Поляците избраха за президент консерватора Анджей Дуда

Консерваторът Анджей Дуда, кандидат на дясната партия Право и справедливост, спечели втория тур на президентските избори в Полша с 53 на сто от гласовете.

Обратно в новината

Коментари - Поляците избраха за президент консерватора Анджей Дуда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано този Дуда се окаже наистина консерватор,както пише в ДИР-а.Щото някои твърдят,че той е полски националист от най-калпавата категория-може да смрази едновремено с ЕС,Германия,Украйна и Русия.Та после макетата пак да викат- "Полшо,земьо македонска,пак ли ке те делиме!?"

И това доживяхме. Полският евроскепцисизъм се засили, когато колони от полски автомобили с пилешко месо и ябълки бяха спряни на руската граница, в отговор на хамериканските санкции. Но пък се отрази добре на българските пенсионери, които ядоха на корем евтини полски ябълки и застаряло пилешко месо.

pastoral ( нерегистриран ) 25.05.2015 13:36 имам един въпрос към другарката кристалинка: вие одобрявате ли цензурата, която се вихри в този форум в името на анадола. отговорете ми не като част от еврейската пара, на която служите, а като човек. по съвест, ако я имате.

чифутите трият най-демократично, защото им пречите да си печатат парите. все пак те Христа си продадоха за пари, че вас ли няма да унищожат. хахахааа

Разтуряне на двете измислени чифутски държави Полша и Украйна.

коментарът ми бил призовавал към противообществени прояви. верно е, признава, ама срещу обществата на разни кукумицини, като вас, обществото на анадолската цензура и обществото на "здаро мазачите". още съм срешу обществото на пулитиците, което е срещу мнозинството на избирателите си. в това отношение съм с мнозинството от 99% от хората, срещу малцинствата от 1% на извратените дебили, които са завзели ивсичката власт, но все още не сте над Онази Власт! тепърва ще ви става ясно защо не биваше да го правите... хахахааа

Тя според някои медии в Полша си е ксенофобска и еврофобска...И апропо в Полша президентът ли определя пенсионната възраст...

съветската власт в лицето на ес в действие във форум, който никак не е анадолски.. хахахах

.. президентските избори в Полша завършиха с победа на опозиционния кандидат Анджей Дуда, който е известен с рязката си критика към Москва и с предложението си Полша да изпрати войски в помощ и на Украина. Яростен привърженик на НАТО и САЩ... Честито на печелившите... ))))

до протестиращите в Гърмен (какво хубаво име. и аз съм гърмен ;-). в едно не сте прави, и това е, че вие смятате, че само в района са се заселили престъпници. най-големите престъпници са се заселили в прокуратурата, съда, парламента и правителстват. така че, ОГЪН!!!

Унгария, Полша, сега и в Испания - време е да дойде края на ЕС

време е вие, които триете коментари да излизате с истинските си имена. все пак ние отговаряме анонимно за мненията си, но вие трябва да отговаряте за наложена цензура в името на злото и ще отговаряте поименнно, или си мислиш, че не ви знаем кои сте. а? хахахаааа

Ейбрахам Линкълн към Бойко Борисов: Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. You may fool all the people some of the time; you can even fool some of the people all the time; but you cant fool all of the people all the time.... Моника Маковей била нарекла Борисов и лъжец Ти да видиш каква смела жена. Дано не я убият докато е в България.

Абе образ аз каквото съм писал за ББ,ЦвЦв и сие явно си нямаш и представа...Мушмул мамин, непоръбен...Казах ти тук губиш надник...Темата не се получи за тролене...А това което е казала Маковей, важи с пълна сила за всички които са били и са на власт в последните десетилетия, защото онези от по предните десетилетия просто поумряха, ама и те са си затам...Нещо друго ще измислиш ли, или ще побачкаш както си му е реда...

поляците пак имаха избор, както всички останали: да избират от по-малкото зло, но пак избраха по-голямото зло. това не е консерватор, а най-обикновен популист. защо хората се хващат на подобни въдици по-лесно от рибата, след като са по-умни от нея. ето това е въпрос.

Aко Kоморовски е президент от 2007 година кои загина в Cмоленск 2010 година? Aдютанта му ?

Коморовски май беше президент от 2010, след смоленска катастрофа, а не от 2007.

delly

Да, прав сте, благодарим за забележката!

време е вие, които триете коментари да излизате с истинските си имена. все пак ние отговаряме анонимно за мненията си, но вие трябва да отговаряте за наложена цензура в името на злото и ще отговаряте поименнно, или си мислиш, че не ви знаем кои сте. а? хахахаааа

Поляците са измислена нация, която ВИНАГИ слугува на запада и ни създава проблеми!

Това ли е опорната точка за днес?

То повечето нации са измислени. Включително и най-големите в Европа - френска, испанска, италианска. Да не говорим пък за "белгийска". Може би албанците са най-автентичния народ. Скандинавските нации също.

Естествено, че ще изберат евроскептик - защото са разумен и сплотен народ. Единствено изпаднала отвсякъде България още се храни с илюзии и избира някакви еврогейски ентусиасти и лизачи на задници. В България няма един читав политик в момента. Всичко е смет.

Колеги,моля в неудобните теми да се отклонява спора с установените на семинара теми : Съветска заплаха,ЕС ценности,Анексия,Защита от окупация и т.н. Хайде,лека и доходна. Спорна спам седмица.

Aбе гледaхте ли руснaците кaк отбелязaхa 24 мaй.

... само че, това не може да е радостен повод за българите, защото е начало на кампания, при която в обозримо бъдеще рашките окончателно ще установят "историческия факт", че азбуката е руска и Кирил и Мефодий са руснаци...от Москаль, защото от вражата Киевската земля няма как да бъдат...

Пак ще е прогрес, едно време мислеха, че е измислена от Ленин.

Нас България ни наричат "Балканите".Забравили са,че са "украинци,че сме ги вадели от дупките им и ограмотили,че са бивши български селяни и данъкоплатци и федерати.От Москва фалшифицират всичко свързано с история и култура до което успеят да се докопат.Човек ще рече,че са родени в Скопие.

Аре бе пуснете нещо за Путин, че немам търпения да застана на Амбразурата и да развея мазна трътка

Абе Дир-а, вие сте голема работа...Къде го видехте тоя евроскептик...Това е човекът който казва, че няма да се конфронтира с Русия заради репутацията и в момента и по исторически причини...Че отношението към Германия ще е същото...Това е човека който обяви че ще затопли още отношенията със САЩ и ще работи за повишаване на военното и присъствие в Полша...И това го пише дори в любимият ви за цитиране ТАСС...

Предизборната платформа на Дуда предвиждаше намаляване на възрастта за пенсиониране от 67 на 65 години, намаляване на данъците и насърчаване на полския бизнес. Партията му е евроскептична и експерти прогнозират напрежения с Европейския съюз.

Само РУСОФОБИЯ не е достатъчно да победиш на избори!!! Особено след края на илюзията - ПОЛША - НОВИЯ ТЕКСАС ЗА ЕВРОПА... Дето щеше да удави Европата в шистов гъз и нефт... НИТО ЕДИН КЛАДЕНЕЦ не е дал промишлен добив.. А ВЕЛИКИТЕ "ХАМЕРИКАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ" след 620 МИЛИОНА ДОЛАРА ИНВЕСТИЦИИ си биха КАМШИКА... И пак сме на килимчето пред ГЪЗПРОМ!!! Става въпрос не за 3 млрд. куб.м. газ на година като България, а за 20 млрд на година..

A съветофилията с България стига за 4,5%...Нъл' тъй,сидерасти?Кофти,а?

в България е непобедима!!!! ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ СИ ВИ ЛЪЖЕ, както си иска... А вий пак МУ СИ СЕ РАДВАТЕ.. И ИСТИНАТА Е В: "Страната ни се нарежда на 47-о място от 49 изследвани държави по атрактивност за правене на бизнес. Това показва анкета на бизнес телевизията CNBC за нагласите на фирмите и преките вложения, разпространена от "Файненшъл таймс" за България."

Скъпи Полша е единствияният икономически тигър в Европа и това няма нищо ообще с шистовия газ. Полша и Румъния са предпочитаните дестинации за чуждите инвеститори в Източна Европа, като дори български бизнесмени си местят бизнеса в тези две държави. А Пожарникарът може да се дриска каквото иска по какъвто и да е повод, както и останалите родни боклуци от всяка социална прослойка.

... няма начин човекът на братята Качински да е евроскептик. Дори и да е бил преди години, след анексирането на Крим и нахлуването на руски войски в Украина е сигурно, че поляците са най-възторжените привърженици на ЕС и НАТО. Това е единствената им гаранция и на тях, и на всички на запад от Империята на Злото, че имат някаква защита... ))))

какви земи е подарил СТАЛИН на УКРАЙНА през 1939-та година... И за едни дела за реституция дет се водят там. И за условието от договора за асоцииране на Украйна към ЕС - ДА ПРИЗНАВА РЕШЕНИЯТА НА ТЕЗИ ДЕЛА ЗА РЕСТИТУЦИЯ... И ЗА ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ от 1942-44 година си прочети. И паметника в Полша, на който пише - "АКО ЗАБРАВЯ ЗА ТЯХ ГОСПОДИ, ТИ ЗАБРАВИ ЗА МЕН!!!" За едни НЕУКРАИНЦИ ИДЕ РЕЧ...

Много са ми интересни такива евроскептици, работили като евродепутати. Значи то било на хранилка в Европарламента, а всички знаем за какви заплати и хонорари става дума, ама сега решило да цица от две места и изведнъж станало евроскептик. Номерът с изнудването с Русия явно ще минава още дълго време.

Каза НЕ, на евроробството и брюкселската тирания. Браво!!!

Много си прав, какви са тези глупости...евроГейски съюз!

Умните хора са евроскептици.

Умни хора са, щом осъзнават вредата повече, отколкото ползата от Европейския съюз. Но ние ще си останем с Турските домати поляти с отровни химикали, с ГМО-то, което внасят мутрите и те така, докато се уморим взаимно.

И какво общо имат турските домати с ЕС?И е по-вероятно да измрем от братската радиация,не от доматите..Но,както е известно,простотията ходи по фенове на бсп..И на Юруш де..

Евроскептик, прагматик, консерватор ... Анжей Дуда е млад човек със собствено мислене, идеи и визия. Той е за ограничаване на украинските бежанци в Полша, мирно урегулиране на Донбас и подобряване отношенията с Москва. Всъщност Анджей Дуда ще внесе реална мисъл в дейността на полското държавно ръководство

За поляците си е бизнес да пречат на бизнеса между германци и руснаци с антируска реторика. Така немците им плащат и получават добро отношение- не им спират фондове и шенгени... Така беше и със северен поток когато поляците много тежки думи изрекоха за германците, но последните се откупиха... Докато не им писне на немците...

Човекът е от партията на Качински. Лошо за левичарските дембели от Брюксел и още по лошо за Масква. Дано ушанките не му спретнат някоя "случайна " самолетна катастрофа , като тази в Смоленск.

Най-силно впечатление ми прави реакцията на победителя и загубилия. При такъв близък резултат си представете българските политици как щяха да реагират. Отношението на политиците е показателно защо при относително равен старт преди 25 години поляците сега са толкова по-напред в много отношения.

hladnika

равен старт друг път, винаги са били минимум 20 години пред нас.

Не разбирам защо само бг медии твърдят,че този човек е евроскептик?! От къде ги измисляте тези лъжи?!

Не видя ли ,че новината е препечатка от ТАСС.??Това обяснява всичко.Това е новина за хора които само могат да четат бавно на български и хапват безплатни пици около Операта в София!!

Не е само от ТАСС, цитира се и Франс прес явно статията е някакъв сбиртак о различни медии, но цитата,че е евросекптик явно е от франс прес.

Не мога да разбера българските медии или по-точно редактора на новината, но времето е "наше" и ще видим каква политика ще провежда Дуда. Казвам това защото пък ЕС-демократичните медии и дори и хамериканските, го характеризират като отявлен русофоб, което пък с положението в Украйна е страшно удобен. Не можах да намеря ярки проЕС изказвания, освен стандартните "политически обещания". По-скоро малко го пращят към "водевилите" на Ципрас и ако той "продаде" нещо срещу нещо, защо не ........

На какво отгоре са евроскептици- наляха им милиарди, пуснаха ги навсякъде, не ги водят корумпирани и сега магарии- точно като унгарците. Когато си на помощи трябва да си смирен. От такива номера няма да влезем в Шенген, а другите кандидати за ЕС никога няма да ги приемат...

поляците около 60 000 000 САЩ: 10 024 711 (2006) Бразилия: 1 800 000 Канада: 984 565 Франция: 900 000 Великобритания: 500 000 Аржентина: 500 000 Беларус:400 000 Германия: 384 808 Литва: 250 000 Ирландия: 155 000 Австралия: 150 900[3] Украйна: 144 130 (2001) [4] 73 000 (2002) Великобритания: 150 000 Поляците са пръснати по целия свят.Половината са извън Полша, главно в САЩ и на запад.За това поляците са крайно западно ориентирани и това едва ли ще се промени някога. Такъв ще е и бизнеса им. Явно и тях ги е подгонила манията за величие и ще се опитват да станат самостоятелен геополитически играч. Мого са, силни са, имат основания.

Поляците се радват да се пенсионират на 65, а у нас само мрънкалници.

ако искаш мри на работното място.

Да работя до 75 и да не завися от пенсия.

Евроскептикът Анджей Дуда е противник на санкциите против Русия и е за подобряване на отношенията с Москва. В заключителната си реч преди изборите Дуда заяви, че би присъствал на Парада на Победата в руската столица, ако е бил държавен глава на Полша.

И за постоянно присъствие на натовски войски в Полша. И това ли е добре?

По-голям лъжец в този форум няма.Ако има някой който да се нарече с гордост "Истински РУСОФОБ",то това е новоизбраният полски президент.В изказванията си беше по остър,смешен и забавен дори от палячото на Кремъл -Рогозин!!

А кой иска да създаде обща полско-украинска-литовска дивизия??А кой иска да е въоръжи?? Та посмали МАНГО с лъжите!!Това е човек от щаба на партията братята Качински.А за тях се много добре се знае какви чувства изпитат към азиатските "славяни"!!

Защо информацията за избор на президент на страна-членка на ЕС трябва да получаваме от ТАСС?

Защото информациите на ТАСС са най-тонии правдиви.

Новините идат заедно с газта. Бонус..

'Ми кат не учим други езици...

Дуда? Дуда... А, сетих са, ни га познавам...

Той е реалист, което ще рече: 1. За засилване на сътрудничеството със САЩ; 2. Полша - част от ЕС; 3. За по-внимателна политика към Русия - по икономически причини и заради сигурността на държавата; 4. С недоверие спрямо Германия - традиционно за поляците

Честито на Анджей Дуда. Дано Полша започне да провежда по-прагматична и независима политика.