17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мисля, че те и в момента са в почивка?

Хахаха тепигьоз.

Не мисли, като нямаш с какво!

каква пролетна ваканция, какви 5лв ?!?! та след Нова години нон-стоп бяха в грипни ваканции....

Толкова ли е трудно да се направи едно нормално разписание още в началото на карантината. Всичко в последния момент и всичко е изненада. Не знам защо Байко го търпи този министър. Явно не става.

Тъкмо се бях притеснил да не би да не са си починали тази година пролетес. Машала!

Или аз съм много прос или тия хич ги няма На 21 учениците на училище ли са или не Ква ваканция когато цялата държава е в карантина и и звънаредно палажение

Какво изоставане, бе? А какво правят децата по-цял ден сега? Как ще изоставят, като по-цял ден имат дистанционно обучение?!? За какво се бъхтаме с тях като ще "наваксват" нещо си... Конкретно за по-малките ученици, при които родителите изкарваме учебния час с тях, пишем домашните с тях и някак си и работим от вкъщи... Тогава за какво ги юркаха толкова много децата? Нека министъра и всички недоволни лелички да отделят малко време на децата си, да прекарат някой и друг учебен ден с тях и после да пищят като лелки в критическата, че децата нищо не правят и изоставят. Малоумна работа, от хора, които не обръщат внимание на децата си и не се интересуват какво реално взимат и учат тези седмици...

Интерсно?? Написаното в тази заповед какъв характер има: задължителен или пожелателен. Питам, защото Директорката на училище в едно сливенско село тълкува заповедта като волна, а не като задължителна програма. Ако ви интересува, кое е селото ще ви отговоря ако ме попитате.

Това, че държавата е в карантина, не означава, че децата не могат да са ваканция. Просто ще си седят вкъщи без да ходят някъде. Неучебни дни. Така че да, прост си ;)

17.04.-20.04.2020 г. са Великденските празници и съгласно КТ са почивни дни с или без заповедта на министъра

И защо на втори април четем една заповед, а на 8 април съвсем друга заповед? Да чакаме ли ново 20 към-то 12 април? Това не може да бъде сериозно поведение. Препоръчвам промяна на нагласата. Създайте си стратегия и се дръжте за нея барем няколко седмици. Напомням, че по света една от най-консервативните системи е образователната. Промени в изпити, формати, учебници, планове, степени и прочее се правят рядко, обмислят се и се обсъждат месеци. Перменанентия експеримент е най-лошия вариант.

От 13 до 16 трябваше да са пролетна ваканция. Просто я отменят.

Министера е измислил Великден снощи и ни осветлява. Ако това са почивните дни, значи просто няма ваканция и толкова.

Децата учат. Всек иден имат домашни и учебна програма, която се съблюдава строго. Това не е ваканция за тях. По-тежко им е даже отколкото на нормалното училище. Тази новина ще се приеме с огорчение от малките.

На чужд гръб и 100 тояги са малко. А отменената ваканция ще се приеме зле и от деца и от родители.

Какви топли, топли очи има!!!

Ок, ама да не отдържате от лятната!

Появяваш се по телевизора и заявяваш, че учителите и учениците били вече преуморени. Тази ти констатация логично води до управленското решение да се отмени пролетната ваканция, която я има от време оно. Зер "клин клин избива" и като се претовари магарети, най-логинчо е да му туриш още 2 товара дърва на гърба. Машала!

Не направиш една анкета сред учителите и родителите в какво те виждат добро за дечицата А решаваш като началник на концентрационен лагер Тъпанар ли си

Много по-логично беше децата да савъв ваканция през колкото се може повече дни от карантината, а да учат през колкото се може повече дни когато няма карантина. Следователно трявбаше да се направи точно обрантото - не да се намалява пролетната ваканция, а да се удължио дори. В същото време да се намали лятната ваканция 2-3 седмици. Лятната има към 75 работни/учебни дни, а пролетната само 4.

Ама успяхте да прокарате мини-Истанбулска Конвеция докато е Извънредно Положение и митинги и протест са забранени. Сатанисти.

Ще "отдържим" от лятната, за да те научим да пишеш праивлно. Поне основните неща. Няма да се заяждаме за дреболии.

Явно междуушието ти отдавна е починало

Що за простотия! Каква ваканция бре? Та децата са си в къщи вече месец! А ще са затворници поне още два месеца! Той за ваканции ми говори....

А кога по-кратък домашен затвор, а г-н министре? как да учат децата, като им забранихте и въздуха (в буквалния смисъл)?

Ти тъп ли си, или да? Какво мислиш, че правят децата, че и родителите им докато са си вкъщи? Аз като родител на 1 дете, който и някак си се опитва да работи от вкъщи, имам доста ясна представа. Толкова ясна, че чак не ми се мисли за родителите с 2 и повече ученика... И на теб ще ти го обясня, както го обяснявах и на един друг тъпанар преди теб, това, че са ваканция не значи, че ще могат да излизат на вън и да ходят където и да е. Просто са неучебни дни, през които да могат да си отдъхнат от това безумие наречено "дистанционно обучение".

Децата са ви вкъщи но учат та се късат. Това, че не могат да излизат ги натоварва допълнително. Иначе - 1-2 часа игри на вън или поне разходка и се рпезареждат.

Доживотен затвор за малките убийци! Нали ви казах, всички деца са убийци на бабите си! Затова по-добре да ги издушим и да развъждаме кучета. Ей ме на, аз така правя!

Ама ти сериозно ли?

Претоварването е факт. Недай Боже пък да изникне технически проблем или да ти е бавен нета. 4 души на 2 компа работят и учат в 2 стаи и нямат право да излизат. Кой по-напред да е облайн и на кого по напред да обясняваш приложения разни? Тежичко е.... Тази ваканция е по-необходима от предишни години дори.

Шефът както винаги е прав, затвор до дупка!

А то оставаше и по Великден да учат.

То не е малък гаф и това, че по време на Страстната седмица ще се учи... И то при положение, че карантината отива към приключване. Странни неща стават по нашите земи.

Защо да се приеме зле? Нито може някъде да се ходи на почивка, нито може дори на разходка да се излезе. По-добре да се навакса с изгубения учебен материал, доколкото това е възможно при т.нар. дистанционно обучение.

Господин Борисов моля те махни го това недоразумение Красимир Вълчев Децата са зо 13 май в грипна наканция това което цитира г-н Министър се отнася за учителите. Или като са си по домовете им се полага "ваканция"

Този, който отваря училище, затваря затвор (Виктор Юго). Този, който яде прилепи, затваря всички училища (Фейсбук зевзек). :)))

Евалата шефе, ти си най-голям и мо'еш да си пра'иш к'от си искаш! Спирай им въздуха на дребните келеши и нека Радев да се пука от яд!

Напоседък сме в перманентна Страстна седмица. Отбелязваме Страстите ковидови.

Абсолютни глупости ! Учителите правят нещата да се случват много преди бюрократите в мон да се сетят какво да правят. Ако не се месят, образованието може и да потръгне, аман от дейни глупаци !

Изгубен учебен материал няма. Има спад на качеството по отношение на материала, който се възприема по-добре на живо, но това е само част от материала - към 20 до 30 процента в зависимост от предмета. Друга част от материала дори се възприе по-качествено онлайн. (Хубаво е един ден двата начина на преподаване да се комбинират дори без карантина) Може да има изоставане в разни западнали училища. Читавите започнаха на пълни обороти от първата учебна минута на карантината. А децата просто искат почивка, дори без разходки и екскурзии. Смяната на обстановката и допълнитленото обучение по дигитални компетенции, което се наложи да преминат между другото голяма част от тях, им дойде "леко" стресиращо. Иначе обучението онлайн им харесва и то много. Но има умора. 5 дни почивка щеше да им дойде добре.

Това решение няма нищо общо с нуждите на образователната система. По-скоро са му го спуснали на мистъра от другаде. Примерно - някой, на когото не му отърва да се удължи учебната година. Или пък от МЗ са го измисли, за да не излизат децата от вкъщи, ако нямат уроци на компютрите. Каза лиса - "да не вземе да нуи се разсъхне изолацията". Реално без ваканция ще се затормози процеса на обучение, нежели да се подобри. Съвсем външни интереси и стратегии усещам в това решение. така ми изглежда на пръв прочит поне.

Никой не е казал в прав текст учениците да ходят на училище от 13.04.2020 г. тоест от понеделник.Тогава за какво е тази Заповед ?

Сътворява глупост след глупост Докога докога ...

Малоумници! Нямате срам! Нямате ясна тактика, програма! Смешници! Ние УЧИМ! Защо затворихте училище заради двама "болни"?! Кучета ви яли!

Много са натоварени децата поне моето. Много ги държат на екран. По добре да им кажат кои книги да прочетат или проект да напишат, а не толкова време да се взират в екрана. Поне не ходят до училището и това време се пести.

И да не им пишат оценки, нали? Могат като начало да прочетат учебниците. Книгите са бонус.

Учителите сами закупиха и регистрираха профилите в системите за онлайн обучение, нали?

Нищо не пречи на една ваканция да включва почивни дни. Иначе през лятото всяка събота и неделя не са ваканция.

Че учат, учат. Че е тежко, тежко е. Но пък грипната ваканция беше преди 3-4 седмици. Втората. Не може всеки месец ваканция.