Полша обмисля да поиска репарации от Германия

Лидерът на управляващата в Полша консервативна партия на Ярослав Качински обвини Германия, че не признава отговорността си за Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Полша обмисля да поиска репарации от Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всв започва на 1 септември 1939г.германия напада полша. на 17 септември 1939г. по силата на договор между ссср и германия, ссср нахлува в полша. на 18 септември 1939г германия и ссср излизат със съвместна декларация подписана от рибентроп сталин и молотов, която гласи: правителствата на райха и ссср, чрез подписаният днес договор, като уреждат границите между двете държави вследствие на разпадането на полската държава, и създаването по този начин сигурна основа за траен мир в източна европа единодушно изказват своето гледище че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между германия, от една страна, и франция и англия от друга. двете правителства прочие, ще направят общи усилия да се постигне тази цел възможно най скоро. в случай , че това не се достигне, ще се докаже, че англия и франция са виновни за войната! дова е история, дорогие друзя, товаришчи и товаришутки! тя не може да бъде нито изтрита, нито променена!

Абе тъпчо,какво общо има Гърция с Византийската империя.Била е поробена както и България , но много повече от 200 години.Неграмотен , но пише ли пише тъпотии...България никога не е била под гръцко робство!!!

колкото и да се правят на луди си си знаят, че те започнаха втората световна и няма как да искат репарации на никого.

ами нии като съюзници на немчугите не плащахме ли, да плащат кафявите, тулупа и меркел в старчески дом, да се е_бът на воля

Що не кара под ред, имам в предвид първо от СССР после от Германия. По точно от коя ,от ГДР или ГФР. Да се готвят Османската и Римската империи.

милиардче от джърманите. Много добре, ще ми се отрази, тъй да знаете! ;-)

Прав е Качински, най големите мошеници, робовладелци и убийци, сега ни учат на морал и човечност!

Кви репарации бе идиоти ??? А що не поискахте Репарации от Турция че нападна Европа и убиваше в продължение на 500 години ??? Силните оцеляват !!! След войни в продължение на 1000 год срещу араби и негри, когато най- после спечелиха войната, Великобритания и Франция проявиха момента н слабост през 1950- 1980 г и изгубиха Колониите с в Африка и Азия... И сега бившите им Роби тргъгнаха ОТНОВО да ги нападат за да ги завземат... Или избиваш враговете- араби и негри, или те идват и те поробват...

Тебе кво те бърка , какво ще правят поляците, педал нещастен или получаваш парички, за да лижеш нечии задници!

Световното шоу за отвличане вниманието на хората от истинските проблеми става все по разнообразно и нахално.

Много си евтин, педерасчеморско:))

Господа, г-н Ярослав Качински е прав и чест му прави казването на истината не само за Полша, а и за Гърция. Напомням... Репарациите за Гърция са определени от Парижската конвенция от 1946 г. Съдете сами - "малка" България спази решенията й, изплати на Гърция справедливо дължимите репарации, та дори ги изплащаше и в натура с добитък и живи агнета. Главният агресор - Германия "над всичко" - досега не е изплатила на Гърция ни цент, ни пфениг, ни евроцент. В разрез със световното право и ценностите на нашата цивилизация. При лихва с показател средна световна инфлация за 71 години - от 1946 г. до сега, то сегашният гръцки дълг е по-малък от германския към Гърция. Общият дълг за 71 години е началният дълг по (1+ средната лихва) на 71-ва степен... Напомням и още. Г-жа Меркел бе предложила на Гърция да продава островите си за да погаси дълга си. Е, щом родината на научния социализъм и националсоциализма - Германия, не плаща дълга си, да продаде Берлин на търг и на трета ръка. Защо на трета ли? Да броим. Кайзерът - първа, Хитлер - втора, Меркел - трета. Износването е голямо. А сега, след пресмятане на лихви и броене, нека "юбер алес" се посмеем с оглед на евроценностите ни. Най-подходящ брокер за търга с Берлин е безусловно г-н Ердоган. За разлика от разни други, той не е отстъпчив, родината му е била неутрална във Втората световна война - както той напомни на г-жа Меркел: "Хитлер не е турчин, нали!"

Идиотино,Ердоган ли взе да даваш за пример???Тоя касапин,наследник на мръсни мюсулмански касапи,на тая османска гнус?Ти някакъв мърляв циганин ли си или разпран турчин?Марш от тук!

Едиторите да си опрявят Набимия на Намибия. Полша точно не може да иска компенсации, защото е получила огромна територия от Германия. Макар и от тях да отива към СССР - реално май сега Украйна. Но половината Полша е бивша немска територия. Виж например дълговете към нас на Германия за милиарди левове отпадат. Взето е решение някога, че всички дългове на Германия отпадат след ВСВ, от което сме пострадали и ние. А за колонизирането, макар да имат право, то какво става с останалите много по-големи колонизатори Великобритания, Франция, Испания, Португалия, Холандия и подобни? Те са сътворили толкова много щети, че и сега сигурно се водят войни заради тях. Нищо чудно и тази в Сирия, която май е била френска колония. Цепили са си държави и така нататък. Например Индонезия е била Холандска Индия и са разцепили Индия с Великобритания. Осрали са се в Африка, Америка, Азия и така нататък.

Тоя съвсем се ос#а! Да оставим факта, че поляците получават независимост само и единствено благодарение на победите на Германия на изток, през първата световна. Но дали е готов той от своя страна да плаща репарации за действията на полша на териториите на Беларус, Украина, Молдова, Румъния и особено Словакия, между двете войни? Почти милион украинци загиват по време на полската окупация. Как качински смята да компенсира това?

Какво ще стане ,когато след време всички разрушени страни от Фашистка Америка /включително България/ си поискат своите репарации !?

- Ангела, нека бъдем приятели! - Да Владимир, нека си разделим Полша!

Тамън през 2010 година Германия изплати репарациите които дължеше заради гръмкото си представяне в Първата световна война... А репарациите които и бяха наложени заради Втората световна война са сложна материя, на Потсдамската конференция страните победителки Англия, САЩ, СССР и Франция определят материалните компенсации които ще вземат от Германия и голяма част от техниката и оборудването е било изнесено от Германия в рекордни срокови, а през 1953 година, покрай опрощаването на дълговете натрупани по това време от Германия, изплащането на финансовата част на репарациите се отлага до момента в който страните победителки сключат мирен договор с Германия, заради съединяването на двете Германии се подписва договор който заобикаля това решение и формално, макар и капитулирала, Германия все още е в състояние на война и затова продължава да си прави "оглушки" за пустите му репарации, макар че според Хагските конвенции окупацията не може да продължава повече от 70 години така че отдавна е настъпил момента в който покрай сключването на мирен договор трябва да бъдат предоговорени и дължимите репарации. Полша вместо репарации получава Померания, Силезия, а Източна Прусия е поделена между Полша и СССР(по линията Кързън която определя границата на Полша и Русия след Първата световна война;)

Сетила се Мара да се побара. Ще получат - още един зад врата.

Абе да попитам.В тоя ред на мисли(от статията), ний що не поискаме репарации от Великобритания и САЩ за бомбандировките над София, немците за Дрезден, румънците за Плоещ и т.н.ААА забравих, сите сме от е....ната страна, разбирай победените.А както се знае - "Победителите не ги съдят".

И забравих другата фраза - "Горко на победените".

Е, мама му стара, има ли война в последните 400 години, дето да не е започнала от Полша? За Владислав Варненчик изобщо няма да говоря, а за взаимоотношенията им с казаците - хич!

Германия вече натрупа достатъчно от ЕС, време е да си плаща за зулумите! Само ние си изплатихме репарациите като попове и след двете изгубени войни, щото много читави политици сме имали. Че сега се опитват и да ги реабилитират, жертви ги изкарват горкичките.

Май ще е по-лесно направо да ги доставят със самолети над Варшава и Москва.

Германия може да плати, ако реши, ама я да се пробват от рашките да искат! И то от путиноидите трябва повече да искат, че не е само втората световна, ами и после комунизма, ама денги в тайгата - ниет!

България спешно да си поиска репарациите от Турция, докато тази измислена държава Турция все още я има на картата.

Докато България я има иcкаш да кажеш...

От известно време ми се струва, че на цялото ръководство на Полша трябва да им раздадат по едни специални бели ризи с общ ръкав свързан отпред и да ги настанят на заслужена почивка в специализирано здравно заведение.

Защото не искат имигранти ли?!

Помнете ми думата-тази сатанинска държава, причинила само злини на света, един ден ще плаща и за сегашните си безобразия с мигранти, поробени страни и соросоидни истории. Високомерни подлеци с претенции, арабите добре ще ги подредят.

Какво са за немците няколко милиона чужденци, те имат опит в изтреблението на десетки милиони, тези няма да ги избият, но искат да ги разселят из целия ЕС, най-вече в Източна Европа, защото не работят, които се заловят за работа, ще останат в Германия.

Започвам да си мисля, че Поляците действат след НАТИСКАНЕ НА КОПЧЕТО от КРАВАРНИКА. Сега се започват мизериите около новите санкции към Русия, които ЕС не приема

В тоя ред на мисли и на тебе морски вълк моем да праснем една репарацийка от едно къще във Калифорнията ,скромно с 25 стаи и плувен басеин с олимпийски размери щото пишеш глупости !!

Сетила се Мара ... Минали са 78 г., докато се разправят, ще стане век. Все едно Русия да иска репарации от Франция за нашествието през 1812 г. Или Франция да иска репарации от Германия за 1870-та година. Откога, откога всичко е приключило. С изключение на Израел и Германия. Там репарациите се дължат безсрочно, мине не мине година и приберат нещо. Но Полша не е Израел. Само влошават отношенията между съседните народи !

Само за протокола. 1938 полски войски в съюз с немските нападат Чехия, поляците завземат Тешинска област, а Германия завзема Судетска област. Отделно поляците блокират руската помощ за Чехия. Ако се гледа непредубедено, то когато се е забърквала войната, Полша е била съюзник на Германия.

Полша е в пълното си право да изисква репарации. Има междунаросни споразумения, организации като ООН, Европейски съд и т.н., които биха били един дълбоко-правдив арбитър в уреждането на тези важни дела за Европа. А турците кога ще поискат репарации от България за зверствата на Възродителния процес? Защо се потулва тази неудобно-щекотлива тема, сал един Местан се бори със зъби и нокти за възтържествуването на Правдата. Г-н Сюлейман Гьокче, когото изгонихте в Гватемала, подкрепяше безрервно-предано г-н Местан в неговите патриотично-възрожденски начинания за защитата Правата и Свободите на Малцинствата! Искаме всеки един турчин в България или изселник в Турция, да получи средно 129 311 евро и 39 евроцента обезщетение (по точни математическо-логични изчисления) за престъпленията спрямо личността пред Възродителния Процес. И да не забравяме, че в Родопите и Лудогориете все още се извършва един скрито-потаен, но настървено-зловещ Нов Възродителен процес. Не на сегрегацията, да на дълбоко-моралните евро-атлантически ценности и дълбоко-общочовешки въжделения! Нека всички да си подадем ръце, да се прегърнем, та и целунем, и политнем нависоко във висшите пластове на Духовността и Защитата на Малцинствата.

Мелиха, ти сега Надежда ли го играеш ?

Май вярно са почнали да ви плащат в рубли и сте останали само най-тъпите парчета в тролетарския отдел.

циганката пак тръгнала да проси пари. нали уж бяхте много добре във фесландия, за какви пари пак ревете? а иначе няма проблем- ще ви платим за Възродителния процес. веднага след като вие платите за 500-те години робство.

Баси, "Не на сегрегацията, да на дълбоко-моралните евро-атлантически ценности и дълбоко-общочовешки въжделения!", ДА на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"-1988 година, преди "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС". Програма с "дълбоко-моралните евро-атлантически ценности и дълбоко-общочовешки въжделения", ачик ачик пледиране за османски български и арменски ГЕНОЦИД.

Мелиха уж се представяш за Убавото Наде ма си объркала името тя не е така ! А беше хубава но сега остана само Надето и ти ли си остана само Мелиха :)) ??!!!

това т.нар. малцинство получи признание на статута си на коренни индийци....палете натам, тук и без това не ви искаме...

Оказа се, че Германия не е платила почти на никоя страна репарации, това се разбра, когато Гърция подобно на Полша поиска репарации на стойност външния си дълг, около 300 млрд евро,за масово избиване на местно гръцко население, немците са избили цяло село в Гърция, включително и децата, а свещеникът е бил обезглавен, в същия ден е избито и населението на село във Франция. Немците изплащат обезщетения единствено на евреите, пострадали от Холокоста. Може би затова Англия напусна ЕС, в който главно Германия налага глоби, съди, на по-малките страни раздава заеми срещу които се купува немско оръжие или стоки, поне дългът на Гърция е почти изцяло към немски банки, затова и толкова европари се отделят за изплащането му.

Немците, тия лоши хора, избили едно цяло село в Гърция - гърците искат 300 млрд евро за 300-400 човека искат и с право. Колко според вас трябва да поискат от Москва поляците за 22 000 човека избити около Катинската гора и имат ли право - тези хора са били пленници, а не са загинали в сражение например - избити са най-хладнокръвно с изстрел в тила?

Ми то не само за Полша Германия и на нас дължи пари но никой не смее да си ги иска ! БНБ е отпуснала пари като заем за издръжката на Вермахта на наша територия.Сал един Димитър Попов е споменал нещо на германците но те са го отрязали .Има и документи в БНБ а нашите какво чакат но с този глобализЪм и евроатлантически "ценности" надали ще има наш политик който да постави въпроса ребром !!!

милиарда златни лева, които са опростени от социалистическото правителство след Девети септември, Немският народ не бил виновен, опрощаването е под натиск на Москва, очаквали са благодарност вероятно. А в Западна Европа репарациите са опростени под натиск на САЩ.

Да ве а наше "демократично " правителство май пак под външен краварски натиск опрости на "братския " иракски народ пак милиарди...и те така опрощаваме опрощаваме а Боко тегли тегли все нови и нози заеми !!!

явно и поляците достигат критични точки на видиотяване.. лошо, че не са само те

Оле мамо.. дал интервю за Радио Мария. Т'ва все едно да даваш интервю на Жълт Труд. Или и той като Бай Дончо се сърди на медиите?

Ами да върнат тогава окупираната германска територия тогава ...

Ако всички притиснат Германия с исканията си,до 10 години ще се е появил нов Хитлер и войната е готова. Четете историята след края на Първата Световна и "несправедливия" мир за германците. Немците ще се организират,дисциплинират и тръгват.

Ясно е че Германия е изправена пред фалит, това ще доведе до небивал емигранстки поток на немски инжинери към Балканите, завода на Ганчев ще произвежда нещо средно между AUDI, MERCEDES и VW, и това ще е само началото.

... и тогава ще се осъществи отколешната ни мечта да станем Швейцария на Балканите! Ех, мечти...

Поляците са забравили за някои простички истини от живота.Първо ,желязото се кове ,докато е горещо.Изпуснали са момента да искат пари.Освен това в межународните дела "прав е този ,който е по-силен"/Ф.Ницше/!?

Изглежда справедливо искането за репарации?! Но... Може би най-голямата причина за Втората световна война беше именно огромните репарации към Германия и последвалата икономическа криза там?! Та да рискуваме ли нова голяма криза с такива искания?! Иначе турция ни дължи милиарди по Ангорския договор за тракийските Българи, ни е нашето по този договор сме си го платили, но трябва да настояваме турчолята да си го платят!!!

А от рашистите кога? Заедно нападнаха и разориха страната ви.

тя пък една страна.....винаги са били и ще си останат буферна зона за между големите сили....само жените са им хубави и то не всички

там е работата, че ако не бяха 'рашистите' днес надали щеше да има останали поляци, които да искат обезщетение от Германия...

Ха-хаха-ха, и сега баба Меркел ще отвори кесията и ще ви плати на всички! Ха-ха-ха!