17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За каква пролетна ваканция въобще плещите като от нова година до сега ваканцията е много по голяма от реалните придобиващи знания дни,, Колко грипни, колко извънредни ваканции бяха до сега че видите ли седнали за пролетна да ''приказват''..

Този е пълен дебил. Мръсна калинка и българоубиец!

Тази априлска ваканция,както и като цяло учебната година за учениците в България е тотално остаряла. Защо не се започва училище на 1.09 и да се учи до 30.06?!Топло ли им на децата? Само погледнете колко почивки има....около Коледа-3 седмици,около грипна епидемия-2 седмици...а колко още малки ваканции около празниците! И после децата имат по 8 часа в училище...а кога да спортуват или да отидат на друго извън училищно мероприятие?По 5 часа на ден са достатъчни,да се разредят тези часове.!Просто са тотал скапани след 8 часа в клас...Тази система трябва да се промени,не само всяка година да сменят програмите и учебниците.А да не говорим и какво учат.... П.с преди много време съм писал до министъра на образованието....НИЩО. Родител съм на 2ма ученика.

Министрите се сменят и явно от тях нищо не зависи. НПО-тата диктуват, корупция за всичко - за писане, за печатане, за проекти ... Деата попълват кутийки по цял ден , програмите по български и математика формират все по неграмотно поколение, ... Ако българчета печелят състезания, то е въпреки министерстото, благодарение на собствен труд, на родителите и на свестните останали учители.

Те учат ли изобщо? Ами който няма интернет?

Учат, ако искат и ако са амбициозни родителите и учителите Имат килограми учебници и помагала, които трябва да се попълват. Системата е като за деца със СОП. Който иска повече иби трябва сам или да има богати родители за частноу училище. Няма вече безплатно добро образование.

Кой е този без интернет, след као дори ти - хоремагския мислител от долно Секирково имаш нет?

Децата онлайн учат повече и по-добре от преди! Откъде-накъде ще ги лишаваш от ваканция,даскале?

Много правилно.И без това се мотат само по пижами и не правят нищо, поне да са ангажирани и да наваксват материала. Така и така няма да се пътува никъде.... поне да се учи !

Крава,Ма!

Много са натоварени децата поне моето. Много ги държат на екран. По добре да им кажат кои книги да прочетат или проект да напишат, а не толкова време да се взират в екрана. Поне не ходят до училището и това време се пести.

И да не им пишат оценки, нали? Могат като начало да прочетат учебниците. Книгите са бонус.

Малоумници! Нямате срам! Нямате ясна тактика, програма! Смешници! Ние УЧИМ! Защо затворихте училище заради двама "болни"?! Кучета ви яли!

Сътворява глупост след глупост Докога докога ...

Никой не е казал в прав текст учениците да ходят на училище от 13.04.2020 г. тоест от понеделник.Тогава за какво е тази Заповед ?

Наи#тина ли не схващаш. Помисли малко.

Това решение няма нищо общо с нуждите на образователната система. По-скоро са му го спуснали на мистъра от другаде. Примерно - някой, на когото не му отърва да се удължи учебната година. Или пък от МЗ са го измисли, за да не излизат децата от вкъщи, ако нямат уроци на компютрите. Каза лиса - "да не вземе да нуи се разсъхне изолацията". Реално без ваканция ще се затормози процеса на обучение, нежели да се подобри. Съвсем външни интереси и стратегии усещам в това решение. така ми изглежда на пръв прочит поне.

Всички решения и учебни програми на това министерство са външни и далавераджийски. Раздават поръчки за фабрикуване на учебници и учебни помагала по-бързо, отколкото могат да четат. Децата станаха попълвачи на кутийяки. Да го затворят, дезинфикцират и да забранят на шефовете на отдели и НПОтата да влизат в МОН пожизнено.

Абсолютни глупости ! Учителите правят нещата да се случват много преди бюрократите в мон да се сетят какво да правят. Ако не се месят, образованието може и да потръгне, аман от дейни глупаци !

Учителите сами закупиха и регистрираха профилите в системите за онлайн обучение, нали?

Този, който отваря училище, затваря затвор (Виктор Юго). Този, който яде прилепи, затваря всички училища (Фейсбук зевзек). :)))

Господин Борисов моля те махни го това недоразумение Красимир Вълчев Децата са зо 13 май в грипна наканция това което цитира г-н Министър се отнася за учителите. Или като са си по домовете им се полага "ваканция"

А то оставаше и по Великден да учат.

То не е малък гаф и това, че по време на Страстната седмица ще се учи... И то при положение, че карантината отива към приключване. Странни неща стават по нашите земи.

Напоседък сме в перманентна Страстна седмица. Отбелязваме Страстите ковидови.

А кога по-кратък домашен затвор, а г-н министре? как да учат децата, като им забранихте и въздуха (в буквалния смисъл)?

Доживотен затвор за малките убийци! Нали ви казах, всички деца са убийци на бабите си! Затова по-добре да ги издушим и да развъждаме кучета. Ей ме на, аз така правя!

Шефът както винаги е прав, затвор до дупка!

Евалата шефе, ти си най-голям и мо'еш да си пра'иш к'от си искаш! Спирай им въздуха на дребните келеши и нека Радев да се пука от яд!

Що за простотия! Каква ваканция бре? Та децата са си в къщи вече месец! А ще са затворници поне още два месеца! Той за ваканции ми говори....

Ти тъп ли си, или да? Какво мислиш, че правят децата, че и родителите им докато са си вкъщи? Аз като родител на 1 дете, който и някак си се опитва да работи от вкъщи, имам доста ясна представа. Толкова ясна, че чак не ми се мисли за родителите с 2 и повече ученика... И на теб ще ти го обясня, както го обяснявах и на един друг тъпанар преди теб, това, че са ваканция не значи, че ще могат да излизат на вън и да ходят където и да е. Просто са неучебни дни, през които да могат да си отдъхнат от това безумие наречено "дистанционно обучение".

Претоварването е факт. Недай Боже пък да изникне технически проблем или да ти е бавен нета. 4 души на 2 компа работят и учат в 2 стаи и нямат право да излизат. Кой по-напред да е облайн и на кого по напред да обясняваш приложения разни? Тежичко е.... Тази ваканция е по-необходима от предишни години дори.

Тъп и малодушен е този дето обижда! Но ти не си виновен, че си жертва на прехода. Не са те възпитали. Но лошото в случая е че и ти не можеш да възпиташ децата си и така се получава лошия материал... Който пък лош материал избира лоши политици и това е ефекта на пеперудата. И последно само да си знаеш, че ти не можеш да обясниш нищо, просто защото нямаш умствен капацитет за това.

Децата са ви вкъщи но учат та се късат. Това, че не могат да излизат ги натоварва допълнително. Иначе - 1-2 часа игри на вън или поне разходка и се рпезареждат.

Ама успяхте да прокарате мини-Истанбулска Конвеция докато е Извънредно Положение и митинги и протест са забранени. Сатанисти.

Много по-логично беше децата да савъв ваканция през колкото се може повече дни от карантината, а да учат през колкото се може повече дни когато няма карантина. Следователно трявбаше да се направи точно обрантото - не да се намалява пролетната ваканция, а да се удължио дори. В същото време да се намали лятната ваканция 2-3 седмици. Лятната има към 75 работни/учебни дни, а пролетната само 4.

Персонала дали е съгласен, ми на него ако му върви заплатата ситуацията е доста изгодна....

Персонала излиза в отпуск! Пролетната ваканция е разчетена както всяка година. Няма да арзваляме учебния процес, защото някой не бил искал да си хаби отпуската! Отпуската трябва да се ползва - не да се отнема, не да се пести. А да се изпозлва навреме.

Не направиш една анкета сред учителите и родителите в какво те виждат добро за дечицата А решаваш като началник на концентрационен лагер Тъпанар ли си

Появяваш се по телевизора и заявяваш, че учителите и учениците били вече преуморени. Тази ти констатация логично води до управленското решение да се отмени пролетната ваканция, която я има от време оно. Зер "клин клин избива" и като се претовари магарети, най-логинчо е да му туриш още 2 товара дърва на гърба. Машала!

Ок, ама да не отдържате от лятната!

Ще "отдържим" от лятната, за да те научим да пишеш праивлно. Поне основните неща. Няма да се заяждаме за дреболии.

Ама ти сериозно ли?

Какви топли, топли очи има!!!

И защо на втори април четем една заповед, а на 8 април съвсем друга заповед? Да чакаме ли ново 20 към-то 12 април? Това не може да бъде сериозно поведение. Препоръчвам промяна на нагласата. Създайте си стратегия и се дръжте за нея барем няколко седмици. Напомням, че по света една от най-консервативните системи е образователната. Промени в изпити, формати, учебници, планове, степени и прочее се правят рядко, обмислят се и се обсъждат месеци. Перменанентия експеримент е най-лошия вариант.

Си доктрант би трябвало да си размислил че освен ученици има учители а също и персонал, който трябва да получи заплата но учебните заведения са затворени освен че си искат и лятната ваканция. Благородно е българското общество и държавата.

Ако можеше да мислиш поне на минимално ниво, щеше да схванеш, че дори твоя аргумент подкрепя моята теза. То-добре е ваканциите да са по време на карнатината , а учебните дни да се колкото се може повече в реална учебна обстановка. Като кризисна мярка онлайн обучението сработи добре. Но не е по-добре отколкото класическото обучение. Включитлено и за персонала - чистачки, бюрократи и пр. е по-добре. Т.е. за всички е по-добре, изключая някой гении в МС.

17.04.-20.04.2020 г. са Великденските празници и съгласно КТ са почивни дни с или без заповедта на министъра

От 13 до 16 трябваше да са пролетна ваканция. Просто я отменят.

Министера е измислил Великден снощи и ни осветлява. Ако това са почивните дни, значи просто няма ваканция и толкова.

3евзек

Нищо не пречи на една ваканция да включва почивни дни. Иначе през лятото всяка събота и неделя не са ваканция.

Ти зле платения тол на МОН ли си? Ваканцията включва и почивни дни, когато между тях има учебни. Иначе е безсмилено да обявяваш "ваканция" по време на едни и без това неработни и неучебни дни. Напр, ако бяха включили четвъртък и после вторник, можеше да кажат, че има ваканция 6 дни. Но сегашната формулировка е напълно безсмислена. Ваканция де факто няма.

Интерсно?? Написаното в тази заповед какъв характер има: задължителен или пожелателен. Питам, защото Директорката на училище в едно сливенско село тълкува заповедта като волна, а не като задължителна програма. Ако ви интересува, кое е селото ще ви отговоря ако ме попитате.

Какво изоставане, бе? А какво правят децата по-цял ден сега? Как ще изоставят, като по-цял ден имат дистанционно обучение?!? За какво се бъхтаме с тях като ще "наваксват" нещо си... Конкретно за по-малките ученици, при които родителите изкарваме учебния час с тях, пишем домашните с тях и някак си и работим от вкъщи... Тогава за какво ги юркаха толкова много децата? Нека министъра и всички недоволни лелички да отделят малко време на децата си, да прекарат някой и друг учебен ден с тях и после да пищят като лелки в критическата, че децата нищо не правят и изоставят. Малоумна работа, от хора, които не обръщат внимание на децата си и не се интересуват какво реално взимат и учат тези седмици...

Или аз съм много прос или тия хич ги няма На 21 учениците на училище ли са или не Ква ваканция когато цялата държава е в карантина и и звънаредно палажение

Това, че държавата е в карантина, не означава, че децата не могат да са ваканция. Просто ще си седят вкъщи без да ходят някъде. Неучебни дни. Така че да, прост си ;)

Децата учат. Всек иден имат домашни и учебна програма, която се съблюдава строго. Това не е ваканция за тях. По-тежко им е даже отколкото на нормалното училище. Тази новина ще се приеме с огорчение от малките.

3евзек

Че учат, учат. Че е тежко, тежко е. Но пък грипната ваканция беше преди 3-4 седмици. Втората. Не може всеки месец ваканция.

Грипна ваканция има всяка учебна година и това никога не е отменяло пролетната. След 4-5 седмици стрес и прилагане на напълно нова концепция без подготовка е повече от логично да има почивка! То начужд гръб и 100 тояги са малко, казват...

Тъкмо се бях притеснил да не би да не са си починали тази година пролетес. Машала!

На чужд гръб и 100 тояги са малко. А отменената ваканция ще се приеме зле и от деца и от родители.

Защо да се приеме зле? Нито може някъде да се ходи на почивка, нито може дори на разходка да се излезе. По-добре да се навакса с изгубения учебен материал, доколкото това е възможно при т.нар. дистанционно обучение.

Изгубен учебен материал няма. Има спад на качеството по отношение на материала, който се възприема по-добре на живо, но това е само част от материала - към 20 до 30 процента в зависимост от предмета. Друга част от материала дори се възприе по-качествено онлайн. (Хубаво е един ден двата начина на преподаване да се комбинират дори без карантина) Може да има изоставане в разни западнали училища. Читавите започнаха на пълни обороти от първата учебна минута на карантината. А децата просто искат почивка, дори без разходки и екскурзии. Смяната на обстановката и допълнитленото обучение по дигитални компетенции, което се наложи да преминат между другото голяма част от тях, им дойде "леко" стресиращо. Иначе обучението онлайн им харесва и то много. Но има умора. 5 дни почивка щеше да им дойде добре.

Толкова ли е трудно да се направи едно нормално разписание още в началото на карантината. Всичко в последния момент и всичко е изненада. Не знам защо Байко го търпи този министър. Явно не става.

каква пролетна ваканция, какви 5лв ?!?! та след Нова години нон-стоп бяха в грипни ваканции....

Хахаха тепигьоз.

Аз мисля, че те и в момента са в почивка?

Не мисли, като нямаш с какво!

Явно междуушието ти отдавна е починало