Гърция обяви, че не може да подпише споразумение за дълга

Гърция не може да подпише съществуващото споразумение за уреждане на дълга й, защото то няма да реши икономическите й проблеми, каза Янис Варуфакис.

Обратно в новината

Коментари - Гърция обяви, че не може да подпише споразумение за дълга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей Мушморок, като ги разбираш толкова много, я ни кажи, кой ще доведе прогреса у нас, в издишащата България? Остави ги гърците, да се оправят както могат! Не гледай толкова в "канчето" на съседа си, защото твоето "канче" вече Е ПРАЗНО!!!

подай си оставката

моля ви, престанете да показвате снимката на франкенщаин, вижте че току що са му свалили бинтовете.

Гърците просто не знаят само колко са прави особенно тези от Сириза сега. Само така, и в г*за да им бъркате на тези от Брюксел ще се разминете само с размахване на пръст.Живейте си живота и хич да не ви пука.Запомнете едно, че тези никога, ама никога няма да ви изхвърлят от еврозоната каквито и договори да скъсате и каквото и да си поискате, за да живеете както досега.Не, не се шегувам и не е ирония.Просто е много просто и редица западни икономически анализатори са на това мнение.Ако Гърция излезе от еврозоната ще има един много кратък болезнен период на ребалансиране на икономиката, включително и девалвация на драхмата (защото тя ще трябва да бъде върната).След което гръцката икономика ще дръпне силно напред, именно в резултат на слабата драхма, което ще стимулира износа, защото слабата им валута предполага по-ниска производствена себестойност на стоките им.А те има какво да изнасят повярвайте - кеф ти целогодишна селскостопанска продукция, кеф ти рибни продукти. Но най-основният им и печеливш износен продукт те дори няма нужда да го изнасят, защото евопейците от мъгливите и дъждовни страни (Англия,Скандинавието..) и Германия с удоволствие отиват и на място си го плащат, защото могат да го имат само по време на отпуска - туризма, слънцето, морето, хубавата храна, купона... И именно това е проблема на ЕС, че не може да си позволи някой да напусне, защото на всички ще стане ясно, че ще е по-добре извън него, отколкото в него, нещо като някой да извика,че царя е гол.Сами се досещате, какво би станало с този съюз.Така че искайте си гърци...и си щракайте с пръсти.Кефите ме, и държавата ви харесвам.

Нищо от това , което си описал няма да се случи, ако изхвърлят Гърция от Еврозоната! Проблемът там е както и при нас - човешкият фактор, а той е свикнал да получва без да работи! Както не може да научиш един цигани да става всяка сутрин в 6:30 и да ходи на работа, така и с гърка!

Надявам се терминът "левичарско правителство" да е умишлено използван. В другия случай журналистът би бил доста голям кретен... Иначе браво за термина. Наистина им отива на гърците да бъдат наричани "левичари"...

Левичари са всички нови политически сили като СИРИЗА борещи се срещу неолибералния олигархичен капитализъм и родената от него банкстерска олигархия( още Чинкуе стеле( Движение 5 звезди ) на Бепе Грило в Италия, ПОДЕМОС в Испания, ФИДЕС в Унгария. Леви са били всички политически сили за борба срещу капитализъма въобще, откак се ражда лявата политическа идея за строителство на социализъм с раждането на епохалното произведение на Маркс Капитала. Левите и центриски сили м западна Европа( социалисти и християндемократи) са построили социализма( социалната държава) в западна Европа с най добри представители- развитите страни от северна и средна Европа( без Англия). Левите сили в сталинистката източна система- комунистите също бяха обявили, че строят социализъм, но се провалиха и не го построиха, а замениха градивния си идеал социализъм след 1989 с с деградивиня американски неолиберален капитализъм и от борци срещу капитализма се превърнаха в едри, хищни капиталисти -мултимилионери и олигарси от неолиберален тип.

Мои приятели на екскурзия в Азия. Питат ги "Откъде сте?". "От България". Напън да се сетят къде е това. "На север от Гърция". "А-а-а, тия дето искат да получават пари без да работят..."

ПОРТУГАЛИЯ РАЗТУРВА ГРУПО ЕВРОПЕЙСКОТО ЕДИНСТВО! Видя ли някой такова заглавие? няма и да види. Но... Португалия започва вече износ на селскостопанска продукция за Русия. Рецептата за "заобикалянето" на руското емпарго: Вече са оборудвани в Русия две смесени предприятия за обработка на селскостопанска продукция

Вуте, не си разбрал нещо... Ембаргото срещу внос на храни и селскостопанска продукция в Русия е едностранно- постави го Путин, а не ЕС.

"руското ембарго" За подобни намерения на Гърция преди дни се скъсаха да реват че "нарушава европейското единство".

Реално ембарго на ЕС срещу Русия де факто нямаше. Не може да се нарече ембарго играта с визуми, а в същото време всички кнохау европейски и американски фирми за добив на нефт и газ да продължават да стоят в Русия и работят редом рамо до рамо с нейните. Рублата девалвира, след като американците обявиха ,че са открили големи залежи на нефт в северна Америка, тогава веднага падна световната цена на барел нефт и на Путя му увисна челюстта, защото Русия е без производства, прави си 75% от БВП с износ на източници, за това и руската икономика се сви с 40 %. Сега има вдигане на рублата, но с изкуствени клизми на Путин и пшман обкръжението му специалисти, просто си вкараха всички валутни резерви. Скоро като изхарчат и тях, пак рублата ще падне, защото олигарсите на Путя не искат да произвеждат. Той им раздаде за 1 рубла руската икономика, и те за благодарност, вместо да произвеждат, затвориха предприятията, изнесоха оборудванията им в чужбина и го удариха на лесен живот- добиват само източници, като плащат само 13% плосък данък и останалите 87 % прибират за джобовете си и изнасят в американски банки. Путя сега привика съвета на олигарсите Фобс и им размаха пръст, ама не стана неговата. Добили огромна икономическа мощ, те му обърнаха гръб, даже и половината не го уважиха с присъствие на събранието му.

Някой им бил виновен на гърците, че са задлъжняли толкова, щото видите ли насила им били давали кредити!?! Забравят малката подробност, че тези кредити са били искани от ГРЪЦКИ правителства, и са били изплюсквани задружно от целокупния ГРЪЦКИ народ - кой повече, кой по-малко, но от ВСИЧКИ!!! Пък сега друг бил виновен за задлъжнялостта им, ОБАЧЕ се натискат да искат ОЩЕ пари, за да продължат със същата свинщина??? Явно много са си повярвали, че са царе на тарикатщината, време е да бъдат приземени твърдо, че белким си научат урока...

колко чопна от 16 милиарда, с които ни уредиха последно управляващите?

Грижите на тези, които се противопоставят на плана на СИРИЗА за излизане от кризата и искат да го катурнат от власт с извиване на ръце са 2 групи: 1. Да не се появи нова СИРИЗА на власт в Европа (главно Испания) 2. Да се изкупят на безценица стратегическите сектори на гръцката икономика (главно Германия) Е, не са познали...

Що щеш още в България, ми не се връщаш дОма при хубавинята на Сириза?? Или ти си не си гръцки Вуте, ами един нашенец, продажен привърженик на всякакви леви утрепки, бандити и наглеци - типичен избирател на БСП-то или Атака?!!

И ние вървим по техния път за съжаление. Никакви реформи, никакво намаление на огромната администрация, никакво намаление на разходите за депутати, коли, секретарки. Тоягата играе само по бедния човек. Това няма да доведе до никъде. Гърците си мислят, че се така ще я карат. Е неможе така. Взеха великденски бонуси, великденска пенсия. Спрете се. Нищо не разбрахте от криза. Всеки иска друг да му плаща сметката, но не става.

Така ще бъде, докато ни управлява ОЛИГАРХИЯ, която е захванала властта не с редовни начиин, а със престъпни!

Ти виж колко милиарда са опростени на Германия 1953 г. и тогава говори.

Така се защитават национални интереси! А, не като нашите йес-мени. Значи за някой държави в Европа може да има печатане на пари (от ЕЦБ) и купуване на собствените им облигации (наречено с благите думи - програма за количествени облекчения), а за други включително и България - затягане на коланите. Срещу това се борят гърците и са абсолютно прави!

... Данчо бре, чети, Данчо пак не ще ...

Тепърва предстои да видиш как заради защитата се прегазват национални интереси.

Явно гърците ще трябва да разберат по трудния начин , че доходите се заработват, а не се покриват от сметките на чужди държави. Лошите навици за лесен живот без труд най-трудно се изкореняват. Не смятам, че все още са достигнали до преосмисляне на факта, че така вече не може и все още хранят илюзии ,че ще продължават да мамят себе си и другите. Обещани пишман реформи от поредното безотговорно движение под напора на падежни вноски, съчетани със заплахи показват, че елините нямат намерение за промяна и тепърва ще патят .

В този форум имало и такива които виждат очевидното.Браво.

Много умен коментар ?! Брависимо! Хвърли ме в транс, щото от 3000 км с просто око се вижда, че е тенденциозен в полза на българските неолиберали вси от псевдото ляво и дясно пространство на България. Драги зората на сириза , чужди държави не с покрива с чужди частни банки. Ако Меркел хвърли на плещите на държаната си политиката да защита на частните немски банки, това е защото е НЕОЛИБЕРАЛ -политически носител на последния вариант на капитализма покрил света от 30 години- НЕОЛИБЕРАЛНИЯ ОЛИГАРХИЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ. Неолибералите са известни, че работят за частните банки с пари на данъкоплатците си. Като наш бат Боко и цялото мутроолигархично псевдо ляво и дясно пространство на България ,която без да питат народа си върти вече 8 години парите на българските данъкоплатеци-държавен бюджег, резерв НОИ ,винетки и прочее в своите банки-СиБанка, КТБ с най високи лихви в света, без да вкара 1 цент от техните печалби в държавната хазна. А Меркел даде 221 милиарда от държавната хазна за оборот на частните банки, но го направи го като пита първо Бундестага, после държавата сключи договор с частните банки че 2/3 от техните печалби ще влезнат в държавната хазна и договора се изпълнява с точките и запетайките, защото Германия е силно правова държава. А България си няма в 21-ви век хабер от правова държава ,слез 68 години непрекъснато вършеене на комунистите. От дадените на Гърция заеми от германски банки, само 15 милиарда са от държавна банка. Пита се защо Меркел защитава частните банки? Останалите над 100 милиарда взети от частни германски банки са върнати десетократно с огромните лихви, които банките бяха поставили. 90% от всеки транш по заема се връщаше обратно в банката да плаща лихвите и. При това положение Гърция не трябва да връща заемите взети от частните банки, а само заемите взети от държавните банки. И така ще направят, това няколко пъти бе казано от Ципрас! Но МВФ( който работи с долари на частни американски банки) не желае да си отвори очите. Като не желаят гръцкия народ има правото да постъпи като исландците- с един национален референдум да си опрости заемите ,взети от американски, английски и холандски банки. И точка! Какво направиха на исландците, дали американците се пуснаха бомбите! НИЩО! Американците добре знаят, за разлика от Путя, че в Европа действа реална демокрация, за разлика от тяхната представителна. Европейците народи сами решават съдбата и и управляват държавите си от долу нагоре. В Европа САЩ не могат да си пускат бомбите ,свалят и качват правителства. За разлика от представителната американска демокрация( упражнявана в САЩ и детето и Русия), която не позволява на на народите да управлява държавата си, а тя се управлява е един тесен политически елит свързан с едрите частни финансови корпорации. Ясно ли ти е ,умнико, какво става в Гърция и Европа?

Имах най-доброто желание да разбера смисъла но не ми се отдаде.Дано автора му разбира какво е искал да каже: "...Останалите над 100 милиарда взети от частни германски банки са върнати десетократно с огромните лихви, които банките бяха поставили. 90% от всеки транш по заема се връщаше обратно в банката да плаща лихвите и. При това положение Гърция не трябва да връща заемите взети от частните банки, а само заемите взети от държавните банки. И така ще направят, това няколко пъти бе казано от Ципрас! Но МВФ( който работи с долари на частни американски банки) не желае да си отвори очите. Като не желаят гръцкия народ има правото да постъпи като исландците- с един национален референдум да си опрости заемите ,взети от американски, английски и холандски банки. И точка!... "

"Няма да приемем поставени цели, за които знаем, че икономиката ни не може да изпълни чрез политики, които партньорите ни не трябва да искат да ни налагат"....по-безмислено изказване не може да бъде сътворено...всъщност може, Лютви Местан също е много добър в многото говорене без какъквто й да е смисъл.

Подобна риторика е характерна главно за комунистите по цял свят - много и високопарни приказки, без всъщност да кажеш абсолютно нищо конкретно. Освен Местан, другият корифей в тази област е Станишев. Даже мисля, че Станишев води на Местан с няколко обиколки.

И Пиринското магаре Джорко и Георги Папаризов също

Sargon lll

Глупости, Царчокът беше и все още е 1.

в тези статии българите дават акъл на гърците. А в същото време живеят в пъти по зле и много от тях ходят да слугуват в Гърция. Е кой вярва на просяк ,който го раздава умник?

Страхувам се че парадоксална в случая е твоята глупост момче.

1. Не съм момче 2. не си ми на образованието, парите и други неща 3. си поредния просяк, за който говорих в горния пост и побърза да се покажеш.

Когато пили - пеяли, когато плащали - ревали :-)!

Преди влизането си в ЕС Гърция не беше по-добре от България, само по-шарена на външен вид. Ние ги превъзхождахме по много показатели, вкл. икономически (даже днес масовия грък смята, че ние имаме силна индустрия...?). Картинката бързо се смени след влизането им в ЕС - дръпнаха със светкавична скорост. Европа финансира страната даже над необходимостта, най-вече заради противопоставянето между двете системи. Ако Гърция излезе от ЕС, то последствията за нея ще са драматични, поне за едно поколение. Затова и обикновеният грък не иска излизане (80% подкрепят оставането в ЕС).

Така е. Не само Гърция, ами Испания и Португалия бяха на нашто дередже преди европейското си присъединяване. Въпроса е защо ЕС не ни подкрепи като тях при влизането? Мисля, че на всички е ясно- нас ни вкараха в ЕС само и единствено за да ни държат на каишка, да натрият носа на Русия и да сме буферен филтър откъм Близкия изток за нелегалната емиграция. Вече 8 години сме уж пълноправен член, но все нещо не ни стига, все в нещо сме виновни и не можем да изпълним изискванията на европейските бюрократи. Управия няма и това ни е сътбата!

ЕС не ни подкрепи като тях, но ни искаха може би защото: - няма противопоставянето на блоковете, съотв. няма смисъл да правиш държави за пример. Всеки сам трябва да си изкара парите. - някаква сухопътна връзка м/у държавите е нужна, напр. Гърция сама изглеждаше странно на картата на ЕС.

Как при влизането ни в ЕС критиките към Румъния бяха много по-големи отколкото към нас а сега 8 години по-късно можем само да им дишаме прахта на румънците??? Оставям настрана чехите поляците унгарците и словаците,както и прибалтийските страни! как на тях ЕС им е в полза а на нас не при положение ,че правилата са едни за всички и не е ли проблема в самите нас???

Не ни подкрепя?Интересно....Парите за метрото?Мнооого пари.Без тези пари йок метро.За магистралите?Без тях пари йок магистрали(не че магистралите са най-големия приопритет ама на някои БГ толкова им е акъла).Не ни подкрепят а?Това дето ИСКАТ, ЕВРОПЕЙЦИТЕ ГО ИСКАТ(а не българите-странно) ,българия да си оправи правосъдието,да премахне корупцията...Дааа изобщо не ни подкрепят...

Кредитите трябва да се връщат. За връщането обаче отговорност имат и даващите и приемащите. Къде е отговорността на немските и френските банкери, питам??? Пак ли има свещени крави като партийните секретари по Живково време???

А кой ми сра в гащите - питам. Някой насила да е карал гърците да вземат заеми? Пасок и Неа Демократиа се надцакваха с популистки обещания преди всеки избори. Ами дойде сметката...

Това малко като качулка след дъжд. Да бяхте и толкова праволинейни когато ви предлагаха заеми и вие трябваше да ги откажете. Да не влизате в тази дългова спирала.

Аууууу засмърдел си на АКО Я се погледни памперса в задната част

Никой да не защитава гърците, смърт за тях. Да живеят демократичните съединени щати.

Ами тогава смърт за всички които ще му пишат плюсове на Хайла

няма трагедия за гърците да си дойдат на нашия стандарт и не знам защо го приемат като трагедия! Ние сме си от една черга и тяхното благополучие беше измамно и без никаква здрава логика...

прав сте само , само едно същественно пропускате вижте по добре картата на европа геостратегическото разположение , и ще разберете че не сме еднакво "апетитни"" все пак средиземноморието и наличието на почти 200 острова как ви се струва маловажно ли ???

ама дайте да плачем сега че няма да имат свежи пари -кеш опиканите и осрани гръцки баби с пенсии по 1000 евра да си платят на българските инженери,учители и други вишисти да им мият задниците .

аа колега не сте прав , как така бг вишисти ще мият задници на напикани гръцки баби , та в бг тези вишисти имат прекрасни перспективи да се развиват все пак сме една от проспериращите страни от ес и всеки които е креативен иновативен находчив може да работи каквото си иска да получава доистоино възнаграждение за труда си а вие ги пращате в гр да слугуват не може така

Папото свърши.

вай, ми ся?

споко бе факис , ще напеачатаме и пак ще ви дадем , ама по тихо да не чуят другите че ша искат и те

Едва ли някой може да си представи колко пари отпуснати на Гърция по програми на ЕС в продължение на десетилетия се върнаха в частните сметки на чиновниците от ЕС, отпуснали парите /или в сметките на техни близки, роднини и приближени/.

Дай доказателства , а не празни приказки.

Оперните измекярчета яко защитават Гърция. Е нали Путин не им даде кинти, не е ли достатъчен за вас Кремльовците този знак от Вожда Вездесъщи

какво общо има разправията на Гърците с ЕС заедно с Русия бе, идиот? Ми иди и в новините за Времето и драсни 50-60 поста, бе ще вали заради Русия! Баси простотията...

Шшшш скийсе бе измекярще тъпо. Все си мислех,ме , че сте тъпи и прости, ама вие надминахте всички очаквания. Аре кере боклуци

Не знам дали си отчаяна, но със сигурност си отчайваща. Че нали затова Ципурата ходи да плаче за пари на Путята, ама и оня го отряза. И с право го отряза, трудно се дават пари на хора, доказали своята некоректност. Дори и срещу геополитически ползи, каквито би имал Путята, ако беше дал пари.

колониалните банки са навързани като свински черва. През 2008-ма заради фалита на само една единствена банка - Леман Брадърс - фалираха още 1000, а целия свят влезе в рецесия. Гърците много добре знаят, че колониалистите ще платят. Нямат избор. Иначе пада Дойче банк, която е собственост на Кувейт, който пък е собственост на щатите, които пък са собсвеност на ФЕД, който пък е собственост на Ротшилд.

Каква ирония! Тоя Ротшилд вероятно е на един шамар живот, обаче управлява цял свят. Както се казва - само Путин ще ги оправи! С подкрепата на някой Це Дзун!

Никой няма да пада. И Гърция пари няма да получи без реформи!!

Чудесен анализ на колониализма. Печелиш екскурзия до папура на Варадеро.

Никакви пари повече за тия! Мързелът и краденето не бива да бъдат поощрявани.

Малаките трябва да бъдат изхвърлени с шут от Еврозоната!

ми айде изфърли ги.

да бе изхвърлени ама друг път с това географско разположение дето го имат няма кои да ги изгони

Ха-ха, Смешници, ако тях трябва да ги изхвърлят, Бълхария какво трябва да я правят?

големи крадливи и мързеливи боклуци и те и ние

Много просто бе, смешник. Левичарите са се борили винаги срещу капитализма, а нашите мутри са плод на последния вид на капитализма- неолибералния, срещу когото се бори лявата СИРИЗА. А българинът като теб, с лумпенски мозък, хабер си няма от борба срещу капитализма.

станишев , гергов , ковачки и още много борци с капитализма те поздравяват другарю !

Сиртакито да спре с просията и да си плаща борчовете. Дълг и мерак не умират. ЕС не е червен кръст.

ма не е ли почервенял още ... от яд? Бе има време.

Кефят ме гърците. Два пъти са обявявали фалит, три пъти са наливани огромни суми от чужденци, а имат най- големия танкерен флот в света -712 танкера - повече от щатските и японските танкери взети заедно :)) Гледайте как мвф ще духа супата, че и не само нея :)

Ами като имат , да ги продават. Който закъснява със вноските за погасяване на заеми идват и му описват имуществото.

ми да идат да описват бе :))) Ма що не ходят???

Стършел

Мъничко проблемченце :) - тия "танкери" не са държавна собственост ;) Няма как да бъдат описвани! Че иначе ще дойдат у вас да описват заради дълговете на КТБ!

Танкерите обаче са частни, а не държавни. Схващаш ли разликата?

Бе явно и ти не схващаш нещата ама тъпака дето ти спуска опорните точки от НПО институтчето за пазарна икономика и той като теб същият дръвник...

Единствените тролове, които виждам тук са тия на руското посолство. 4/5 от коментарите са - "браво на гърците" и "да живее путин"

То други и никога не е имало. Постовете им се различават отдалеч, като писани от бавноразвиващи се са - то и какви ли други биха приели да живеят от това.

ами кредиторите да се бяха позаитересовали кои измисли троянския кон

Прооблемът на гърците не е, че трябва да върнат парите - проблемът им е, че няма вече кой да им даде ОЩЕ.

има кой, има. Плаши Пейо гаргите.

Искаме си драхмата! Да си пецатаме колкото искаме и да сме сицките милионери. Верно в драхми, ама милионери...

Или по-точно казано - милионери ама в драхми.. ;-)))

Всички знаем, че ще се направи всичко възможно да се спаси еврото. Лошото е, че пари няма и трябва да се напечатат нови, па за гърчолята не им се пуска печатницата....

Пуска се печатницата и пари колкото искаш.Валутата не е обезпечена като по Живково време със злато или други активи.

Е не е точно така, изкупуват се примерно едни хартийки наречени държавни облигации. Ама за нас простите ора, просто едни хартийки се сменят с едни други хартийки, ама докато нашите хартийки ги взимат в супера всичко е ок.:)

Не минава ден без няколко новини за византийските финансови мераци и зулуми?!! Осем милиона мързелив народ, а произвежда шум като за поне осем милиарда население - балканска отврат!!!

Като стигнеш БВП на глава от населението 32000 евро, тогава наричай съседите мързеливи, КРАТУНО ШИБАНА!!!!!!

колко от тези 32000 са от заеми? И колко реално произвеждат и печелят?

Искаш да кажеш минус 32к годишно, нали.

Konstantin

И откога 22 500$ се равняват на 32000 евра...

Кьорав карти не играе. Който е давал, да е гледал къде отиват парите. Ама не, че не е гледал де - парите отидоха у частниците с негово знание, а сега иска да плаща народа. Браво на СИРИЗА, тури му го яко.

Да кажем, че е игра (не е), остава тоя дето е прекарал кьоравия да престане да му иска още пари след като кьоравият е разбрал, че е прекаран. Но те гяволите от тоя тип могат да виреят само сред и кьорави, и глупави - и не е регистриран случай да са стигнали особено далеч.

Началото на края на еврогейския съюз на монополистите кредитори и Световната еврейска банка.

Благодатна тема за да могат троловете соросоидни парцали да изкарат някоя друга стотинка за килограмите постинги които ще пуснат.

Нашите псевдо медии като тази, всички в ръцете на мутроолигарси перещи мръсни пари крадени от нас, на един глас плюят гръцкия народ и неговата партия СИРИЗА, бореща се срещу своята мутроолигаркият и световните банкерска олигархия, докарали го до най-голямата национална катастрофа в най-новата история на Гърция, като всячески изопачават новините като тази, лъжат , лумпенизират и опростачват обществото ни. Целта им е е само една- да очернят СИРИЗА в очите на българския народ, той да не успее да създаде своята СИРИЗА и с нея да измете мутроолигархията от небосклона. В този форум дежурните коментатори на Дира- вси слуги на синята мутроолигархия и руската на Путин, на един глас пеят и плюят срещу гръцкия народ. Това е стара стратегия на мутроолигархията ни, с цел да държат балканските народи разединени и враждуващи помежду си, за да не можем никога да се обединим и ликвидираме мутроолигтархията си. Така, както по времето на Възраждането българският и гръцки народ бяха обединени в борбата срещу общия поробител- Османската империя и заедно извоюваха свободата си. В националното освободително движение на гърците Филики етерия са се били и много българи и обратно- в Априлското въстание и освободителната война са участвали и много гърци. В най -новата европейска история, развитите европейски страни от северна и средна Европа ни дават пример как обединени успяха да се вдигнат от руините на ВСВойна ,възстановят икономиките си и достигнат голям материален и духовен прогрес с точно 15 пъти по-висок стандарт от българите сега. Още 1952 г Франция, Германия, Австрия -забравиха как са се клали във II Световна война, свалиха границите помежду си, обединиха търговско, икономическото и културно пространство, икономиите си с джоинввенчъри и с общи усилия заедно се вдигнаха от катастрофата на войната. Така Германия си върна територии без бой -Тюрингия и Елзас останали през войната в съседни страни. Още 1956 г северноевропейските народи, забравиха как са били в различни враждуващи лагера през време на войната, свалиха границите помежду си, обединиха търговско, икономическото и културното си пространство и с общи усилия възстановиха неразрушената си от войната икономика, сега северно европейците имат най- силните икономики в света и най-висок жизнен стандарт. Крайно време е вместо да враждуваме помежду си, ние балканските народи с обща културна християнска основа да последваме развития опит на Европа и се обединим в борбата срещу общия си враг сега-мутроолигтархията си и се освободим от оковите на новото олигархично робство и тръгнем по стъпките на развитите европейски страни , за да станем богати като тях. Един долу писа, че Ципрас бил Кремълско Мекере. Това че Ципрас ходи до Москва не го прави кремълско мекере бе, нещастник! Той не отиде да иска пари и се кланя на руските олигарси, а отиде да включи Гърция в Южен и Турски поток, за да докара газ до нейната икономика, така както Германия и цяла западна Европа се включиха и изградиха Северен поток. Ципрас и СИРИЗА са партия на народа, не са олигархия и нямат нищо общо с олигархията, те работят само за националните и обществени интереси на гръцкия народ!

Като четеш коментарите под тази статия на Дира, си правиш веднага извода колко е ниско съзнанието на българите, с 50 години изостанали от гърците и това ниско съзнание ще ги доведе до изчезването им като народ и държава, дори нямат да останат като географско петно в Европа.

Проблемът на охолния живот с пари назаем е, че в един момент свършват и парите, и желаещите да ти дадат още назаем. Не е измислен лесен начин за справяне със ситуацията, хората в Гърция бая зор ще видят - дано се справят.

живот е за тези, които откраднаха парите и сега се крият в САЩ. МВФ отпускаше парите на олигархията ,за да защитава интересите им.

Да бе да, и марсианците и те са виновни.

троловете са вдигнати на нога да защитават кристин лагард ?

да му мисли дойче банк, която пък е собственост на кувейт, който пък е собственост на сащ :))))

БА! Начи ЕЦБ може да печата 1 трилион ОЩЕ, па съседите не могат да получат? Е, как става тва, драги зрители?

ами еи така печаташ си и си купуваш квот ти кеф , държави , острови, политици и тн.т ...и зорко обаче следиш другите да не го правят

браво на гърците евала, това са мъже на място.....

Иди в някой ресторант, поръчай си нещо и се опитай да се държиш по мъжки като гърците. Що за глупости си написал.

Не му се сърди толкова му е умственият багаж - на това ги научи половин век СОЦИАЛИЗЪМ - яж, пий, се.и , а нека някой друг да ти плаща сметката - жалъм народ - така разсъждава цялото простолюдие в БГ ....

Гърците много добре помнят как франзета и гърмянци се натискаха да им дават кредити - и съоДреме им на съседите за алчните тъпунгери - ми неизгодна инвестиция и това е :)