Песков: Москва няма да приеме тавана на цените на петрола

Говорителят на Кремъл анонсира, че в момента анализират ситуацията и ще съобщят ответната реакция след това

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските туземци никой не ги пита. Да си заемат позата партер пред китайците и към светлото бъдеще като част от КНР.

А братския американски на колко ще идва ?

Тук ватниците в коментарите са доста смешни. Било лошо за ЕС и в полза на Русия, обаче се скъсаха да реват. Дават се безумни примери за това как не можеш да отидеш в магазина и да купиш по-евтино, отколкото е цената. Пълен смях. Едно да запомните, балъчета, в търговията, който е в по-силна позиция, той си прави условията изгодни за него. Това, че вие в магазина или на бензиностанцията не можете да спазарите по-евтини продукти, не значи, че ЕС няма да може да го направи. Големите вериги магазини имате ли идея как натискат производителите, нищо че без производителите също не може? До тук с глупавите опорки. :)

Балъка си ти!Могат да го продават,за какъвто си искат произход,те и сега го правят!49% от микса и не е руски!Балък!

От тая работа мадуро да спечели.

А Русия ще го поеме....от тях.

Ще го приемат и още как, нали трябва да продават петрол.

Кога ще има таван за немските коли и стоки в Лидл,Билла

Петролът си е руски и ще го продават на каквато си цена искат.

ㅤ

Отговорът на поредното европейско извращение не закъсня и козяшките свини веднага нададоха вой до небесата, че някой ще им помрачи демократичните блян и ценности, налагани от идолите им по насилствен и финансово-икономипески начин.

При толкова излишен петрол, дето ще им остане на русНАЦИте е време да започнат да го пият вместо водката.

този нещастник кой го брои за жив.Руснаците все по надолу в пръстта.На путето края му се вижда.

Те от 9 месеца “анализират”, хахах! И войната щеше да е за 3 дни, и в Киев щяха да влизат, но засега основно им влизат хаймарси отзад! :) И тактически се изтеглят мине - не мине:))) Станаха за смях на целия свят и малкото, които искаха да купуват тяхно оръжие видяха колко струва и се отказаха :)))

И на майка ти й беше смешно! И на Баба ти, голям смях падна през 45та,сега ти и децата ти ще се посмеете! Кретени!

Хахахха, тоя тоя оцъкления си мисли, че някой ги пита, дали ще приемат. Да продват на Индия и Китай с 40% отстъпка, пък те нека си го продават после на борсови цени - нали не ги прибират ватниците.

Да не продават! Не заслужаваме, за това- ще страдаме! Да ни е за урок!

Както е тръгнало петрола ще си седи в Русия , ние и без това минаваме на Соларки и ел . автомобили

Да ама не Русия ше продава на Щатите,на пазарни цени,а Щатите на нас на петорна.И нищо не пречите,да си ползват руски ,а ние демократичен американски.При капитализма празно няма.Няма друга икономика освен пазарна.

Що па на петорна? Може и по ефтинджос са е, както с газа...

Щатите не купуват петрол от Русия от края на март.

Вие минавате на пост и молитва!

Аиде яж ми хуя Песков и анализирай след това

ЕС написа нов учебник по "пазарната икономика", който ни рекламираха реди да влезем в съюза. Сега освен "квоти за износ" има вече и "таван на цената". Очаквайте скоро: "таван на печалбата", "таван на количеството, което имате право да си купите", "задължителен търговец, от който можете да пазарувате", "купони", и други такива радости на свободния пазар.

Щом не искат 60, тогава ...нула ! Ай сиктир Песков !

да, ама срещу НУЛА пари ще получиш нула нефт.

Доставките на руски газ по море в Европа достигнаха рекордни нива Автор: news.bg 29.11.2022 14:18:32 Рекордният внос на руски газ по море предполага, че Европа не е преодоляла напълно зависимостта си от жизненоважното гориво, въпреки че доставките на газ по тръбопроводи на практика са пресъхнали, пише британският вестник Financial Times. Танкерният внос на руски втечнен природен газ (ВПГ) от януари до октомври се е увеличил с над 40% спрямо същия период на 2021 г. Това подчертава колко трудно е за Европа да спре газа от Москва, въпреки опитите на Брюксел да се откаже от руските източници.

Санкциите обогатявали Русия пише един по долу ! Русия БВП през 2013 г. = 2,3трилиона $ Русия БВП през 2014 г. = 1,4трилиона $ Голямо обогатяване пада , хаирлия да е все така да продължава !

ГОСПОЖО, 2 022 ГОДИНА сме.

Дали па някой ви пита дали ще приемете или не.

руснаците ще питат еврогейчетата да ли ще купуват,кат нещат има и други купувачи.Да бегат в пещерата край лагерния огън.

Да си го пият....

САНКЦИИТЕ срещу Русия ОБОГАТЯВАТ Русия и ОБЕДНЯВАТ Европата. А някакъв ЯСТРЕБ изтърси, че ПОБЕДА за Европа щяло ДА СЕ СЧИТА, ако ЗАГУБИТЕ за ЕС бъдат ПОНЕ КОЛКОТО ЗАГУБИТЕ на Русия. ИЗВРАТЕНЯЦИ!

Тогава защо рИвът срущу санкциите? Нали от тях те ставали по-богати, а Европата по-бедна. Да им се радват.

Знаете ли че приказката ,,Приятелството си е приятелство ама сиренето със пари,,Идва точно от България.Това го знаем стотици години преди да се пръкне на бял свят целият евро парламент и Урсула.

Не за сирене?

"Газпром" отчита рекордна тримесечна печалба от скъпия газ Цената на руския газ в Европа през третото тримесечие надхвърля 304 долара за 1000 куб. метра 16:52 | 29.11.21 г. Руският енергиен гигант "Газпром" записа рекордна тримесечна печалба от 581,8 млрд. рубли (7,8 млрд. долара), което се дължи на високите цени на газа в Европа, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие на годината. Очакванията са за още по-добри резултати и през последните три месеца на годината. В първите девет месеца на годината приходите от продажба на газ надхвърлят 6,7 трилиона рубли (90,2 млрд. долара), като само в Европа те са достигат 2,4 трилиона рубли. Доставените обеми на европейските клиенти са 176 млрд. куб. метра. За сравнение, през същия период на 2020 година "Газпром" е доставил на своите европейски клиенти 154 млрд. куб. метра, като приходите от това достигнаха 1,1 трилиона рубли. Средната цена, по която "Газпром" продава газ в Европа, през деветмесечието на тази година е 238 долара за 1000 куб. метра спрямо 122 долара година по-рано.

Инфото Ви е СТАРО. :) "Руският газов гигант „Газпром“ реализира рекордните 2.5 трилиона рубли (41.75 МИЛИАРДА ДОЛАРА) НЕТНА ПЕЧАЛБА през първата половина на 2022 г."

След броени години когато започнем да молим русия за доставки на енергоносители тогава най-напред ще предложим фондерлайнер в замяна на първите доставки

Вместо да се молиш заминавай за любимата ти кочина и живей щастливо.Успех в начинанието.

1. Членки сме ЕС. 2. Русия спира продажбата на нефт за ЕС. 3. Нефтохим Бургас спира да реботи. 4. Цените на горивата скачат "до тавана". 5. Вносителите на горива скачат от радост до тавана. 6. Народа скача по площадите и псува. 7. Надига се масова вълна на недоволство в целия ЕС. 8. Падат правителствата едно след друго. 9.ЕС е пред разпад. 10. Путин скача до тавана и се кефи (как сами си го вкараха). Извод: КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИШ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ!!!

3. Нефтохим Бургас спира да работи. Това не зависи от нас. Ще бъдем жертва на руснаците, както сега са украинците. 8. Падат правителствата едно след друго. Колкото и правителства да паднат, без правителство няма да останем, Гълъб Донев е на линия! 9.ЕС е пред разпад. Ако под разпад разбираме излизането на някои членове, примерно като Унгария, може! Но не винаги количеството определя качеството! 10. Путин скача до тавана и се кефи (как сами си го вкараха). Ако само това е ефекта от военната му операция, да! Но едва ли няма да има други последствия!

Ти колко си тъп.

Китай и Индия потриват ръчички, ще има голямо лапане на евтин петрол от Русия

Руските доставки НАМАЛЯВАТ; ЦЕНИТЕ на ДОСТАВКИТЕ СКАЧАТ МНОГОКРАТНО и Русия ЧУПИ РЕКОРДИ. 1 пример: Русия обяви четворни печалби от доставките на газ за Гърция Това коментира руския посланик в южната ни съседка 21 окт 2022 Русия е доставила газ на Гърция за ЧЕТВОРНИ ЦЕНИ. Това обяви руският полсаник в страната Андрей Маслов, съобщи Катимерини. Дипломатът коментира партньорството между двете страни. Гърция е от европейските държави, които опитаха да запазят някои сътрудничества с руската държава. Реално газът формира около 40 процента от руския износ за страната. През тази година ДОСТАВКИТЕ СА НАМАЛЕЛИ с около ДЕСЕТ процента." ... ПО-МАЛКО СТОКА на ПО-ВИСОКА ЦЕНА. БЛАГОДАТ за Русия. Респективно, СМЪРТ за Европа.

Стара ти е информацията, нещата вече не стоят така както преди 6 месеца

Ан Мечката взеха да и се подгъват краката. Скоро ще спи зимен съм

Русия е изнесла нефт за страните от ЕС от началото на войната до сега за сумата от 67 милиарда долара! Ей тази сума Европа иска да премахне, за да не подпомага въоръжаването на руската армия!

Ама вместо 67 ще вземе 40 от Азия.. примерно. И какво? Ще се махне от Украйна ли? По-скоро ще я приключи бързо за да й се махне от главата

За тези 27 милиарда иде реч. А за приключването на Украйна, далеч си от реалността. Не друго, моженето им е проблема! Ако очакваш да ползват атомна бомба, пак си далеч от истината!

Сега стана страшно за нас. Отговорът на Русия значи БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПОЛУЧАВА РУСКИ НЕФТ. Лукойл произвежда сигурно над 90% от горивото в страната. Да познаем ли на какви цени ще се внася от Гърция и Румъния при по-скъп петрол в целия ЕС и недодтиг? Бензин примерно 4-5лв и дизел 5-6лв. Да ни е честито!

Ние сме руски кавали!

На 2.10 гласувахте да сте американска колония от тип резерват (всички идват свободно да ви гледат, а вие нямате право да излизате). Сега си се оправяйте

Духайте супата руски педали!

Кучето си лае, керванът си върви: Πeтpoл, гaз, въглищa: Haпyĸ нa caнĸциитe, внocът oт Pycия ĸъм Бългapия пpoцъфтявa Ha фoнa нa caнĸциитe, ĸoитo нaлaгa Зaпaднa Eвpoпa нa Pycĸaтa фeдepaция cлeд нaxлyвaнeтo й в Уĸpaйнa нa 24 фeвpyapи 2022 г. внocът зa Бългapия нa pycĸи cтoĸи пpoцъфтявa. Toвa e виднo oт пocлeднитe дaнни нa Haциoнaлния cтaтиcтичecĸи инcтитyт (HCИ) ĸъм ceптeмвpи тaзи гoдинa. Cпopeд cтaтиcтиĸaтa в ĸpaя нa дeвeтмeceчиeтo импopтът oт Pycия зa Бългapия ce yвeличaвa нa гoдишнa бaзa c цeли 119.5% или c 4.890 млpд. лв., ĸaтo дocтигa 8.984 млpд. лeвa. Kaĸвo e внacялa cтpaнaтa ни пpeз paзглeждaния пepиoд, oтгoвop дaвaт дaнни пpeдocтaвeни нa mоnеу.bg oт HCИ. Baжнo e дa oтбeлeжим, чe чacтичнo yвeличeния cтoйнocтeн oбeм нa внacянитe cтoĸи ce дължи нa фaĸтopa инфлaция, ĸoятo пpeз paзглeждaния пepиoд дocтигa 18.7 нa cтo. Bъпpeĸи тoвa cмeтĸитe coчaт, чe yвeличeниeтo във внeceнитe ĸoличecтвa eнepгийни cypoвини e cъщecтвeнo. Haй-гoлям пpинoc пo oтнoшeниe нa внoca oт Pycия oĸaзвa ceĸтopът "Mинepaлни гopивa, мacлa и пoдoбни пpoдyĸти". Kaтo зa paзглeждaния пepиoд тoй фopмиpa нaд 8 млpд. лв. oт oбщия внoc oт Pycия. Зa cpaвнeниe зa cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa cyмaтa e билa нaд 3.4 млpд. лeвa. Увeличeниeтo пpи внeceнoтo ĸoличecтвoтo възлизa нa нaд 33%, ĸaтo минaвa 16 575 500 тoнa. Heфтa и нeфтoпoпpoдyĸтитe фopмиpaт нaй-гoлямaтa cтoйнocт oт импopтa - нaд 5.5 млpд. лeвa. Toвa e yвeличeниe c нaд 160% cпpямo гoдинa пo-paнo, ĸoгaтo cyмaтa e възлизaлa нa 2.1 млpд. лeвa. B ĸoличecтвeнo изpaжeниe pъcтът възлизa нa нaд 73%, ĸaтo ĸoличecтвoтo внeceн пeтpoл зa гoдинaтa дocтигa 4 699 900 тoнa. Πocтpaдa ли външнaтa ни тъpгoвия c вoювaщитe cтpaни? Bъoбщe - нe! Πocтpaдa ли външнaтa ни тъpгoвия c вoювaщитe cтpaни? Bъoбщe - нe! Bнocът oт Pycĸaтa фeдepaция ĸъм Бългapия "гoни" 4 милиapдa лeвa Щo ce ĸacae дo внoca нa гaз - c нaд 80% ce yвeличaвa cтoйнocттa нa внeceнитe ĸoличecтвa - oт 1.1 млpд. лeвa нa мaлĸo нaд 2 млpд. лeвa. Πpи ĸoличecтвaтa oбaчe ce нaблюдaвa oбpaтнaтa cитyaция - cлeд aпpил 2022-a, ĸoгaтo Pycия cпpя внeзaпнo дocтaвĸитe нa cиньoтo гopивo дo Бългapия тoнoвeтe гaз, ĸoитo cтpaнaтa ни пoлyчaвa ce cвивaт дpacтичнo (c нaд 80%), ĸaтo зa дeвeтмeceчиeтo възлизaт нa мaлĸo нaд 914 200 тoнa. Πpи въглищaтa, ĸoĸca и бpиĸeтитe ce нaблюдaвa pъcт ĸaĸтo в cтoйнocттa нa внeceнитe cypoвини, тaĸa и в caмитe ĸoличecтвa. Увeличeниeтo нa cтoйнocттa им възлизa нa 20.5%, ĸaтo дocтигa 361,2 млн. лв., a нa ĸoличecтвaтa - нa близo 68% дo нaд 960 400 тoнa. Cpeд oтличитeлнитe мeceци пpeз пъpвитe дeвeт мeceцa нa гoдинaтa e мapт, пpeз ĸoйтo ca внeceни мaзнини oт живoтинcĸи и pacтитeлeн пpoизxoд и вocъци зa нaд 25 млн. лв., a ĸoличecтвoтo им възлизa нa 6292.45 тoнa. Зa cpaвнeниe пpeз цялoтo дeвeтмeceчиe нa 2021 г. ca внeceни 1956.75 тoнa oт тeзи cypoвини.

Инфо, санкциите например за петрола влизат в сила от пети декември, а за България има две годишна дерогация. Санкциите за цяла Европа ще бъдат в сила чак от края на 2024 година!

О, и с ПЕТРОЛА ще стане, както с ГАЗА. Фирмите, работещи на ГАЗ, са на РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО. Годишно в България се ползват около 3 млрд. куб. м природен газ, от който около 90% ИДВАШЕ от РУСИЯ. Към днешна дата ЦЕНАТА на ДЕМОКРАТИЧНИЯ ГАЗ е З ПЪТИ ПО-ВИСОКА на ГОДИШНА база. ЗАЩО трябва да плащам за нещо 600 лв, при положение, че съм плащала 200 лв.?!? ЗА КЕФА на БАЙ ДЪН-а ли?! ... В Европата стачкуват заради КОЛЕДНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ - било МНОГО СКЪПО....

КОГАТО НАПАДНЕШ СВОБОДНА СТРАНА на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободите на хората , от там нататък получаваш такъв ритник ОТЗАД ЧЕ ДЖУДЖЕТО ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ КВО СТАВА , ТИ СЪЩО , ИСКАШ ДА ПРОДАВАШ НЕФТ ? НИЕ ЩЕ КУПИМ НО НЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ 60 ДОЛАРА , НЕ ТЕ УСТРОЙВА ИДИ ПРОДАВАЙ НА ЛУНАТА , ДЕБИЛ

Като искаш да купуваш на 60...намери ги продавач които ти го продава за толкоз... На бензиностанцията казваш купувам за 1, 50 ли!? Или плащаш колкото иска продавача - или одиш пеш...

Или купуваш от друг продавач на пазарна цена, какъвто е случая! Европа ще купува петрол сорт Бренд на пазарни цени! Таванът е само за руския петрол сорт Уралс!

Хе...виждам соросоидно безсилие...споко бе...Путин ще клекне и ще го дава тоя нефт без пари...срещу целувки...Както бай Тошо целува Брежнев навремето

Абе убито куче кога за последно купува бензин по 1.50, че съм забравил?

Тука гледам много хора жалят европейците и мисли ,че Европа това го прави от глупост.Не е.Планът е европейските граждани да са роби,смачкани унижени ,да ходят пеша и да живеят от превод превод.Никакво пътуване,никакви здравословни храни,само гърч.Щото и сега европейците са роби ама се чустват свободно.Сяърши тая няма нужда от реклама,щото няма алтернатива.Робът сега трябва да разбере че е роб и най тъпият и да си знае мястото.

Виж ся, ако искаме, отиваме в Китай, работим на ориза и пак ще бъдем свободни! Ако искаме отиваме в Индия, ако искаме отиваме в Австралия, ако искаме, отиваме в Африка, стига да имаме! Това е свободата!

Че сега къде си!? Докато Англия си гледа пакитата, Франция алжирците а Германия - турците, то за тебе има друго предназначение. Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или слугини в Гърция... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Това казвам, на който му е кофти в немските кланици и на строежите в Андалусия има избор, отива на ориза в Китай! Иначе кюфтета от небето на този свят няма, като построим комунизма, чак тогава!

Страшен избор е как...може да умре и в канавката... Да живее демократичния, свободен избор

А бе човек, каква демокрация в Китай бе?

Кой каквото сам си направи …

Един приятел ми разказваше, какво е било в СССР в Червената армия. Руснак обиди мюсюлманин, всички мюсюлмани се събират и го бият, руснаците стоят от страни и гледат. Много скоро в Татарстан, в Башкирия и в Кавказ ще им писне от Москва и Путин и ще се вдигнат и ще изпепелят Руската федерация.

Ха ха ха ха 50 руски фена, обърнаха в бягство 500 английски Ха ха ха ха

2022-12-03 19:20:55 А пазарната икономика...къде отиде? (нерегистриран) -------- ОТРИЧАШ ПРАВОТО НА "СВОБОДНА ВОЛЯ" НА ЕВРОПА ДА НЕ КУПУВА "СТОКА" НАД ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА ???

Организацията ОПЕК+ прие да намали добива. От този месец! Тоест Русия и Саудитска Арабия ще го намалят с равни квоти, за да се задържи цената около 90-100$ Ще настане леееек недостиг на нефт, но спокойно, Китай и Индия ще си купуват добива на Русия, а Байдън ще ходи да се моли пак на Мадурои саудитския принц. Или ще плюе на екологията в САЩ и ще увеличат своя си добив. Във ВСИКИ случаи прецаканата е пак Европа.

Колкото по-бързо Запада стане независим от фосили добивани в Близкия Изток, толкова по-бързо Близкия Изток ще затъне и ще се превърне в едно копие на Афганистан. Защо си мислите, че на Запад вечно ще търпят простотията на ислямистите? Всичко е борба в природата, а народите на запад от Виена са показали, че знаят и могат да се борят и да надделяват. Съвременната цивилизация е изградена на устоите положени от Западноевропейския ренесанс.

Защо си мислите, че на Запад вечно ще търпят простотията на ислямистите? Духче, 1/3-а от европейците НЕ ИСКАТ ДА РАЖДАТ; ХРИСТИЯНИТЕ в Англия и Уелс вече са ПОД 50% - 46,2%; А в Берлин НАЙ-ИЗПОЛЗВАНОТО име за НОВОРОДЕНО е МОХАМЕД. ИСЛЯМИСИТЕ ще асимилират ХРИСТИЯНИТЕ. :(

Първо си смени ника,че дразни.Ти сатанист ли си а?Не разбираш ли че растат а на тия действия *,не са руснаците ,още по малко българите.Целта е да бъде унищожена европейската средна класа.От там на татък пречка пред тоталното робство няма Америка ,Русия и всички азиатски страни са диктатури и без това.В момента европа загива.С ръкопляскане и усмивки

Защо добивът на нефт в САЩ е плюене на екологията, а в Русия не е? Да не би в Русия технологиите да са по екологични?

Кажете бе отворени! От какво ще правите гуми и пластмаса От вятъра? Ха ха ха ха

Хаха педали. Ами гадния опек+ какво точно прави за да има евтин петрол? Нещастници, да си го бутилирате и пиете този петрол.

Джендъроте и педалите карат тротинетки със 120 по магистралата и пърдялници5е им правят Фиуууууу .....

В Казан мобилизираните са се разбунтували и напускат воинската част. Алга Булгария! https://www.youtube.com/shorts/06dK2YldISs

МАЙКАТА С ТАЯ "ВОЛЖСКА" БЪЛХАРИЯ ! НЕ ОТКЛОНЯВАЙ ТЕМАТА ОТ ПРЕДСТОЯЩОТО ...ЗАНУЛЯВАНЕ НА БЛЯДОВЕТЕ !

Ха ха ха ха Използването на изкопаеми горива щяло да пада. Ха ха ха ха Ами от какво ще произвеждате гуми, пластмаса, лекарства, асфалт? Ха ха ха ха При преработката на петрол се получава 60 процента бензин и 40 процента тежки фракции. Бензина ще го хвърляте ли? Ха ха ха ха

Не бой са! Технологиите се развиват, вярно не и в матушка. Ще се намери от какво да ги правят. Дори вече ги има, остава и да поевтинеят.

Нека да позная...ще ги напечатат нали!?

Добре! Ха ха ха ха И кои точно технологии? Я раздуй Ха ха ха ха

Не позна. Лошото е, че няма технология на вас двамата да ви инсталират мозък.

Е на тебе поне са ти инсталирали в хамерика за бълхария...соросоиден... Мерси...такъв не ми трябва

Това русофила голям ентусиаст! Щом Европа нямало да купува руски петрол, европейците щели да одят пеш и да стоят на студено! Симпатяги!

Не са симпатяги, а са клоуни страдащи от тежка форма на дебелизъм. Както казва народа: Не всички дебили са русофили, но всички русофили са дебили!

Вече почнаха Ха ха ха ха

Не пич. Тук говорим за това, че в ЕС се уби пазарната икономика под влияние на дадени интереси и корпорации, и ЕС се превърна в нов СССР. Руснаците сега ще продават на държави без таван, които после ще го препродават на ЕС по-скъпо. Нали се сещаш кои са тези държави ;)

Не под влияние на интереси, а на санкции!

Гледам онзи ден, един високо технологичен германски инжинер, си играе с шублера. Що стоиш? Ами няма суровина, и няма какво да произвеждам. Ха ха ха ха

Това беше смешно, честно ти казвам!

САЩ и Запада правят каквото си искат и газят собствените си уж принципи с валяк. Не може да им се вярва за нищо.

Пазарната икономика отстъпи място на санкционната икономика!

КОЕТО Е ЕВТИНО, ЩЕ СТАНЕ СКЪПО ..ТОВА КОЕТО Е СКЪПО - ЩЕ СТАНЕ ЕВТИНО ! СКЪПИ ЛИ БЯХА "ВЕЛИКАТА" ГАЗ И ШИБАНИЯТ НЕФТ ??? Е СЕГА ПРЕДСТОИ ДА ВИДИТЕ, КАКВО ШЕ СТАНЕ С ЦЕНАТА ИМ ТЕПЪРВА ! КОЙТО РАЗБИРА ОТ ГРАФИКИ, ЗНАЕ ЗА КВО ГОВОРЯ ... ЗАНУЛЯВАНЕ !

Да живее новият Европейски комунизъм! За тези, който не са били родени преди 1989г. да ви светна, че в момента ЕС е по-комунистически от СССР през 1960г.! :) Русия, в сравнение с ЕС е една "гадна капиталистическа" страна. А ЕС гради светлото ни комунистическо бъдеще. Тоя филм сме го гледали и играли ние в Източна Европа! Аз лично нямам намерение да изживявам втори път в живота си "мечтания комунизъм/глобализъм/либерализъм".

И какво мислиш да правиш? Ще се самоубиваш ли или ще хващаш гората

Много си тъп Саше. :) Клоаката ЕС щом ти харесва и искаш да си роб. Работя с Русия, Китай и Южна Корея. И в трите държави се живее вече по-добре, отколкото в България.

Ще кандидатства за рассейски пасаван, но ще чака първо да загубят войната.

Пак ще купуват от Русия ама по скъпо чрез посредници.

Ще купуват петрол, така е! Само че не руски петрол, сорт Уралс, а сорт Бренд!

2022-12-03 19:09:26 !? (нерегистриран) Ми като няма да купуваш недей бе...ходи пеш...стой на студено...гладувай...на кого му дреме!? Нефта не е домат да се развали нито му трябва склад за съхранение...просто намалят добива руснаците и толкоз.... -------- ТОВА ДИРЕКТНО "ДЕВАЛВИРА" ЗАЧЕНИЕТО НА ТАЗИ "СТОКА" И ТЛАСКА КУПУВАЧЪТ КЪМ ТЕРСЕНЕ НА ДРУГИ АЛТЕРНАТИВИ ... И ЕТО ГО "РЕСТАРТА" НА ЗЕЛЕНАТА И АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ И ПОСТЕПЕННИЯТ ЗАЛЕЗ НА ИЗКОПЕМИТЕ "ГОРИВА" ! ГРЕЙТ РЕСЕТ !

Ми рестартирай квото искаш бе...ма това не става с едно копче както рестартираш компютъра... Знам че си представител на нация техническа измислила чушкопека- дерзай Дотогава ще ходиш пеш, на студено и гладен ли!?

Да намалят добива, ама не искат да одят пеш и да стоят на студено!

Кой да стои на студено и да ходи пеш!? Руснаците ли...ти съвсем не си в час...тебе имам предвид...ти ще стоиш Без нефт няма бензин...няма и химични торове...че даже и дрехи и пластмаси няма... Руснаците нефт си имат...ти му мисли

Нефтът няма да се развали, но икономиката на Русия се състои от енергетика и военна промишленост. Всичко останало е внос, дори пироните. Ако не могат да продават енергийни носители, няма да могат да вържат търговския баланс. Нали помните, че точно така се разпадна СССР, а СССР беше огромна икономика, която правеше всичко. Тия сега се една плюнка.

Не се тревожи...СССР умря щото храни паразити...балкански, кавказки или средноазиатски... АЕЦи им строи...самолети и военна промишленост....нефт и газ без пари дава... Дега Русия има 600 млрд валутни резерви...дълг едва 10% от БВП и т.н.... Никога не са били по богати... И след 2014 развиха страхотно селското стопанство...сега от зърно докарват приходи колкото от газта

Защо няма таван на цените на петрола от Арабите и Норвегия и САЩ ? Света ще си вземе глътка въздух .

Е ЩЕ ГО ВИДИШ ... КАКВОТО Е ЗА БЛЯДОВЕТЕ, ТАКОВА Е ЗА ВСИЧКИЯТ ... ПЕТРОЛ ! ПРОСТО ЕС , ДЕФАКТО НЕГЛАСНО КАЗВА - "ТОВА НЕ СТРУВА ТОЛКОВА" !