Бойко Ноев: Отбраната рискува да пропадне в кризисна спирала

Замисленото превъоръжаване е рисково и погрешно, предупреждава бившият министър на отбраната Бойко Ноев в разпространено днес отворено писмо.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Ноев: Отбраната рискува да пропадне в кризисна спирала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът си казва истината. Българската армия е като обърната пирамида - повече началници и чиновници отколкото войници. Крайно време е всички търтеи да се изгонят и бойните поделения да получават двойно възнаграждение. Да видим тогава дали няма да има кандидати. По брой на генерали сме на първо място в света отнесени към числеността на армията ни. Масово военни пенсионери с максимална пенсия получават и заплати от МО. Как изобщо е възможно пенсионер да бъде на държавна работа и всички ние да му плащаме и пенсия и заплата? За това младите са терминал 2 !!!!!

Бойко,какво работиш ти бе?!Види се пара залебваш от Путев,който иконом.е в партер.Е още не върти дупето,но и това ще дойде!!! Бойко,война между големите няма да има,какъв експерт си РЕЙГЪН 2 действа!!!

Тоя Бойко Ноев говори небивалици! В каква кризисна спирала щяла да бъде вкарана армията?! То всички знаем, че армия нама от 25 години! Останали са един файтон търтеи, едва ходещи и с големи тумбаци, дето вземат дебели заплати и се титуловат с военни звания. Въпросната сюрия, наричана армия ще бъде използвана, като претекст за нови тлъсти кражби на милиарди, които ще бъдат съдрани от гърба на сиромашкия народ. Колкото до кризисната спирала, то цялата държава отдавна е в криза и отдавна е ударила дъното. Тъй, че Ноев да не дрънка врели некипели.

Прав е Ноев, но след като милионите бедни у нас не се вдигат на протести, накрая ще остане кохортата на Борисов и малката ни армия, но без население. Тогава кого ще пази тази армия?

министър на отбраната (17 октомври 1994 25 януари 1995) министър на отбраната (21 декември 1999 24 юли 2001) Я вижте на Бойко Ноев бил министър два пъти след 1988 год. Ами Бойко ти дори дваж си спомогнал да се съсипе армията. Не те ли е срам сега да повдигаш въпроса? На твоя място бих се срамувал.

Бойко Ноев: Отбраната рискува да пропадне в кризисна спирала. Бойко имаш ли нещо общо с Ноевия ковчег? А и да ти кажа че не рискува да попадне в спирала, а тя е от 1988 година в спиралата насочена към центъра на черна дупка.

Този започна да излиза от летаргия!!!

Прав е Бойко Ноев. Строят да си заплаща 50% от осигуровките с първа категория труд а извън него на 100 %, с трета категория труд. За всички 12 Облагаеми заплати при пенсиониране ! Да се премахне опцията за военнослужещи - пенсия + заплата. Редуциране на В.А. Г.С. Раковски и девоенизирането и.

служиш та правиш такива предложения?!

Служа на данъкоплатците и на бюджета храненико !

ревете за ба?? ми ревете си! като се наревете , някой да ми каже кога и от кой нашественик ни е спасила тази наша хранена армия!

Б.Ноев е направил сериозен анализ а форумците коментират на ниво една жена каза или като активисти от Женския пазар. А спрете и не пишете на руснаците, а за НАШАТА АРМИЯ, за слабото и управление, за изхвърлянията и надупването. Никой не уважава слугинажа, а ние се държим така.

Мирновременият състав на армията към 1987 г. е около 152 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Високата боеспособност на БНА (Българска Народна Армия) се дължи на насищането с военен ресурс -със съветско оръжие в достатъчна степен, както и на що годе твърдата подготовка по специалностите на бойците. БНА е голяма военна сила, материално -техинечески много добре обезпечена от СССР и родния ВПК. По това време няма армия на Балканите и в половин Европа, която да може да воюва с БНА. Въоръжението е най -модерното на Балканите, а бойния дух е неимоверно висок ! Периодът 1944 -1990г. най-добрият като ресурсно осигуряване в историята на Българската войска на Третата Българска държава до днес.

За да разберат някои хора че сегашното положение трагично. Преди 1944г. в Германия се изпращат по договор около 150 български войника за да преминат през диверсионните школи на фашиска Германия. За първи път се създава дружина за специални задачи. Идва 1944г. същите тия войници парашутисти или десантчици биват изпратени в СССР за обмяна на опит. След това се връщат в България и си продължават живота. С една дума има унаследяване. А сега пълно отрицание на старото.

а тя е че след влизането на страната ни във война с Германия и след 9-ти септември 44 г., въпреки доказаната си на дело преданост към националната кауза на България, тези хора са преминали и през германски и през наши затвори.

Ами ако тия военни части които се биха в Украйна дойдат у нас? Какво правим без оръжие? 31-я отдельная гвардейская десантно-штурмовая бригада Ульяновск 331-й гвардейский полк Ивановска область 98-й гвардейской дивизии ВДВ Косторма 76-я гвардейская дивизия ВДВ Псков 7-я гвардейская десантно-штурмовая дивизия ВДВ Краснодар 106-я гвардейская воздушно-десантная дивизия Рязан 5-й танковой бригады из Улан-Удэ

Кво прайм...стоварваме бурета с бира,дамаджни с ракия,туби със разреден,че и не толкова разреден спирт....изтегляме се назад и чакаме известно време!После минаваме напред между телата и им събираме оръжието и като изтрезнеят по живопо здраво ги пращаме обратно в Гооолямата им кочина която постоянно не им стига! Или пък викаме няколкостотин украинци и те им разказват играта на, ,маскали''-те!

Хе хе хе ша плашиш руснак с пиене!!!!!!!нали знаеш кое е по-страшно от руски танк?пияния му екипаж!пък за насрани укри не ми приказвай!!!!!!!!!!!!!!!

Отбраната рискува покрай бежанците, които Путин ни праща от Сирия да ни се запали държавата. Достатъчно е руснаците да ни организират някоя ситуацийка, като в УКрайна и гледай какво става.

Ами нали затова вече сме в Европа и NATO за да сме защитени от. .....путиняците със ситуацийката ?!

А оти бившият военен министър не ги каза тези неща като беше сегашен военен министър?

Отдавна в България се манкира Отбрана. Армията ни е символична. Колкото да се казва, че имаме армия! Тя не е в състояние да ни защити дори от държава като БЮРМ вече, ако те решат да ни завладяват!

Народ, който не може да храни собствена армия, ще храни чужда!

Лошото в случая е, че за кой ли път ще докажем от първо лице, единствено и множествено число верността на тази аксиома. Дано Бог бъде милостив към българите.

Армията беше много добре структурирана и балансирана военна сила, изпълняваща ролята на национална институция. Тя притежава почти всички съвременни видове и родове войски, модерно въоръжение, заедно с възпиращо оръжие, развити и действени образователни, научни, научно-изследователски и проекто-конструкторски структури, културни институти в естници, списания, театър, киностудия, собствени здравни заведения и почивна база. В интерес на армията е разгъната мощна индустриална база, която може не само да я подържа материално, но и да произвежда оръжие на бъдещето. Има проекти България да се произвеждат дори танкове и крилати ракети. БНА се ползва с голям обществен авторитет тя е наборна, с висока степен на боеготовност и боеспособност, армия, възпитана в най добрите традиции на победоносната българска войска. На територията на България няма чужди войски и чужди военни бази, защото при такава армия няма нужда от външни гаранции. Всичко това трябва да бъде унищожено по волята на антибългарски интерес

ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. Тия държави сега ни са приятели щото не си знаем историята. Същите тия 4 държави си имат имперски програми които изпълняват както през турското робство така и сега .

А бе другарю закапече защо нищо не казваш за институцията на старият войник бе?Този връх на дисциплината и морала в БНА-то!Ами трябва ли да ти казвам за морала и дисциплината на офицерите и войниците и триглавието в армията което я правеше напълно небоеспособна!Ами помниш ли първата война в Залива бе другарю закапече?Как хамериканците и другите западняци направиха съвецката техника която ми хвалиш на мармалад! Нито танковете им нито самолетите им нито ракетите им с които бяха въоражени садамчовците струваха за нещо!БНА беше един съвецко български кенеф!Със един разпасан стар войник начело!Пълна нула!

В българската армия момчетата постъпваха на минимум 18 години. Коментираните от теб стари войници ставаха такива /не става въпрос за всички/ не в казармата- те още преди това са си били лекета!!! И основната вина е на родители, които приличат на теб - пълни комплексари !!! И още - в НАТО- вските армии сигурно такива лекета няма !?!?!? Като повечето злобни хора и ти сигурно винаги за всички неприятности търсиш вината в другите, без да се замислиш дали пък сам не грешиш- аман от безгрешници !!!!

Я пак за мисията на "Доналд Кук" в Черно море и аферата с кафявите гащи , ама на определени места

всяко оръжие се управлява и използва от хората и неговата ефективност и пълно използване на бойните му възможности зависят само и единствено от човешкия фактор и понеже разбирането на това е тема табу за твоя ум си оставаш малоумник! И не сравнявай служилите в БНА и БА с тези от арабския свят или с която и да е друга страна, защото и сега нямаме загинали от "приятелски огън" или "по грешка" както е при любимите ти възхвалявани супер бойци, дето който не ги е захванал по-сериозно само той не ги е насмел здравата /я виж какво е ставало с тях преди и сега в индокитайския полуостров, арабските страни и други части на света/. Това че имат огромно числено и оръжейно преимущество не ги прави супер бойци. Знай че всяка страна има своите достойни бойци и за това нито въздигай нито оплювай другите, а се поучи от проявяваното от тях взаимно уважение и зачитане!

Някои коментари тук ме хвърлят в оркестъра. Наистина ли човек с всичкия си може изобщо да сравнява армията, която имахме, с днешния мажоретен състав? България беше разоръжена като страна загубила Студената война. Ракетите бяха нарязани и американският посланик игра хоро. Армията беше "реформирана" по препоръки на НАТО като условие за членство в съюза. Всъщност идеята беше тя да се доведе до такова състояние, че никога да не може да защити самостоятелно Родината. Ньойският договор е бил по-милостив в това отношение. А иначе г-н Ноев е прав за едно - хората са най-важни. Ако загубим тези, които все още могат и искат да служат на България, за каква армия изобщо става въпрос?

Съм Убеден че ако Овреме бяха Стопирани попълзновенията към власт на ЯсноКои след 1989та - Днес щяхме да Сме Еталон. --- Доверието към 'наште' - е Навсякъде ТвърдоНула, Колега.

Лошото е че наистина хората са вече загубени,пич.А силно се съмнявам че в сегашния състав на Армията ни,има такива,които могат да се доближат до тези,дето превзеха Одрин,и се сражаваха в битката за Гали Поли.Такива вече няма.Останаха само книжни тигри,и службогонци-келепир да пада.

Добре е да има до 6 месеца военна служба, може и рамките на 3 години по 2 месеца с трудовоправен режим! Но в никакъв случай да наврат млади хора за 2 години, като пандизчии в едно поделение!

Разбира се ! - периоди за Обучение...после - за Поддръжка - по Време на които - по Съответните Специалности (Техническите - към технически Задачи... Строителните - към строителни... Чисти Науки - към Развойните Центрове) ...а от време-на-време - Задействане-за-Тест.

Елементарно, Хора ! - 114 АЕГ + МГИМО 'следване' (на тов. Ноев) = ...

...а колкото за Бъдещата-Ни Армия : - Швейцарски+Израелски Принцип + Локално Производство+РазвойнаДейност у Нас.

дори нямат нашите войници. ГРОЗНА РАБОТА НЯКАКВИ ИЗСУЛЕНИ. НО ИНАЧЕ ЧЕНГЕЛИТЕ ЛЕЛЕ КАТО ПАУНИ СА НАКИЧЕНИ!

я обяснете как на военните разширяваха панталоните в талията, че да могат да им съберат дирниците! Хахаха, мирисали барут и спали в сняг с войниците! Приказки за малоумници! И веднага реагират обидени за ,,заслужените" си привилегии!

Онзи ден гледам две маценки войнички едни такива дребнички нежнички те сигурно ще се провират по дърветата и ще стрелят с пилички и ножички. Ай моляте. Иначе тогава имаше всякакви но младши офицерите и средния офицерски състав изглеждаше добре. Явон си бил в някакво учебно поделение.

22 пехотен полк Харманли, сега там в бившия щаб е бежанския център за сирийците! Ако това ти изглежда учебно, мен на нищо не ме научи!

на умствено, физически и нравствено недозрял е все едно да убеждаваш някой камък в някоя пустиня, че освен него и частта в която се намира от неговата пустиня има и други, коренно различни във всяко отношение неща на този свят!

След 2000 г. България изпрати армиата си и изобщо системата си за сигорност в ГРОБИЩАТА. От 1878г. България изгражда армия и накрая след като предателя Първанов и ген. Михов казаха НАТО. Ето ви сега НАТО станахме плацдарм за агресорите САЩ. Армия сега да правим хахах с какво с ВЪШКИ?

Боко Тиквата-Премиера ..ни пази от терористите с ..Дюнери ! Бойко Ноев е напълно прав , но Кой ? Кой и с Какво ще ни Опази от САЩ и ЕС ! С Хамбургери ли ?

как кой кой??? ми русия бе!!!! с гулаш и квас!

да се изкаже фатмак от ГСМ, как пребил американските командоси във Виетконг? И естествено, колко е голям патриот!

След 26г разпад и разлагане, некой се е сетил да посочи очевидното. А къде беше въпросният другар/господин когато той беше на власт и е имал възможноста да промени нещо??!!?

След като БГ влезе в НАТО тя се намира в по-голямата опасност отколкото преди и за безопасност безсмислено да се говори, тъй като НАТО насъсква БГ срещу Русия и превръща изкуствено Русия в враг. А когато малка и беззащитна държава се противопоставя на голяма ядрена държава, тя ставя ли по-безопасна? Тя става мишена.

са и виновни всички съседни държави. И особено Америка като по-съседна през Беринговия.

...аиде да не се залагваме...25000 души ..армiя ли са...че те само футболните запалянковци от един средно голям стадион ги преваZxождат по численост....а ако трябва да сме честни и по ваоражение...едно трябва да ие кристално ясно....сега армя нямаме..армiя имахме преди !!!...всичко останало е просто заробване на страната ни с далгове кам шибаните HATO...боинят авангард на Amepika!!!

Oсвен поздравление за смелата и откровенна постъпна на боико ноев друго не мога да допълня; въпроса е как да се постъпи с господин борисов и къде трябва да баде испратен на (почивка) за да бъде вразумен заблуда е че имаме политици които мислят за народа в така нареченото народно събрание по заповед на джон кери се купува масово оръжие излишно натоварване на крехкия ни буджет а борисов реже ли реже лентички напоени с потта на бг народа

Ало загриженият другар, помисли за нерадостната участ на Др. станишев. Как изнемогва там - при тая невъобразима скъпотия в Брюксел. И вече не могат да крадат като в родното БГ. Още от началото на мандата на Станишката - хванаха Моника и трябваше веднага да връща 32 хиляди евро. Нямат изяви сега и няма кой да им ръкопляска

дреме ми за геи станишев един хуи ги е правил с бате ти боико нали и двамата са хора за убиване още не си разбрал че необходимо изгонване на политиците участвали в прехода от 25 години и ни нареди на последно място в европа а състоянието не ни е за завиждане

дреме ми за геи станишев един хуи ги е правил с бате ти боико нали и двамата са хора за убиване още не си разбрал че необходимо изгонване на политиците участвали в прехода от 25 години и ни нареди на последно място в европа а състоянието не ни е за завиждане

Дембелите с фуражки станали патриоти! Хрантутници мръсни, една крушка не могат да завият, свикнали да ги издържа държавата, че чак си измислят и бойни подвизи!

По инструкция от Кремъл - др. Ноев реве за ли реве. Абе комундели умни - защо опропастихте и окраднахте всички пари от Европейския Съюз и сега ревете , че няма средств за армията

Ало, злобния когато станахме "близки" с ЕС, комунистите ги нямаше- парите откраднахте ВИЕ демократите

българската хазна с 300 000 долара? Акой покри стотици държавни предприятия в чужбина?? Абе докога ще правите другите на балами...

абе, не ми кради ника бе!!!

А сега! Усетихте каква е пропаст между НАТО и Варшавския договор, когато България е била въоръжена до зъби. А НАТО за какво ? Каква безопасност той осигурява, с какво помага? А, да сетих се. Ще спасява от Русия. Тоест ще накара Русия да отговори смъртоносно. На там отива.

щаба на НАТО. Не паникьосвайте тези, които не знаят или не разбират.

Тоя мустакат плъх какво се вайка, че за него няма. Когато управляваше каква разсипия беше сега вече ще вкарва ред.

Бойко вика Бойко, имаме ли връзка? -Бойко отбраната е гола вода. -Бойко, не може да бъде, гледал си стари ленти, ние отбрана отдавна нямаме.

Ква армия сме имали? Как не сме превзели Истанбул и Атина,бе?

За умрял човек нали знаете какво се говори, така и за "армията" ни...

Кумунистите искат мурзилките пак да ни поробят, но това никога няма да стане. Затова да купим самолети и да сваляме всички самолети на мурзилките. Да затворим въздушното пространство за всички кумунисти ахахахахах

Типичен нео демократ- бивш номенклатурчик. Защо не събереш боклуците от форума и заедно с президентчето не идете да тупате Руснаци на воля?

колко руски "анклави" направихте по българското крайбрежие...Да не би да ви е тясно в Крим.

Абе Щерка, ми то по два самолета на военен се падат бе !?!?!? Не е ли малко смешничко да го пишеш или мислиш, че ще бутаме самолетите на мурзилките с геги !?!?!? Ама вече и геги нямаме !!!

МНОГОСТРАДАЛНА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е ПРЕВЗЕТА ОТ МЕКЕРЕТАТА НА 5 КОЛОНА,КОИТО ОТВОРЯТ ПОРТИТЕ НА ЦАРЕВЕЦ ОТНОВО! 1.ДПС И ДОСТ - ШПИОНИ НА ЗАПЛАТА КЪМ АНАДОЛСКИЯ ХАЛИФАТ НА ЕРДОГАН! 2.БСП И АТАКА- АГЕНТИТЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НА ПУТИН! 3.РБ НА РАДАН КЪНЕВ- ШПИОНИТЕ НА САЩ И ИЗРАЕЛ! САМО ГЕРБ ОСТАНА НАЙ ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ,А БОЙКО -ЗАЩИТНИК НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА!

С това гръмко заглавие очаквах нещо смислено а то поредния пасквил комунистически.

Слушайте, не ви ли омръзна да изполвате думи , чийто смисъл не знаете. Разберете свобода и демокрация- това няма нищо общо с неграмотността и хамството-освен това крайно време е да знаете , че г-н НОЕВ Е ЕДИН ОТ ВЪРЛИТЕ АМЕРИКАНОФИЛИ И НАТОвец!

И още нещо- "КАПИТАЛЪТ" на МАРКС, създателът на "Комунистическият мянифест" и на комунизма като обществен строй се изучава във всички престижни американски университети!

от тези които доведоха отбраната до това плачевно състояние! Да бе мислил какво вършите в правителството, част от което бе и самият ти, и още тогава да бяхте взели необходимите мерки и да съхраните това което имахме! Жалко, но сега думите ви са като след дъжд качулка при това и вие /нарочно в тази писмена форма/ бяхте от тези дето под формата не реформи "махнаха качулката" на отбраната и я оставихте в незавидното й състояние!

Армията ни беше тотален боклук, с предназначение да издържи 24 часа докато дойдат войските от Одески военен окръг! Единствените боеспособни части бяха от курсанти и донякъде школници от ШЗОтата.Другото беше безплатна работна ръка на държавата, и лошо хранена!

Абе ти изобщо бил ли си в армията? Курсанти и ШЗО? Смях, смях и пак смях!!! Явно и ти си един о онези фазани които не знаят защо са били в армията и какво е трябвало да правят!!

8 загубени годинки! Смей се за квото искаш, боли ме шнорхела!

от кръшкачите и мрънкачите дето и войниците им се подиграваха зад гърба им и не ги имаха за нищо, камо ли за командири! Чедо мамино, защо си се бил окичил с пагона като не можеш да понесеш тежестта му?! Да не би маминка и татенцето да са те натиснали да ставаш военен или си бил толкова некадърен и калпав, че си сложил пагон за да можеш да се ожениш, че бе з пагона ще си останеш сам с ръката си и ще си представяш че си с някоя?! Я марш некадърнико! А ко си бил истински военен няма да дрънкаш врели некипели и да възвеличаваш безобразията дето извършиха с армията не едно, а поредица от правителства! Мухльо, бил съм командир на поделение в най-трудните времена и знай, че войниците ми не са оставали гладни, а тези които идваха при нас от други поделения питаха празник ли имаме та имат такова меню! При всяка клетва младите войници отива у дома си, а не се върдаляха по поляни и кой където намери, защото те бяха и са войници на България и имаха и имат право и те и родителите им и децата им да са горди с това че са положили клетва като войници и с открито чело да се покажат пред целия си род че са мъже, а не мърши като теб!!!

патриотично,бе? Ще взема да се разплача за Майка България! Знам какви тъпанари сте, лизачи ! Лицемери!

Много сте прав! А колегата Ви щом за 8г е стигнал само до ст. лейт. е ясно какъв офицер е бил?

Дали някога като "бивш старлейт" някога си влизал в бойно поделение преди 1989 г., дали си участвувал поне в едно полево занятие, дали си бил поне на един полеви лагер, дали си участвувал поне в едни бойни стрелби или просто си един от " богопомазаните " проверяващи от "горния щаб" !?!?!? По-скоро си от "проверяващите", които " жив войник не са виждали "!!!! Само ще ти предам думите (по памет) на турски офицер , командващ Одринския гарнизон. На среща с български офицери в Одрин през 1995 г. на въпроса защо нямаме занятия и стрелби като преди Десети ноември бългатския представител му отговори, че греши . Турския офицер се усмихна тънко и отговори " ако се опитвате да ме заблудите е добре, но ако си вярвате, че сте прав е лошо не за нашата, а за вашата армия !". И за да докаже, че не е голословен продължи - " по вашите оперативни планове трябва на седмия ден да се укрепите по билото на Стара планина и да чакате въвеждането на Одеския военен окръг. По нашите планове на четиринадесетия ден успех ще се счита превземането на Марица и Харманли". До тук !!! Просто си смени линка за да не срамиш БНА , не БА !!!!

че тази мърша никога не е помирисвала барут, не знае как миришат партенките, не е спал в калта и снега до оръжието и техниката, не е споделял това което има, та било то и последната си суха цигара, с колегите и войниците си и никога не е имал възможност да чуе думите на благодарност и признателност от подчинените, равните и по-старшите за личните си човешки и офицерски качества.

на къф език си лафихте с турчето? Само да не е сом таймс люн? Българоанглийски!

ДРЕБЕН ЧОВЕЧЕЦ, НО Е МНОГО ПРАВ . БЕДНА ДЪРЖАВА, НЕ И Е НЕОБХОДИМО ТАКОВА ВЪОРЪЖАВАНЕ, СЛЕД КАТО СМЕ В НАТО. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК ЕБИВШ ВОЕНЕН МИНИСТЪР. УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ В АРМИЯТА ПОНЕ С 50 % И ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА С 50 % И ЕФЕКТА ЩЕ Е МНОГО ПО-ТОЛЯМ ОТ ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО /КОМИСИОННО / ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ.

Ненормалника Бойко Ноев е пумпал на конци...... Всички знаем ккато беше министър преди петнадесетина години, окастри армията от 90 хил. на 40хил.

Вопъл на сритан в кокалчетата руски агент е това писмо от завършилият в Москва бивш военен министър!От Масква са го сритали да не спи,а да действа за загубената кауза на ре СССР2.0 на Путин!Българската Армия трябва окончателно да се освободи от руски оръжия и каквато и да е зависимост от Русия!Не е вяр о,че на България не и трябват съвременни самолети и кораби!А също и че щом няма боеприпаси трябва да се наливат пари на десетки фирми посредници и ресурсът да се разпилее в полза на руски и български бандитски групи!Очакваме,че Българското Правителство ще вземе най правилноти решение за самолети,кораби и въоръжението им!Очаква се и яростна антибългарска и антиамериканска пропаганда от платеният тролски отряд на Путин!

Аз като един изтерзан данакоплатец, който всеки ден от 1990г. мисли дали ще го бъде или не ми писна от тези безполезни военни и полицаи. Писна ми да им плащам дремуцането до навършване на пенсионна възраст и големите пенсии след това. Писна ми да ограбват моя труд и аз да бачкам до живот и ако все пак доживея до заветната пенсия да мизерствам с мижавият и размер. След като сме с НАТО пускайте го в България и да ни охранява. Ако утре станем с Русия те да ни охраняват. Защо да им купуваме оръжията и да храним 200 000 бивши и настоящи военни. Какво са свършили от 1945г. досега. Да не би да са влизали в сражение. По цял ден се наливат с алкохол в поделенията както преди 1989 ,така и сега.

То не е лесно да си прост-пречиш и на себе си и на околните...мъкааа....

Я да чуем ти като си толкова умен/ако не си военен/ колко осигуровки внасяш и кога и каква пенсия ще вземеш. И моля един факт в международен план за ползата от БА.

ама много ме кефят такива "велики данъкоплатци" ...алоооуууу ами намери си държава без данъци брее!!! ха да те видим !

Може и да не съм велик ,но си изработвам сам и доходите и осигуровките, а не като лешперите от БА които ги осигурява държавата затова че 20 години лежат по поделенията. А ти като не си велик данакоплатец продължавай да се бъхтиш за този дето духа и да се хвалиш със самолети и кораби на голият ти гъз.

външните врагове са ясни, трябва вече да се търси ,,врага с партиен билет"! И да бъде обесен, като Трайчо Костов!

В Парламента и в Министерски съвет са.

Алоооооо, Ненчев и кво шъ прайм сега, когато това го е ИМАЛО: Българска армия преди и сега; 1989 г. - Бойни вертолети 43 2014 г - Бойни вертолети - 6 1989 г. - Бойни самолети - 230 2014 г. - Бойни самолети - 16 1989 г. - Бойни кораби - 120 2014 г. - Бойни кораби - 6 1989 г. - Тежки артилерийски системи - 1450 2014 г. - 96 1989 г. - Бронирани машини - 4000 2014 г. - Бронирани машини - 280 1989 г. - Танкове - 2200 2014 г. - Бронирани машини - 80 1989 г. - Численост - 108 000 2014 г. - Численост - 26 000

Тъй, тъй.... А кажи сега колко ви бяха парите преди. И колко са сега. На вашите, комунистически крадци и червени феодали.

симо

Че то сега освен за вашите ГУШИ за какво друго има пари?????

Ами по принцип тогава не се плащаше, щото НАЕМНА армия не е имало! Тогава важеше принципа "Защитата на Отечеството е върховен дълг и въпрос на чест за всеки български гражданин" Ама това последното няма да го разбереш! Карай да върви....

1989г. личен състав - здрави, корави 2016г. личен състав - геЮве, "роми", проститутки, далавераджии и рушветчии.

При Симеон Велики сме имали половин милион армия, 9-10 век! За какво въобще пишеш тия 108 000, от които половината бяха цигани от СВ и КЕЧ, дето не знаеха откъде се хваща автомат!

В битката при Ахелой участват 60 000 българи и 62 000 византийци. Това е. Какъв половин милион бе. Толкова римската империя не е имала, а в Европа за такава сила можем да говорим примерно при татарските нашествия.

А бе я си ги паркирай тези самолети и танкове в задния двор. Военолюбец.

Бе не те знам какъв полковник си и от къде ги вадиш тези цифри, но мога да кажа , че за числеността през 1989г. не си в час. Тогава само наборниците бяха около 110 000. Не че това има някакво значение, да не кажа никакво, но лъжи малко по-малко.

Леееекинка пооооправка. Танковете 199ч г бяха з091/3/. В това число влизаха около 800 Т-3ч консервирани в складове, но боепособни. 85 мм оръдие на Т3ч е снайпер и от място -окопан вършеше много работа. Смешно беше, че между списъка с танковете и реалните машини в поделенията имаше 90 танкаразлика , които не излизаха. Или ги нямаше, или пък бяха в наличност но ги нямаше по списък. Ноев на ниво 1994 беше замминистър-калинка и по ДОВСЕ танковете трябваше да се съкратят до 1ч50. Но групата от Евроинтеграторите в МО с началник жена 145 висока кукувица без никой да ги кара допълнително решиха да съкратят танковете до 750. Фирми фантоми на цивилни гарги създадени с 1 лев капитал създадени предната вечер усвоиха танковете бтр и самолетите ... като скраб и откраднаха парите. Така, че цивилните решиха съдбата на Армията Тогава Боеко мълчеше сега е решил да изока. Да има малко срам , а не да се прави на дръж ми капата.

цело министерство.

Направете снахата Пръмова за военен министър. Или Сталинка. Или Бокова - дъщерята на убиеца. И кажете, че няма комуняги във властта.