След 7 г. битка незрящата Мария се радва на син

Незряща пловдивчанка, която вчера празнува 50-годишен юбилей, се радва на 9-месечния си син, роден след 7-годишна битка, 6 неуспешни опита ин витро и 2 операции

Обратно в новината

Коментари - След 7 г. битка незрящата Мария се радва на син | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еманюел . Колкото Хасан, толкова и Еманюел е българско. Еманюел е поредното библейско име. В такъв свят на митове и чувствта все повече ще се шири невежество, чувства и нищоправне. Водещо до ... диктатура. А Еманюелчо да е жив и здрав ще е добър пълнеж в такава технологина биг брадърска сага в бъдеще.

Потресаваща безотговорност! Не мога да повярвам, че се намират защитници на едно крайно безотговорно и неадекватно решение, водено от изкривена нужда на себедоказване и чист егоцентризъм. Нима някой допуска, че жената, зависеща от грижите на ДВАМА човека, може да се грижи пълноценно за дете?! А какво ще се случи в момента, когато собствената ѝ майка и помощничката от програмата не са наоколо? Детето расте без баща и нуждите му далеч надхвърлят храненето и чистите дрехи. А шестте ин витро опита с две операции и бащиното име на съседа въобще не искам да коментирам. Сами по себе си говорят за ума на майката.

Ало, хейтърите, какво като е незряща? Нима не е човек? В една нормалана държава това, което говорите се нарича дискриминация!

Ето такива новини, добри новини, трябва да има! Да й е живо и здраво детенцето, да си го гледа със здраве!

Трудно ще го гледа без зрение, ако гледаме трезво на нещата. Как се къпе, повива, храни и т. н. бебе, което не можеш да видиш? Все пак е логично това да е взето предвид и между близките й хора да има такива, които предварително са приели тези грижи върху себе си, за да помогнат на незрящата си сродница, а когато детето порасне, вече ще може да се погрижи за майка си в старините й.

Г-н Реалист, или по-сокро "Песимист" - по света хората с недъзи, независимо дали са незрящи, или нещо друго, отглеждат децата си, при това никой не ги осъжда ,че са поискали да се радват на свое дете. Ама това в цивилизованите държави, не в нашата....

няма граници. Ами това детенце как ще живее, занапред? 50-годишна майка, незряща, без мъж?? Поредното нещастно детенце, заради егоизма на някой да има СВОЕ дете. Все едно , че без нейните гени ще изчезне човечеството. Има толкова много дечица, нуждаещи се от грижи, да се погрижи за тях, щом има възможност.

Преди 2-3 минути ти писах!! но ме изтриха!ти си абсолютен изрод,ТАКИВА като теб трявба да се избиват без грам милост!!!ти не си роден от майка!ти си излюпен от усойница!!!

Откога логиката се нарича "изродщина" не знам, но да се възхвалява човешката глупост и егоизъм, е не по-малка глупост. Лесно е да се гледа през еуфорията на майката, че с риск на живота си е родила дете, но ако погледнем през перспективата на детето картинката се стъжнява драстично. Това е дете без предпоставка за нормално детство, обречено на да порастне бързо, за да поеме само грижите за себе си, а не след дълго и за майка си. Дете без баща и с незряща майка, чийто ангажимент за него свършва до входната врата, тъй като зад прага ѝ, самата тя е зависима от помощници и гледачи. Къде тук е мястото за хвалби и веселби?

Преди да осъдиш някой, замисли се, дали не осъждаш собствените си деца! Не е в твоя власт да взимаш решение кой ще има и кой няма да има деца! Щом й е дадено да роди, значи е трябвало да стане. Колкото до това как ще гледа детето - е, има доста циганки, доста българки и пр. субекти, които зрящи, здрави и прави изхвърлят децата си на улицата, това е по-разбираемо за теб, така ли. Още нещо, да, има много изоставени деца, но някогя замислял/а ли си се, как една самотна жена ще осинови - точно никак, освен ако няма зверски връзки - това е действителността. Аз мисля, че няма по-прекрасно нещо на този свят от това да отгледаш човек, да го отгледаш с любов и грижа, с внимание и старание. Защото никой, дори и ти, осъждащия, не е застрахован (да не дава Господ) да загуби утре зрението си или да стане сакат човек, нали. Така че, не съди, защото не си знаеш бъдещето, нито твоето, нито на твоите деца.

Там е работата, че не ѝ е "дадено". Ако наричаш 6 неуспешни ин витро опита и 2 операции "дадено", то не знам кое за теб е липса на даденост. И сравненията с циганките са неадекватни и нямащи нищо общо с конкретния случай. Това, че те са безотговорни към децата си, не прави жената от статията по-отговорна.

Ами радвам се за нея, но и се замислям - как ще се грижи за детето си тази жена, която сама се нуждае от грижи? Най-вероятно гледачите ще бъдат близките сродници на майката...

мислила за това :) Както и онази 62 г. баба, която "роди":(

А вие мислихте ли, като си родихте детето, дали ще сте живи и здрави да го гледате до като остареете или не мислихте. А знаете ли колко деца остават сираци, не за друго, а защото родителите им почиват по някаква причина. А колко деца имат родители инвалиди, защото тези родители са били здрави при раждането, но после нещо се е случило! Кой е застрахован? Никой! Важното е да обичаш детето си и да му дадеш цялото си същество. Тя ще ес справи, това е сигурно. Останалото са вашите неандерталски изостанали виждания за света, зарадо които в нещастната ни страна няма никакви условия за живот за хора с увреждания.