си знае работата,ще се въстанови ако ще да и са нужни и няколко милиона години.

Щом Иво казва "СПОКОЙНО", значи няма страшно. Пуцайте спокойно. Иво каза: "всичко ще си дойде на мястото".

Вече има изчезнали видове. Чувал съм например за тип големи костенурки. Даже май бяха най-големите. Имаше кадри с такава, но вече се счита, че няма повече екземпляри.

Ти до кой клас си ходил на училище?

Стреляме по всичко що мърда, даже и по горския. Ние сме повече от шумата по гората. Който си плати получава билет. По всяко време трепем всичко. Мамка им животни!

Да се забрани лова за 3-5 години , освен санитарен отстрел на неконтролируемо опасни или болни животни. Пушките на ловците да се съберат в МВР за тоя срок. Бракониерите да се считат за извършители на тежки престъпления. Както стрелят и убиват четириноги, така тия типове могат да се обърнат и към двуноги. Потенциални убийци са.

Не става въпрос за България бе Серсемоф.

Тази година популацията на полската мишка надвишава нормалната петократно. За тази цел ще бъдат изтровени от "земеделските производители" . Освен мишките ще бъдат отровени - яребици , фазани , гугутки , зайци , лисици , чакали , диви прасета , орли , ястреби и др. Кой ще спре субсидираните произовдоители каращи последен модел танкове и кораби да тровят.

това аз мога да им го кажа и без да съм правил проучване.

Затова пък броят на хомо-сапиенс се е увеличил 6 пъти за последния век. Днес по света щъка 1/10 част от всичките хора и полухора, които някога са живели на Земята. Влиянието, което оказва нашия вид с индустриализацията ни на природата е безпрецедентно. Това в частност води до изместването на останалите видове. Тъжна, но неизбежна картинка.

Ами, това е!Натискът и доминацията над живата природа на планетата, само на един животински вид, самонаричащ се "homo sapiens", става неимоверен и изключително жесток!На всичко отгоре този натиск е и неотразим, защото този вид притежава съзнание, позволяващо му да създава и използва методи и предмети, гарантиращи му тотална доминация, даже над живота на себеподобните!Накрая, всичко ще завърши с грандиозна екологична катастрофа над планетата и изтребление между сапиенсите, като повечето от тях, не притежаващи ефективни властови защити, ще платят с живота си за неспособноста на своя вид, да поддържа и опазва природното равновесие във всяко кътче от земната природа!?

И в учебниците на децата пише: "Глобалното затопляне се изразява в множество локални аномалии в климата." Първо проучи, после пиши и давай мнения!

Голяма работа -тъкмо еколозите ще престанат да реват за някакви си хайванчета и да пречат на икономиката. Освен това и глобално затопляне няма - измишльотина е на Ал Гор, за да влачи пари от балъците.

У нас се наблюдава драстично увеличаване популацията на ДИВ ГРОБар, РЯЗАН КОЧ и ЛЯВ ПЕСоглавец! На 5-ти октомври е насрочен всенароден отстрел на тези паразити! За да я има България и да оцелее Българския народ!

Тия, дето си ги изброил, не са ли от семейсвото на ДИВИТЕ СВИНЕ!

Ловът /за развлечение и трофеи/ е сред факторите с най-малко значение за популациите,за разлика от изсичането на горите на сушата, промишленият улов в океаните и общата промяна на климата като цяло. Въпреки това т.нар "ловци" са хората,които най-много дразнят персонално мен. Нека бъда разбран правилно- уважавам всеки истински ловец,дори бракониерите, ако е поне бледо подобие на предците ни по времето, когато ловът е представлявал средство за препитание. Ловът е естествен израз на инстинктите,които дефинират мъжа. Почти обаче няма ловци /освен тук-там сред бракониерите/,които да могат да правят дълги преходи /особено нощем/, да издебват дивеча и прочее тънкости на ловното изкуство. Ловът се е изродил в развлечение за охранени градски пияници, събиращи се на тумби и търсещи повод да се напият, или "мачовци" с изкривени представи за това какво ги прави мъже. Г-да, да гръмнеш благороден елен от 200 метра с оптика с 24-кратно приближение не е геройство, особено имайки предвид,че знаеш точно къде ще излезе животното. Виж, да го подгоните,настигнете след 5-6-10 часа и повалите с копие примерно /неща от сферата дори не на научната фантастика, а на фентъзи жанра предвид физическата пригодност на населението:-)/- моите уважения. Другото /удоволствието от добрия изстрел/ най-добре се изпитва на стрелбище,според мен. За ловът на фарове с джипове пък изобщо няма да отварям приказка.

Масово намаляват пчелите в света.

Освен огромното хербицидно и пр. замърсяване и един вирус по пчелите,"незнайно откъде" появил се, има и друг фактор- ГМО растенията. Не съм компетентен да преценя дали сами по себе си или в комбинация с хербицидите и прочее отрови,но кацнала на тичинката пчела не можа да излети: започна да жужи бясно,но не можеше да отлети; накрая се изтощи и падна мъртва. Това беше лично наблюдавано от мен на поле с хибридна /ГМО/ царевица в България преди 2 години.

Мамин киндер, за чий .... ти е елен, това безобидно и красиво животно? Нито си гладен, нито са се свършили нещата, с които да си задоволиш нагона. Че има спорт, планини за катерене, морета за преплуване, най-сетне под юргана на жена ти си задоволявай нагона. Когато не е оправдан от глад, ловът не е нагон дори, а чист садизъм. Скоро гледах и за едни жени ловджийки - сбъркана работа...

Колега, аз не практикувам лов именно по причината,която вие сте посочили- има месо на магазина, не е необходимо да убивам красивото животно,за да се нахраня. Ако поискам да ловувам, бих го правил с фотоапарат, не с пушка. Правя всичко друго,което сте изброили за "задоволяване на нагона":-). На едно мнение сме с вас.

"Ловът, риболовът и влошаването на естествените хабитати са посочени като главни заплахи за дивите животни"

Ако човечеството не се изтреби с война ще умре от глад. Май ще започне от Евдропа.

А добрутро. Че то почна още преди 3000 години. От Атлантида.