Москва: Опасно е искането на Полша за договора НАТО-Русия

Русия смята за изключително опасно желанието на Варшава да денонсира споразумението НАТО-Русия.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Опасно е искането на Полша за договора НАТО-Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво са им на пановете американски войскари там? Вярно е ,че имат и войнички! Ама да сте чули ние тука да сме се изнесли към Ново село?? Повечето от тях са грозни и толкова дебели, ЧЕЕЕ -ако те затисне при интимни дейности- направо нещастен случай!?

А какво ще ти пречи , да се правиш на "пеперудка " отгоре й?... Страх да не се калабичне?

Йок войнички - ръчен труд!?

Тия поляци, както и ние,не се учат от миналото, и тъпите грешки които са допускали...

В края на краищата и Русия ще я приемат един ден в НАТО, след което в света няма да има заплахи от война и НАТО ще може да се разпусне.

Това да не ти е компютърна игра? Казваш Крим нямаше да е Руски. Как? Щяха да насочат ядрените ракети към Крим и да спрат референдума? Висша форма на демокрация. за съжаления, повсеместно разпространена напоследък. . Цитат "IQ 136 ( нерегистриран ) 27.11.2015 11:45 Ето хора които правилно четат историята и вземат предпазни мерки, за да не изпаднат в положението на Украйна. Ако Украйна имаше атомно оръжие, Крим щеше да е още техен. Ето текста на Будапещенското споразумение:Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:"

ВИЕ ТРЯБВА ЛИ ВЪОБЩЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТЕ КАТО ДЪРЖАВА ШИЗОФРЕНИЦИ???

Момче,никой не огражда русия с врагове.С врагове трябва да бъде оградена комунистическта върхушка която издигна милиционера за президент.И разбира се той изпълнява нейните заповеди.А иначе никой няма нищо против руските хора.Да се твърди че другите народи имат нещо против руския НАРОД е гнусотия "достойна" единствено за чумавите-комунистите. Това е техния морал-да жертват чуждия живот и щастие заради своите интереси-запазването на господството си над руския народ.

Това е коментар към 1234 от долу

Не виждам смислен отговор на който и да е от зададените от мен въпроси - и съм момиче. Има ли логика да влиза в конфликт с Полша в момента? Случаен ли е моментът? Няма нищо случайно на този свят. И ако загърбиш омразата си към "комунистите" може и да си отвориш очите. Няма черно-бели неща на този свят. Всичко е нюанси на сивото. Путин също, Обама също. Въпросът е кой първи прави провокациите и защо. Преди Украйна руската икономика беше стабилизирана.

Русия няма интерес да влиза в конфликт с която и да е държава в момента. Достатъчни са и главоболията в Сирия, където почти сама се справя с ислямистите, в полза и на надупената Европа. Кой има интерес да създава този конфликт само 4 дни след умишленото сваляне на руския самолет? кой накара Турция да свали самолета? кой направи майдана в Украйна и влоши отношенията и с Русия, които ставаха все по-добри. Кой кара Полша в момента да прави американски бази на своя територия? Защо ограждат Русия с врагове? Мислете, тролове. Еднополюсното управление на света не е в наша полза. Не е в полза на никой.

Евала най-смисленият коментар който съм чел от доста време насам

Русия ВЕЧЕ е в конфликт с много държави. Никой не е карал Турция да сваля руски самолет, който влиза в нейна територия. Русия сама се огражда с недоверие и враждебност. Съседите просто взимат мерки на своя територия.

те турците ей така, предпочитат да свалят някой, който влязъл за 7 секунди, вместо да си запазят търговията и туризма. самите те влизат в гърция постоянно. Нещо по този въпрос?

Това вярваш ли го? Ердоган няма никаква полза от свалянето на този самолет. Но пък се държи като Меркел. Неадекватно и нелогично. Обясненията са му в същия стил. Явно на сценаристите вече не им пука за мнението на хората. Карат направо, през просото и лошото е, че им се отдава.

Виновни са монголите и татарите. Днес се проявяват последствията от поробването на Русия.

Путин вкара Русия в изолация и конфронтация с всичките си съседи. Поради некадърно управление и глупава външна политика руската икономика затъва в тежка и продължителна икономическа и социална криза. Кремълските джуджета се спасяват с лъжи, че врагът е пред вратата и злостна пропаганда. Силна е страна с мощна икономика. Русия не е такава.

Нищо не казваш за вътрешната му политика. Защо? Провокациите, които САЩ направи и с които я принуди да действа агресивно в Украйна са именно в резултат на вътрешната политика на Русия. Путин се опитва да се защитава. Отвори си очите, слепец!

Защита чрез агресия заради вътрешна политика????? Вие ли бъркате или мислите ви са объркани?

Напротив. Казвам. Средноинтелигентен човек би го разбрал. Разбира се, че Путин защитава себе си. Опитва се да отклони вниманието от икономическа катастрофа с трагични социални последици. Причините са структурни, технологични, образователни и международни, но преди всичко некадърно и некомпетентно управление, което е съсредоточено в един център, който дава указания по всички възможни въпроси.

"..Путин се опитва да се защитава...".Путин не защитава себе си.По-точно защитава своите господари-тези които го направиха президент.А те не са русия,нито руския народ,нали. Техните интереси-интересите на комунистическата върхушка в русия и интересите на хората в русия са "доста" различни.Примерно тази върхушка изби 56млн от своя народ заради своите интереси ,заради своята власт.А сега,ми за момента върхушката се "задоволява" с промиването на мозъците на хората с настройване срещу другите народи.Но ако се наложи ше хвърли своя народ във война срещу останлите народи.Пак със същата цел-запазването на господството си над изстрадалия руски народ.Да не се лъжем,най пострадали от комунистическата чума са руските хора.

Не мога да разбера едно, защо страните на НАТО могат да се отбраняват само с "натовски", сиреч американски бази в тях? Защо не се влагат пари във въоръжаване на малките членки на НАТО2 Нали са много хуманна хамериканците - защо не финансират съюзническите армии, ами пращат свои войски по места?

Понеже са ДЕМОКРАТИЧНИ ОКУПАТОРИ И ВЕЧНИ ИНТРИГАНТИ....

Кремълските комита и милиционери не са тези които да казват на свободни хора как да си редят мебелите удома, защото видите ли - те интерпретирали. Време е да осъзнаят, че всяко действие има противодействие. Последна Турция им показа това.

щото американците на никой нищо не казват нали.....стига живяхте с илюзията за демокрация бе душички дребни

Лоши са защото бият цветнокожите.

Браво на поляците. При следващия агресивен ход на Русия НАТО следва да разположи ядрени оръжия в Полша и Прибалтийските републики. Не може една изостанала и допотопна империя на злото да шантажира целия свят.

А, браво! Сега питай Финландия, която има армия от 33 000 души и не е в НАТО, защо не се страхува от Русия? Няма здрав разум, който да иска чужди военни на територията си, само продажни коп...та.

Финландия не иска, защото сама си ги пляска ватниците :)

Защото вече е правила за посмешище червената армия. Освен това Финландия проучва въпроса за присединяване и в страната този въпрос се обстжд широко в обществото.

Ресия Допотопна? И това казва човек, в чиято "европейска" столица още пъплят каруци, виреят глутници на подивели кучета, изяждащи хора и пред блокове се димят чушки ,печени на ламарина. Държава където от 5 млн - 2,5 млн е под прага на бедност. Мамин напредничав

E, поне не сме Империя на Злото :D Пък и това, че какво става в България, не отменя факта, че Русия е допотопна държава ;)

Разбира се, че е допотопна. Каква е според вас страна, вкоято 27.8% няма тоалетни и в голяма част от областите й Областната управа определя местата за изплакване на бельо в реките.

Мила руска КРАВО.Това че русия може да лети над земята,изобщо не означава че не е допотопна.Такова ПРОВИНЦИАЛНО разбиране на живота е дразнещо.Поне за мен.Руска краво,когато един ЦЯЛ НАРОД РАБОТИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ВОЕННИТЕ,ТОВА Е ...изостаналост.А за днешната ситуация в БГ е виновна русия.И не ми се прави че не знаеш що.Ако те вълнува ше ти обясня.Само кажи...

Бягай в ПОЛША - там ти е мястото! А ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ няма как да заличиш с гнусотия и ПОМИЯ! ЕВРЕЙСКА Европа закри всичко направено от РУСИЯ, но НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ! Затова САМО КИТАЙСДКИ СТОКИ!

Полша зорлян иска да си сложи окупатори на територията. Но нека си подготви и ТЕЦовете, ВеЦовете и разни други апетитни собствености. Да взема пример от нас, ние откакто сме в НАТО сме я цъфнали - малка застаряваща армия, никакви оръжия, чужди бази, увеличаващи се малцинства, някои от тях с амбиции за територии. А, честито. И това под предлог "Русия е много страшна, да не вземе да ни нападне". Само малоумници могат да вярват на подобни пропаганди.

Хехе, те и украинците не вярваха.

Сега вземи да се осведомиш кой и защо провокира войната в Украйна и виж как сценарият се повтаря. От кой, защо сега? Русия просто пази интересите си. Някой не можа да преглътне одържавяването на ресурсите и.

Ни лук съм ял, ни лук съм мирисъл. Просто поляците са си свободолюбиви и демократи. Като турците.

И като украинците. И те я втасаха с подобни амбиции.

Саудитска Я АраВия да вземе давземе да продаде на Плша сто ,,иляди' тона нефт на половин цена от ппутинпромската. Тези поляци са ,,мръсни''католици и врагове на правопутлерославието. С това те стават официална мишена на путлермахта.

Обстановката много прилича на тази от 30-те на 20 - ти век, когато Германия проявява своите претенции към съседните страни в които е останало немско население или са й били насилствено взети след Първата св. война. Сега обаче, НАТО (страни членки на съюза) проявяват свойте претенцие към богатствата на една страна. Провокативната наглос и нахалство на тези страни с кратка история на независими държави (прибалтийските републики и Полша) говорят за организираност (всички са членки на НАТО а там шефа е САЩ). Обяснимото нахалство граничещо с наглост от страна на Турция (член на НАТО) направила опит да даде искрата за започване на активни действия от страна на пакта (включване на Франция и Великобритания), говори , че това рано или късно ще се случи. Остава ни да се надяваме на здравите нерви на другата страна.

Неадекватно и глупаво сравнение. Никой няма териториални претенции към Русия. Но руснаците са заплаха за мира в региона. Полша не е с кратка история.

Полша е с много кратка история на НЕЗАВИСИМА страна! Претенциите не са териториални а енергийни. Руснаците като всички имат право на икономическа и политическа независимост. А за първото времето ще покаже. Да но оцелеем!

Тия панове май много натягат пружината. Тя в такива случаи се къса.

Де нацистки ботуш,де!Скоро не сте яли хурката.Малко ви беше Варшава,Сталин требаше целия ви кенеф да заебе.

Искането не е на Варшава, а на Д.Маккейн. Поляците само подгъзват но за разлика от нас го правят с кеф

Прави ми впечатление, че основната маса отявлено русофобски мнения са в работните часове на денонощието, докато останалите мнения са горе-долу през цялото време. Не че намеквам нещо, но обикновено в работно време се заработва!

Прав си. НПО-тата плащат за работа в работно време.

А случайно да ти правят впечатление изборните резултати на съветофилските партии?

Ами ДА СИ НАГАЖДАЧ е най-добре, НО С УСИЛИЯТА НА МНОЗИНСТВАТА БГ-потъна.... Дори да си съветофоб, антикомунист НАД 70 % СА АПОЛИТИЧНИ - НЕ ПАРТИЙНИ! Така че ГЕРБ-СДС И КОМПАНИЯ са хората дето си ВЪРНАХА ИМОТИТЕ И ДЕТО ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА това е...

А Хуйло кога ще възстанови на анадолците стойността на ракетата, с която му свалиха самовара ?!

Каквото и да прави Полша Сев.поток 2 ще я заобиколи. Какви оръжия ще си настанят все тая за Русия. Имат и ще имат жесток кошмар от миналото. Те с Литва,латва и др. боклукчийски държави не са военна заплаха а мишена

Това е разликата между умните народи и тъпите такива..Целият бивш соц, 50 години сърбал съветската попара, взима мерки, никога повече да не попада в лапите на азиатските диваци(любители на мумии)..Ганьо Тъпото още е зависим от дивашката империя..И се чуди защо бил последен

РУСИЯ ВЕЧЕ Е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА - за разлика от ЖАЛКИ СЕКТАНТИ като тебе!

А баш най-православният е Кадиров, нали, другарю?

Ясно е че си ПРОТЕСТАНТСКИ КАТОЛИК - нещо като БУДИСТКО КРИШНЯНО БАПТИСТКИ МЕЛЕЗ.. Католическа ПОЛША пее това което и повеляват ПАПА ЙОАН ПАВЕЛОВИТЕ КОРЕНИ...

Разликата между умните и тъпите/както ги окачествяваш/ народи е в това, че умните извличат ползи от всички възникнали ситуации, а"тъпите" винаги си навличат проблеми. Твоята позиция също доказва, че повечето нашенци съставят онази немалка част от обществото, която праща народа ни във втората категория.

след турция и украина изглежда и полша ще затвори въздушното си пространство за руските самолети !

Особено след като вчера още един граждански Ми-8 грохна в Красноярска губерния и възнесе 12 нещастника. Не се научиха тия рашки да правят надеждни хвърчила, а колко опитваха. .

От 1997г до днес колко години са.Май 18-19.И до миналата година такива желания не са се изказвали. Сигурно съвсем "случайно" днес полша иска денонсиране.Ми да те поляците си нямат друга работа... Както казваше едно време един познат:"може ама не е верно".В последните две години излязоха на яве много промени които се бяха случили през последните 25г.Когато цивилизования свят по най-лековерния начин прие модела "умрялата лисица горби",или "комуниста демоктат".Днес вероятно тези които преди 25г взеха това тъпо решение за реанимиране на колабиралата русия,да съжаляват но ДНЕС РЕАЛНОСТИТЕ СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ ОТ 1997г.Света се промени.Русия ОТКРОВЕНО СИ ПРИЗНА ЧЕ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИН ТЯ Е ЛЪГАЛА СВЕТА.По най циганския начин.Дано цивилизованите хора да са проумели че единствения начин един екземпляр с мислене на комунист да се поправи е да бъде премахнат.Физически.Както одно побесняло куче трябва да бъде убито а не лекувано. И всичко започна преди около 2г (или колко там) с еди сноудън.Чумавите постепенно си разкриха душата.И сега се прават на неразбрали.Това наистина е тъпо.Ако през 1997г едни такива "учудвания" бяха изказани от русия ,като тези сега,може би някой щеше да ги приеме като основателни.Днес това е невъзможно.Полша е свободна страна и може да разполага каквито си иска оръжия на своя територия.И ше го направи.И разбира се тези "притеснения" на руските управници са ПЪЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ.Тази възможност за денонсиране на този договор е била КАЛКУЛИРАНА когато русия е тръгнала по днешния път.Така че тези "притеснения" са за пред деца.

След изборите Полша смени посоката на вятъра. PiS винаги са били антируски настроени, така, че новото искане не трябва да учудва никого. Предполагам, че на следващи избори пак ще има промяна, защото Гражданската платформа е стабилна партия и няма лесно да се даде.

Момче,нищо не си разбрал.Тук не става дума за политически предпочитания или капризи или каквото искаш.Тук става дума за ОБЕКТИВНИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛНОСТИ.ТОВА КОЕТО ПРАВИ РУСИЯ ДНЕС Е НЕПРИЕМЛИВО ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.И сега ли не разбра.Трябва ли едно по едно да обяснявам нещата. КОмунистическата върхушка в кремъл,иглежда е решила че вече няма за какво да се прикрива. Показа се в целия си "блясък".А може и вече да не е можела да се прави на такава каквато не е ЗАРАДИ НЯКАКВИ ПРОЦЕСИ В САМАТА русия.Не знам а и не ме интересува особено.Въпреки че както казвам АЗ,мирния изход от ситуацията в света днес а и за утре е хората в русия да си оправят бесните псета.Иначе чумавите няма да се спрат в опитите си да си запазат власта в самат русия.Там е техния проблем.ЗАПАЗВАНЕ НА ТАЗИ 90 годишна власт.И ако усетат че я губат могат да подпалят и света.И се знае какво ше стане...

ТЕ ОТ ДРУГО НЕ РАЗБИРАТ!!! КОГАТО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЗАЛОЖЕНА НА КАРТА ЗАРАДИ ТЯХ, ТЕ НИ ЗАБИХА НОЖА В ГЪРБА!!! ОСТАВИХА НИ ГОЛИ И БОСИ ПРЕД НАТО!!! ПОЛЯЦИТЕ ГИ ПСУВАТ И МРАЗЯТ ДО СМЪРТ, НООО КОЛХОЗНИТЕ ГОВЕДА ИМ СЕ НАГЪЗИХА С КЕФ ДАЖЕ! НА ВИ СЕГА ПОЛСКИ ЯБЪЛКИ, КРЕМЪЛСКИ ТЪПАЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

БЛА, БЛА, БЛА, БЛА, БЛА, БЛА БЛАА БЛААА БЛА БЛАА БЛА БЛА....

Поляците търсят да излъчат конкурент на Ердоган в битката за спечелване на званието "Идиот на хилядолетието". Въпросът е, на кого ще се падне честта да провокира ТСВ.

как на кой ? на путин разбира се !

Засега няма шансове - даже не отговаря на провокации.

Както и да завърши една война нато - Русия, едно е сигурно - пограничните на този конфликт държави, изчезват яко дим. Полша ми се струва, че е с предимство.

Ето хора които правилно четат историята и вземат предпазни мерки, за да не изпаднат в положението на Украйна. Ако Украйна имаше атомно оръжие, Крим щеше да е още техен. Ето текста на Будапещенското споразумение:Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: - да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна. ; - да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации; - да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество; - да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия. ; - да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници; - да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя въпрос по изпълнението на тези задължения.

Ядрено оръжие, вече нямаше да си пишем. Те една тръба за газ имат и съсипаха цяла Европа, а ако имаха и ядрено оръжие, от планетата Земя нямаше да е останало нищо. На бодлива крава, Бог рога не дава.

Предлагам НАТО да се разпусне. Само тогава можем да спим спокойно без заплахи от "ценности".

Абсолютно точно и вярно. Всичко идва от там.

Да бе, ясно. Да нападнат Русия от запад Полша, Украина, Литва, Латвия, Естония. Долу Турция ще воюва с Русия в Сирия. Ще включат и южните страни на Русия и у-ха още нефт и ... да де - остава Китай. Абе, луда работа. Само не знам обикновен човек от която и да било държава, който да има интерес от тази война...

Точно така. Добре е написано. Само необикновените руснаци си мислят и им внушават, че някой се кани да ги напада.

Мъ да бе! Просто "хората" искаха да им спретнат едно майданче като хората. Ама те, не та не - искаме си Путин. Еми, мрете тогава ваш.а ма.а.

Руските кучки се разгониха, явно са надушили хОй.....мазни пачи страхливи!! Усещат как ще ги порят няколко пАтока, не само турски, ами и от ЕС, Уса и т.н. Плешивото Жуже вече тресе малката си куха кратунка невярващо.....а краченцата му, аха да увиснат!!

От полските "курви" по-долни няма на земята!

Ама са и най-яките такива, за разлика от женската ти рода. Те повече приличат на руски пачи, дето за 5 копейки се дупят на всеки.....руски парцал. Марш от България, свиньо!!

Цо ше пан млуви?"маш мъни лайф стори,ноу мъни амсори-ваща мама к урвенска!

Прави са руснаците. За тях става опасно, затяга се железния обръч и вече няма безащитни държави около тях за нападение. Време е Путкин да смени властния и груб тон към съседите си с обичайния за свете дипломатичен и коректену а надо!

Да пренасочи погледа си от съседите, върху истинския враг. А той е Пентагона и ЦРУ. А те не са в съседни държави.

Абе панове ебани сте и от руснаци и от германци!сега кой икате да ви го надяла в междубузието!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Поляците вече им е надянат в междобузието от чичо Сам и те духат ли духат! Сигурно им е гот, щом искат още по-дълбоко да им завлезе!

Нищо ново. Както винаги, руснаците или се правят, че не са разбрали, или тълкуват нещата така, както им изнася на тях. Поляците са напълно прави, защото Русия доказа, че не държи дори на подписите си под разни договори, камо ли на думата си. Като например договора от Будапеща за териториалната цялост на Украйна срещу ядрените й оръжия. Джуджето е опасно и непредсказуемо. Прави са поляците.

По лицемерно нещо от политиката засега не знам. Фалшиви коалиции, фалшиви войни, фалшиви новини, фалшиви лозунги, фалшиви ценности и многомерни стандарти и невероятно безразличие към лицемерието и лъжата. Маскен бал. Светът на хората от този вид ще се затрие и то по тяхна вина

Кое му е опасното,бе другари?Това,че няма,да можете,да лапнете кинтите,ли?!

Полските дупедавци са същите като нашите, даже по-големи! Да не си мислят, че САЩ (чрез НАТО) ще ги пази от някого, а още по-малко от Русия, ако не дай си, Боже, стане нещо подобно като в Турция! Ще си изгорят за едното нищо! Като Кипърци на времето! И вместо да говорят глупости и поляци, и всички в Европа, е крайно време, ако все още някой смята, че ЕС ще го бъде, да се мисли за създаване на въоръжен европейски съюз, различен от НАТО, който да защитава наистина границите и сугурността на такъв огромен и силен икономически съюз като нашия! Както и европейски служби за сигурност, различни от ЦРУ и базирани на националните такива. Разбира се, тяхното сътрудничеството с чуждите разузнавателни служби и военни съюзи да се регламентира и да продължи, но да бъде наистина европейски и да работи в интерес на европейските граждани и Европа, а не на САЩ. Защото и с европейската бежанска криза и терористичните атаки в Европа се видяха ясно две неща: че имаме различни интереси със САЩ и че нито НАТО, нито САЩ ще си мръднат пръста за Европа, ако стане напечено, освен да ѝ помогнат да се срине!

Дупедавци са, защото се притесняват от руска агресия ли? Браво, браво...

Притеснени от руската агресия, която ги извади от пещите на Освиенцим, където са унщожени милиони поляци и нагнетявана без основание от кукловодите им?? И не са притеснени от сегашното им приятелството с наследниците на Бандера и Шухевич , които са ги клали като пилци и все още притежават и живеят в откраднатите от дедите им имоти в сегашна Западна Украйна, бивша полска територия?? Такива мантри може и да минават при някои чалга-тинейджъри, но не и пред нормално мислещ и средно интелигентен човек!

Предлагам на всички страни да си имат собствено ядрено оръжие, които нямат да им се даде и да броим дните до... Не че вече не броим...

не знаех, че можеш да броиш

Ндаа, Русия се разширява и вече граничи с НАТО. Нали така?! Нищо, че си е в същите граници. Ей, ама няма да мирясате, докато не стане ядрена война?!

да, пут.кин няма да престане да анексира и "освобождава" държави, докато не стане войната

Колкото и да повтаряте мантрата за "анексиране" на Крим, всеки нормален човек ще ви каже, че такова няма! Имаше референдум за независимостта на Крим, в който участваха над 85% от жителите му и над 80% бяха " За" и това, че някой дрисльо го смята за невалиден, не го прави несъществуващ и си е негов проблем. Просто демокрацията не е приемане или неприемане на народната воля според политическите желания на САЩ и марионетките му. Но фактите са такива, каквито са, и ако един далтонист не разпознава цветовете поради болестта си, това не ги прави неразличими за останалите! Освен това международното право за САЩ е локум, който разтягат и интерпретират както им изнася в момента, защото референдумът за отделяне на Крим от Украйна и присъединяването му към Русия е много по-легитимен от изкуственото и силово разкъсване на Сърбия и обявяване на Косово за самостоятелна държава. А нека да ви кажа също, че Съединението на Княжество България с Източна Румелия, което ние чевстваме като национален празник и днес, също не е било признавано от т.н. Велики сили, от което то не става по-малко значителен факт в нашата история, щом такова е било желаието на дедите ни. Но явно те са имали по-големи топки от наследниците си , за да се опълчат на големите. Това е повече от очевидно!

Ами женчото Путин не си държи на думата. Уж щеше да е гарант за целостта на Украйна а какво стана всички сме свидетели...За това всички съседи на Русия искат да са в НАТО и добре защитени.

Що бе, Украна разпадна ли се?!

Никой не е поемал ангажимент да държи насила нечий двор цял. Щом домакините се дърлят, разделят се и всеки със своето. Русия каква им е, та да им го забранява?

Нормално и разумно е една независима, свободна и свободолюбива държава да иска да иска защита срещу един агресивен и непредвидим съсед.

Нормално и разумно е в 21 в да не се харчат луди пари за въоръжаване, ядрени бомби и прочие средства за масово унищожаване. Нормално и разумно е в 21в да няма гладни и преяли, да няма изхвърлени стоки скъпи и с изтекъл срок на годност при наличието на гладуващи. Искането на Полша е свързано с ескалиране на напрежението НАТО Русия и в крайна сметка води към война.

Искането на Полша води единствено до по-големи и солидни гаранции срещу нападение от съседни държави. Путин нападна туркмените някъде си, та няма да нападне сприхавете поляци под носа си! Айде холан!

ПОЛЯЦИТЕ ВИДЯХА ДЕБЕЛИЯ...

Няма спор, че полските управници, както и всички в Европа са чичосамови слугувници и че и действията и приказките им се диктуват от кенийския маймун. Днес обаче ме впечатли заглавието в западните медии: "Екстрадицията на Полански в САЩ е дефинитивно отказана от полското правосъдие"! В такива случаи можем да си правим и съответни логичн изводи и сравнения.

НАЙ ТЪПОТО Е ДА ИСКАШ БАЗИ С АТОМНО ОРЪЖИЕ НЕЗАВИСИМО ОТ КОГО, ЗАЩОТО ДРУГАТА СТРАНА НЕЗАБАВНО ГИ ПРИХВАЩА СЪЩО С АТОМНО ОРЪЖИЕ.....

"Кичливый лях..."

Когато един държавен ръководител е заслепен от политичиска злоба и късогледство, той прави подобни изказвания. Защото ако разсъждаваше нормално, той трябваше да знае, че с разполагането на нови оръжия в Полша, тя веднага става цел 1 на руската отбрана. А както знаем, Полша, която е буферна държава, ще изчезне от картата за броени минути, ако недай боже стане нещо лошо.

Ядреното оръжие е средство за възпиране.Много първосигнално ти е възприятието !

Полша знае, че и сега си е прихваната за цел от Русия. Там помнят Катин, а тук забравихме Тутракан и Силистра, бомбардировките на Варна и Балчик. Въпрос на патриотизъм и здрав разум. Там няма руска партия като Атака.

Много бръмбари имаш в главата си и то,все ядрени!...

Със или без НАТО, съвсем скоро Полша става много силна държава във военно отношение и рашките нямат право на глас. Бавно и постепенно и Германия се завръща на тази сцена. Някои държави от Азия ще трябва да внимават доста

Вервате ли си? Ама наистина!

И МАЛИК В МИСЛЕНЕТО СИ,НЕЩАСТНИКО...

Абе мурзилки, за вас всички ,които по една или друга причина не харесват руснаците са лумпени и нещастници. Ами поляци, чехи и унгарци са го яли най - много руския, и сега ги мразят и в червата, какво странно има?

Варшавците се оказаха по-големи ку*ви и от девойките си, па даже и от българските си колеги! А в политиката това занимание е много, ама много вредно.