В ”Пирогов” оперираха погрешка здравата ръка на дете, наказват лекари

Хирурзи в "Пирогов" оперираха погрешка здравата лява ръка на момиченце на 1 година и 10 месеца, вместо наранената дясна.

Обратно в новината

Коментари - В ”Пирогов” оперираха погрешка здравата ръка на дете, наказват лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам на родителите да престанат да си лекуват детето в Пирогов !!!! Същите продължават да търсят помощ от поруганите лекари. каква наглост!!!След като са останали не доволни от болницата в Пловдив !!! и сега късмета не беше на тяхна страна...... за съжаление ,нищо друго не им остава освен да си гледат добре детето , защото има съд и за нехайни родители които са проспали въпросното пръстче да попадне на асансьорната врата !! Нека да не предизвикват съдбата и да не дърпат дявола, защото детето им е живо и здраво !!!!!

Bероятно е така. A ти е добре да знаеш, че от "бира и море" дори се умира. Tе водят и до "оня свят"!!! Bидях го лично...

Нашите лекари са рожба на комунистическата система и повечето от тях са учили или по-точно взимали са с връзки изпитите си ! Познавам един лекар 21 години учи за лекар защото баща му беше партизанин и беше вечния студент !

Бре да му се не види!

Кажи им го в очите на лекарите- иначе тука е лесно и безопасно! Омразата към системата ти е промила това, с което би трябвало да мислиш!

Ти си противоречиш и доказваш, че не е така било.Ако изпитите се вземаха с връзки този защо ще учи 21 години вместо 5?

Затвор и лишаване от практика ще има ли? Какво административно наказание - строго мъмрене или само мъмрене?

Внимавайте, когато викате от погребалното да не изнесат живия!

Знае се,че който не може да оперира започва да пише и става доцент-още повече жена.Халал им да са на простолюдието професорите и доцентите

Недей да блееш повече, а отиди при личния да те прати на специалист и да си пиеш лекарствата редовно.

За жените лявото е дясно и обратно. Таткото на детенцето е трябвало да има впредвид тази особеност на женскота ориентация.

Благодаря на д-р Йончев и колегата му, чието име за съжаление не разбрах. Счупих си ръката през ноември и в Пирогов попаднах на техния екип. Бяха много внимателни. Благодаря още веднъж!

да ама това се случи на теб или твоето дете не сам сигурна че ще приказваш пак така...

Толкова за компетенцията на някои доктори.

Колкото и да е добра въпросната докторка и екипа й, така ли не забелязаха, че лявата ръка на детето си е наред, но въпреки всичко са го оперирали.

Това звучи като виц.Ама за дете.....таже е жестоко и за черен хумор.Жената хирург е като морско свинче.Нито е морско,нито е свинче.

Това е резултата от постоянно напускащите добри лекари от България.Остават "талаша" на медицината които да прави тези безобразия,а добрите,почти винаги остават неоценени

bira_more

До някъде си прав. Само имай предвид че добрите в Пирогов са най-претоварени. А когато някой е преуморен - грешките просто са неминуеми. Макар че да не видиш че на ръката и няма нищо.... Или трябва да си много преуморен или ......

и още нещо, което маи други не са се сетили да се зачудят: защо, като си е видяла грешката, госпоята не е оперирала все пак правилната рука? аз мисля, че знам. решила е, че така и така ще я уволняват, някои друг да се занимава.

Какво толкова е станало бе тъпанари? Тия хора там са се скапали от бачкане и стрес. Халал да са им мангизите! А пияниците като се смлатят и си нацепят тиквите? И "лошите" доктори не ги оправили навреме и с финес? Я сиктир!

ама какво се ядосвате, хора? аз виждам това като една положително написана новина. все пак, никои не е умрял. е, все още е рано, нека дадем вузможността на потенцялни проблеми с крувосусирването или инфекця поради липса на антибиотици да си каят и те думата... пук тогава, след 1-2 седмици, ако детето е все още живо, ще го водим оцеляло операцята. между другото, тя 500 лекари, които годишно напускат страната, има ли как ние да си ги избираме сами? поименно, колега, поименно!

В този случай става въпрос за много голямо проспиване на ситуацията. Съмнявам се да е от некадърност на лекарския екип. И все пак направени са рентгенови снимки на ръката, имало е ясни следи от травмата, от предходната операция. Трябва много да са спали лекарите, за да не видят тези малки подробности.

Може ли доцент Тричкова да е толкова тъпа, че да не различи здрава ръка от наранена ? Значи ако го пише в листа, може да отрежат и главата на пациента, без да се замислят. Как няма да ти направи впечатление, че режеш здрава ръка, що за тъпанар трябва да си ?

ти, като не си тъп, стани хирург и оперирай...

Може, да е удивително тъпа, ако родителите и са били лекари и по тази причина са я набутали в тази професия! В лекарските среди се споменава случая за онази наследствена зъболекарка с психични отклонения, която пробила бузата на пациента вместо зъба!!!

Че така могат да убият човек по-погрешка

техническа грешка

Най-лошото от всичко е, че за лекарите явно нищо особено не се е случило", казва бащата Иво Балабанов. Той е категоричен, че ще съди болницата. След задълбочено разследване на случая от комисията са излезли с предложение до директора на Пирогов" д-р Димитър Раденовски за налагане на административни наказания на доц. Павка Тричкова, както и за още две лекарки - д-р Даниела Паскалева и д-р Юлия Кирилова, съобщиха от пресцентъра на Пирогов". Първата е приемащият лекар, а втората - асистент-оператор. От комисията предлагат доц. Тричкова да бъде уволнена, а двете колежки да бъдат наказани с предупреждение за уволнение. Че някой не си е свършил работата преди това и са качили детето в операционната и на купчините листа е пишело ЛЯВА, вместо ДЯСНА ръка, това е наистина престъпно! И ето как професионалист, отдаден на работата си, е срязал здравата ръка!... Горкото детенце!... Горките родители - искрено им съчувствувам - да съдят до дупка болницата и всички, включително и доц. Тричкова, да си понесат отговорността!!!

Hе е за вярване! A пирогов беше нещо голямо и велико!!! какво става сега? лелее

bira_more

Просто е. Читавите лекари и в Пирогов са малко. Съответно всички искат при тях. Съответно - преумора и грешки.

Аз не мога да разбера защо ходите на лекар като само ги плюете?Никой за нищо не ви е длъжен.И разберете,че медицината не е толкова просто нещо,колкото си мислите!

А на какво да ходиме,на гробар ли?.Тези които да станали доктори са ДЛЪЖНИ да си вършат работата добре иначе вървете на майка си у п....та

bira_more

Ми не знам - аз лично никога няма да отида да търся помощ от някого когото неуважавам. Велосипеда няма да си поверя на "мародер", "убиец" ... та камо ли здравето си. Та - ако не уважаваш лекарите, при които ходиш - наистина си достоен за съжаление. Да не говорим че и шанса им да ти помогнат драстично спада.

Длъжни са единствено на децата си и родителите си. За всички останали те са хора, които това Работят. И като вскеки, който работи знае, че в процеса на работа се допускат грешки. На някои и им се плака за работата, но ари и лекар според българина са несъвместими думи. Доц. Тричкова е водещия специалист по хирургия на ръка- искайте да бъде уволнена, пък после съми си присаждайте пръсти- нали знаете бод зад игла? P.S. Хванах се на бас,че точно днес ще извадят поредната лекарска грешка- поредния публикуван телефонен разговор- поредната лекарска грешка. Опомнете се хора- манипулират ви!

Отново поредната лекарска грешка.Тези изроди,облечени в бели престилки само ни мародерстват и никакво лечение не може да се очаква от тях, затова пациентите,т.е. клиентите да се вземат в ръце и с ножа по главата,както го е казал поетът.

bira_more

И ти що ходиш да те мародерстват? Па им висиш и пред кабинета и чинно ги чакаш да ти обърнат внимание? Или ти идват у вас да те мародерстват? Я хвани уточни.

айде, шефе, ела при мен да те прегледам, щото аз съм един от тия "изроди"! чакам те да ми го кажеш в очите!

Идвам докторче отворено! Казвай къде ти е кабинета, да ти оперирам носа?

Четох, четох и четох и не мога да рабера 99% от пишещите, колко лесно е станало за медиите да ни манипулират, да крият очевадното и да тикат на преден план всичко, което само нагнетява живота ни..... Доцент Тричкова ме е оперирала два пъти - лявата през 1999 година и дясната ми ръка точно преди една година и ще съм и благодарен до края на живота си за професионализма и, благодарение на който имам две здрави ръце. Уверявам всички пишещи тук, че в България няма по-добър специалист хиругия на ръката от нея - просто няма. Убеден съм, понеже два пъти бях в отделение хирургия на ръката, че главната вина не е на доц. Тричкова - хора разберете - тя не преглежда пациентите си преди операции, тя влиза в операционната с готова информация КАКВО трябва да оперира - и такъв е редът на всякъде по света. Че някой не си е свършил работата преди това и са качили детето в операционната ина кучините листи е писало ЛЯВА, вместо ДЯСНА ръка........това е наистина престъпно - и ето как професионалист, отдаден на работата си е срязал здравата ръка........Горкото детенце....Горките родители - искрено им съчувствам - да съдят до дупка болницата и всички включая и доц. Тричкова да си понесат отговорността!!!!

Сигурно си прав за всичко, за мен остава загадка как този професионалист (най-добрия в България) не е забелязал че раката изглежда учудващо добре. Може пък да е направила по-добра след операцията. И още нещо, ако родителите на са били на място да видят какво става, дали щяха да изпишат детето. Лошото е не че не могат (това на всеки може да се случи), а че не им пука.

Абсолютно подкрепям - не им пука.........това осмисля и всичките ни проблеми....... А за ръката.......как да я забележи като предполагам е влязал и ръчичката вече е била залята с една оранжево-кафява течност, подготвена за операция - наистина мноооого кофти ситуация......за детето най-вече, защото никой тука не споменава какво трябва да изтърпи човек ПРЕДИ да започнат да те режат - в случая ръката, само като си спомня че 45 минути ми слагаха упойка под мишницата , защото видите ли използвали немска методика за обезболяване на целия крайник.........още настръхвам, а доц. Тричкова работи по ръката ми не повече от 15 минути. Затова самото т.н. опериране е 10% от времето, травмата с упойката е къде къде по-сериозна.....Горкото детенце - дано да се оправи бързо и да забрави този ужасен момент

Кой ви каза, че са най-добрите в Пирогов? Единствената клиника по микрохирургия на ръка в България е в Горна Баня- там се учат всички ортопеди на занаята, там ги изпитват и им дават диплом за специалност. Много са сгрешили родителите като не са отишли при "баш майсторите"!

bira_more

Умора. Ако си достатъчно скапан - всичко може да объркаш. Е - не е единственото възможно обяснение де.

еми то това е целта бе мила да оперира и лява и дясна ръка ,болна здрава без значение за по сигурно незнам как се оперира здрав пръст и здрава ръчичка без да здабележиш утре така и други неща няма да видят

Аз съм работила в хирургия. Е, при нас хирургът, който щеше да оперира болния задължително го преглеждаше преди това. Не знам що за практика е това, операторът да не познава случая. Ами как тогава ще си направи план за операцията, тъпчо? Всеки случай е различен, дори и диагнозата да е еднаква. Ако всички в Пирогов са като тая тричкова - да ви пи..м на великата болница!

bira_more

Е - като си работила, знаеш как е. Читавите лекари в Пирогов - бягат или мрат, а малкото останали отнасят такава умора че не е истина. Нямам идея каква е ситуацията с доцентката, само съм виждал добър ортопед в какво състояние е към 15 часа. И е въпрос на време и той да допусне някоя елементарна грешка.

в съединените щати за подобна глупост докторите ги уволняват дисциплинарно, след което лежат в затвора, отнемат им се всякакви права а болницата плаща милиони обезщетение на потърпевшите

Добре де не била виновна според теб такава била практиката а? Тази докторка с титла да е чувала случайно за външен оглед а? Да се е запознавала с ренгеновите снимки на които ако е специалист няма начин да не види ,че не съвпадат с писаното в документите а? То по твоята логика може и главата да ти отворят вместо стомаха и после ееее какво толкова е станало ??? Грешка някаква дребна да влиза следващия ,че план гониме нямаме място за дреболии здравните пътеки нас чакат да ги източиме!!!

Ако застанеш сред стадо овце и изкрещиш , те ще млъкнат за миг, ще погледнат с празен поглед , а после дружно ще кажат БАААААА. 3/4 от хората чуват избирателно и не могат да анализират обективно каквато и да е поднесена информация.

у нас наистина трябва да си "специалист по всичко" - наскоро майка ми си отиде от вътрешен кръвоизлив, защото специалистът ми обясни, че е неадекватна и не може да й се вкара сонда да се огледа вътрешността, а аз бях толкова стресирана, че изобщо не успях да попитам, а други начини няма ли, но както и да е - нея вече я няма, пиша обаче за друго - когато преди 10 години си счупи ръката ни пратиха на рентен в едно заведение, а я гипсираха в друго; след месец отидохме в първото за нова снимка и ортопедът като я видя каза - браво тази ръка като че ли не е чупена и свали гипса, помислих че се шегува, но хванаха студове като сега и чак след месец започнахме физиотерапия, когато първото изявление на физиотерапевта беше, сигурни ли сте, че това е счупената ръка, се замислих и в къщи взех лупата и разгледах надписа върху снимката - оказа се че това е снимка на друга жена с десет години по-млада, навярно и с друго увреждане, но беше минало доста време и не ходих да се разправям - та мисълта ми е, да се вслушваме в докторите, да им вярваме доколкото можем, но винаги да се опитваме според възможностите си да проверяваме дали всичко е точно така, както ни го казват

Напълно сте права, госпожо! И моят син веднъж го гледаха на рентген в Пирогов, беше малък и в детското отделение някаква докторица му написа по повод рентгеновата снимка, че имал сериозен проблем с бъбреците, особено единият бил едва ли не "некротичен, изпаднал, не знам си какво ... " и няколко дни аз тичах след детето с едни кофички от кисело мляко, записвах кога пишкал и колко ... след което отиваме там пак и попадаме на друг лекар, той гледа снимката, слуша моите обяснения и наблюдения, и казва - ама защо изобщо сте се занимавали с бъбреци, те са си добре, нищо му няма на детето! Показвам снимката със заключението на предишната и той казва, а тя е способна всичко да ви каже, изобщо не може да чете снимките, кой знае кое черво е помислила за бъбрек ... Слава Богу, детето си беше наред с изключение на някоя и друга цицина, защото беше паднал лошо на тротоара, докато тичали с приятелче, но от висенето по чакалните на Пирогов няколко пъти хвана въшки по главата, та още една седмица лекувахме въшки ... Роман мога да напиша за Пирогов и глупостите, които са ни говорили там!

На мен ми въви повече- забравен дренаж и изписан- получава се инфекция , а след това инфекцията се лекува с антибиотици без да се направи тест за поносимост, а съм алергичен към всички антибиотици. Слава Богу оцелях.

Тези доктори, дето "бягат" от България, те не работят като доктори в чужбина, а карат таксита или лепят плочки... Само няколко от стотиците стават медици, но те отиват с предварително подписан договор. Това, че нямаме достатъчно кадърни доктори не е от лошото отношение на държавата към докторите, а от безхаберието към образованието, а нещата отиват към по-зле... Гледайте да не се разболявате!...

Ей ,не мога да разбера как си вярвате , като пишете и колко сте убедени.Таксита карали , миячи на чинии , вие луди ли сте???Защо говорите като не сте запознати ????????

Дааа така е! И имам познат дето кара камион а беше анестезиолог! Некадърните никъде не ги щат! Идете и вижте но не се връщайте! Останете си там да печелите като "доктори"!

Глупости приказваш! Аз живея в чужбина и повечето български лекари, които живеят тук, си работят професията. На няколко от тях не им се занимаваше повече с медицина и се насочиха към изследователски проекти и научна работа, от която вадят толкова пари, колкото и работещите по професията си. Да добавя и това, че сред познатите ми българи няма разнасящи пици и лепящи плочки. Напротив - мнозинставото от хората работят престижни професии. Така че изказвания като твоето ми напомнят на баснята за лисицита, на която гроздето й било кисело.

Понеже ми се наложи да се запозная с тази материя точно преди няколко дена,т.е.операция на счупена ръка,искам да попитам :как е възможно да се прави операция без рентгенова снимка?каквото и да пише в приемния лист,кой СПЕЦИАЛИСТ няма да отличи лява от дясна ръка?още повече ,че за да се насрочи операция,лекарката категорично преди това е виждала ръчичката на детето!просто УЖАС!

Мда, ортопедична операция се прави винаги със снимките на негативоскопа. Изглежда обаче, че в пирогов разчитат на "рентгенов" поглед и нямат нужда от такива подробности. Те всичко си знаят...

Докторе, бихте ли оставили нещата и замълчали ако се беше случило на вас да ви оперират здрава ръка или каквото и да е?

защо забравихте спасените пръсчета на 6 годишното дете от тази същата лекарка-всички грешим

КОСТОФ ДА ИСКА ВЕДНАГА ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ! НЕ МОЖЕ ЛЕКЪР ДА Е ВИНОВЕН! ТОЙ Е ВИНОВЕН! Експертизата сега ще докаже, че детето изобщо не го е имало, а лекарите даже не са били на работа, а са се пречиствали в съседната църква!

Стига сте се бъзикали с Костов. Това първо. Второ-пише се "лекар", а не "лекЪр".

А класният му ръководител къде е бил?????

Лекар към асистента си: Ало, асистента - отрежете левия крак на пациента ... левия ... крак

като гледам не сте толкова възмутени от полицая, пребил студент. За това ченгетата ще си останат в БЪлгария, а кадърните и млади доктори и сестри ще емигрират. Знаете ли колко специалисти по хирургия на ръка има в България, сигурен съм че не са повече от 5-6. Така че като не дай боже ви потрябва такъв, сетете се кви сте ги ревали сега.

Никога не съм ходил и не сме ползвали за децата си такива "услуги" на Пирогов и прочие. Трябва ли ни нещо - има си Вита, има си Токуда и т.н. Имаме абонаменти там и сме супер доволни. А там и хирурзи има и всичко, но си плащаме и сме КЛИЕНТИ, а не ПАЦИЕНТИ. Така че още утре целия Пирогов и всякакви такива да изчезнат някъде, ще е най-добре. Поне няма да им плащам заплатите с вноската си, която никога не съм ползвал. Защото нали се сещаш, че сега тази "специалистка" получава заплата от мен.

А ти сещаш ли се че и преди и сега и после те пак ще си получават заплатата от теб, а ти ще си плащаш другаде медицинските услуги? Не разбирам ДОКОГА ще има понятие ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, а не ДАНЪК ЗДРАВЕ. Защо не ни освободят от него и да си плащаме?!... Ама НЯМА защото някой трябва да плаща осигуровките на държавните служители и на множащите се наши мургави братя.

Много си прост(а),докторите в Пирогов са класи над тези във Вита,Мита и т.н.

Дааа, и аз мислех така за частните клиники, но се оказа, че са поликлиники, а не болници. Дъщерята на 2 години си удари главата в 10 вечерта. Раната беше много дълбока, точно на челото. Отидохме във Вита. Оказа се, че нямат дежурен хирург. Дотук добре. Но нямаха и хирургична сестра, която да промие и залепи раната. Отидохме в Пирогов, направиха снимка, залепиха я. Както трябва. Затова сме взели решение. Не дай си боже нешо спешно- само Пирогов. Добри, лоши, това е положението. Имат и дежурния набор специалисти, и необходимата апаратура.

Бооооже, колко си прост!!! Мъка!

Чудя се дали, ако съм бащата на това дете и видя една муха да лети около лекарката, замахна да я размажа, но размажа муцуната на тази "специалистка", това техническа грешка ли ще е и кой може да докаже, че не е?

идиоти, не четете ли??? доцентката е направила разрез, видяла е, че ръката е ок, и е затворила разреза- има само малък кожен разрез! а при приемането погрешно е отбелязана здравата ръка като болна. какво искате, тя да е ясновидка и да знае всичко предварително ли? важното е, че нищо страшно за детето не е станало, ще оперират болната ръка и ще я оправят, а на другата ще има минимален белег. винаги стават технически грешки, важното е да се забелязват навреме! хайде който от пишещите тук е безгрешен, да хвърли пръв камък!

Защо наричаш хората идиоти? Посочи къде в тази статия пише, че е направен разрез и като се е видяло, че мястото е здраво, са го затворили? Ново изречение се започва с главна буква. Не ти ли е жал, че детенцето го е боляло? Нормално е да се види рентеновата снимка, а на нея лекарят ще направи разлика между лява и дясна ръка. Да, всеки греши, но тази грешка можеше да не се допусне. Това не като пощальона да обърка пощенската кутия. ако това беше ти или твоето дете?

Като ще и ставаш адвокат - обясни защо не е погледнала снимките.

Чуди се и с право. Утре същата лекарка вместо апандисита на някого ще му отреже главата...Какво пък.."техническа грешка" На мен ми е интересно какво всъщност са "оперирали"?!...И ако не бяха родителите да вдигнат пара, дали щяха да загреят изобщо, че са разфасовали, а не оперирали?

Ами явно сте доста прост ...

За тази доцентка не съобщиха ли преди известно време, че е зашила отрязани от банциг пръсти ръката на някакво дете - от Разлог ли беше, от Смолян ли...?

Д-р Таня Таскова от същото отделение спаси двата отсечени пръстта на дясната ръка на 6-годишния Й.К. от Сандански. Доц. Павка Тричкова, началник на отделението, само се произнесе, колко сложна е операцията направена от д-р Таскова. Няма данни доц. Тричкова да е участвала в операцията

А защо никой не пита какво ще стане с болната ръчичка!? Това е най-важното сега- детенцето! Ако съм му майка бих настоявала да бъде оперирано веднага (не в Пирогов очевадно!) и да НЕ СЕ ПИШЕ по никаква пътека, защото това е операция ВМЕСТО онази по пограшка направената...

Само това, че пред името на Павка Тричкова стой титлата доцент, ме кара да се питам, а какво ли разбира от медицина кварталния лекар?

"Още при срязването на кожата доц. Тричкова е установила грешката и веднага е възстановила минималния оперативен разрез. Интервенцията не може да увреди пръста и ръката". Детето всъщност изобщо не е оперирано, а просто има още един повод да оплюем лекарите.

Еее,браво,навреме се е сетила,голям професионалист!Да вземе да обясни как веднага е възстановила разреза,да не е натиснала 'undo'....

Ама дайте им да плюят , да плюят . Направете си една седянка и си оплювайте .Започнете с лекарите , продалжете с политиците и накрая може да се поплюете взаимно...

Ох браво вече съм спокойна. Няма да го правим на въпрос за някакъв си минимален разрез на детенцето какво толкова все едно се е порязало. Интервенцията не може да увреди пръста, а само психиката на родителите и детето но какво от това!

Психиката на родителите ще бъде още по-сигурна, ако внимават къде може да се контузи детето им и да го пазят от травми. Казвате, че в друга държава щяха да съдят лекаря и болницата да плаща, а не споменавате, че също така социалните служби щяха веднага да отнемат детето от небрежните родители. Тъпаци!

До кога ще се гаврите с пациентите и ще си правите експерименти със здравето им?

Не казвам, че няма грешка, но очевидно детето не е оперирано, както пише. Естествено би трябвало доцентката да му оперира другата ръка и да поднесе извинения на родителите, но в крайна сметка тя си остава вероятно най-добрият специалист по хирургия на ръка. Може да се уволнят всички лекари, но после няма да има кого да псувате и да обиждате...

как е възможно доцентката да не види какво оперира и защо се оправдава с написаното в листа, за каква техническа грешка бръщолевят и имат ли очи на главата си, че не виждат и не различават здрава от болна ръка, кой ще ни опази от некадърници пък било то и доценти или професори

Анестезиолози и хирурзи бягат от България 26.01.2011 12:27 Повече от 500 лекари са заминали да работят в чужбина през 2010 Анестезиолози и хирурзи бягат от България Повече от 500 лекари са напуснали страната през миналата година и са заминали да работят зад граница, съобщи главният секретар на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Димитър Ленков. Най-масово напускат страната анестезиолози и хирурзи, сериозен е отливът на уролози, ортопеди, травматолози, акушер-гинеколози, педиатри, патоанатоми. Данните са по справка на БЛС, който издава сертификат за добра медицинска практика, необходим за започване на работа в чужбина. През 2009 г. броят на напусналите лекари е 400, а през 2008 г. - 380. По данни на БЛС най-много български лекари се отправят към Германия, Франция, Англия, Северна Ирландия, Дания,Швеция. Заплатата на един анестезиолог у нас е 700-800 лева, а във Франция примерно тези специалисти получават 6 000 евро месечно. Патоанатомите у нас са под критичния минимум - едва 70-80 в цялата страна, а лабораторните лекари са само 280. Силно е намалял броят на вирусолозите, ревматолозите, инфекционистите, алерголозите, има отлив дори на общопрактикуващи лекари, посочи главният секретар на БЛС.има райони в страната, в които изобщо няма lобщопрактикуващи лекари.

не са избягали ,застреляла ли са ги родителите ,заради такива "инциденти"

Не е случайно, че по филмите, хората преди упойка си надписват крайнника, който ще го оперират. За по-сигурно пишат и на другия: Не този!!!

Много се смях!- Благодаря! ... То звучи като виц, но има резон!

Да, така е

100 пръчки на голо пред цял народ за този идиот, сътворил това чудо. 100 пръчки и за този, който го е написал!!!

Ето тези проблеми са много по важни и спешни за решаване от колкото ДДС-то в туризма, СРС-тата и другите му там алабалистики.

Малоумници! отворили лявата ръка и понеже не са видели проблем, я оперирали вместо да се замислят. Щото искат да гепят парите от касата. Нон стоп ненужни операции. Бахти държавата.

Да не дава Господ, от доктор здраве и от зъболекар зъби. /Народна поговорка/

Жалко, много нелеп случай. Познавам лекарката, тя е много добър специалист. Разбира се, всеки трябва да носи отговорност за грешките си. Добре, че не е било нещо по-сериозно.

Честито ви за ценните познанства! Сигурно сте много умна и интелигентна, щом определяте като много добър специалист докторица, която е способна да оперира здравата ръка на детенце под две години! Давате ли си случайно сметка каква психическа травма е това за детето - упойки, процедури, и всичко е напълно грешно, сега ще трябва още веднъж да се оперира това малко дете, за да се оправят поредните им "технически грешки"! Къде по-сериозно?! Добре, че не са й отрязали главата ли - и тя е крайник, един вид, не е тялото... Не ги оправдавайте и се кръстете да не ви оперира случайно някога някоя такава специалистка, че може и без някой крак да си останете - и то не болния, а здравия!...

Аврорке, колко получаваш за писанията си, че искам и аз да се цаня за платен форумен читател? Толкова лека и безотговорна работа надали има друга!

Докога така наречените''ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ ''ще правят гафове и ще остават ненаказани! Трябва да им се търси отговорност/не само да им се отнемат правата за една година да практикуват,а да се осъждат.ЗА ЛЕКАРСКА НЕБРЕЖНОСТ.Тогава всички ще внимават какво првят.

Вариант 1: Когато детето е приемано, в листа е отбелязана лявата, вместо дясната ръка. Допусната е техническа грешка в историята на заболяването" и затова оперирахме здравата ръка Вариант 2: Когато детето е приемано, в листа е отбелязано сърце, вместо бъбрек. Допусната е техническа грешка в историята на заболяването" и оперирахме здравото сърце, вместо болния бъбрек. Вариант 3: Когато детето е приемано, в листа е отбелязана глава, вместо крак. Допусната е техническа грешка в историята на заболяването" и затова оперирахме здравата глава, вместо крака, обясни лекарката... И така поради технически грешки оперираме здрави уши, вместо болен нос и т.н. Важното е какво пише...