Опитаха да убият новия либийски премиер

В Либия е извършено покушение срещу премиера Абдул Рахим ал Киб, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на агенция ЕФЕ.

Обратно в новината

Коментари - Опитаха да убият новия либийски премиер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според някои групи и племена, правителството не представлява цялото либийско общество. Естествено! Тук не става въпрос за демокрация, а за смяна на управляващо племе. Дали, начело е Кадафи или ал Киб, няма значение - все ще има потискани и недоволни.

... "разумно" премълчават същността на събитието...

Догодина започва строителството на АЕЦ Белене ........ каза Трайчо.

Проблема на Либия е че има много проблеми.Бедуините са носители на вековни традиции които никой не може да промени.При това тези традиции са далече от съвременно разбиране за демокрация.А отгоре на всичко племената са не едно и две.За тях държавата-това е племето.Сьобразявайки се с всичко това Кадафи успя да направи нещо като държава и то с цената на много пари и насилие към тези които не им увира главата.Сега това всичко е разрушено.Злият дух е пуснат из бутилката и връщане назад няма.Лошото едва сега започва.Буквално пред очите на запада и Америка е кървящата рана наречена Ирак.Тя реално никога повече няма да съществува.Ще има район на шиитите сунитите и кюрдите.Които отгоре на всичко ще се бият един други.Тия западняци на който нашите управници се кланят не разбраха че времето на лесните колониални войни безвъзвратно е отминало.Сега гледайте само какво чудо ги чака пък в Пакистан.А Либия- тя ще си съществува формално но в действителност ще бъде Триполитания и Киринайка.

Пич, честно изгуби ме още след първото си изречение :)))))))

Брато, а ти ме плени с усмиФката си ....Ти ли цензурата и координатор тук?. Колко ти плащат за такива постове? Можеш ли да уредиш и някой друг от братоците - готови сме и на обучение с хранене за Ваша сметка!

Абе ти да си чувал случайно за запетайки?

Тия пък толкоз джапане прахосаха и не се научиха да стрелят ;-(

Естествено, че ще опитат да го убият. Той какво очаква, да му вържат вратовръзката ли?

Който сее ветрове, жъне бури! Без да съм привърженик на Кадафи, начина, по който беше свален, убит, изложен като мърша на пазара, а сега се изтребва и семейството му, си е чиста диващина!И всичко за да им гушнат петрола!

по-точно и аз не мога да го кажа

Главното: Контрите имат оръжие и муниции. Докато не бъде иззето, няма да има мирен преход и избора ще е предрешен - със сила.

Кадафи беше слуга на дявола и тези, които го защитават ще бъдат сполетени от неговата съдба!

Кое ти е българското, бе?! да защитаваш бандитите, които бомбиха цивилни граждани и убиха хиляди невинни? Ти с американските кучета ли си?

а за цивилните избити от Кадафи, по време на управлението му, не ти е жал, а? Комунистически слагач!

Щом като Кадафи има в българия поддръжници (аз съм един от тях), представете си колко от гвардията му ще отмъщават на американските кучета и на френските говеда! Рано или късно либийците ще си върнат властта и ще избият до крак цялата тази имет! Да живее Кадафи!

Знаеше че в България има тъпи хора, но чак пък толкова тъпи като тебе... Вий, кучо, вий.

след известно време, когато Кадафи си върне властта, Плъхове смрадливи!

Имат осем месеца да Успеят да го ликвидират!

Щом в България има такива като теб значи представи си какво ни чака!

По скоро такива като теб с промит мозък, слепи и глухи за случващото се по света са истинският проблем....

Привържениците на Кадафи в България са много повече от драскачите по форумите с проамерикански възгледи! И не се опитвайте да им лепнете етикет "глупаци", защото глупаците сте вие, които поддържате агресорите!

Не разбрах - либийският или българският?...

Чака те яка работа за държавата:))) Яе правим такива като теб БРИГАДИРИ! Ще бачкате за едното ядене!

те либийците ков и дИмукрация сиа

Започна се кръв, взривове, убийства, кръв, сълзии ... Само около петролните кладенци всичко е спокойно, там пази големият брат.

Хляб, кръв и буйни хора! Това ли искат либийските "революционери" ?

Не за дълго БРАТО, не за дълго и после почва ГОЛЕМОТО ШОУ!