Плоският данък удари бедните

Плоският данък беше въведен еднолично от министъра на икономиката Петър Димитров и дори реакцията на тогавашния финансов министър беше изненада.

Обратно в новината

Коментари - Плоският данък удари бедните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плоският данък е далавера за богатите

МАХНЕТЕ ТОЗИ ПЛОСЪК ДАНЪК ИЗМИСЛЕН ОТ КРАДЛИВИТЕ КОМУНЯГИ. ХАЗНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЪЛНИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА ЧИСТАЧКИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ ПОЛУЧАВАТ НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ.

Къде има по света първо заплата от 150 евро на месец някъде си ,освен в третия свят и на всичкото отгоре 10% плосък данък.Пълно безобразие ,стига са мачкали хората.Каквато и да е преставителката на Подрека в случая е абсолютно аргументира и права и трябва да се подрепи ,защото този въпрос засяга всички.Няма смисъл да се говорят глупости за нея и каква ,що е въобще не е важно ,а същността на проблема.След като има отнемане на процент от нисък доход ,това рефлектира върху платежноста ,предвид високите цени и е правилно 400 лв. да са необлагаеми и да се иска правилна политика на доходите ,защото това е в интерес на гражданите.

Аман от разбирачи и работари.Един такъв дето харизал на хазната 5 цифрена сума се оплаква, че за детето му няма място в детската градина.Като как изкарваш такива суми, като с математиката си зле, нещо процентите не ти се отдават.И като си толкова умен и талантлив, за разлика от нас по-простите дето взимаме и под 700 лв., защо ще пращаш детето си на детска градина?Има детегледачки.Този данък удари най-бедните и е полезен за богатите.А приказките дето излезли на светло разни доходи,ако има държава тя ще направи така, че доходите да излезнат на светло.Има закони и предвидени санкции, но трябва да ти стиска да прилагаш закона и то за всички.

За качествата на г-жа Зайкова като икономист,няма да споря,но ми се струва по-добра от текезесаря с кривата усмивка и малоумните решения/ексминистър Димитров/.Че десятъкът удря най-слабите финансо е безспорно.Суми до 300-400 лв месечно поне би следвало да са освободени,да има преференции за семействата с малки деца и ученици,за тези с безработен член на семейството. Има достатъчно примери в Европа и извън нея,навсякъде богатите плащат много по- висок процент от бедните.Ниският данък за фирмите не стимулира инвестициите - както и преди сме на опашката и сериозни инвеститор на практика липсват.Защо няма данък и то стабилен върху хазарта, защо не е диференцирана ставката по ДДС,като храни,детски стоки ,книги и лекарства се облагат с по-ниска ставка ,защо например на потребителите не се връща част от ДДС,ето това са въпросите, които трябва да поставим на властимащите .Това е важното,не квалификацията и името на Мика Зайкова.

Плоския данък удари действително най-бедните. Един учител, преподавателел, музикант да изкара 100лв. хонорар и да плати 10лв. данък. а онзи който държи например хазарта на 1,000,000лв. печалба да плати 100 000лв.(бълха го ухапала). Плоския данък би бил справедливо въведение, ако се въведе облагаем минимум 400лв./месечно и облагтаем максимум до 10000лв./месечно. От 10000лв. нагоре данакът трябва да е прогресивен. Такъв какъвто е сега е в служба на най-богатите. Така мисля аз.

как няма смисъл ма, знайш ли къф кеф е с бентлито да мачкаш пенсионерите по улицата?

и 50% да направят данъка и всички да го плащат, пак няма да се изпълняват социалните функции. Проблемът им не е в липсата на пари, като дават милиарди за здравеопазване, полиция, отбрана, да сте видели нещо насреща??? да се е подобрило нещо??? Не става само с ядене (пари)... трябва и с акъл... Ама на гладните (тия с 700 лева заплата), все ситите са им врагове и се чудят как лесно да дръпнат нещо от другите.

Ние имаме най-ниския данък ДОД в света при това плосък 10%, скандално и престъпно нисък, а сме най бедната страна,които не могат да издържат една публична социална функция и за това за здравеопазване и образование ние даваме най малко в Европа. Не си мислете че настоящето правителство ще изправи грешката си, то даже мисли да го намали на 7% с единствената цел- едрия бизнес който държи олигархията на ББ да си продаде активите на чуждестранни инвеститории изпере мръсните си капитали, като плати възможно по-нисък данък за това.

Еми стойте и гледайте как ако се вдигне данъка ще почнат се крият високите доходи, които в момента (включая и аз) показвам... но ако мислят да сложат голям процент, ще намерим за какво да ги ползвам тези пари във фирмата и да не ги изплащам като заплата - Я БЕНТЛИ на фирмата ще си купя, я командировка до Хавай, я нова 100 инчова плазма за офиса да гледам прогнозата за времето по Нова по-добре ;-)

Искам да споделя нещо извън темата. Обаче, като прочетох името на тази женица просто не се стърпях. Не може нормален човекв България, в ХХ век да се казва Мика.... Хайде да приемем, че тя не е виновна защото не си е избирала името. Обаче пък тогава не са нормални майка и и татко и дето са я нарекли с това име - нали така? :-) ...Което пък от своя страна навява на мисли, че при двама не съвсем нормални родители не може да се роди и отчува нормално детенце :-) ...Е то това си се вижда от фундаменталните и мисли ...ама то пък и какъв материал е останал и при онази пияница д-р Тренчев в КТ Подкрепа ...:-)

Всеки го знае!

На 700 и на 70 000 лева данъка е един и същ - 10% . Не е много социално , а даже е свръх капиталистически при положение ,че 90% взимат по малко от 700. Според мен в момента трябва да е така: Мин заплата - 0% до 2000лв - 10% до 5000лв - 20% до 7000лв - 30% над 7000лв - 50% Горното трябва да се комбинира с мерки като възстановяване на ДДС от събрани касови бележки и криминизиране и изкореняване на феномена осигурявам се на 200 ама получавам 5000 под масата.

Брат Доминго, не е едно от най-добрите, а май-май единственото добро.

Мике Микеееее Защо мойто момиче не провериш първом тези с бентлитата и яхтите какъв данък са платили и върху каква сума пък тогаз да се изказвуваш по талавизията??? Защо наистина плоския данък е добро нещо и изкара много фирми на светло. И осигурителната тежест на работодателя в момента е доста висока в сравнение с останалите страни и ако я вдигнете още ще се покрият доста парици ... Да не говорим че срещу тези осигуровки който в момента и работници и работодатели плащат няма нищо насреща от държавата. Не разбирам как може да се слага на един кантар от социална и здравна гледна точка един човек, който внася 1000 лева месечно по формата на социални и здравни осигуровки и един мангал на който му викате ром и който цял живот и един лев не е внесъл??? Защото такава е ситуацията в момента. Не мисля че някой ще определи като дискриминация ако се въведе разграничение и на хората който внасят по-големи суми се гледа с по-добро око и ползват повече преференции. Това според мен е начина да се осветли сивата икономика, въпреки че не съм експерт...

Аз съм доволен от увеличението на заплатта си след въвеждането на плоския данък .Сега искат пак да ни вземат и малкото придобито!

И к,во ? Сега най-умната е тази новоизлюпена мислеща. Явно в близките две години много цървули ще се напинят да пишат... И ние ще четем и ще се пукаме от повръщане...

аман от простотии. Плоският данък е едно от добрите неша, които предишното управление направи.

освен у нас и още 2-3 страни ,няма.Таван за 10% максимум 5 минимални заплати.

Не беше ли ясно от самото начало че всички тези ходове нямат реална икономическа обосновка а се използват за обслужване на българската олигархия. Тя от своя страна пък изцяло и безспорно е свързана с миналото правителство. Всичко друго са оправдания. В България и икономическата криза в огромната си част се използва като предтекст за действия облагодетелстващи едрия капитал.Изобщо шепа престъпници е..ха мамата на целокупното население.Номера е че и политическата и икономическата власт е в тях.

ХА ДОБЪР ДЕН !!! ТОЗИ ДАНЪК СЕ ВЪВЕДЕ ОТ ХОРА, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО СЪС НЯКАКЪВ СОЦИАЛЕН МАНТАЛИТЕТ !!! ХОРА, БОГАТАШИ РАЗВЯВАЩИ ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА НО ЧУЖДИ НА ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ !!! ХОРА - ЛАПАЧИ !!!!!!!!!

Престанете с тези глупости бе. Кои са тези бедните, които е ударил плоския данък. Ако взима малка заплата значи е виновен работодателя, че не е повишил сумата така, че да не се намали. Когато се въведе плоския данък масово работодателите намалиха заплатите така, че да бъдат пак същите /чисто/. Да бяха увеличили заплатите на най-ниско ниво. Само простотии пишете в медиите.

Аман от големи икономисти и познавачи. Коя е тая Мика и от къде изпълзя та чак и журналистите я цитират. Работя в реалния сектор и повярвайте голяма чакт от заплатите излязоха на светло именно след въвеждането на този данък.

е как да го махнат, като който получава 20 000 месечно ще му стане зле.. Що да не продъжи да си прибира 16 000 ? А от тези с 300лв на месец кой изобщо се интересува

12