В БНБ е постъпило писмо от Фонда на Оман за КТБ

Представител на Фонда иска достъп до непублична информация за КТБ и предлага разговори с правителството и БНБ за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ.

Обратно в новината

Коментари - В БНБ е постъпило писмо от Фонда на Оман за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки иска да спасява с чужди пари.Това са всички преложенич!!ПАК ИСКАТ НИЕ ДА ПЛАТИМ НЕКАДЪРНОСТТА. ДА ПЛАЩА ТОЗИ ДЕТО КРАДЕ!!!С ДЪРЖАВНИ (НАШИ ) ПАРИ НЕ СТАВА!!

Последно, Доган или "двама шейхове от Оман" ще спасяват КТБ тайно и с държавни средства? - хора събудете се, защото пак се стремят да ни оберат и с държавни пари - Доган и кръговете около него и измислени Омански фондове да оздравят банката, като лошите кредити ще останат на гърба на данъкоплатеца, а крадците ще продължат да си крадат. Това са помислите на БНБ, които също играят по-свирката на Доган.

Знаещ, като оздравяват банката, източат пари, или наливат! А щом се чудиш, дали Оманският фонд е на Султана на Оман, на Пеевски, или на Доган, тогава можем да попитаме: А Белият Дом и Кремъл, на Пеевски ли са, или на Доган!

А какво става с Алфа банк?

докато ви чакат хората да си направите далаверата много от тях карат на ръба на мизерята

ли са тези от БНБ? Защо не погледнаха как се решават професионално проблемите с ликвидността в други страни преди тях? В Кипър: банките продължиха да работят с ограничения за теглене до 300 евро на ден и до 5000 евро на месец. Изплатиха се до 100К евро депозитите, а на другите им бяха дадени акции в банката. Но тук е в сила политически сценарий за дестабилизация на страната, за да може да си прокарват плановете за ограбване, докато хората се занимават с битовите си проблеми като запор на банкови сметки и увеличаване на цените.

А бе що ми се струва, че тази статия ни отдалечава от изявлението на Плевнята на 20 юни когато каза: Този път ще стигнем до край и ще видим наказани.

Едно друго въпросче ме гложди - Делянчо заяви, че той и империята му вече НЯМАТ кредити от КТБ... Като се има предвид, че тия кредити са 100% лоши и няма връщане, това е добра новина за КТБ... Въпросчето е другаде - в КОЯ банка прехвърли Делянчо тия лоши кредити, за които злите езици говорят, че гонят милиард???

БATKO

Плевнелиев, Искров и Цацаров са за затвора, заради умишлените зловредни атаки срещу КТБ.

Айдее, Плевнелиев... Е защо така бе, комуноиде? Доган, Сергей, Моника, Кутев къде ги забрави???

Няма как платените тролове на крадците от БСП-ДПС да прехвърлят вината за КТБ на Плевнелиев! Но пасаран, другари! Семейният скандал между двамата слуги на Падишаха и бунта на финансовия Прометей Цв. Василев, помислил се за новия Буров, против Бог Доган, си е кирлива риза на Крадците на Съвременна България. Съчувствам на потърпевшите, но те тия работе, дето сега ги пиша, си ги знаеха... Но алчността по пирамидните лихви надделя... Е, да си сърбат попарата, която сами си надробиха... И да не се оправдават, че Искров, друг слуга на Царя, а после на силния на деня - Падишаха, ги бил заблудил. Мен как не можа да измами! На времето преназначаването на Искров отчетох като първата грешка на Борисов...

цВЕТАН вАСИЛЕВ И БАНКАТА МУ ГИ ПОСТИГНА тежката участ срещу тях да се изправи медийната империя на слугата на Доган - мамин Делян и Прокуратурата Му(на Доган), само защото Василев се помисли за новия Буров и реши да отсвири обръчите на Доган... Когато реши да спасява и оздравява банката... Каква гротеска - Доган го създаде, Доган го уби... Току питам колко тъпи бяха глупаците, които да си държат, особено тези с над 100 х.€, парите в банката на Доган - КТБ - финансовия обръч на Падишаха???

Туй са типично пирамидални алабализми от фараонските години и ми се струва, че Веждито играе за техния отбор с ролята на Многострадалната Геновева

Подкрепа всякаква от държавата... Но пари - НЕ, НЕ и пак НЕ!!!

Тази банка я фалираха изкуствено. А парите заминаха към този, който я създаде и фалира - Кремълския банкер

Спекулантите и манипулаторите да спрът да заблуждават относно държавната помощ която ще се плати от данъкоплатците! Точно обратното, държавната помощ се предоставя под форматан на заем, от което държавата единствено може да спечели! Не мога да разбера защо някой си мисли че държавната помощ се предоставя беззъзмездно?!?!

Страх ме сковава от това което се случва и от това което предстои да се случи в нашата Родина! Гневен съм от безсилието и от липсата на правна възможност да реагирам за да защитя едно свое право гарантирано от Хартата за правата на човека,Конституцията и ред други международни актове! Защо и кой ни постави в тази безправна ситуация да стоим бездейни с внушено усещане за неизбежност?!?! Отликата между виртуално внушените ни права и действителноста се откроява драматично,именно при такива ситуации, в които разбираме че сме безправни роби облъчени със сладки приказки за възрастни!

ТЕБ ТЕ СКОВАВА СТРАХ, а мен пък ме енергизира... Време е всички да се енергизираме, ама преди това хубавичко да си помислим, че подводните камъни са много...

Иии, какво каза, че не разбрах?

Заявено бе, че това предложение ще бъде основано на оценката на активите, която в момента се извършва от квесторите; на допълнителна оценка ("дю дилиджънс") и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство, посочват от БНБ. - Значи ли това, че се очаква държавна помощ за губещите активи на КТБ? ТВЪРДО СМЕ ПРОТИВ ТОВА-НЯМА ДА ПЛАТИМ!!!

абе кой те пита кво искаш и кво не искаш да плащаш? И аз не ща 1 млн на чехлю да плащам, ама Близашки му ги даде. Не ща и асфлата на същия тоя Близашки пред вилата да плащам, ама асфалта е факт, плащането му - също. Не ща и ония тополи и други дървета, дето ги няма да ги плащам, ама са си платени на неква Д(п)С-арска крава. Не ща и да гласувам. И това поне го мога

Най-големият бандит и крадец в историята ни, затъмнил дори Борисов, не споменава и дума за връщане на присвоените от него 3,5 милиарда лева. Измисля сложни схеми, крие, се, изплува, лъже, обижда, мъти и доказва силата на българското село, пръкнало подобни изроди. Такива, коита 25 години разсипаха страната и ни тласкат към десни ексцесии. Много просто би било или да го гръмнат, или да го похитят и върнат тук вързан пред съда, или да тго направят президент. От него се учи временното правителство, което изхарчи и окраде нови милиони само за два месеца... Егати държавата, егати демокрацията!

Най-големият крадец и бандит в България несъмнено е Ахмед Доган. Той публично си призна и обясни как краде от порциите на властта с обръчите си от фирми. Това е безспорно, защото имаме самопризнание, което и до момента не е оттеглено. Оттук до просветлението вече има една крачка - интелигентния читател да си отговори - КОЙ е най-големият враг на Доган? КОЙ превърна Доган в маргинал, от когото нищо не зависи и КОЙ му връчи властта(порциите) на тепсия? #КОЙ???

Със сигурност Искров е некадърник който не притежава необходимия интелектуален капацитет да управлява БНБ! С това може да се обясни мълчанието и бездействието на ДАНС! Защо досега никой не повдига въпроса кой предизвика паниката за КТБ? Защо не подкрепиха КТБ както ПИБ, ресурса беше достатъчен? Защо Искров като Гуверньор неофициално преговаря с политици и търси политическо решение? Защо гл.Прокурор организира срещи по финансови зъпроси? Защо президента Плевналиев мълчи и не събира консултативния съвет за национална сигурност? Лъжа е че ако няма Народно събрание не може да се вземе решение, Преидента има правото по Конституция да свика депутатите /техния мандат не е прекратен до избирането на нови депутати, прекратена е само сесията на НС/ за да вземат необходимото решение....Защо се чакат нови избори??? Държавните мъже бездействат в ступор, от какво са уплашени, и от кой чакат карт бланш за да решът прблема? Вече е ясно че проблем с капитала и ликвидноста на КТБ няма, което го казват и оманците като настояват за държавна подкрепа! Защо Протестна мрежа не задава сега зъпроса "КОЙ" "КОЙ" "КОЙ"......

Е какво да задават излишни въпроси? Ангажирани са по изпълнение на програмата "Старт в кариерата" в държавната администрация.

Защото е ясно КОЙ - Ахмед Доган ведно със слугите си в Медиите, Прокуратурата, ДАНС, МВР... Още искаш ли???

Хъм, мисля че малко послъгваш за IQ-то си!!!

да ви е...а п......а лелина и на фонд и на бнб и на привит. само се е....т с нас.

А направи ли си някой труда да се поинтересува какво толкова има в Оман !? А , аз - да ! Оман , накратко казано е една : -средно голяма ./ около 2-пъти по-голяма на пощ от БГ .../ страна....но 2 пъти по-ненаселена../ -средно бедна / богата../ азиатско-арабска страна , с БВП на човек (ППС - $ 25 109) ...:)))../а то си е малко ако се мисли за /нефетена сила .../ -със средно малки/големи/ залежи на нефт../Резервите от природен газ на Оман се оценяват на 849,5 милиарда куб.м.,/ - напълно зависима колониално от ВеликаБритания - до 1965... - а след това , получила независимостта си не без "помоща" на , представете си : -Народна демократична република Йемен .. /която е създадена по волята на СССР ..:)))../ !!! - и нататъка- историята е ясна ... Властта е попаднала в ръцете на един монархически род /Султан Кабус ибн Саид../ а , той за да избегне намесата на западния свят и САЩ се "предлага" лесно на "демократичен" Иран ! /съюзника на някогашния СССР...:)))/ .... с една дума ... приликата със някогашната Народна Република България е случайна ...:))) / И така да продължим нататъка ..!!! Да помислим какви толкова велики инвеститори може да има във тази страна която всички мислят за "петролна сила" а тя самата разчита на селско стопанство и риболова ? /за сведение там се ловят около 100 хил. тона риба, която се преработва (80 % се изнася). смяхххх... Хехехе , "Гоуеми" инвеститори със дъх на "риба"... а ? ;))) Или пък другата подробност - десетките/или стотици.../ хиляди руски туристи "налазили" страната не е изключено да са си спретнали някак нещо от рода : "..Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (ФГДРСО)..." А бе с една дума , след време ще лъснат поредните "мръсни гащи"... :)

Неграмотно...................

Ама какво ще се мери Оман с нас! Ние имаме цели 7,006 $ БВП

"Пъстър свят" - Вие ли сте се скрили зад това "с особено мнение"? Ако не сте "ред колегията" "пъстър свят" то, много прозрачно - манипулативни са Ви внушенията, които се опитвате да наложите.

Незная колко може да се вярва, но скоро бе казано, че Оманския фонд е регистриран с 15 евро капитал и то в близките 3-4 години назад, та КОЙ ли стои зад този фонд, наречен ОМАНСКИ, СУЛТАНСКИ И т.н. най-вероятно всичко това е за да се купи банката от руснаци, отдавна искат да стъпят на нашия пазар, май ще успеят. Нищо случайно няма, атаката срещу банката от страна на Пеевски имам предвид.Иначе съм за спасяването, защото фалита би значил задълбочаване на икономическата и финансова криза в България. Нали си даваме сметка колко предприятия имат пари там, които не са защитени от закона при фалит.

Излиза, че с това писмо не се поемат никави ангажименти, но се иска засекретяване на досиетата на КТБ. Доста нахално и арогантно звучи.

Искат БНБ да допусне до вътрешната информация трета фирма, доверена на мъжете в белите фусти

Вие бихте ли инвестирали няколко милиарда в нещо на тъмно? Без да проверите реалната ситуация? Аз доколкото разбрах те това искат .. достъп до документите, които разглеждат и одиторите в момента.. Поправете ме ако греша.

Прав си. Грешката е на мъжете в белте чаршафи, че са инвестирали в камила със син език.

има в това настоящи и евентуални бъдещи клиенти да знаят публично с каква банка си имат работа. И най-вече с какви акционери.

Нема да стане . Все си мисля , че БНБ иска фонда да дари безвъзмездно 5-6 млрд лева и да не пита нищо повече. И араби да са пак толкоз будали едва ли са.

ТАЗИ СТАТИЯ Е ПЕПЕЛ В ОЧИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ ИМАЩИ СПЕСТЯВАНИЯ В БАНКАТА.БАНКАТА ЩЕ ИМА ДА ДАВА,ВИЕ ЩЕ ИМА ДА ВЗЕМАТАЕ И С ТОВА ЩЕ СЕ ПРИКЛЮЧИ.ПИИТЕ ПО ЧАША СТУДЕНА ВОДА И ПАК СИ НОСЕТЕ ПАРИТЕ В БАНКА.

Има едно копче на клавиатурата наречено CapsLock ... обикновено свети зелена лампичка на него.. съветвам те да го натиснеш, за да угасне и тогава да пишеш. Иначе се превръщаш в... поредния интернет Рамбо...

Май единствено ОСманският фонд може да реши проблемите в Булгаристан. Не ви ли е ясно ?

Не забравяйте ,че този фонд го свързват с Ахмед Доган и Пеевски.

по закон трябваше да направи в 14 дневен срок от поставянето на бакната под особен надзор. ДА СИ ПОКАНИ ОДИТОРИ НА ОМАНСКИЯ ФОНД и да ИСКА ОТ ТЯХ ОЗДРАВЯВАНЕ НА БАНКАТА!!! Но по-важно бе през този период СЛУЖИТЕЛИ ОТ "ПРАВИЛНИТЕ" БАНКИ ДА ТЪРШУВАТ в активите на КТБ.. Да видят, какво могат да "приватизират" под тезгяха!!! И МАСТИТИТЕ АДВОКАТИ НА ОМАНСКИЯ ФОНД ДА БЪДАТ ДЪРЖАНИ ДАЛЕЧ от парите им... А сега - просто си прочетете за делото срещу България в АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ. ЗА едни 50 МИЛ. ЕВРО платени от България и 21 МЛН ЕВРО АДВОКАТСКИ ХОНОРАРИ!!! Да знаете, КАКВО ОЩЕ НИ ЧАКА!!! И С КАЛЕМЧЕТАТА - АДВОКАТСКИТЕ ХОНОРАРИ ЗА 2,5 МИЛИАРДА ЕВРО... Почвайте да си ги смятате.. ПРОЦЕНТЪТ Е ЕДИН И СЪЩ..

Аз от сега ще ви кажа, какво ще стане. След "внимателното" разглежда от страна на БНБ и в частност на Искров... ще бъде отхвърлено, защото те нямат интерес... те искат всичките и активи! Или по-точно някой ги иска! Те изобщо не мислят за хората вложители в банката, а за активите и!

Браво на Правителството! Така се работи. Падна предното правителство и това ще оправи и КТБ бозата. Най-сетне наистина хора мислещи за народа!

БНБ е независима институция и няма нищо общо с изпълнителната власт така, че правителството няма нито капка принос, понякога може да попречи бъркайки се. Обществото само може да иска БНБ да спазва Закона , както и прокуратурата, ако БНБ не спазва Закона.

Може би само с една малка корекция:"По-здрав от Оманския фонд"

Уважаеми пишещи и четящи,смятате ли че ако имаше пари в банката тя щеше да хлопне кепенците!?Просто пари немемааа!Они бегали у странско.Прогноза-след изборите ще се тегли заем от няколко милиарда,с който да се изплатят вложенията т.е.българския народ отново ще плаща сметката както винаги!Тарикатите винаги се измъкват-баламите плащат!

Историята с КТБ показва защо ние българите не трябва да се доверяваме на никакви чужденци, а трябва саи да си гледаме работата докато е време. Но най- важното е да не оставяме пари и власт на пълни негодници и мошеници. докато беше сладко никой не искаше да говори за лошите последици, а сега ще изпием горчивата чаша до дъно. Поучително е.

Ами скрити ги като всички договори преди ,ТЕЦ-ове и фото.

Отдавна Искров трябваше да направи контакти със собствениците на КТБ ,а не да чака 3 месеца.Дано този път да не измисли нещо ново ,за да попречи на отварянето на КТБ.В нормална държава той и другите от бандата щяха да бъдат в затвора,но в МАФИОТСКАТА ФОРМАЦИЯ,наречена България това не може да се случи.

Съдържание на писмото от оманския фонд до вложителите на КТБ: "Здравейте ! Много здраве от оманския фонд."

Зад Оманския фонд стои Русия с централната си банка и шефката и Елвира Набиулина.

Кой стои зад разклащането на КТБ?

БATKO

Плевнелиев, по поръчка на американците, чрез посредника ББ. Американците обещаха на ББ да го направят премиер, ако съсипе българския Боенно-Промишлен Комплекс, чрез КТБ, да разреши дупченето за шистов газ, ГМОтата и да им купим старата военна техника, която изхвърлят за скрап. Освен това да подпишат окончателно заробващия договор с Уестингхаус, който струва два пъти повече от Белене, и не може да се изплати на пазарна цена. А това означава огромно покачване на цената на тока.

Кой стои не е важно. Важно е връщане на доверието в банковата система и стабилизиране на държавата неутрализирайки подлият план на сценаристите.

Напротив, важно е! Иначе утре ще се повтори същото, но с друга банка. И ти пак ще пишеш, че не е важно кой го прави, а да гледаме да върнем доверието в системата.

ее ма ти много компетентен бе, ти си пиеш кафиенцето с нея... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

си е дал парите НА РУСИЯТА!!! Да им носи приходи!!! Щото ЛИХВАРСТВОТО В ОМАН Е ЗАБРАНЕНО!!! ЩО ЛИ Е ИЗБРАЛ ТОЧНО РУСИЯ??? А НЕ ДА КАЖЕМ - САЩ!! С предизвиканата от спукания ипотечен балон в СТРАНАТА НА МЕЧТИТЕ!!! Дал начало на СВЕТОВНА КРИЗА!!!

КЪДЕ Е ИСКРОВ

Защо ДПС свали правителството си?

Спряха европарите. Не остана за "усвояване".

Къде е Бисеров?

Кой дестабилиза страната?

Писма до Пеевски, Прилепа и Цацаров трябва да изпратят... от ДАНС.

Кой е Прилепа?

dogan

А какво стана с лъжите за изнесените чували с пари и обиските в КТБ? БГ прокуратурата в последните десетилетия първо атакува и смазва и после евентуално събира доказателства. Прокуратурата е бич за тормозене на целия народ, а не за събиране на годни доказателства за престъпления. Трябва да си внесем правораздавателна и полицейска системи, вместо да цицат милиарди от бюджета както сега го правят тези държавни мафиоти сегашни.

Военнопромишленият комплекс е този, който трябва сам да си/ни помогне!!! Трябва доставка на въоръжение около БНБ, парламент, МС, президентство, около сараите, около местообитанието на депутатите! Естествено ще му се намери приложение на въоръжението!

Стига порнографии, с разни измишльотини за този или онзи, за смешни напъни от разни фондове и т.н. Дайте списъка на тези, които са имали в банката милиони. Защото, както вече се знае и от децата у нас, повечето от тези "герои" отдавна си изтеглиха авоарите от КТБ, тихичко, тайничко и през задните врати. Няма държава у нас, няма закони, има само далавера и хора над правилата и законите. Защо не се оповести списъка им? Защо?

Цв.вас. ще се върне в банката. Всички чакат да минат изборите. Най-вероятно и той е в тези бъдещи акционери, които не се споменават.

ako ne e kral, ste se varne

Явно Ц.В. освен БНБ е водил за носа и камиларите

чини ми се, е накиснат. надали ще разберем.

Камилари няма има руснаци и те си фалираха банката.

Къде забрави ескимосите? Те не са ли намесени?

Цветан Василев ако беше в Китай отдавна да са го изправили пред стената а срещу него взвод със заредени карабини. И компания щеше да си има. В това е проблема на КТБ пред който е изправено ръководството на БНБ. Кои са му съдружниците завлекли България с милиарди?. За да не им се появяват имената досега вероятно са с много силни позиции???? Или ББ или ЦЦ, а може би РП и т.н с двубуквените инициали. Къде сте господин С Ц в този ребус?

А ДП, СС, ПО, ИИ и ПЧ къде бяха в последните 2 години????

Ей сега и ако обясниш с какво Цветан Василев допринесе за затварянето на банката ще е добре или само си пишеш от скука?Изобщо следи ли тогава как се развиваха събитията умнико?

Не само в Китай, и в Северна Корея щеше да го чака същата участ!

остава и от путин да получат писмо

А бе зад тоя фонд дали не стоят някои български престъпници?

предлагам да се ръководим от върховенството на закона... и да спрем да говорим глупости, а да си прочетем закона .... И ДА СИ СПАЗВАМЕ ЗАКОНА!!

kakav zakon v bugariq be ti dobre li si??!

Законът е в лева по курса на БНБ в момента на започване на изплащането. Няма краен срок за изплащането - може 50 години. Законът никога не е работил и е ялов както се вижда. Законът се пише от продажни хора в парламента, и следователно трябва да се промени!