Братът на загиналия студент: Вярваме, че е нещастен случай

Семейството на загиналия под скалите на Младежкия хълм в Пловдив студент Момчил Семерджиев e убедено, че става дума за трагичен инцидент, а не за убийство.

Обратно в новината

Коментари - Братът на загиналия студент: Вярваме, че е нещастен случай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали пишеше, че е имало второ обаждане по телефона. Защо не се казва нищо ???

Да не би да са заплашени от убиеца, та така се съгласяват, особено братока ?? Май, май, бабата, която е стара и не й пука много за собcтвения й живот, е най- точна, като вярва, че е бил самоубит от поне двама души.

Ама така са го написали все едно, че никой от нас никога не е бил някъде в чужбина и не знае какво е това часова разлика. Имал бил проблеми и не можел да се адаптира. Хайде моля ви се значи, точно 2-3 дни трае адаптирането и далеч не е толкова ужасно, колкото го изкарват! Наистина малко стоиш до никое време буден или обратно доспива ти се в 3 следобяд, ама не е толкова учасно чак! Не ми се вярва това да може да доведе до самоубийство някого...

Тук не става въпрос за това, че след като се е върнал от бригадата, не е можел да се адаптира, а че не е можел да заспива през нощта заради часовата разлика, т.е. заради това е отишъл да се разходи, защото не му се е спяло през нощта.

Щом семейството не изразява съмнения за насилствена смърт не остава нищо друго освен да се уважи скръбта им и коментарите да спрат. Прокуратурата най-вероятно ще образува производство за склоняване към самоубийство но не защото има данни/при тази позиция на семейството и приятелите данни за това просто няма откъде да се вземат/ и ще се прекрати. Просто няма друга възможност процесуално да се закрепят показанията и експертизите. А и се явява все пак като гаранция в бъдеще ако някой роднина реши да атакува прокуратурата за "несвършена работа" и да почне да гради теории на конспирацията.

жалко за момчето.....каква трагедия....мир на душата му....и да помага на близките си да приемат....понякога напоследък ми идват истини, които после се доказват...не знам дали може да ми се вярва ....на обвезото чувство за това момче....когато изчезна, ми мина през главата като първа мисъл, че вече не е между живите, искаше ми се да греша....но едно черно куче голямо беше някак си с момчето.....това черно куче е било там, наблизо, когато той е умирал.....не виждах тепе, по скоро улица с павета.......после излезе информация за тепе....възможно лиц е да е имало хора, които са разхождали кучетата си, и той да се е уплашил от черното куче....не е братът....не сме чак толкова лоши хора....било е нещастен случай.....

колко жалко. Хубаво момче и умно. Сигурно се е подхлъзнал. Много ми е жал за хубавите млади хора които рано си отиват. Но съдба. Бог да даде утеха на близките.

братат е в играта!

БратЪт. Не братАт

ама, защо ви е толкова трудно, та чак - невъзможно, да приемете, че момчето се е върно от бригада, излязло да се радва и е забравило, че не си е взело и криле от САЩ. Такъв инцидент може да се случи и без да е ходил на бригада.

щото са неудачни комплексари, дето се чудят на кого да си го изкарат за собствената си липса на постижения, затова. Седнали тука като една сюрия баби да сплетничат как нямало начин братът да не е убил брат си, вместо че е било нещастен случай, аре бе. Пълни мишоци.

защото са зли, мръсни и подли хора, които мислят само гадости и правят само гадости.

Аз пък вярвам ,че братът на жертвата е замесен в случката.

Аз пък вярвам, че е време разни злобни типове да опитват да осъдят момчето и да вземат да се гръмнат всичките.

Защо братът на загиналия млад мъж вярва, че това е нещастен случай? Има нещо гнило в тази смърт! При всичките добродетели, които бяха изказани за Момчил не вярвам, че това е нещастен инцидент!

Според теб на добродетелните хора инциденти не им се случват, а? И поради това твое вярване има нещо гнило в смъртта на Момчил, а?

братът не казва истината.

Вероятно семейството иска да опази поне останалото си живо дете - брата.

Не е ли по- нормално един брат да изчака какво ще се намери като заключение на вещи лица, съдебни експерти по следи, какви разпити ще се проведат и едва след изясняване на всички доказателства да вярва в каквото и да е? А ако не е инцидент? Ако брат му е имал 5000 лева и те са взети? А ако някой знае какво е станало. А ако някой е завиждал на момчето ходило на бригада в щатите и донесло някоя паричка? Рано е за семейни изводи.

20 години от живота ми са минали на 500 метра от това тепе. Возил съм се с Пионерската железница, плавал съм със салове в образуваните езера в подножието му на пролет, играл съм на фунийки на строежа на Пионерския дом, водил съм първите си гаджета да се целуваме по пейките в подножието, правил съм сутрешния си джогинг по алеите му, в продължение на 4 години съм го прекоцявал пеша (подножието му) всеки ден, за да отида до училище (ТЕТ "Ленин"). Познавам всяка пътечка там. Трябва да ви кажа, че по тъмно НИКОГА не съм посмял да се разхождам из него. Това е най-дивото тепе на Пловдив, изключително слабо осветено е, има всякакви скитници, клошари и наркомани и вечер си е направо страшно. Много силно се съмнявам, че има пловдивчанин, който да се кефи да се разхожда вечер там, особено сам.

Станалото, станало, жалко за момчето!!!

100% не е самоубийство

Аз също. Върнах се в спомените си.

Именно. Не може да е бил сам. Някой се крие, че е бил с него. Приятелите и брата да се разпитат с детектор на лъжата.

Трудно се загубва живот от счупени крака... По-скоро, аутопсията ще даде яснота какви са уврежданията довели до загуба на живот, а от там и повече яснота за механизма на събитията. Покой на душата му...

и не си правете изводи по информацията от псевдо журналистиката

Щом е носел два телефона и поне единият не е бил счупен,защо не се е обадил за помощ?

Иван Петров

след падане от 30 метра /ако е имало такова, или ако не е бутане/, и 20 телефона да имаш, няма да можеш да си надигнеш пръста ...просто ще си мъртъв. рядко оцелява някой паднал от 12-ия етаж...

Къв изгубен живот от счупени крака бе, умник? Кой ти е казал, че е умрял от счупени крака? Краката му са счупени, понеже първи са поели удара от падането, което не означава, че останалата част от тялото му не е понесла масирана политравма при удара в земята! Аман от генератори на въздух под налягане!

Иван Петров

със сигурност си падал на глава... или така си се родил, с проблем в логическото мислене

Това тепе в каква посока между дома и гарата е? Да не би да са се уговорили да се срещнат там,ако е по път?

Смотани полицаи

аидеее и тя са минали на инструктаж - маи няма да излезе истината на яве и в тоя случаи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"На въпрос как би обяснил поведението на брат си, който внезапно решава в 2 ч. сутринта да се катери по отвесните скали на Джендем тепе, Явор отвърна, че след завръщането си от САЩ Момчил имал проблем с часовата разлика и не можел да спи, освен това обичал да се разхожда и да наблюдава града отвисоко." хахахахахахахахахахахах смях !!!! Кой знае какво е станало и кой е замесен щом такива гости разправят

*глупости

*гости разправят глупости

Novae

Абе все си мисля, че братът нещо поскрива...И си припомням поговорката " Брат брата не храни,но тежко му който го няма".

черпиш информация от българските псевдомедии и техните псевдожурналисти...не си прави изводи от подобна информация

Що, ти направо от извора ли черпиш информация?

Мистерията с намерения мъртъв студент Момчил Семерджиев от Пловдив продължава да се заплита. Когато преди две вечери туристи намериха трупа му от южната страна на Младежкия хълм, стана ясно, че 20-годишното момче е било с два телефона, съобщава Блиц. Докато го издирваха, брат му Явор твърдеше, че Момчил е носил в себе си само стария си апарат, а новия, който купил с пари от бригадата в САШ, бил в дома им. Дори обяснил на родителите си, че с тази нова моделна апаратура винаги ще знаят местонахождението му. Разследва се откъде е и на кого е вторият апарат, открит у момчето. Освен всички други, назначена е и химическа експертиза, която ще установи приемал ли е Момчил упойващи медикаменти, наркотици или алкохол. Въпреки, че роднините на загиналия са категорични, че той нито е пиел, нито се е дрогирал, разследващите търсят причина за смъртта и действията на момчето във фаталната нощ на 18 срещу 19 септември. Една от основните версии е, че Момчил не се е прибирал пред дома си в Кюкук Париж, както твърди братът Явор, а просто му се е обадил от другаде да каже, че си е забравил ключовете. Вероятността след купона на таванската стая момчетата да не са отишли на Бунарджика, а на Младежкия хълм е реална, казаха за БЛИЦ разследващи. Именно заради това един от приятелите на студента е бил подложен на детектор на лъжата, но дали е издържал теста, остава пълна загадка. Предполага се, че Момчил е загинал още в нощта на изчезването си. Паднал е от 30-метрова скара, издъхнал е веднага. Когато било намерено, тялото е било силно разложено, с два счупени крака. Няма яснота и дали Момчил последно е говорил по телефона с брат си Явор, когато му е казал за ключовете. Официално вчера от прокуратурата в Пловдив обявиха, че няма чужда намеса в смъртта му. Все-повече се спряга версията за самоубийство, но няма реална и очевадна причина за него. Роднините не вярват в това, още повече, че на излизане Момчил оставил компютъра и Фейсбука си включени.

dir, не скривайте темата! Разбираме семейството, че няма сили да търси. Но ние не вярваме на версията сам да се е качил и да иска да слезе в рамките на 20 мин. Братът лъже за времето, което му е казал, или Момчил не се е качвал отново след разговора.

Поклон пред паметта на момчето и дълбоко съчувствие на родителите му!