Нова кредитна програма за Гърция ще има не по-рано от месец

За финализиране на новата кредитна програма за Гърция ще са нужни най-малко четири седмици, смята ръководителят на Еврогрупата, Йерун Дейселблум.

Обратно в новината

Коментари - Нова кредитна програма за Гърция ще има не по-рано от месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гарците пак излагаха европа-ще вземат парите и след 3 години пак ще искат опростяване на далга и панаири по вращане на заемите

кой и кога ще ги връща бе, еднополови...?!...

Като знам как се облагат доходите, бизнеса , както всички видове такси който плащат в Гърция, направо с новите мерки ще ги погребат. Че трябва реформа-трябва, но не и с цената на още по-високи данъци.

А пък аз като знам колко се плащат тия данъци и такси при маляките, си мисля, че Еврозоната се самопогребва наливайки пари в тая бездънна каца Гърция.

Този защо няма един бял косъм?!

Нормално за третия пол -боядисан!

Сега въпросът е : "Ще успят ли гърците да се измъкнат от хватката на Синята Смърт или ще започнат да измират бавно и необратимо като Българите?"

Тя май е розова!!!

Тук участниците се обливат с помия един друг наричайки се комунистически и фашистки тролове?!?!?!Ползват обилна антикомунистическа и антифашистка терминология за да аргументират нещо което отдавна не е в основата на съвремените беди на обществото.Съвременното поскапиталистическо общество има една главна заплаха и това е неолиберализма!Той е това което поддтиква икономиката към безогледно ползване на природните ресурси с едничка цел-проблематичен растеж и печалба за сметка на самите хора и цялата планета.Той е това,което с цел рентиерско благоденствие и пожелание да се управлява света се стреми да превърне всичко и всички във вечни длъжници.И неолиберализма рано или късно и ще доведе до неминуема ресурсна и екологична криза и до бунт наробените длъжници.Гърция е само началото,драги антикомунистически и антифашистки кресльовци!

Гръцката криза май разкри и друга особеност на западното общество.Ами както ние напр.вече 100 год.не можем да се отървем от последиците на турското робство,така и западното общество все още не може да се отърве от своето 400 годишно робовладелческо и колониално минало.Тези които управляват в момента ЕС са точно наследниците на роболаделците и колонизаторите,тая политика им е в кръвта.След още 100 г.може и да се променят!?

Фпичетлява ме, тая, гнусна пъжа: "Българина взема 300 лв. пенция" Две Българии , построихме, две поколения изхранихме и изучихме, Но сега, 300 лева, вземаме ДВАМА, да го знаят, дурогарите от ГРОБА! А Бойко, зарезал жените, дай му само на диван и кафе с Наместан? Бабички за нови избори по Гръцки

За добра пенция требе да си прос и да се разбираш с прос тия премиер ? Една наша и ДВЕ даскалски пенции ни прават, на тримата по 300 лева ! Извини на др. Бойко и калфата Му, който делят от залъка си, за тебе!

Др. социални, олигарси, Овчаров и Гергов, обещали на др. Миков че щели да раздават, студена водица на бедни пенсионери!!!

jizast

Гърчолята ги чакат дълги години изпълнени с хаос. Сега се почва, стачка след стачка, по улиците ще вилнеят, анархисти, комунисти, мотоциклетисти и всякаква друга сган. Те нямат развита икономика и производство, разчитат на субсидирано от Европа селскостопанство и туризъм. Имат стотици хиляди имигранти които не знаят какво да ги правят. Никой няма да се хвърли да инвестира там в следващите години. Ще бъдат купени само апетитните държавни монополисти и новите собственици ще източват пари от оскъдните доходи на населението. Ама таман да им дойде акъла в главите на гърчолята.

"Грък и на магаре да ти се "сторва" - не се качвай на него"! Сега у фондо, ке ипотекираме калеврите на Бай Ставракис и килотите на буля Кераца и ще има пей сърце - папай отново 80-100милрд.. И така до нова среща господа европейски данъкоплатци - бачкайте за да не ви избягат гърчолята от ЗОНАТА! То бива, бива ама нови 83милрд. за мезе не бива!

Понеделник е-лакеите на Сидоров започват нова седмица . Събота и неделя ги нямаше с мъдри коментари по световната икономика. Не знам тия уроди в какво и кой искат точно убедят. Истината за Гърция е ЕО гледа да се отърве от тия наглеци,и сега са им сложили условия от които няма вече гепене-например ЕРП и за какво-ето за какво-в гърция данък згради се плаща всеки месец,та те регистрират 6000кв/м хотел като 80 само-данъ 0.Другото изнудват с Путин- ми на него му дай Олимпиади да прави ,а няма кинти за пенсиите в Крим.Било им Гърците стратегическо местото- ми Куба е на 90 мили от САЩ и руснаците се отказаха от тях , каде за $5 зааплата в КУба или 600 еуро за пенсия в Гърция.Просто ако Гърците изпуснат и тоя влак - това е последния им шанс.Никой не го интересева за некви производители на маслини.И спрете да набутвате Бойко или който и да е в тая история , за мен Сидоров трябва отдавна да е зад решетките и не мога да разбера защо не(става въпрос за хулигански прояви)

Не знам дали е възможно, да се приватизират магистрали, мостове, летища, стадиони!

разбира се, че е възможно!

Упреквате кредиторите, че ще разпродават пристанища, електропреносната мрежа, железници! А как да си възстановят парите!

А как НАРОДА да си възтановим парите от хиперинфлацията и фалита на КТБ?

Народът противопостави ли се на фалита на КТБ! Днес колко човека ще протестират срещу тези, които фалираха КТБ!

Наистина е странно, че в пакета за приватизация влизат и железниците! Не знам дали някъде другаде има частни железници! Може би само в Аржентина, че и тя фалира. Там хората по улиците не се спират, за да не ги приватизират!

В Англия има много частни железници. Едната е на Върджин

Откровенна малягистика: гърците дължат $300 млд. и рефинансират с чужди пари а Украйна разпродава де що може да се продаде чрез бясна приватизация. Това може ли за ми го обясни икономист? Но макро...както Ваньо Лаборанта от НБУНИВЕРСИТЕТ на Сорос.

пълен мажоритарен избор ако не щете гърция:)

Ако Гърция се съгласи с ЕС, това ще е края на Гърция. След нея сме всички останали -България, Испания, Италия.... май Германия поиска в залог гръцките железници...процедират като мутрагените от "бързите кредити", заеми, помощ и...айде на улицата-без покрив, гол, бос и гладен...

Иване, какво им остава на гърците! Алтернативата е виденова българизация!

Нямаше да напиша какво означава алтернативната, а щях да попитам Калчо, каква мисли той, че е алтернативната!? Троловете само плюят по предоставящите заемите, но не дават никакъв друг план! Да фалират всички гръцки банки ли!? Това ли е планът!? Да почнат да печатат драхми, с които да си изплатят всички спестявания и всички придобивки ли!? Че то всеки ден ще девалвира драмата, както Вие пишете, сочейки Виденов, но минусите показват, че хората не искат да разберат какво сте написали! Но нека да каже Калчо, как той вижда алтернативното развитие на Гърция и с какви заплати, пенсии и разходи за отбрана...?

Недупоснимо поведение ..ясно ли ти е?

Да живеят всички марионетни продажници, начело с банкянското недоразумение, вкарали държавите си в кредитни спирали?

Чичо Сам, вкара Европа в такава каша,че излизане няма.Първо с Украина, а сега с Гърция. Англичаните надават страховит вой, а за европейските данъкоплатци, горките те още не усещат ,какво финансово бреме ще им се стовари на главите. Португалия,Франция,Испания, Италия имат много по голям дълг от Гърция. И иде време за плащане. Само нашите булгаристанци,още са на фаза "дългата ръка на Москва" . Ах свещенна тъпота. Сега като влезе и България в еврозоната, съвсем ще цъфнем и вържем. Горката Меркел,какво ще прави с тия санкции срещу Руснаците ,само Бог знае.

ЕС налива още невъзвращаеми пари в черната дупка (гърция)

Отнемат разузнаването от военния министър. По предложение на премиера ПРЕЗИДЕНТЪТ щял да назначава и освобождава ръководителите на служби.

До 3 години ще има гръцки сценарий и за България. Не вярвам, че решението на гръцката криза е намерено. Това заяви пред БНР специалистът по капиталови пазари и пръв шеф на българската фондова борса Виктор Папазов. Той припомни, че според официални доклади на международните финансови институции гърците не са в състояние да плащат дълговете си. "Някакво временно затишие и облекчение вероятно ще бъде постигнато. И какво от това", коментира Папазов. По думите му нито Гърция, нито Италия, нито Испания са в състояние да плащат дълговете си. Експертът очаква, че съвсем скоро ще се наложи "превключване на цялата финансова система". Папазров е категоричен, че това ще се случи и изрази песимизъм относно стабилността на финансовите системи. "Световната финансова система е направена така, че един път, като стъпиш с двата крака, и е като блато, тя те засмуква като някаква черна дупка", предупреди той, като припомни, че през 2010 година Гърция дължеше 100 милиарда евро, а за пет години са се натрупали над 320 милиарда. В този смисъл той бе категоричен, че дълговете на Гърция са неплатими. Финанситът вижда в гръцката криза първото проявление на глобалната криза на този финансов модел.

Папазов предупреди, че предстои да ни се случи нещо подобно на гръцката криза. В този смисъл той критикува вземането на 16-милиардния заем. И макар заемът, който българското правителство взема, да е значително по-малък, той отбеляза, че ще има тежки последици, защото "Гърция има някаква икономика, докато ние вече почти нямаме".

Този Папазов не го познавам,но това което чета от него ,струва ми се,че този е умен човек и си заслужава да се вникне в това което казва. Явно е изключително високо ниво за тези балкански ширини.

Комуниста е синоним на големи проблеми!!!!! На другаря Ципрас му бяха нужни само 6 месеца да фалира Гьрция.......... Шампион е, за сравнение на другаря Луканов му беше нужна година да фалира Бьлгария, а на Виденов малко повече от година!!!! Гьрция я чакат тежки дни, независимо какво решение ще приеме....... Заемите са й толкова големи, че и век няма да й стигне за врьщането им!!!! За сведение-никой не опрощава заеми при фалит,просто се дава нова отсрочка на дльжника, и така до безкрай...... А лихвите си текат.......... Рано или кьсно всяка сметка се плаща!!!!!!!

Честно казано в този момент дали не е по добре да преценим какви дни чакат Нас Българите и колко големи са Нашите заеми...за силата на народния вот няма как наистина да мечтаем ..не Ни се получава напоследък

А гербераста е синоним на простотия , наглост и дебелоочие .

На 28 юни сутринта по всички ефирни телевизии Бойко Борисов започна истерично да призовава за незабавна оставка на Орешарски и за спешна намеса на МВФ. Освен това за десети път повтори тезата отпреди ден, че трябва да се вземе заем от едни 5-6 милиарда, за да се подпре бюджетът и банковата система. Борисов e единственият от политиците, който твърдеше, че има огромен проблем и че страната е в тежка икономическа и финансова криза работeйки координирано и хладнокръвно с ДПС, за да дестабилизира страната и да я хвърли в хаос. Събота сутринта на 28-и се провеждат няколко срещи при премиера Орешарски, на които се лансира идеята да се обяви временна банкова ваканция Затваряне на всички банки означава, че всички банки имат проблем, а след отварянето им опашките пред ПИБ щяха да се увеличат по 100. Идеята за тази банкова ваканция дават ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДПС и ГЕРБ, подкрепени от шефа на БНБ Иван Искров. Те са се опитали на няколко пъти да прокарат това решение въпреки многократните уверения на експерти и банкери, че проблем в банковата система няма. Интересно е, че така наречените експерти на Борисов - Владислав Горанов и Ивайло Московски, са предлагали банковата ваканция да продължи чак до провеждането на нови избори, което предложение е малоумно, откъдето и да го погледнем. Това обяснява и медийната активност на Бойко Борисов в съботния ден, който е знаел какво става в кухнята на управлението и каква тенджера под налягане е на път да избухне в нея и се е опитвал да опакова и подготви медийно абсурдното решение за банкова ваканция, което на практика би било равносилно на истинска катастрофа. И би хвърлило страната в хаос.

Фактите....... Бьлгария е фалирала два пьти през новата си история, и двата пьти при управление на комунисти..... Луканов и Виденов!!!!!!!! Всичко друго е приказки за шехерезада....... Без грам доказателства...... Опорни точки.... :-)

Нима сега управляват НЕкомунисти. Борисов е баш комунист и бодигард на първия.

Друже, за жалост народа е това което е. Само глупака не вижда колапса и катастрофата която ни чака. Но кой да те чуе,кой да те разбере,замерят се с досиета и се манипулират едни други с лъжи и празни приказки,а кораба бавно и неизбежно потъва.

Това вече е пародия.След 100 крайни срока,последният ако си спомняте беше уж в петък.Сега ще има още четири седмици на пазарлък.Явно си им харесва и може да си откарат до към 2015-а.От толкова преговори и сбирки досега да бяха платили с разходите за пътувания половината гръцки дълг.Подгответе се за още един месец ежечасни заглавия за критичната фаза на преговорите.

2016-а имах предвид.

+++

Коментирам - Гърция драпа като удавник към Европа, на всяка цена. Нормалните хора разбират защо (тук изключваме позитанската сволоч).

гърците са измислили драмата и трагедията, така че каквото са си надробили, това и ще сърбат.

Този Йерун ...блум от каква националност е? Има характерен външен вид и силна прилика с някои наши министри в последно време ..

До 3 години ще има гръцки сценарий и за България. До 3 години ще има гръцки сценарий и за България. Не вярвам, че решението на гръцката криза е намерено. Това заяви пред БНР специалистът по капиталови пазари и пръв шеф на българската фондова борса Виктор Папазов. Той припомни, че според официални доклади на международните финансови институции гърците не са в състояние да плащат дълговете си. "Някакво временно затишие и облекчение вероятно ще бъде постигнато. И какво от това", коментира Папазов. "Световната финансова система е направена така, че един път, като стъпиш с двата крака, и е като блато, тя те засмуква като някаква черна дупка", предупреди той, като припомни, че през 2010 година Гърция дължеше 100 милиарда евро, а за пет години са се натрупали над 320 милиарда.

От тези 320 милиарда само 8 % са за Гърция , всичко друго е в другия джоб на тези които ги дават .

Ако Европата плати и/или опрости, то много страни и хора ще загубят доверие и ще бъдат обрани за да се плати ма Гърция. Ако Европата пристисне много Гърция ще се стигне до геноцид подобен на български и сръбския. Тогава дребосъка след като разбере, че става дума за кирливия му живот ще се опита да се спаси от Европата със всички и то непредвидими средства!

Гърците няма да проведат и 50% от нашите рестрикционни мерки ,а получават стотици милиарди. Добре е нашите хора в ЕК да повдигнат въпроса за едно спасително заемче за 30 години с лихва 0.05% за стимулиране на икономиката ни.

Да се промени - и 1 да ни отпуснат и 100 млрд да дадат винаги има опашка от чакащи да ги откраднат...докато не им се отреже главата на гадовете управници

Ще ги крадат ама друг път. Те да решат да ги дадат, пък поне 50% ще заобиколят мафията - начини има. Новото поколение не сме толкоз прости като вас.

Тея от ЕС,според мен се циганяха само заради нас простите българи. Ко ли си викат -ами те и българите ще поискат милиарди помощи! Ей сега напълниха пак кошницата на гърците!

ОбъркАли са се. Ние трябва непременно да поискаме. И рестрикциите ни са по-тежки и бедността и доходите по-ниски. Пък и до сега нищо не са ни харизали. Поне да отбият номера с някой и друг млрд!

Гърците си оплетоха кошницата. Сега остана медиите да ореват орталъка, за да ни внушат, колко са зле, въпреки поредната помощ и орязването на стария дълг. Няма проблем. Няма да искаме като тях 300 млрд. Дайте ни 30, разсрочете настоящия ни дълг и му направете лихвите до 1 %.

Йерун е еврейн. Потомък на изгонените от Фердинанд и Изабела в Холандия. Само какъв конкурент си има испанец хм

Eдно време в хубавото байтошово време имаше режим на тока. Прибираш се в къщи и седиш на тъмно и студено. После го пуснат тока, пак го спрат - като коледна елха - мигаше-мигаше градът! Това и сега със спрени реактори не се случва, даже не си спомням и през най-дивите демократични години!

Да имаше но,хаиде сега младеж да видим дали знаеш коя година и кой месеци беше,или само си чувал!

Януари-февруари 1985. Режим на тока 2 на 2 часа. Марко преди това беше починал съпругът ми. Имах дете на 6 години. В детската градина децата се изпоразболяха от студ, вкъщи също кучешки студ.. Когато спира тока, не работи и помпата за парното. Кучешки студ. И магазините спираха да работят, защото касите са на ток. Като го пуснат всички включват електроуредите и трафопостът гърми. Екипите не успяват да ремонтират и понякога няма ток с часове. Централата на електрото беше на "Дондуков", съседите гледаха болното ми дете, аз в пълен траур отивах да моля да дойдат при нас с предимство. Под голям секрет научих, че нашите умни държавници решили да изнесат голямо количество ток, било изгодно... Имаше и други режими на тока, но този беше най-гадния, защото зимата беше много студена.

До колкото са ми казвали този режим е бил рядкост. Пък и сега сме 2.5 млн по-малко и ел енергията за производствени нужди е спаднала драматично. Хората се оплакват от ниско потребление и защото не можем да си плащаме сметките. Доста едностранчиво звучиш. Не за друго ами няма да мине тезата. Просто ти помага мда я подобриш.

Убедителен резултат!

Ципрас : целия ни политически елит 10 000 на 0

"На срещата на върха в Брюксел лидерите на еврозоната отбелязват, че възможните финансови нужди по новата програма могат да са в размер между 82 и 86 млрд. евро. " ..... "Отделно се предвижда инвестиционен план на стойност 35 млрд. евро за Гърция." .. "Засега на Атина се отпуска спешен "мостови" заем от 7 милиарда евро до края на юли и 5 милиарда евро за август. "

прерових целия инет, за този план пишат само ДИРа и СЕГА. Иначе имаше такова предложение от самата Гърция, когато са предложили своите реформи преди срещата, на 11.06 Навсякъде другаде пишат за общата помощ за 84-86 млрд евро...

Прави впечатление че Гърция получава 10 и повече пъти от България! Прави впечатление че на Гърция се отделя 10 и повече пъти време отколкото на България!

че през 1990 год. съотношението БВП на Гърция към България беше 10:1!

... Нова кредитна програма за Гърция ще има не по-рано от месец... ---- Ще изчакат всички гърци да си купят чадъри и каски, та като започнат да вали златният дъжд, да не повредят някоя безценна гръцка глава! За българите е поръчана градушка без защитни средства и платена! ----

Гърция Получи 134 Милиарда ПОМОЩ !! Не Кредит ! Срещу това ,Може би ..ще ипотекира собственост за 50 милиарда , която ще се Намира във Фонд който ще е в Гърция ,и ще се Управлява от Гърци !! Ако изобщо се стигне до Ипотекиране ! Боко Дръпна едни 16 000 000 000 Заробващ Заем=Кредит , който изчезва бързо ! Откриите Разликите !

дай доказателства)) че иначе само тук вече си написал за това няколко пъти, но май направо трябваше да напишеш за 200 млрд Аз виждам сбора на всички числа просто)))

а кредити !!! казват му помощ защото никой друг не иска да им ги даде . ако сме навити и боко може да дръпне едни 100-200 млрд които ще свършат по-бавно

" Йерун Дейселблум бе преизбран днес за председател на Еврогрупата, " а станишев бе преизбран за председател на пес. преизбират си се без участието на плебса... и "демокрацията" цъфти и връзва банани по кестените във все по-банановата европа.

Гърците са разрушили Троя, Персия, Египет, Сирия, Вавилон........ та един Свропейски съюз ли ще им се опре??!!

бе, Персия и Египет майче македонците ги покориха. Па те викат че не били гърци. Вавилон не е ли бил град в Персия? Ся за Евросъюза не знам дали ще им се опре, обаче линията Метаксас не можа да се опре на фелдмаршал Лист

Забележи, че няма нито една Западна.

забрави България, Македония, съветския съюз и великобритания, Турция, Занзибар и други държави. Много си учил география и история!

На времето ни учеха гордо да растем в социализма и да гледаме към комунизма. Гледахме горди и гладни. От няколко години ни учат гордо да затягаме коланите - горди и гладни. Днес сме само гладни, а гордите крадат и не им пука. Май, никога не сме имали държавници.

Абе така е , но преди 89г. година имаше държава и нормално живеещи хора а днес има територия и оцеляващи индивиди .

нормално не си бил от народа !!!

прав си колега, но май вече няма как да си върнем държавата, за жалост.

От няколко години имаш възможността да ходиш и да си изкарваш препитанието в дузина държави, където плащат най-добре - кеф ти работи. Ако си гладен - значи си мързелив и тъп.

Ходи ти! Щом искаш да да бъдеш презиран, унижаван, осакатяван!!! Аз не искам!!!!!!!!!!!!!!!

Гърците са велики - затова ще ядат грамадни Л, велики шамари и ще се радват за това

ли си малък или само така ми се струва ?

Сиртакито продължава!

antani

ТУПКА СЕ ТОПКАТА ДОКАТО НАПЕЧАТАТ НОВИТЕ ДРАХМИ

Прав си . Точно това каза и Варуфакис . Напечатването на драхмите неможе да стане веднага _ трябва време . Без него Ципрас се предаде.

Докато ние "съжаляваме" гърците най-реномираните медии на Германия и Франция водят кампания срещу България! Щото сме кротки и дисциплинирани послушковци платци на чужди сметки! Нужен им е черният Пи Ар срещу страната ни, за да запушат гузната съвест на народите си и за да обяснят вопиющата подлост и низост, която проявяват към страната ни!

Я дай нещо да прочетем и ние от тези медии? Да им се посмеем на черния пиар.

Какво друго да очакваме от германия освен гадости? Личи си,че сме с Германия в трета национална катастрофа сме. Не САЩ, Русия или дори Турция е най-вредната за нас държава ,а Германия. Винаги идва като съюзник с обещания за просперитет и други такива екстри,а накрая свършваме в разруха.

ти е отнела германия и франция ??? не казвай пазарите защото сами си ги загубихме особено както се раздроби селското стопанство, индустрията сами я продадохме на партийните другари...

Как какво ни е отнела?! Тя задуши цяла южна Европа и Източна,за да лапа.

Сумата на кредита по третия спасителен план е увеличена в резултат на влошената икономическа среда от закъснението. Не е обвързана с благосъстоянието и харченето на населението.

къде е написано това?

Гърците изчислиха, че са необходими 50 млрд., според предложението им. Според изчисленията на експертите от ЕС, сумата е по-голяма. В различни статии е писано, но не като извод!

Гърция Извоюва голяма Победа над Лихварите !! Гърция Получава : 86 000 000 000 (86 Милиарда) за следващите 3 Години ! + 36 000 000 000 (36 Милиарда) Инвестиционен план ! + 7 000 000 000 до Края на Юли + 5 000 000 000 за Август !! Общо 134 000 000 000 или 134 Милиарда !! Какво получи България на ГЕРБ и РБ ???

ама това подаръци ли са или кредити ? а боко уреди за България едни 16 млрд ...или забрави . странно защо някои го обвиняват ...ми той от ципарис взема пример

Официално, колко бе дълга на България преди този заем и колко стана след това?

имам минуси?? значи като получава кредити гръцкият народ + а ние като получим 16 млрд - ????

И срещу какво?

antani

+++++ ипотекирани за 50 милярда острови и държавни активи хахаха масова приватизация +++++

Срещу Ипотекирана собственост за 50 Милиарда , във Гръцки Фонд ,Управляван от Гърци,и намиращ се в Гърция .... ... Гърция получи 134 Милиарда !

Гърците ще ронят горчиви сълзи, че не приеха плана на Шойбле.

Разглезиха гърците, че те се взеха толкова на сериозно, че сега не могат да се освестят на кой свят се намират.