Директорът на „Пирогов“: Реформа и медицина се правят с пари

Директорът на "Пирогов" поиска оставки в НЗОК, заради непреведените на болницата пари за април. Няколко часа по-късно средствата бяха в сметката на болницата.

Обратно в новината

Коментари - Директорът на „Пирогов“: Реформа и медицина се правят с пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1/3 от парите за здравеопазване се лапат от наколкото хилади бюрократи-паразити в здравнста каса, скъпи офиси, оборудване, автомобили, сгради, бонуси, безплатно здравеопазване, банкети, разврат,....а здравното министервство гълта също милиони на данаклплатците, даже наркотиците на психото Москов се пмащат от народа. Гадове мръсни...

Евро-атлантическа мизерия !

Дежа вю! Откакто е въведена тази "система за здравеопазване"няколко години подред, без оглед на това кой ни управлява и кой е министър на здравеопазването, нещата се повтарят до болка: опит да се оптимизира или намали харча на средства, бунт на поредната болница и клякане на Касата и превод на парите! Схемата е ясна, тя не се променя, НО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ И РЕЗУЛТАТА!!! Българите продължават убедително да водят позорната класация за най-болна нация и нация с най-висока смъртност! Е?! Кое е сбъркано тогава - питам не само управниците, питам и лекарите, питам и т.нар. мениджъри и управители на "здравни заведения"! Кого устройва статуквото - определено не и пациентите, нали?!

Имаш ли кинти тебе еве те.

Не го ли е срам Москов тази болница да е в това състояние? Цинизмът в здравеопазването вече взима чудовищни размери. Пациентите пък трябва да са доволни ако са останали живи. А най отгоре се подхилва една тунеядна "Здравна" каса. Та тия чиновници определят съдбата и на лекари и на пациенти! Оставка!

Приватизация!

От приватизация нямаме нито индустрия,нито селско стопанство... А сега да лапнат и държавните болници!Ще им се...на крадците с пачките...а лекарите аргати.

Кво месиш Москов в случая, бе кретен? Напротив Москов е поискал доклад за несъотвествията.

Москов да се маха веднага! Той е в дъното на цялата каша!

Да се приватизира здравната каса! Това е решението!

Пепо Пепо-дърто мекере, джитка ново Бе-еМ-Ве! Власт не дава, не изпуска, комисионка не пропуска. Понасмукан с райски газ, цъкли поглед, край Бургас. Във властта не ще ортаци, гномчета и сол-ташаци. Със рИформа ни успива, Хич не бръсне ни за слива! Със ваксини- тъмни сделки, А в пътеките- къделки! Спешна помощ- за мустака. Лични доктори- в батака. Най-подир се слага кръст:- Всенароден среден пръст! 22.04.2016г.

е тва е докторската мафия- няма лабаво! А ние робите ще бачкаме като ненормални за без пари... Щото зависело от тях.. а от нас нищо ли не зависи? например въпросните ви заплати?

А ние робовладелците, питаш ли лесно ли ни е! Мислиш си, че като притежаваш роби с хилади само им се радваш!

"Ръководството на Пирогов благодари на министър Москов и на Надзора на НЗОК за съдействието." Хем не превели парите, хем им благодари? В касата никой няма сам да реши да не превежда парите. Това е наредено от ръководството ѝ, а после Миланов се "покланя" с благодарност.

едва ли не се замерваме с хамбургери в България . То излишъци , приходи , хъбчета ... абе Швейцария на Балканите ли беше , България на Алпите ли ? И с този министер слънце ? А пари няма май . А в министерски съвет има ли пари за заплати , че се притесних .

Спасението е в частни осигурителни каси и / или застраховки. Докато всичко влиза в един кюп и се харчи до голяма степен на тъмно, оправия няма да има.

Индивидуалната здравна карта ще си остане мираж, Ози,защото така се краде много по-лесно. Тези са дори без фантазия /или просто адски нагли- справка КТБ/- не искат сложни схеми. Идва следващия Дянков и хоп- пари нЕма.

Именно. Нито лекарите, нито НЗОК имат изгода от промяна на статуквото. Ако има частни каси, НЗОК увисва, а лекарите няма да могат да крадат безконтролно и нагло, както сега.

Аз съм лекар . И искам ужасно много да се въведе индивидуална здравна карта !!! Капиш !!!

опорни точки де... използваме слуая да си кажем платените изречения - да ни прибарате приватизаторите и тия парички, а? Че са ви малко другите!

Свикнали са да работят РЕКЕТЬОРСКИ.В това е проблема.До кога ще търпим всичко това?

Ояли се чиновници на на които десетилетия плащаме тлъстите заплати и луксозните офиси и коли. Пари за лекари няма,пари за изследвания няма....ама за тях има. Я се махайте!

Повечето от пишещите май не са лежали в Пирогов.

След политиците и служителите на Темида, последователите на Хипократ са най-крадливите и корумпирани в нашата държава. А тоя миризливко от снимката е п-добре да си мълчи, защото много гнусно му миришат устата като ги отвори!

Пак да питам: Да сте чули Правителствена Болница да протестира за нещо? Там ходи Тиквата, като вдигне кръвно

омита! Здравният министър също! Пироговци винаги са начело на промените! Да ги подкрепим!

Как ги подкрепяш? Като им станеш пациент!

Здравеопазването е като каца без дъно. Колкото и да сипваш, заминава без следа. Крадат като за световно от години. Затова всеки път, когато някой се опита поне малко да запуши пробойните, започва кански рев откъм лекарите.

трябва, за да стане 100% частно здравеопазване то в България. С няколко елитни държавни заведения, където простосмъртен посмъртно не може да влезе. Тогава ще стане както в САЩ - при влизане в болница се минава първо приз гишетата на счетоводството. Без предварително заплащане (в брой, застраховка, спонсор) посмъртно не можеш да видиш лекар....между лекарските кабинети и гишетата има въоръжена охрана.

искаш да кажеш, че вече ще отпаднат осигуровките ли? Защото сега си плащам осигуровки и пак ходя по частни клиники!

Защо му слагате минуси, човека правилно обяснява в каква посока се запътило нашето здравеопазване.

интервюто на Москов за Господари на ефира.И взех да се чудя, може ли нормален човек да каже:,,правилно ли е да се скача върху корема на родилка...."?

Може! Това е практика б бг. родилните отделения, отдавна забранена в Европа и света, но тук масово се прилага. В случая примера даден от Москов е удачен.

Вие осъзнавате ли значението на думата ,,скачам". А това, което се опитвате да обясните е приом(метод) на Кристелер- не е забранен в България, но при него никой не скача върху корема на родилката, а бута с ръце.

Ей това не мога да го разбера! "Пирогов" е мястото, където всеки може да попадне - богати и бедни, с власт и без власт. Би трябвало всички да са заинтересовани точно там да няма проблеми, ама на...

Тези с власт и пари ходят в правителствената болница.

Това не са никакви доктори, а мутри само, че в бели престилки. От няколко години насам ме сблъска живота със тях и разбрах, че си гледаме търговци, а не компетентни и кадърни доктори. Не зная нямат ли срам и как ще минат през страшния съд някога. Обирджии на човешки души

Firi

Търговци ги направиха законодателите. Докторите по принцип са тъпо племе със садомазохоисточни наклонности.

Ами не ходете при докторите като са тъпи, а вие много велики.Никой не ви кара насила! Лекувайте се сами!

Firi

Боко разбира само от секс, напънеш го и поддава:)

Нещо не разбирам: На 31 май касата превежда АВАНСОВО заплатите за април. Или има смяна в календара или болните през април трябва да се лекуват през юни - също "авансово". Просто искам да видя как някои от възмутените по-долу ще изчакат авансовите плащания, ако им се наложи да посетят Пирогов.

ТОВА КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА НА ШЕФА НА ПИРОГОВ СЕ НАРИЧА - рекет!! КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА НАЧЕЛО НА КОЯТО СТОИ СИКАДЖИЙСКА МУТРА!! НИЩО ДРУГО ОСВЕН - рекет! БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА!

Всеки божи ден ни засипват проблем след проблем.

Логично е да си подадеш оставка, а не да искаш пари

Не мога да схвана. Пари са осигурени, но са недостатъчни. Каква е причината?

ПАРИТЕ ЗА АПРИЛ ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ АКО ПОДПИШЕ ДОГОВОРА С НЗОК!! НА ТОВА СЕ КАЗВА РЕКЕТ! СТИЛА Е МУТРЕНСКИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГ ЗАЩОТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ СТОИ ЕДНА СИКАДЖИЙСКА МУТРА

Нали трябва да се ликвидират държавните болници, за да могат частните болници да източват държавната здравна каса.

то комай друго разумно обяснение не остана. Но случи ли се това ще настъпи края на циганите. Там приказката "социално слаб" не минава.

А директора на Александровска Ангелов вика:аз съм велик хирург, а не е влезнал в операционна от 1 година. Но плаща на БТВ за медиен комфорт по 20 000 лева всеки месец, нищо че никой в болницата не е получавал пари за клинични пътеки от 4 години. А пък на Зуека, на Крисия и на В Василев плати хонорари по 10 000 лева за новогодишния и банкет на шайката си. Все от бюджета на болницата. Ама Москов не го закача защото всяка седмица лично му носи пликче с познаите какво вътре. А пациентите и лекарите да мрат, важно е далаверата на директорите и министъра да върви.

Този алкохолик Миланов с вуйчо си и любовницата си докара Пирогов до това положение. Защо не направи някой проверка докато е на власт, колко задължа Пирогов.

Докато с парите от моите вноски лекуват кьораво и сакато, цигани, които през мизерния си животец нямат 1 трудов ден, бежанци и клошари, никаква реформа в здравеопазването не може да има. Колко от тези 1/4 милион минали през "Пирогов" имат здравни осигуровки? Ами по другите болници?

Колега, не се възмущавайте. Така е в татковината. Ние с Вас ще си плащаме за избор на екип, от който не сме виждали никого, щото така се правело и парите влизали в касата на болницата. А бай мангал ще го лекуват без пари, щото е уязвима малцинствена група. Бъдете здрав, това мога само да Ви пожелая...

Екип се избира по желание.Това им е хубавото на циганите.,че не идват с фразата ''на нас ни препоръчаха д-р едикой-си''.

Този т.н. лекар от снимката май не се чува сам, че говори дивотии, а обвинява за това другите! За мен като човек, работещ с договори, е ясно, че задължението за плащане на нещо (каквото и да било!) към Пирогов от НЗОК възниква, ако имат подписан договор . Ако ли не - няма пари! Това е! Ама имало дивотии в него, ама не се договорили...Ами няма пари, щом няма договор!Просто е! И без това Пирогов лекува в основната си част неосигурени и мутрафони, попаднали там след разборки. Дреме ми, че този келеш в престилка, повярвал си, че е нещо, се опитва да извива ръцете на този или онзи политик! Нито той, нито политиците ме интересуват. А ако той не подпише -друг ще го смени! И толкоз! А той да си отвори частен кабинет и да го изхвърлят от държавните здравни заведения! Наглец!

деер

Защо договорът не е представен юли месец 2015 ?????Или искаш да ни убедиш, че е нормално да се предлага договор със задна дата?? Онова 1/12 всеки месец , което бе създадено, заради тарикатите в МЗ, какво е , българино??????? И не твърдя за простотиите в Пирогов, че не се случват....

Интересен коментар - "реформа се прави с пари".... ЩЕ ПОПИТАМ този велик медик - с КАКВО СЕ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ !!! и кой ги прави - ДОКТОР или КОМПЮТЪР. Какво значи сложно ???? - натискането на определен брой копчета? Ако за някого е много сложно да прочете това което излиза от принтера ??? - да се маха. Стига с тази мания за величие . Крайно време е някой да разбере че има разлика между болести и хапчета с ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. С изключение на НЯКОИ ХИРУРГИЧНИ ДЕЙНОСТИ - питам аз кое е сложното ???? Не важно колко си учил и къде - това НИКОЙ не го интересува. Пари не се дават за това а за СВЪРШЕНА РАБОТА. Трябва тотално ДА СЕ ЗАБРАНИ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО на медицинските дейности от разни доктори . Когато материята ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ ви плаши и си мислите че ПРАВИТЕ НЕЩО СЛОЖНО - вие сте достойни за съжаление

Този е велик посерко, а не медик. Ако има мозък и умения - да не е станал държавен чиновник. От опит знам, че държавни чиновници стават некадърните, алчни слагачи, които за друго в професията си не стават! Само на държавната трапеза можеш да папкаш за чужда сметка и никой няма да ти търси отговорности! Толкова по темата!

Напълно си прав.Интересно защо продължава да стои на държавната "трапеза".Може би ако му публикуват месечните доходи, ще разберем как се източва здравната система.

Точно пък за "Пирогов" да се говори за несвършена работа ...

В дълбоко заблуждение си ,драги! За да се направят изследвания които ще ти свършат работа за да поставиш точна диагноза се иска много много учене.Иначе няма да свършиш медицинската работа.А многото учене и многото работа трябва да се възнаграждават с много пари.Не се ли дадат европейски пари на лекарите никой в тази клета държавица няма и да помирише европейско здравеопазване!Като много знаеш вземи си сам кръвта или пикнята,сложи я в който искаш апарат,натискай каквито искаш копчета и си разчети сам резултатите и сам си определи лекарството.Не ходи по доктори!

Настана време за сопите!

БРЦК

Времето за сопите беше 89та. Вече е много късно за сопи. Даже май и за АК47 .

Реформи, реформи... Мисля че най-добрата реформа ще е да изчезне здравната каца, GP, направления, бесмислени манипулации за пари и т.н. да се върне системата то соца. С по-малко пари тя вършеше повече работа.

То така ако я караме-трябва да върнем целия соц!!! :)

Не е възможно, байно! Бай Тодор остана по паметниците, спомина се човекът, с него - и величието му...

Много правилно. Когато нямаше Здравна каса, как се работеше. Лекарите не бягаха в чужбина, работеха спокойно, нямаше стълпотворения пред кабинетите и тогава наистина здравеопазването беше безплатно.

Ха-ха. Лекарите не бягаха, защото никой не ги пускаше в чужбина и ги държаха насила. Сега поне отиват, където искат, а не за квалификацията си да получават по-малко от водопроводчика.

БРЦК

Пари има. Въпроса е къде са. Що с мойте вноски се лекуват НЕОСИГУРЕНИ лица в Пирогов? Докато е такава системата - пари нема да има и системата ще върви само надолу!

Превеждайте парите, мърльовци!

Не знам...Аз на Пирогов отдавна не разчитам-страх ме е от тия и си го признавам. Чувал съм някои неща,като за тия от Пловдив-докторченца оперират здрави хора отварят и пак затварят-да вземат парите за операцията. Имаше един лаф-Като знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на доктор... Ама пари искат... Пари,пари,пари... Значи смятай-ако си беден болен в България,просто заминаваш... То и богат да си няма гаранция,че няма да им дадеш маса пари а накрая нищо... Просто си разсъждавам с голяма доза нихилизъм,простичко...Жалко е че всичко е истина...

Пирожков да се реформира по напред, вече 27години след комунизма тази българска институция за първа помощ носи още името на руски лекар, защо, нямаме ли достойни българи? Защо здравеопазването у нас се превърна в търговия, докато в развитите цивилизовани капиталистически държави то се социализира непрекъснато и е почти безплатно? Защо у нас здравеопазването е толкова скъпо при крайна бедност на народа? Защо министрите на здравеопазването са лекари-психопати а не икономисти, както е в нормалните страни? Защо избираме тъпанари да ни управляват? ЗАЩОТО ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ, ЗАЩОТО СМЕ ПРОСТИ И ТЪПИ.

И като смениш името - всичко ще тръгне като по вода.

Че си прост и тъп е неоспоримо и се вижда с просто око! Не мога, обаче да разбера, що ти се иска всички да са като тебе? Смъркай си в дупчиците, живей си убогия живот и не давай акъл и квалификации на останалите!

с всички. Чакам разрешение за Ядрено магнитен резонанс вече месец и половина за да ме оперитат. Оставка бе Месков! И на НЗОК оставка!

Проблема след 1989 г. е, че с парите за реформа и медицина с помощта на държавата, която принуди лекарите да се регистрират по Търговския закон и да станат търговци а не лекари, на много ваши колеги това им се услади и си направиха частни болници, клиники и кабинети с които изсмукват парите на болните.

Тия управляващи,като чуят за стачка и се насират в гащите от страх, затова се подсигуриха и с рекорден заем за страната. Иначе никви реформи, само крадене, крадене....

Директорът на Пирогов: Реформа и медицина се правят с пари Що си мисля , че освен пари, ще трябва и малко акъл и добронамереност.

И този виден професор някъде по пътя е забравил, че медицината все още минава за "хуманна професия" . А реалността, уви, у нас е друга - изцяло е минала в търговския регистър и тук-там последните мохикани на професията лекар, се опитват да правят и нещо, различно от алъш-вериш...

Проблема Пипи , е че даже не са и в търговския регистър,щото , ако приемем че не са лекари , а търговци, то поне истиските търговци се борят за клиенти с по-качествени услуги, а тези са просто крадци.

При така създадената ситуация,по правилно би било лекарите да получават парите си от фармацефтичните концерни...включая това и служителите на министерството! Те и без това работят за тях...да си им поемат изцяло издръжката!

Здравната каса се подиграва с болниците, а от това страдат пациентите. Иначе сме "мтого загрижени" за здравето на хората. Вече е средата на годината , а още не са подписани договорите с болниците. Чудят се как да орежат още повече парите на лечебните заведения. Всички трябва да си ходят. Начело с министър Москов и безумните му идеи.

А какви идеи има изобщо Шмъркан Петьо? Едни преди и после (след няколко "пътечки") - други...

Ех ,колко страшно ще стане ако депутатите вместо 240 станат 120 нали годпода "управляващи"Но скоро тук ще останете само вие и милиционерите и циганите.Вие кога ще се реформирате,кога?Некъдърници ,нищо не е както трябва в тази държавица .Ама то е ясно ,че вие глави нямате с които да мислите ,ама виж пари крадени имате и навсякъде може да се лекувате и да живеете като се наложи.Да му мислим ние.

дали сме поръчки за няколко кофи светена вода, слагаме ги на входа на болниците и с тях ръсим наред. като няма пари, и светената вода е лекарство. кво толкова. после идва ред на врачки, баячки, екстрасенси и прочие .

е непрекъснато да живееш в несгоди и недоразумения.Необяснимо е каква е тази реформа,която непрекъснато ражда недомислия и проблеми.Толкова ли е трудно да се събират/пък макар и принудително/16 лв.месечно от всеки пълнолетен и непенсиониран гражданин ,което представлява вноската на самоосигуряващите се безработни и тези пари да отиват само и единствено за здравеопазване?Стига приказки коя болница или лекар крадат и източват ЗОК.Анализирайте причините за това и въведете точен и ясен регламент кое е ЧЕРНО и кое БЯЛО.Иначе ще слушаме нон-стоп тъпи тиради и словоизлияния.В България има кадърни специалисти ,които могат да моделират здравната система така,че тя да бъде в полза и единствено в услуга на хората.Затова е необходим умствения капацитет на експертите,а не плямпането на звеноводи и краварки.Точните работи се правят от точни хора-намерете ги.Иначе....още по-ТЪЖНО...

за съжаление не е толкова просто. Здравеопазването е бездънна каца навсякъде по света. Говорим за качественото такова. В България под реформа се разбира как да се оптимизира краденето на обществените фондове.