Нов атентат в Диарбекир, четирима полицаи убити

Четирима турски полицаи са загинали днес при експлозия на крайпътна бомба, взривена при преминаването на полицейски автобус в окръг Диарбекир.

Обратно в новината

Коментари - Нов атентат в Диарбекир, четирима полицаи убити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАШИТЕ ХАЙДУТИ И СВЕТИТЕ МЪЧЕНИЦИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ И ТЕ СА УБИВАЛИ ЧОРБАДЖИИ , БЕЙОВЕ , ТУРСКИ ВОЙНИЦИ И БАШИБОЗУК :)))

ердоган помогна много да има косово днес,сега Бог дали ще помогне да има и кюрдистан ?

Айде се изтегли и ти от България, преди ромите да са ти обявили война. Че както сте и малцинство, ще стане кофти доста, ако пламнетотална война.

Евалла на курдите! Вземат им страха на гаджалите по своите си исконни земи! Такива атентати трябва да светнат червената лампа на Ерсдухан да престане с претенциите си към България, че каквото е на изток, това би било и на запад в измислената в 1923г. държава Турция! Да поднася всяка година цветя на мавзолея на Ленин за Турция в съвременния й вид и да не лелее мечти, за които няма никакво, ама никакво основание! Турция не е Османската империя, ахмак! П.С. Казва се курди и Курдистан, кюрди и Кюрдистан е на новообразувания език турски!

NE Mİ SE VYARVA DA Sİ BILGARİN,ŞTOTO İSTİNSKİYA BILGARİN NE MOJE DA E TOLKOVA İZOSTANAL.

Не знам колко си българин, но кюрдите никога са си нямали държава, това че са били там, дава по същата логика основание на ромите да си направят сега държавица. Да, именно там, където си, да ти станат комшии и ако много знаеш да те гърмят с бомби, диванен войнико. А и не забравяй, че си толкова дребен в политичеки и планетарен масштаб, че е цяло постижение ако някой не намери на картата. Даже циганите са по-известни като народ на тая планета, колкото и да не ти харесва. Затова повярвай, Ердоган да и ако го помолиш, няма да те иска. Така че преди да кажеш нещо, помисли, че повтаряш едни лозунги дето не са актуални от 20 години.

Това за сведение, че кюрдите никога са си нямали държава: "Кюрдите столетия съществуват по-малко или повече обвързани с Османската империя и се бият във войската ѝ, включително на Балканите. В буферния между турци и перси Кюрдистан към 1835 г. съществуват 6 независими и 7 васални кюрдски княжества. Решителният конфликт за кюрдската национална независимост идва с края на Първата световна война, когато многоетническата Османска империя се разпада и от оцелялата ѝ централна част като неин наследник е образувана националната държава Турция. Тогава в Кюрдистан започва движението за създаване на собствена държава." В 1835 - 6 независими и 7 васални кюрдски държави, 90 години преди да има държава Турция!

са кюрдите? Едва ли. Ердоган ще прокара гласуването за президентска република. И целта му е да избие кюрдите, които незнайно защо се подведоха по песните от САЩ.

На кюрдите съвместното съжителство, което Иван Вазов по неясни причини нарича робство, явно не им харесва.

Мъка за приятелите Ерсдухан и Пу.

Къде е Кюрдистан? Циганистан има ли някъде?

Тия кюрди за държава ли се борят,но турците взимат,но не дават територии.

Това не е атентат.Какво правят мръсните османски манафи там?

Каквото иска да прави Путин.

Те са си в държавата, умнико, ако не знаеш география, погледни в гугъл че Диарбакър влиза в рамките на държавата Турция. Невеж ганъо си всъщност, и да ти обяснявам смисъл няма. А думата "манаф" означава търговец, така че още едно доказателство, че не си наясно с темата, над която се опитваш да разсъждаваш ;)

Много съжалявам ,но това е по-скоро ми прилича на военна акция ,а не на атентат или не правите разлика между беззащитни хора и полицаи или военни.

Нищо, кюрдите имат да си го връщат, че ги избиват като мравки всеки ден.

Вярно е, всеки ден кюрдски терористични трупове удобряват скалистата почва на Турция.