100 000 лв. рушвет за събаряне на Двойната къща

Бивш министър на културата призна пред bTV, че са му предлагали 100 000 лв. за събаряне на "Двойната къща".

Обратно в новината

Коментари - 100 000 лв. рушвет за събаряне на Двойната къща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше да замете и премълчи далаверите ли?

Веждичката има да избива 2 милиона от КТБ...

Патриотите трябваше при преговаряне за програмата на бъдещото правителство да искат половината от парите за енергийната ефективност на панелките да се дадат за реставриране на архитектурните паметници на България, построени и проектирани от българи. Ако ГЕРБ подкрепят тази идея това не е късно да стане.

Този Рашидов, в кой кабинет беше? Предполагам, че след всички изцепки с магистрали, санирания и всякакви други кражби, членовете на този кабинет вече са в затвора? Или тук такива неща не се случват? Ха да видим колко от платените тролчета са пуснали днес.

След всички изцепки членовете на "този кабинет" не само не са в затвора, а ще продължат да бъдат министри в новия ГЕРБаджийски кабинет. "Всеки народ заслужава своите управници."

Очаквам скоро да се "саморазруши" и сградата на бул."Патриарх Ефтимий" 7, срещу бившия Нотариат, 1 дка двор. Художествен и архитектурен паметник на културата. Частна собственост. Имот предназначен за хотел. Справка:link

Ей сега, на Гергьовден! Миналата седмица беше двойната къща и базата в Равда, тази сме тук!

значи 8 по 100 хил. са 800 хиляди от тях на партията 50% и на слугунажа 10 и за министъра към 40 или около 320 хил. добра сума си е това

А ти се разходи малко на запад и погледай! Например Амстердам старата част. Ама не зяпай само по витрините с разголените "каки" а си вдигни очичките по-нагоре.

Какво очаквате? ДПСарското Вежди да се загрижи за българската история и култура??? И да сте чули министър от правителство на ГЕРБ да поеме отговорност??? Все някой друг им е виновен. Всичките са за затвор - строг, тъмничен и доживотен - за геноцида, който провеждат върху българския народ! Да не говорим че унищожението на историята и културата е целенасочно и вече продължава доста дълго ...

борисов да дава обясненя застото вежди хката е негов кадър

кервана си върви а ....кучетата си лаят....koi podkup vzel, vzel, k/o ne e vzel , da e vzel.....

Това е невероятен лъжец тоя Стоянович. Тоя така се обърка в лъжите си, че сега говори- ама аз не знам дали за тази къща беше. Само за да му се обръща внимание на тоя подлец и лъжец.

Ами кой допусна разрушаването на р-т 'Ропотамо" ха "Цариградско шосе",напълно здрава постройка и красива сега е една изоставена строителна площадка.Излиза,че камарата на архитектите има само препоръчителен характер .

пострайка от бетон...... ресторанта не е историческа сграда. важното е да се драска

Той е строен по-време на социализма от какво искаш да е направен от кирпич ли? И зашо да не е историческа сграда камо ли пък да даваш акъл на архитекта за проекта му.Неговите колеги са го оценили.

Веждито обаче е взел контите като най-виден Мултак и сега му се е стегнало крадливото дупенце. Хайде бе Бойко,давай по румънски да му скъсат ританките на този нещастник. Веждито никога не съм го харесвал и време да си плати.

Няма такава мафия! Всичките трябва да бъдат изметени с багери, до последния т.нар. управник, все едно в коя област.

Кому е притрябвала тази стара грозна съборетина. Била е някога хубава къща, но вече не е. Да не говорим, че подобен род развалини са опасни за хората.

Ами да я реставрират.

За исторически обекти чувал ли си?Случайно да си чувал че в белите държави от такива обекти печелят милиони? Но поради наличието на безпросветни човечета кати теб в БГ ги унищожават!

Ето защо на власт никога не трябва да идва БСП-ДПС. Само крадци и престъпници.

Мисли ти! Веждата явно е взел подкупа, защото къщата е съборена. Но иначе си прав, то само на едно място има по-страшни комунисти и това място е герб.

фурнаджийката лопата корнелия хич не е крала и не краде..... убийци

Ами кой е собственикът на тази къща ни защо е оставена в това положение неподдържана?

Тоя ще се отрече, че са му давали рушвет,понеже тогава е требвало да сигнализира "компетентните" органи. Иначе става съучастник. ТОВА СА НИ МИНИСТРИТЕ! ТОВА СА НИ ДЕПУТАТИТЕ! ТОВА СА НИ МАГИСТРАТИТЕ! Не ние сме ги редили в листите!

А той се е отказал от рушвета, защото се е обидил за това колко малко му дават.

Този дето е давал подкупа трябва веднага да бъде осъден за това си деяние. Тава е равностойно когато се подкупва полицай!

Нищо не е ясно точно как е. Защо къщата неподдържана и кой има сметка да бъде съборена? Може би самият собственик.

Колко ли подкупи взе Вежди за да подпише...?!

Шило

Как не ги е срам? Министерство на куртурата дава разрешение за промяна на статут на паметник на културата!!!!! Ако тези сгради не са, то ко е е? Партийния дом?Къщите тип "мутробарок"? Някой ще каже- рушат се! Да, рушат се щото собствениците не полагат грижи. Ами в такъв случай, с една поправка в ЗТСУ или в законодателството, уреждащо предоставянето на такъв статут, може да се реши всичко. С мялко думи: "Отнемат се в полза на държавата, без право на обезщетение сгради- паметници на културата, собствениците на които не полагат грижи по обичайната им подръжка!" Обичеайна подръжка е тази, която не допуска рушене и това, да е оставена на съдбата.

Държавата, като обявява сграда - частна собственост за паметник на културата, трябва също да полага грижи за нея. Не всеки има средства да поддържа такава сграда. И щом държавата е намесена също трябва да осигурява средства за ремонт, пък било то и процент от стойността за рпемонт. А не държавата да се държи като мащеха.

Шило

Що трябва да полага грижи? Собстнекитъ е длъжен да прави това. Като не може- да продава или да дарява.

сградата. Ако не може, общината я поддържа за негова сметка. Това е в момента положението с нормативите. Разрушените сгради са отговорност на общината и затова е по лесно с 9 разрешителни да се разреши въпросът. Няма сграда, няма проблем, но няма и община. Данъкоплатците трябва да съдим общината за обезобразяването на града ни, никой друг.

ТОКУ ЩО ПИНДЕЛА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ДУМИТЕ СИ ЧЕ НЯКОЙ МУ Е ПРЕДЛАГАЛ100000.ЧЕРВЕНИ НЕЩАСТНИЦИ ЖАЛКИ СТЕ.ХАХАХАХХА

Шило

Колко, 200 000 ли са били? И ако ми обясниш, как се мотивира промяна на статут, ще те черпя бира.

ВЪОБЩЕ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА "ЧЕРВЕНИТЕ "ПАРТЕНКИ

от цялата работа се разбира,че Петър Стоянович е отказал рушвета,а вежди(с малка буква нарочно) го е прибрал...

Прокуроре, прокуроре, самосезирай се и провери имуществото нв Рашидов и близките му. Само така ще изчезнат съмнения около събарянето на 9 уникални къщи. Същото трябва да се направи с всеки член на тази комисия, толкова важна, че мнозина биха се изкушили.

Като са му предлагали подкуп, съобщил ли е в прокуратурата?

Разбира се. Много е лесно сега да се правят сензации след като къщата я няма. Нищо не е ясно точно как е. Защо къщата неподдържана и кой има сметка да бъде съборена? Може би самият собственик.

Не коментирам за хора като Японеца, китаеца и т.н.... Въпросът е принципен, когато една сграда е обявена за паметник на културата, трябва ли да стои 30 години в разруха, да грози всичко наоколо и никой да не я поддържа??? не трябва ли тези тунеядци в Парламента да приемат закон ако повече от 10 години собственици не поддържат сграда-обявена за паметник, държавата да я вземе и да я реставрира. Иначе за какво са ни такива бунища в центъра на София -свърталища на всякакви същества????

Дайте да си говорим истината! Какъв паметник на културата е тази руина която е като язва в центъра на София.? На всичкото отгоре тя е невъзстановима. И като капак на всичко е частна собственост към която държавата почти няма отношение. Човекът променил статута на тази купчина тухли/независимо от коя партия е/ трябва да бъде поздравен а не хулен. Що се отнася до разни ренегати - министри еднодневки няма какво да ги коментираме. Те изживяха минута слава в живота си и повече няма да я получат. Нека прокуратурата го попита кой, кога и как му е предлагал подкуп от 100000 !

след като Стоянович не се е съгласил на 100 000, колко е лапнал Веждито та е подписал? И сега пак, чувам, че ще е менистер, щото бил етнически турчин и Боко си го харесвал да е около него! Дето викат, краставите магарета през девет баира се подушват!

какво в поста не е вярно, че са се активирали герберските тролове за минуси. Това, че Боко си харесва Веждито, той го каза онзи ден и то поради указаната причина, и като е така те се харесват, след като са се подушили! Факт, тролчета!

БГ АДМИНИСТРАТИВНА престъпност

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Скоро - о-в Белене, 5 барака, 22 нар - лагерникът Боко Асфалт Паша, 5 барака 23 нар - любовникът му Киро Джапанката..

Киро Джапанката е началник, Боко и Фандъчката са негови слуги. Какво коментирате? Е, ако ми олеква...

jingiby

След като един цигански наркотрафикант, вместо да е в затвора, събаря паметници на културата из центъра на София, за да си прави подземни паркинги, а никоя институция в града не реагира, то корупцията в Чалгария е очевидно официална държавна политика.

Това е демокрация, лапайте банана и пейти"Камунизмъ си утиде"

Колко ли подпуки са му предлагани на този, за да "не помни подробности"? Лесно е да го виним, че е прикрил престъпление, но при родната Прокуратура, съд и полиция дали може да прояви смелост политик и изложи на риск себе си и семейството си. Борбата с мафията е само на думи - няма ли конфискации и жетрви, то борба няма. Още повече липсва смелост и морал на издиганите в партиите, а от там и на властта.

Будала.

Веждичката наваксва след КТБ.

Камарата на архитектите се обяви срещу практиката да се разрешава преизграждане на старините, защото при процеса се губи автентичността им. ех мили родни ганьовци специалисти! ако това беше така то франция и италия да бяха хлопнали кепенците като туристически държави, за англия да не говорим!!!!

И сега Веждито пак ще е министър.

В целия свят никоя , никоя страна не се е преборила ни с корупцията ни с престъпността на 100 %. Има ги и двете във всички страни въпроса е че те да бъдат в контолируеми проценти а тук не е така.И ако някой ви каже че е изкоренил корупцията и престъпността в някоя държава в света, той ви лъже.

Те цялата държава събориха с рушвети, камо ли една къща. Кое с 3000 лв рушвет, кое с 20000, кое с 3 млн. Булгаристанeца е доста корумпирано и продажно същество!

като е бедно, се корумпира лесно и продава всичко. обичайна ситуация в една колония.

И само цитирам от статията - "...Миналата година с подписа на Вежди Рашидов има 8 отнети статута на недвижими културни ценности, включително и на Двойната къща.... ------------------------- Ами на мен ми е Ясно, кой е прибрал "Рушвета от 100-те хиляди". Може и да е Нямало рушвет, но тогава си казвам, че Турчин не се интерисува от нашите Архитектурни ценности. Че това да не е Джамия.

На запад старите къщи са с милиони по скъпи и се закрлят. от държавата

Инвеститорът Мангал, Министърът Селджук

Точно в това ни е проблемът в България! Министрите ни, а почти всички в управлението на държавата имат много слаба памет. Не са помнили в това което е трябвало да научат в училище, не са помнили / а са си платили/ други неща в университетите...и въпреки, че имат памет на бавноразвиващи се...народа продължава да ги избира да го управляват. Интересно, защо още преди четири години, преди въобще да успее да забрави какво са му предлагали и защо, не отишъл в полицията и прокоратурата и престъпниците на са били арестувани? Може би защото все пак е взел рушвета и е обещал, че до година-две въпровът ще бъде решен.

Къде ли е била тази толкова ценна къща, че не съм я забелязал?

И НИКЪДЕ ДУМА ЧЕ СОБСТВЕНИКА КИРО ЯПОНЕЦА Е ИНТИМЕН ЛЮБОВНИК НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА И СИК :))) ... ОБАЧЕ НЕКА ДА СТРОЯТ - ТЕ СТРОЯТ И СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА ГИ БЕСИМ И ПРАВИМ ОТ ТИЯ СГРАДИ ДОМОВЕ ЗА СТАРИ ХОРА ИЛИ ПИОНЕРСКИ ДОМОВЕ :))

Племенникът на Японеца ясно си каза: до 2009 той беше Киро наркотрафикантът, след това стана господин Кирилов

Той и Тиквата беше обикновен контрабандист, обаче гледай го сега. Още откакто идиотите от НДСВ го направиха ген.-сек. на МВР е разпънал политически чадъри над такива като Японеца.

В лагера също събориха една безстопанствена сграда по време на почивните дни.На улица плиска срещу магазин сва.Явно и там е гнила работата.

орешарски? негов министър от казал 100 000 и не помни подробности? това е самата истина! та те забърсаха две банки с 4 000 000 000 , та ще си спомни за някакви си 100 000 !?!

Как очаквате прогрес, като само пазим старото. Без премахване на старото, неможем да видим новото... Още повече, откъде на къде няква стара, изпотрошена къща е "паметник на културата" ?